Премини към съдържанието

novamen

Потребител
 • Публикации

  22
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за novamen

 • Титла
  Потребител
 1. Здравейте, попадна ми един скрипт за създаване на парола и реших да го пробвам. Това е скрипта: Option Explicit Dim objOU, objUser, objRootDSE Dim strContainer, strDNSDomain, strPassword ' Bind to Active Directory Domain Set objRootDSE = GetObject("LDAP://RootDSE") strDNSDomain = objRootDSE.Get("DefaultNamingContext") ' -----------------------------------------------' ' Important change OU= to reflect your domain ' -----------------------------------------------' strContainer = "OU=Accounts, " strPassword = "P@ssw0rd" strContainer = strContainer & strDNSDomain ' Loop through OU=, setting passwords for all users set objOU =GetObject("LDAP://" & strContainer ) For each objUser in objOU If objUser.class="user" then objUser.SetPassword strPassword objUser.SetInfo End If Next WScript.Quit При стартиране с администраторски права ми дава тази грешка: Какъв може да е проблема?
 2. Проблемът ми е , че след като инсталирам програмата, не мога да виждам част от бутоните й.Със Windows 7 HOME Premuim 32 bit съм.Иначе програмата си работи. Освен този проблем при стартиране ми дава някаква грешка. Това се вижда, без значение дали е на цял екран или в прозорец.Бутоните в дясната част на прозореца не се виждат.Как мога да оправя проблема?
 3. novamen

  Въпрос за безжична слушалка

  амиаз до колкото разбрах към комплекта има и микрофон.Ако е достатъчно чувствителен да се чува разговора мисля, че може да се получи.Нали в крайна сметка все едно, че говориш по GSM-a.
 4. novamen

  Въпрос за безжична слушалка

  Става въпрос за среща,на която част от участниците са чужденци и помежду си говорят на техния език, а един от тях говори български, затова не желаят да има преводач.Мисля да използвам такава слушалка, за да може на мен да ми превеждат какво си говорят помежду си, без те да знаят това.А пък няма как да си взема преводач на самата среща, защото той няма как да ми превежда без останалите да видят това.
 5. Здравейте колеги, искам да попитам дали някой от вас е запознат с тази безжична слушалка?Въпросът ми е как е като качество на изработка и ако някой е ползвал такова устройство можели да микаже с какъв модел на Nokia работи със сигурност.Предварително искам да уточня, че не става въпрос за преписване на изпити, а за скрит превод.
 6. Търся споменатите драйвери с цел да ги вградя в Windows XP SP3 със NLite.Търсих из нета, но не можах да ги намеря.Ако някой може да ми помогне ще му бъда благодарен.
 7. novamen

  Virtualbox

  Извинявайте, че използвам същата тема, но искам да попитам как мога да увелича размера на дисковото пространство на вече създадена виртуална машина при Virtualbox. Създал съм WindowsXP със големина на диска 10GB и сега искам да го направя 20GB без да се налага да преинсталирам ОС.
 8. novamen

  Въпрос за RichTextBox

  мерси.
 9. А как сваляш темите, че не успях да разбера?
 10. написал съм програмен код за възпроизвеждане на аудио файл при зареждане на формата.Това е кода: Private Sub Form_Load() MMControl1.Notify = False MMControl1.Wait = True MMControl1.Shareable = False MMControl1.DeviceType = "WaveAudio" MMControl1.FileName = "C:\Documents and Settings\User\Desktop\MMAudio\startup.wav" MMControl1.Command = "open" MMControl1.Command = "play" End Sub Там, където е указан пътя до файла "C:\Documents and Settings\User\Desktop\MMAudio\startup.wav" съм задал адреса на файла. Опитах да поставя аудио файала във папката на програмата и по този начин да избегна директната адресация, с цел като се стартира програмата на друг компютър да не ми дава грешка, че не е намерило файла. Пробвах да го направя така: Private Sub Form_Load() Call frmcenter MMControl1.Notify = False MMControl1.Wait = True MMControl1.Shareable = False MMControl1.DeviceType = "WaveAudio" MMControl1.FileName = "startup.wav" MMControl1.Command = "open" MMControl1.Command = "play" End Sub , но не ми възпроизвежда файла,въпреки, че съм го поставил в основната директория на програмата. Ако някой може да ми помогне как да го направя по втория начин.Иначе с първия начин програмата работи, но само на този компютър.
 11. novamen

  Въпрос за RichTextBox

  Кое е свойството на контрола RichTextBox, което променя цвета на текста в него.Например при TextBox свойството ForeColor променя цвета на текста. В контрола RichTextBox не го открих. Имам в предвид да променя цвета без да маркирам текста в контрола RichTextBox.
 12. Въпросът ми е има ли възможност да се позиционира местоположението на извеждане на MsgBox при VB 6.0?
 13. Здравейте, спешно ми трябва решение на една задача на Паскал.Не е за мен , а за приятелката ми. Знам,че ще има мнения от рода " ...ами ти какво направи до момента..", "...аман от некадърници и мързеливци...".Мога да ви убедя, че тя не е такава.Тя нищо не е направила,понеже има много сериозен семеен проблем и направо да си кажа не е учила, но не защото е мързелива, а по причината свързана със здравословното сътояние на член от семейството. Така ,че молбата ми ако някой въпреки всичко реши да й помогне, нека го направи.Аз не съм наясно в тази област и не мога да й помогна, а много искам. Ами това е... Задачата е следната: Видеотека поддържа информация за наличните филми: заглавие, жанр, брой копия, наем за еднократно ползване, брой поръчки. Да се състави програма, която обслужва файл с необходимата информация, чрез подпрограми за: - създаване на нов файл; - добавяне на нов или промяна на данните за съществуващ филм; - определяне на филма (или филмите ако са повече от един) с най-много копия; - определяне на филма, донесъл най-големи приходи за едно копие.
 14. Аз така и го направих, но въпроса ми е дали има начин да се извеждат в label данни от различен тип.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.