Премини към съдържанието

GTI

Потребител
 • Публикации

  18618
 • Регистрация

 • Топ дни

  4

GTI е ТОП потребител на 25 юли 2018

GTI имаше най-много харесвания

Харесвания

6310 Гордостта на форума

Всичко за GTI

 • Титла
  средноаритметично на средноквадратично/интеграл по диференциал

Последни посетители

26709 прегледа на профила
 1. GTI

  След парашут какво?

  И като имаш какво? На един келеш, който се опита да утрепе семейството ми му разбих стъклото. И карам кола за 1000лв. Аз пари за друга имам. Ай спрете се с простотиите си вече, адреналин джънкита. Предлагам ти да отидеш да ти направят изследвания и биохимия. Сериозен съм. И посети психолог. Тези желания за екстремно и суицидно трябва да се диагностицират преди да те убият,.
 2. Имам си работа. Е, не е да правя бизнес в Стокхолм, но все пак... А ти как си? Бачкане... Здрасти
 3. От претоварване е вероятно да си си докарал дископатия. Съжалявам, приятелю. Ходи на по-сериозни изследвания, а не инжекции и шаманство. Не знам къде живееш, но лекарите не ти ли направиха някаква образна диагностика?
 4. GTI

  Закон за младите шофьори

  Да кажа. Не съм състезател. Обичам да карам с постоянна скорост, близка до максималната и мразя някой да ми се пречка и да ме кара да набивам спирачки, освен ако няма основателна причина. Вчера в града един дядка както си кара наби спирачки и спря. И така няколко пъти. Ако не беше дядка, щеше да е за шамари. Знам извънградски път, който позволява движение с поне 80-90, но има сложена табела 40км/ч в следващите 7км. Нормално ли е това? 50 в града, 40 извънградско.
 5. Модем който използва захранващата мрежа.
 6. GTI

  Закон за младите шофьори

  По голямата част от пътищата са двулентови, голяма част са натоварени. Дразни когато някаква пенсия прави колона, а няма мегдан да изпревариш защото е натоварен път и има насрещно движение.
 7. GTI

  Закон за младите шофьори

  Като не е годен да управлява МПС да хваща автобуса. Той с 60 не е опасен, но създава опасност. Някой ще направи рисково изпреварване, което не би направил, ако пенсията не се влачеше като охлюв. Хората пътуват предимно за да свършат работа, не заради кеф. И искат да стигнат където са тръгнали освен безопасно и за адекватно време. В закона няма и дефиниция за "несъобразена скорост" Та ниска скорост е всяка скорост, с която пречиш на движението, стига да не превишава максимално позволената. Не, не е. Дразнят ме тези, които карат с 60 при ограничение 90, а не с 85 при ограничение 90.
 8. Няма разлика. Цензурата я създават тези, които владеят инфраструктурата и ограничават достъпа до ресурси. Който администрира инфраструктурата - у него и ножа и хляба. WWW е просто услуга, предоставена в интернет мрежата.
 9. GTI

  Закон за младите шофьори

  Няма дефиниция. Трябва да се движиш със скорост не по ниска от средната на трафика. Бавнодвижещи се транспортни средства е друго. Извадки от ЗАКОНА ТОЕСТ, не можеш да караш с 60 при ограничение 90 и средна скорост на трафика 80-90. Не просто си смотан кретен, ами нарушаваш и закона. Жалко, че не съм чувал да глобяват за това често. Не може "аз не бързам, затва ще карам с 50 при ограничение 90"
 10. Използва съществуваща инфраструктура и протоколи. Ако като администратор отрежа твоя сегмент мрежа и забраня достъпа до нея от останалата част от мрежата - каквото искаш се пробвай да направиш, ама няма да има път към нея отдругаде. Не разбирате, че базата е една и съща и децентрализацията стига точно дотам, докъдето ви е подадено сиренцето и докъдето вие може сами да администрирате. Защото тия рутери, които свързват държави се управляват централизирано. Който не му харесва - сам да си направи и управлява инфраструктурата.
 11. Наистина си лаик. За да фукнционира един app, който работи с отдалечена база данни той трябва да се обърне към нея. Трябва да резолвне domain към ip към порт и да се свърже към нея. Дори да се обърне по IP, трябва изрично да има маршрут от мрежата, в която се опитваш да използваш app-а до мрежата с ресурсите за работата му. Няма такъв филм като децентрализация, но синхронизация. Стане ли децентрализирано, всеки може да си реши дали да се синхронизира с останалата част от мрежата. И става интернет феодализъм, т.е интранети.
 12. Освен ако не наложиш нов стандарт, то основата на мрежите е IP/TCP. За да можеш да достъпваш ресурси ти трябва да знаеш, че са там. За да можеш да достъпваш отвсякъде едни и същи ресурси, то препратките между тях трябва да са синхронизирани. Наистина не знам какво означава децентрализиран интернет. Защото трябва да има "директория" с връзки, която да се споделя с всички DNS-и, за да работи всичко. Те и около Кеше ли кво беше шумяха, оня иранец с безплатната енергия, ама нещо иху иху после тиху. Интернет си е децентрализиран, но има много централизирана инфраструктура, за да можеш да цъкнеш адрес и отвсякъде да ти се отвори някакъв сайт.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...