Премини към съдържанието

Logoc

Потребител
 • Публикации

  457
 • Регистрация

 • Последно онлайн

 • Топ дни

  8

Logoc е ТОП потребител на 5 август 2010

Logoc имаше най-много харесвания

Харесвания

43 Добра репутация

11 Последователи

Всичко за Logoc

 • Титла
  kaldata приятел

Информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

10853 прегледа на профила
 1. Благовестие в превод на български означава Евангелие.
 2. Всъщност, отказът от кръщаване на младенци е престъпление от 30 май 419г. Под заплаха от Анатема е забранен отказът от кръщаване на младенци. За това и днес фалшивите църкви имат порочната практика да кръщават младенци, които дори не са чували за Исус. А Спасителят се е кръстил на около 30 години.
 3. В Наредбата и в Устава на БРЦК Апостолът е записал изрично, че в ръководството на всеки революционен комитет трябва да има свещеник. Клетвата на новооглашените, която е написана от Левски започва така: "Заклевам се в Евангелието, в честта си и в Отечеството, пред Бога…“ Лично Дякона отбелязва, че „новооглашеният ще се изправи пред една маса, на която има сложено Евангелие и кръст, нож и револвер“. Негови са думите: „Гледайте, че ще бъдете отговорни и пред народа, и пред Бога – близо е времето!… Васил Левски, който е полагал кръст и револвер за клетва върху същия този Нов Завет, протестантско издание на Британското библейско дружество в превод на Неофит Рилски… На кое Евангелие са се клели българите, участници в Априлското въстание - на Цариградското /издадено през 1871 г./ или над Православното, което не е съществувало през 19 век? Това ще ни даде възможност да разберем: 1. Кой постави началото на книжовния Български език? Стоян Михайловски - "Това е ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА ПРОСВЕТНА КНИГА." 2. Кой обедини книжовно България? 3. Кой предаде на Българския народ Божието Слово на майчин език /каквато е и Божията воля/? 4. Кой спря влиянието на Православната гръцка църква върху българите. 5. Кой се разби митът, че духовността през турско робство се пази в манастири? И като добавим факта, че Първата българска "История на България" е написана 100 години преди Паисий от католика Петър Богдан в 1667 г. И като добавим факта, че Българската Екзархия е низвергната от друга Православна църква. И като се има предвид, че Българската Екзархия е ограбена от Руската църква /блокирани пари в Банки/, от Сръбската църква /отнети пари, църковна собственост и епархии/, а Гръцката църква /освен отнети Пари, собственост и епархии/ нагло им продава дори Охридската архиепископия. И днес Охридската Архиепископия, която е исконно Българска, не се води към Българската Православна Църква. И като прибавим, че по време на Турското робство, в което дори и турците не посегнаха на Охридската Архиепископия, а беше затворена от "Православната" данайско-гръцка църква - Закрита по настояване на Цариградския гръчки патриарх Самуил Ханджери, като нейния диоцез е присъединен към Цариградската патриаршия и през 20 век продадена на Сърбия, като парите са профукани от данайците. И като се има предвид, че Българската екзархия се отказа от епархиите си извън границите на "Богохранимата Българска държава", само и само да получи Патриаршески статут през 1953 г., става доста съмнително кой какъв принос има за духовното развитие на България през турското робство и до средата на 20 век. От къде дойде Независимостта на България - от схизматичната Православна църква, от Протестантизма или от Католицизма?
 4. Бог да е с теб! Бъди благословен ти и твоето семейство!
 5. Не разбрах - кои са иконоборците? И как точно се извъртат нещата?
 6. Всички смъртни са роби на греха! Какво са тия роби и робини? Бог не обича ли всички ни еднакво, та едни човеци трябва да са роби на други? Икона /εικών/ от гръцки означава ИЗОБРАЖЕНИЕ. А за Иконите /Изображенията/ Бог е казал: Изход, глава 20, стих 4 4 Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; Второзаконие, глава 5, стих 8 8 Не си прави кумир и никакво изображение на това, що е на небето горе, и що е на земята долу, и що е във водите под земята, Амин! А ето какво правят езичниците: Покланят се на изображения Правят си изображения
 7. Това го пише в Стария завет. А е писано - не пожелавай нещо, което е на ближния: Второзаконие 5 21 Не пожелавай жената на ближния си и не пожелавай дома на ближния си, нито нивата му, нито роба му, ни робинята му, ни каруцата му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък,) нито нещо друго, което е на ближния ти. В Новия завет тази заповед е направена по-трудна за изпълнение от християните. Писано е: Матей, глава 5:27,28 27 Чули сте, че е било казано: "Не прелюбодействувай". 28 Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си
 8. Деяния, глава 20, стихове 29 и 30 29 Аз зная, че подир моето заминаване ще навлязат между вас свирепи вълци, които няма да жалят стадото; 30 и от самите вас ще се издигнат човеци, които ще говорят извратено, та ще отвличат учениците след себе си.
 9. Има четири вида любов описана в Библията: ерос - Любов между съпрузи. сторге - семейна обич филия - любовта на дълбокото приятелство АГАПЕ – БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ Бог ни обича само с тази любов. Стремежът на всеки християнин е да се обича братята си с Божията любов!
 10. В Йоан 7:38 е описано Христовото кръщението /това каза за Духа, който вярващите в Него щяха да приемат/ със Светия Дух, а не Йоановото - водното кръщение! Йоан 7:37-39 37 А в последния ден, великия ден на празника, Исус застана и извика казвайки: Ако е някой жаден, нека дойде при Мене и да пие. 38 Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както рече писанието. 39 А това каза за Духа, който вярващите в Него щяха да приемат; защото [Светият] Дух още не бе даден, понеже Исус още не бе се прославил. ////////////////// И четиримата Евангелисти казват - Христос кръщава със Светия Дух, а Йоан - с вода за покаяние! Йоан 1:33 33 И аз Го не познах; но Оня, Който ме прати да кръщавам с вода Той ми рече: Онзи, над Когото видиш да слиза Духът и да почива върху Него, Той е Който кръщава със Светия Дух. Бог е рекъл, че Христос ще кръщава със Светия Дух! Лука 3:16 16 Иоан отговори на всички, като каза: Аз ви кръщавам с вода, но иде Оня, Който е по-силен от мене, Комуто не съм достоен да развържа ремъка на обущата Му: Той ще ви кръсти със Светия Дух и с огън. Марк 1:8 8 Аз ви кръщавам с вода; а Той ще ви кръсти със Светия Дух. Матей 3:11 11 Аз ви кръщавам с вода за покаяние; а Оня, Който иде след мене, е по-силен от мене, Комуто не съм достоен да поднеса обущата; Той ще ви кръсти със Светия Дух и с огън. Амин! Извод - Кръщаването с вода /Йоановото, водното кръщение/ е за покаяние, а кръщаването със Светия Дух е Христовото /огненото/ кръщение!
 11. Аз нямам какво да откривам. За разлика от теб - Бог може да проклина. И той знае кого точно и защо да проклина. Галатяни 1:8 8 Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет. На теб обаче - не е дадено да проклинаш. Римляни 12:14 14 Благославяйте ония, които ви гонят, благославяйте, и не кълнете.
 12. Такова слово в Евангелието - няма. Писано е точно обратното: Йоан 13:34 34 Нова заповед ви давам, да се любите един другиго; както Аз ви възлюбих, така и вие да се любите един другиго. Амин!
 13. Скъпа, мисля, че не разбираш нищо от християнство.
 14. Писано е, Нашият Първосвещеник - Исус е без грях! Т.е. Исус не е допуснал никаква грешка. Евреи 4:15 15 Защото нямаме такъв първосвещеник, Който да не може да състрадава с нас в нашите немощи, а имаме Един, Който е бил във всичко изкушен като нас, но пак без грях.
 15. Има повече от едно кръщение. Забележете, че "КРЪЩЕНИЯ" е в мн.ч. Евреи, глава 6, стих 2 2 учение за кръщения, за ръкополагане, за възкресяване на мъртви и за вечен съд. Тук за кое кръщение идва реч?!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...