Премини към съдържанието

willyscott

Потребител
 • Публикации

  25
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

1 Неутрална репутация

Всичко за willyscott

 • Титла
  Потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  СОФИЯ
 1. Благодаря! И последно уточнение - съществува ли наистина възможност, според която трудовият договор може да бъде прекратен без предизвестие от страна на работника (вече след като е изтекъл изпитателният 6-месечен срок), ако работникът е студент?
 2. Тоест, в този период все пак мога да прекратя взаимоотношения с работодателя без каквото и да е предизвестие (пък било то и без заплата)? Интересува ме, защото според трудовия ми договор при напускане срокът на предизвестието не е един, а три месеца... затова е бързането
 3. Здравейте! Аз имам малко по-различен въпрос по същата тема. По време на 6-месечния изпитателен срок работодателят може да прекрати трудовите взаимоотношения по всяко време - това важи ли и за работника? Нужно ли е предизвестие от негово страна в този период? Знам, че преди години беше така, но от тогава КТ е променян поне няколко пъти...
 4. А на какво мнение е продуцентът - все пак от него зависят и режисьорът, и сценаристът, да не говорим за актьорите... Е, има ли според вас сценарий, или е просто импровизация?
 5. Добро попадение - изненада ме с този буквар (впрочем, аз май учих по същия...) Но това не е точно художествена литера, нали?
 6. Е, от опит ли знаеш или просто предполагаш?
 7. Звучи като абсолютно клише, обаче няма как - може ли да ни промени една книга? Да окаже влияние върху съзнанието ни до такава степен, че да настъпят промени в поведението и мисленето? Не говоря за типа литература "самопомощ" (пилешка, телешка и каква ли не още супа за душата), а за художествената! И то без да си "откачалка" с твърде много свободно време и без проблеми, или пък някой податлив на влияние до критична степен Преди години попаднах на едно изследване, според което дори приказките в ранна детска възраст ни оказват влияние, разбира се, на подсъзнателно ниво - детето неволно се самоидентифицира с определен герой от приказките, което предопределя и бъдещото му развитие. Говоря обаче за трансформации в по-късен период - по време и след пубертета.
 8. А не ни ли се натрапва тази рооля от обстоятелствата? Ако се родиш оптимист, а после ти се стоварят всякакви гадости на главата, няма ли да станеш песимист? Защото може и да си падаш по определена "роля", да се опитваш да я "изиграеш", а после - нещата изведнъж отиват на 180 градуса! Вярно, че въпросът е като този кое е първо - яйцето или кокошката, обаче в един момент няма как да не си го зададеш! Къде ти дубльори - с тая чиста импровизация... Затова и във freak show-то сме по-скоро на сцената, осветени от прожектора, отколкото сред публиката
 9. Обаче в театъра ролите са добре разпределени - който си е лош, остава си злодей, обикновено получава наказание в края и т.н. Обаче в живота е по-скоро като руска рулетка - правиш-струваш, накрая шанс или малшанс!
 10. Може ли да ми обясните какви документи са необходими за стартиране на информационен сайт - от юридическа гледна точка. Трябва ли да съм регистриран като ЕТ или по друг някакъв начин? Какъв е правният ред и цялата процедура при подобно начинание? Къде е регламентирано всичко това(като нормативен документ) Благодаря!
 11. Животът е оприличаван на какво ли не - ад, рай, пиеса... Обикновено стигаме до подобни размисли, когато изпаднем "в дупка". Чудя се аз ли съм склонен към шизофрения или самият живот?! Защо се случмват неща, които не провокираме, има ли изобщо баланс, възмездие, логика, причина... Искам сам да си избера "ролята", но не се получава - ако съм добър, защо се случват лоши неща и обратното? Има ли смисъл да продължавам да се боря или просто трябва да се оставя "на течението"? Екзистенциална драма или просто драма?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...