Премини към съдържанието

mariami

Потребител
 • Публикации

  190
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от mariami

 1. Това го минахме като варианти. Някои тестваха и се оказа, че и при тях не се отварят. Няма дъвки.
 2. Добре, де, извиних се вече, не знаех, че има пуснати. Но пък това ме успокоява, че проблемът не е само при мен.
 3. Опитах с друг. Още когато забелязах "проблема". Ми, пак така беше. За да не Ви позволява да влезете, значи, има нещо. Единственото, което ми хрумва, е, че целта е повишаване на сигурността, но не мисля, че е нормално всеки път, когато човек се опита да посети някой сайт, трябва да преминава през деветте кръга на ада, за да стигне до него. Не знаех, че е имало подобна тема, съжалявам за което. Попрелистих, но не попаднах на подобна и затова я пуснах. Да, с Уиндоус 7 съм все още. Трябва да намеря време и да се наканя да премина към 10-ката вече. Да добавя, че с някои сайтове е същото дори през телефона. С други- през телефона няма дерт. С Андроид 9 съм.
 4. Добре, интересува ме при всички ли е така? Всъщност, не бях пускала компютъра няколко дни и, изглежда съм пропуснала някакво събитиие. Щом тук казвате, че цяла седмица сме се побъркали с тия сертификати, значи, нещо се е случило, за което нямам информация. Единственото, което забелязах е, че това се случи малко след срива на Фейсбук. Не мисля, че е логично да има връзка, ама знам ли... Странно е също така, че някои сайтове пък напълно ми изчезнаха- примерно bumbg. Излиза ми, че не е намерен, изгубен направо... Дайте повече инфо.
 5. В случая със скрийншота е блог.бг, да. Но не само с него е така. Нямам нищо добавено там. Искате да кажете, че всеки един сайт, който ми излиза с подобно предупреждение, трябва да го добавям или- съответно, премахвам. Това е лудост. Това не е сърфиране, а мъчение.
 6. Здравейте! От два дни имам следния проблем- при отваряне на съвсем безобиден сайт (такъв, който редовно си посещавам), браузърът ми съобщава, че връзката ми не е поверителна. В полето за търсене пише, че няма защита и свети онзи предупредителен жълт триъгълник за опасност. Съобщава ми се, че сайтът няма сертификат и прочие. Не, че ми пречи, но е отегчително всеки път да изминавам пътя до преминаване към сайта извън защита. Проверих си антивирусната- не е от нея. Настройките на защитната ми стена не са променяни. Прегледах добавките и разширенията- няма някое, което евентуално да прави проблема. Отворих настройките на браузъра- Гугъл хром ми е по подразбиране, нямам добавена търсеща машина, която да не е подразбиращата се, защитата ми е на Стандартна (не най-високата) и не разбирам откъде идват нещата. Прикачам скрийн шот за прегледност.
 7. Ееее, супер! Ще нагласим тайминга! Благодаря на всички! Бяхте полезни! Лека вечер!
 8. Не зная как го направи, вероятно с програмка, но от сърце благодаря! Благодари ти и един човек, за когото информацията в клипчетата е рилигия. Радостно е, когато хората успяват да са полезни един на друг! Не зная как да се отблагодаря по друг начин, освен като пожелая здраве и всичко най-желано и хубаво! Хиляди благодарности! А за обединяването в едно клипче- въпрос на желание от твоя страна...
 9. Идеално е. Точно това ми трябваше. Има още четири части обаче. Аз писах тук на лични на някого, който също ми предложи помощ. Който и да ми помогне, все ще съм благодарна.
 10. С линк 1 нищо не става. Дори не тръгва да сваля. С линк две сваля без субтитрите. Вече не зная дали не е при мен нещо проблемът... Не става. Пак така- сваля се клипчето, но субтитри не са намерени. Отварям с BSplayer, ако това има значение. Свалям в MP4 и уж е това, обаче не става. Странно е, че и Realplayer не ми намира клипчето. Ще пробвам с друг тип видео... Риъл плейърът не сваля изобщо клипчета от Vbox 7. С Youtube няма дерт... Ето това е първата част на клипчето. Помолиха ме, затова пиша тук. (Дано не е в нарушение на правилата на Kaldata и да не ме санкционират.) https://www.vbox7.com/play:7b7e6ea7
 11. Хайде, мъничко по-късно, че сега съм през телефона. Кофтито е, че клипчетата са пет. Ако беше едно, щях да се помъча с програмка да ги сваля отделно, но трябва да се нагласят, да се синхронизират.
 12. Точно нея сложих, но не става нищо. В коментарите под нея прочетох, че вече не работи. И това е отпреди години... Но благодаря все пак...!
 13. Здравейте! Изчетох теми по въпроса за сваляне на клипчета от Vbox 7 специално, но те са стари и архивирани. Проблемът е един и същ за всички- клипчето се сваля, но субтитрите не, защото не са вградени. Опитах с добавка в браузъра, но тя не е активна изглежда. Някой има ли идея как да се свали клипче от Vbox 7 със субтитрите? След последните им обновявания, изглежда, са блокирали определени функции... Да добавя, че ползвам Риъл плеър, обаче не ми намира клипчетата, не зная защо, по принцип няма този проблем, затова се справих онлайн- през сайт. Но субтитрите ги няма...
 14. Много благодаря, че ме ориентирахте към конкретни модели- върху единия от тях мислих известно време. Пропуснах да кажа, че към софтбоксовете имаме две допълнителни светкавици, което смятам, че вдига мощността и би трябвало да е достатъчна. Пробвах с вградената- тази на апарата, резултатът е приемлив, но изображението се получава плоско, а при определено позициониране се получават онези неприятни сенки зад обектите, които си е играчка да се коригират в постобработка. Отговорът Ви ми беше полезен. Благодаря!
 15. Да, така е, съгласна съм. Постоянно осветление имам- софтбокс с лампа и дифузна повърхност (не съм стигнала до студийните преносими светкавици, нито до диодно осветление, каквото ми предложиха). Не съм от София и едва ли ще имам път натам скоро, затова интернет е единствената ми възможност в момента. Необходима ми е светкавица, която да мога да ползвам в повече от случаите навън, включително и в студио в комбинация със софтбокс. Група сме и всеки има някакви аксесоари, а аз тепърва набирам някакъв набор от технически средства. Вярно е това, че качествата на задапаратното устройство са най-важни, но трябва да се започне отнякъде. Избрах тази, защото може да се ползва с комплект от модификатори, хареса ми, че е литиево-йонна батерията, това с кръглата глава и понеже съм виждала кадри, правени с такава- действително светлината стои по-плавна и мека. Благодаря за отговора все пак!
 16. Имаме два софтбокса- един по-голям отдясно на модела и един по-малък отляво, но всеки трябва да има светкавица, а аз нямам. Ето затова търся.
 17. Здравейте! Търся мнение за външна светкавица за фотоапарат Canon 800D. Избрах с кръгла глава, понеже ми дадоха съвет, че светлината, която произвежда, е по-мека и по-равномерно се разпределя. Въпросът ми е може ли да ми предложите друг подобен вариант, който да е бюджетен. Склонна съм да закупя и тази, но винаги сме готови на компромис, когато става дума за пари. Занимавам се с фотография отскоро, но има тенденция да започна да снимам в студио, за което ми е нужна външна светкавица. Искам да попитам също ще мога ли тази светкавица да я поставям на статив и с допълнителен радиосинхронизатор да се свързвам с нея. Виждам, че могат до четири синхронизатора да се вържат към нея. Този вариант ли е по-добър, или по-бюджетен на комплект светкавица с радиосинхронизатор, на каквито съм попадала за около 200-300 лв.? Ето го варианта, за който се надявам да получа съвет: https://dynaphos.com/product/29/0/8689_pocket_flash_godox_v1c_for_canon
 18. Здравейте! Има много подобни теми, но всяка е с някакъв нюанс и не намирам сходство с моите търсения, затова пускам отделна. Търся препоръка за закупуване на лаптоп и, понеже моят е на вече над 10 години, не съм много-много в течение с новите неща. Не ми трябва супер мощен. Ползвам го ограничено- Word, някакъв плейър за филми, една папка за филми, една за текстове и една за музика, книги...дребни и леки неща. Това заради което търся нов е, че старият ми трудно се справя с Фотошоп. Ще ми трябва модел, който да става за обработка на снимки. Досега съм била с HP Compaq Presario CQ60 и съм се зарекла HP и AMD Athlon никога вече. В тази връзка добри ли са тези с AMD Ryzen? Все още мисля, че AMD-та са прекалено топли. Вярно, че има охлаждащи подложки, ама май Intel е по-добре. По-студеничък. Харесвам Dell, Acer, Asus, но ми препоръчаха ThinkPad. Високи цени държат и Lenovo нещо не ми се струват кой знае какво. Много модерни са някакви ZenBook, но сякаш повече вярвам на класиката. Сегашният ми е 15 инча и малко отгоре. Добре ми е. Не ми трябва да е малък, защото го ползвам повече като настолен. Гледам филми, снимки... Искам да е бърз, с повече оперативна памет (сега съм с 3GB). Колко да са ядрата на процесора и аз не зная, защото съм с двуядрен и нямам база за сравнение. Видях, че се предлагат с инсталиран софтуер и без. Не зная кое е по-добре. Windows7 е на доизживяване и всички файлове ще трябва да са от 10-ка нагоре, така че не разбирам каква е идеята на лаптоп без инсталиран софтуер. Цена максимум 1000 лв. Благодаря предварително!
 19. Исках първо да видя дали някой ще пробва да отговори: Canon 800D. Инструкция
 20. Здравейте! Накратко: винаги снимам без вградената светкавица. Такава ми е настройката от самото начало. Когато реша, сменям в режима, в който снимам, на със светкавица. Но това е много рядко. Т.е. по подразбиране ми е снимането без. Дори да сменя режима, тази настройка си стои, докато аз не я променя. Преди дни забелязах, че настройката е сменена на със светкавица. Не съм я променяла аз. Върнах на обичайната за мен настройка, но, сменяйки режима, тя не се запази. Апаратът върна настройката на със светкавица. Гледах в менюто, нямам някаква промяна. Върнах фабричните настройки, но пак е така. Това означава, че всеки път, преди да реша да снимам, трябва да изключвам вградената светкавица. Неудобно е, а и хаби батерия. Някой има ли идея как да върна предишното състояние на нещата? Къде е възможно да е пипнато, евентуално несъзнателно, защото нямам спомен. Странното е, че по същото време ми се смени ориентацията на вертикалните кадри. Отново нямам намеса. Това го оправих с помощ от форума. Остана светкавицата... Не намирам решение в клипчетата, които изгледах, нито в книжката към апарата. Онази настройка с червените очи, от която било възможно да има влияние, ми е с точната настройка.
 21. За Лайтрум и Фотошоп- нямаше как да ги пусна заедно, при положение че Фотошопът ми беше в процес на инсталация. Но е факт, че, след като махнах Лайтрум, поредният опит за инсталация на Фотошоп завърши успешно. Ще се поинтересувам за тая портейбъл версия, ама не ми се струва вероятно да върши работа. Рамът ми е 3GB. Аз си мисля, че проблемът е във видеокартата. Компът ми е старичък и е твърде вероятно тя да не се справя с обработването на тези по-големи и специфични файлове, каквито са RAW-файловете. Ще се поровя из интернет за още информация. Благодаря за отзивчивостта! Форумът е полезен въпреки всичко. Често намирам отговорите, които търся.
 22. Не се бъзикам. Някакъв репак е. Фотограф ми го препоръча и действително успях да го инсталирам, след като махнах Лайтрум, тъй като и двете са адобета и конфликтуват. Не знаех за това и дълго се опитвах да сложа Фотошоп, докато си държа Лайтрума, обаче не ставаше. Тук във форума ми подсказаха къде е ключът. Понеже нямам право да споделям линкове, ще споделя само пълното име на програмата: Adobe Photoshop CC 2018 19.1.4.56638 RePack by KpoJIuK. С това място на C и D разполагам, като отбелязвам, че основно сейфам на D. На С държа системата си само. Програми и файлове- на D:
 23. Изчервих се. Честно. Не е номерът някой да го конвертира. Просто търся причината и предполагам дори и възможно глупав отговор. Понякога нещата са мнооого алогични. В интерес на истината, прочетох някъде, че някои премахват метаданните понеже заемат твърде много място и правят файла голям. Е, аз не ги..., просто предположих, гадая по-точно... Защо 8? Така ме посъветваха. Очевидно, некоректно. Но, колкото хора, толкова и мнения- вече многократно се убедих. Ще си потърся материали за работа с програмата, определено. Приятна вечер!
 24. Няколко GB-та, а оперативната памет- RAM, е 3 GB. Опитах пак, намерих някакво sRGB1966, но накрая се получи някакъв XMP-файл, който, доколкото прочетох в нета, е файл с метаданните на кадъра. Трябваше да изключа метаданните ли, не зная какво правя... Следвах стъпките, които ми паказаха, обаче... Ето скрийнове:
 25. Здравейте! Търся решение на следния проблм: Обработих си RAW файла във Фотошоп и го експортнах в JPEG, като зададох RGB (нямам вариант в падащото меню sRGB), максимално качество- 24MP, защото се чудих дълго колко беше по вертикала и колко по хоризонтала, за да не го компресира, за пиксели зададох 240- това са по-важните параметри, за които се сещам в момента и дадох save. Излезе съобщение, че файлът има ново име, че е JPEG, обаче за брой експортнати файлове ми даде- 0. В папката, в която съм указала да се експортира, не намерих файла. Пробвах с втори- същото. Този път забелязах, че в съобщението се казва, че няма достатъчно място. Фотошопът ми е версия 2018 г. С Уиндоус 7 съм, 32-битова система, ако тези подробности имат значение.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване