Премини към съдържанието

mariami

Потребител
 • Публикации

  197
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от mariami

 1. mariami

  Нокиа 5- проблем с батерия и микро SD

  Определено не е ръгната от мен. Поставиха ми я в сервиз, именно за да предотвратя подобни последствия. От тогава не е вадена. Не е правела проблем и не е имало причина. Благодаря за съветите! Полезни бяха.
 2. mariami

  Нокиа 5- проблем с батерия и микро SD

  Точно това искам да потвърдя дали заключението ми е вярно и дали да правя опити с втора карта. Благодаря!
 3. mariami

  Нокиа 5- проблем с батерия и микро SD

  Пробвах я на компютъра. Изобщо не я разпозна.
 4. Здравейте! От миналата седмица батерията на Нокиа 5 не се държеше много нормално. Започна да пада много бързо, дори без да ползвам телефона. Странното беше даже, че задържаше на проценти, когато ползвам телефона. Понякога трудно изкарваше и пълни 24 часа с едно зареждане. Реших, че е от студеното. Случвало ми се е през зимния период, но за кратко. Мислех, че е от зарядните, понеже ползвам две различни и забелязах, че с оригиналното се зарежда по-бързо и пълноценно, отколкото с другото. Един ден изключих напълно телефона уж да се размагнити и рестартира системата и го сложих да се зареди така. След изтичане на времето за заряд не успях да го включа. Зареди се до черен екран и до NOKIA. Опитвах се да го изключа пак, но и това не ставаше. С дълго задържане на он-оф бутона успях да вляза до начален екран, зареди картинката на десктопа, но без иконите на приложенията и изписа, че няма симкарта. Извадих я и пак я сложих. Включи за малко и пак се заключи до черен екран. Звънях от друг телефон- не реагира. Сетих се, че имам втора микро SD карта. Извадих и нея. Екранът на телефона светна и зареди всичко, което ми трябва. Телефонният указател си беше на мястото. Звъннах от друг телефон- звъни. Върнах SD-то и пак се блокира. Та...въпросът ми е как да постъпя? Дали се е прецакала втората карта и дали с нова няма да е същото и има ли смисъл да вземам? Сега батерията ми се зарежда и разрежда нормално. Проблемът е, че ми трябва още памет, така или иначе, защото в момента симкартата ми е запълнена на 91%. Нямам много неща в нея. Дори снимки не държа. Нямам игри. Единствено системата ми и няколко приложения, които ползвам най-често. Но с актуализациите скоро може да се запълни. Дайте съвет! Благодаря предварително!
 5. Мисля, че вече няма да намеря модел с кирилска клавиатура- говоря хардуерно. Примирила съм се с това. Старото ми HP е с такава- винаги може да се ползва при желание.
 6. Хубаво е HP-то. И като параметри, и като дизайн. Даже сребрист е за предпочитане- прахът не му личи. И е 1TB- за тези пари си е направо добре. Нищо не пише дали клавиатурата е кирилизирана. И липсва USB тип 2.0.
 7. Здравейте! Търся съвет за Dell Vostro 15 3515. Като параметри ме удовлетворява, но все още имам колебания за процесора- доколко са наистина добри тези новите AMD Ryzen. Десет години съм с HP и нямам идея от новите модели на пазара. Леко ме смущава и дизайнът, понеже на снимките се вижда как капакът сякаш отива под панела с клавиатурата и го повдига- задните крачета изглеждат така сякаш няма да лягат на основата, на която ще бъде поставян лаптопът. Така ли ми се струва, или е действително така? Приемам съвети и за други марки и модели с подобни параметри с Intel 5 най-много или AMD Ryzen 5, на цена докъм максимум 1200-1300 лв. с или без операционна система. Acer, Asus, Dell- предпочитам. HP държат високи цени, а и досега бях с такъв и ми се струва, че го докарват повече на дизайн. Ако греша, се извинявам. Благодаря предварително! Ето линк към модела, за който питам: https://laptop.bg/laptops-dell-Vostro_15_3515-dell_vostro_15_3515_N6266VN3515EMEA01_2201_UBU#characteristics
 8. Това го минахме като варианти. Някои тестваха и се оказа, че и при тях не се отварят. Няма дъвки.
 9. Добре, де, извиних се вече, не знаех, че има пуснати. Но пък това ме успокоява, че проблемът не е само при мен.
 10. Опитах с друг. Още когато забелязах "проблема". Ми, пак така беше. За да не Ви позволява да влезете, значи, има нещо. Единственото, което ми хрумва, е, че целта е повишаване на сигурността, но не мисля, че е нормално всеки път, когато човек се опита да посети някой сайт, трябва да преминава през деветте кръга на ада, за да стигне до него. Не знаех, че е имало подобна тема, съжалявам за което. Попрелистих, но не попаднах на подобна и затова я пуснах. Да, с Уиндоус 7 съм все още. Трябва да намеря време и да се наканя да премина към 10-ката вече. Да добавя, че с някои сайтове е същото дори през телефона. С други- през телефона няма дерт. С Андроид 9 съм.
 11. Добре, интересува ме при всички ли е така? Всъщност, не бях пускала компютъра няколко дни и, изглежда съм пропуснала някакво събитиие. Щом тук казвате, че цяла седмица сме се побъркали с тия сертификати, значи, нещо се е случило, за което нямам информация. Единственото, което забелязах е, че това се случи малко след срива на Фейсбук. Не мисля, че е логично да има връзка, ама знам ли... Странно е също така, че някои сайтове пък напълно ми изчезнаха- примерно bumbg. Излиза ми, че не е намерен, изгубен направо... Дайте повече инфо.
 12. В случая със скрийншота е блог.бг, да. Но не само с него е така. Нямам нищо добавено там. Искате да кажете, че всеки един сайт, който ми излиза с подобно предупреждение, трябва да го добавям или- съответно, премахвам. Това е лудост. Това не е сърфиране, а мъчение.
 13. Здравейте! От два дни имам следния проблем- при отваряне на съвсем безобиден сайт (такъв, който редовно си посещавам), браузърът ми съобщава, че връзката ми не е поверителна. В полето за търсене пише, че няма защита и свети онзи предупредителен жълт триъгълник за опасност. Съобщава ми се, че сайтът няма сертификат и прочие. Не, че ми пречи, но е отегчително всеки път да изминавам пътя до преминаване към сайта извън защита. Проверих си антивирусната- не е от нея. Настройките на защитната ми стена не са променяни. Прегледах добавките и разширенията- няма някое, което евентуално да прави проблема. Отворих настройките на браузъра- Гугъл хром ми е по подразбиране, нямам добавена търсеща машина, която да не е подразбиращата се, защитата ми е на Стандартна (не най-високата) и не разбирам откъде идват нещата. Прикачам скрийн шот за прегледност.
 14. Ееее, супер! Ще нагласим тайминга! Благодаря на всички! Бяхте полезни! Лека вечер!
 15. Не зная как го направи, вероятно с програмка, но от сърце благодаря! Благодари ти и един човек, за когото информацията в клипчетата е рилигия. Радостно е, когато хората успяват да са полезни един на друг! Не зная как да се отблагодаря по друг начин, освен като пожелая здраве и всичко най-желано и хубаво! Хиляди благодарности! А за обединяването в едно клипче- въпрос на желание от твоя страна...
 16. Идеално е. Точно това ми трябваше. Има още четири части обаче. Аз писах тук на лични на някого, който също ми предложи помощ. Който и да ми помогне, все ще съм благодарна.
 17. С линк 1 нищо не става. Дори не тръгва да сваля. С линк две сваля без субтитрите. Вече не зная дали не е при мен нещо проблемът... Не става. Пак така- сваля се клипчето, но субтитри не са намерени. Отварям с BSplayer, ако това има значение. Свалям в MP4 и уж е това, обаче не става. Странно е, че и Realplayer не ми намира клипчето. Ще пробвам с друг тип видео... Риъл плейърът не сваля изобщо клипчета от Vbox 7. С Youtube няма дерт... Ето това е първата част на клипчето. Помолиха ме, затова пиша тук. (Дано не е в нарушение на правилата на Kaldata и да не ме санкционират.) https://www.vbox7.com/play:7b7e6ea7
 18. Хайде, мъничко по-късно, че сега съм през телефона. Кофтито е, че клипчетата са пет. Ако беше едно, щях да се помъча с програмка да ги сваля отделно, но трябва да се нагласят, да се синхронизират.
 19. Точно нея сложих, но не става нищо. В коментарите под нея прочетох, че вече не работи. И това е отпреди години... Но благодаря все пак...!
 20. Здравейте! Изчетох теми по въпроса за сваляне на клипчета от Vbox 7 специално, но те са стари и архивирани. Проблемът е един и същ за всички- клипчето се сваля, но субтитрите не, защото не са вградени. Опитах с добавка в браузъра, но тя не е активна изглежда. Някой има ли идея как да се свали клипче от Vbox 7 със субтитрите? След последните им обновявания, изглежда, са блокирали определени функции... Да добавя, че ползвам Риъл плеър, обаче не ми намира клипчетата, не зная защо, по принцип няма този проблем, затова се справих онлайн- през сайт. Но субтитрите ги няма...
 21. Много благодаря, че ме ориентирахте към конкретни модели- върху единия от тях мислих известно време. Пропуснах да кажа, че към софтбоксовете имаме две допълнителни светкавици, което смятам, че вдига мощността и би трябвало да е достатъчна. Пробвах с вградената- тази на апарата, резултатът е приемлив, но изображението се получава плоско, а при определено позициониране се получават онези неприятни сенки зад обектите, които си е играчка да се коригират в постобработка. Отговорът Ви ми беше полезен. Благодаря!
 22. Да, така е, съгласна съм. Постоянно осветление имам- софтбокс с лампа и дифузна повърхност (не съм стигнала до студийните преносими светкавици, нито до диодно осветление, каквото ми предложиха). Не съм от София и едва ли ще имам път натам скоро, затова интернет е единствената ми възможност в момента. Необходима ми е светкавица, която да мога да ползвам в повече от случаите навън, включително и в студио в комбинация със софтбокс. Група сме и всеки има някакви аксесоари, а аз тепърва набирам някакъв набор от технически средства. Вярно е това, че качествата на задапаратното устройство са най-важни, но трябва да се започне отнякъде. Избрах тази, защото може да се ползва с комплект от модификатори, хареса ми, че е литиево-йонна батерията, това с кръглата глава и понеже съм виждала кадри, правени с такава- действително светлината стои по-плавна и мека. Благодаря за отговора все пак!
 23. Имаме два софтбокса- един по-голям отдясно на модела и един по-малък отляво, но всеки трябва да има светкавица, а аз нямам. Ето затова търся.
 24. Здравейте! Търся мнение за външна светкавица за фотоапарат Canon 800D. Избрах с кръгла глава, понеже ми дадоха съвет, че светлината, която произвежда, е по-мека и по-равномерно се разпределя. Въпросът ми е може ли да ми предложите друг подобен вариант, който да е бюджетен. Склонна съм да закупя и тази, но винаги сме готови на компромис, когато става дума за пари. Занимавам се с фотография отскоро, но има тенденция да започна да снимам в студио, за което ми е нужна външна светкавица. Искам да попитам също ще мога ли тази светкавица да я поставям на статив и с допълнителен радиосинхронизатор да се свързвам с нея. Виждам, че могат до четири синхронизатора да се вържат към нея. Този вариант ли е по-добър, или по-бюджетен на комплект светкавица с радиосинхронизатор, на каквито съм попадала за около 200-300 лв.? Ето го варианта, за който се надявам да получа съвет: https://dynaphos.com/product/29/0/8689_pocket_flash_godox_v1c_for_canon
 25. Здравейте! Има много подобни теми, но всяка е с някакъв нюанс и не намирам сходство с моите търсения, затова пускам отделна. Търся препоръка за закупуване на лаптоп и, понеже моят е на вече над 10 години, не съм много-много в течение с новите неща. Не ми трябва супер мощен. Ползвам го ограничено- Word, някакъв плейър за филми, една папка за филми, една за текстове и една за музика, книги...дребни и леки неща. Това заради което търся нов е, че старият ми трудно се справя с Фотошоп. Ще ми трябва модел, който да става за обработка на снимки. Досега съм била с HP Compaq Presario CQ60 и съм се зарекла HP и AMD Athlon никога вече. В тази връзка добри ли са тези с AMD Ryzen? Все още мисля, че AMD-та са прекалено топли. Вярно, че има охлаждащи подложки, ама май Intel е по-добре. По-студеничък. Харесвам Dell, Acer, Asus, но ми препоръчаха ThinkPad. Високи цени държат и Lenovo нещо не ми се струват кой знае какво. Много модерни са някакви ZenBook, но сякаш повече вярвам на класиката. Сегашният ми е 15 инча и малко отгоре. Добре ми е. Не ми трябва да е малък, защото го ползвам повече като настолен. Гледам филми, снимки... Искам да е бърз, с повече оперативна памет (сега съм с 3GB). Колко да са ядрата на процесора и аз не зная, защото съм с двуядрен и нямам база за сравнение. Видях, че се предлагат с инсталиран софтуер и без. Не зная кое е по-добре. Windows7 е на доизживяване и всички файлове ще трябва да са от 10-ка нагоре, така че не разбирам каква е идеята на лаптоп без инсталиран софтуер. Цена максимум 1000 лв. Благодаря предварително!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване