Премини към съдържанието

miriami

Потребител
 • Публикации

  116
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

14 Добра репутация

Всичко за miriami

 • Титла
  Редовен потребител

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. miriami

  Андроид 8.0.0 на Нокиа 5

  Не знам дали това с картите е от значение, но са две. С две легла е. Както и да е. Даваш ми идея за съпорта. Ще видя. Нещо се пренавих с тоя телефон и ще пооставя нещата така. Така или иначе, няма лично аз да върна 7.1.2, но ще се опитам да намеря някого, който би могъл да свърши тази работа. Дотогава ще си карам така и ще се надявам някак-си нещата да се оправят. Но се сещам, че и с Уиндоус 8 нещата стояха така. Не, че 10-ката е китка... След ХР само 7-цата допада на потребителите. Редуват се- добре, зле, добре, зле...
 2. miriami

  Андроид 8.0.0 на Нокиа 5

  TA-1024 Аз също мисля така. Да кажем, че новия изглед ще го преживея и ще свикна (въпрос на вкус- аз обичам да ми е по-цветничко, докато това е по-семпло, но както и да е, надявам се, че ще има нови актуализации, които да подобрят нещата), обаче това забиване не ми се струва в реда на нещата, при положение, че телефонът буквално хвърчеше и дори се чудех откъде да си намаля скоростта, защото ми се случваше да не успея толкова бързо да избера желаната страница и често отивах другаде. Толкова бърз досега...определено беше много добър. Не е товарен с излишни неща. Имам най-необходимите приложения. Може пък точно в това да е проблемът...ами, да взема да му накача щяло и нещяло, пък белки зацепи...
 3. miriami

  Андроид 8.0.0 на Нокиа 5

  Ъпдейт + стандартно потребителско, а не програмистко връщане към фабричните настройки направих. Очакванията ми бяха, след като става дума за ъпдейт, новото да е по-добро от старото, а се получи обратното. Изгледите ми са променени- в цветово отношение, без да има възможност за потребителска корекция, плочките в транспаранта действат по различен начин, известията от приложенията пристигат под формата на точки, вместо цифри, и плюс това понякога и не пристигат навреме (мога да разбера това, защото съм паралелно и на компютъра, а преди не беше така), камерата е конфигурирана също различно (е, поне функциите са същите, май няма отпаднали), но старата беше много по-удобна за ползване- говоря чисто като меню и разположение на бутоните, на места менюто ми е примесено на български и английски, което си е пълна шльокавица, и ред подобни неща, които са дразнещи, при положение, че си свикнал с някакво състояние на нещата. Но, може би, най-дразнещото е, че скоростта на зареждане на страници и скролването е в пъти по-бавно, отколкото преди. На моменти откровено си забива. А това за PiP mode- да, очаквах го и се зачудих къде е и какво става, а го имаше като обещание.
 4. miriami

  Андроид 8.0.0 на Нокиа 5

  Не знам дали не направих някоя глупост, именно поради факта, че не ми се е налагало да правя това на телефон. Просто пуснах ъпдейта и, след като не ми хареса резултатът, върнах телефона към фабричните настройки, което, разбира се, не промени особено нещата, с изключение на появата на някои приложения, които липсваха преди това. Постепенно си накачих приложенията, които стандартно и обичайно си ползвам и това е.
 5. miriami

  Андроид 8.0.0 на Нокиа 5

  Здравейте! Надявам се да не досадя с тази Нокиа 5... Нова ми е. От няколко седмици- вече може би 2-3. Свикнах й горе-долу, но ми е все още особена. Днес пуснах ъпдейта за Андроид, който ми висеше на дисплея, откакто си взех телефона. Не мога да кажа, че 8.0.0. ми харесва. Със 7.1.2 вървеше сто пъти по-бързо и изглеждаше по-добре. Сега всичко е в черно-бяло до сиво, някак много безцветно и отблъскващо. На всичкото отгоре телефонът забива- по-бавно зарежда приложения и страници, прави едно прескачане при скролване на лентата, камерата е различна и въобще цялата работа се оказа едно голямо разочарование. Търсих някаква информация в нета, но попаднах на едно единствено клипче, което се отнася до връщане към 7.1.2, но то засяга Пиксел и Нексус. В забележката под него зачетох, че желанието за връщане към 7.1.2 може да се дължи не на несъвършенства на 8.0.0, а на необходимостта от ъпгрейд. Някой да ме посъветва нещо?
 6. miriami

  QR приложение на Нокиа 5

  Да, изгледах. Направих. Обаче резултатът е противоречив: хем драйверът ми е актуален, хем :"Това устройство не може да стартира. (код 10)" Ще проверя да забраня или деинсталирам, ще пробвам да дръпна отнякъде драйвер...знам ли...има нещо, както винаги. Успях. Не зная как. Сканирах в Диспечера на устройствата за хардуерна съвместимост, както и продължих да се опитвам да актуализирам драйвера. Все безуспешно. Дори дръпнах някаква програмка за MTP устройства. Нищо не стана. Извадих кабела и го включих отново и компютърът ми съобщи, че Нокиа 5 е инсталиран. Сега вече имам достъп до вътрешната памет. Не знам как стана, но резултатът ме удовлетворява.
 7. miriami

  QR приложение на Нокиа 5

  Точно това, че нищо не излиза- ни папки, ни дявол. Аз все сравнявам със стария си телефон, но при него, дори без допълнителна програма, си влизах спокойно в него и си ровичках. А тук- нищо. Празно. Не ми излиза съобщение за оторизиран достъп до паметта. Единствено това със сетъпа и отвори папката, за да се покажат файловете. Именно това ми е странно. Иначе батерията се зарежда през компютъра. Значи, все пак разпознава устройството.
 8. miriami

  QR приложение на Нокиа 5

  В диспечера на устройствата телефончето се появява като преносимо устройство. В Моя компютър стои като СD устройство и като преносимо устройство- преносим медия плейър.
 9. miriami

  QR приложение на Нокиа 5

  Имам два варианта при свързване с компа: файл setup и отвори папката, за да се покажат файловете (което си е автоматично избрано).
 10. miriami

  QR приложение на Нокиа 5

  Всъщност, сега ми изниква още един въпрос относно Нокиа 5. Компютърът ми не разпознава телефона. Мога да зареждам батерията си през него, но нямам достъп до файловете в телефона през него. Дръпнах си някаква програмка Нокия нещо-си, обаче и с нея не стана. Искам да мога да оперирам с файловете в апарата- да си дръпвам снимки и прочие.
 11. miriami

  QR приложение на Нокиа 5

  Благодаря! Няма как човек да знае всичко. Хубаво е, че има къде и кого да попита.
 12. miriami

  QR приложение на Нокиа 5

  След като направих всичко, което ме посъветвахте тук, и след като изчаках един ден, за да си пусна компютъра отново и да видя пак ли ще ми е блокиран Вайбърът на него, защото това стана вчера след сканирането, днес установих, че програмката си е достъпна. Не ми се появяват повече кодове и прочие. Надявам се, че всичко е ок вече. Все още не е пуснат ъпдейтът за 8.0- колебая се дали-или, но ще реша накрая. Засега всичко изглежда добре. Имало е причина, без да я знам. Старото телефонче си беше по-простичко устроено и нямаше подобни екстри. Благодаря на всички тук! Изключително ценно и полезно е да има форум, в който да потърсиш и откриеш решение на проблем. Дано и за други с подобни лутания като мен да сме били полезни.
 13. miriami

  QR приложение на Нокиа 5

  Едва днес програмата ми предостави код за сканиране. Досега се появяваше само горното съобщение. Сканирах с телефона, като заредих от менюто на Вайбър този QR код, и телефонът се сдоби с кода от екрана , но той пък продължава да стои на десктопа на компютъра и не позволява да се влезе в програмата. Засега ще оставя нещата до тук, очаквайки развитие.
 14. miriami

  QR приложение на Нокиа 5

  Само апарата си смених, като си запазих номера. Инсталирах си Вайбър на него, а същата програмка си имам на компютъра от време оно, както се казва. Но, сега като ме насочихте правилно, влязох във Вайбър през телефона, разрових се и в менюто някъде там открих въпросния QR код. Никога не би ми хрумнало да го търся там. Освен това най-после обърнах внимание на съобщението на десктопа си при включване на компютъра, което гласи следното: "Изглежда, че телефонът ви работи с Viber с подобрени функции за сигурност. Ще трябва да удостоверите десктопа си, за да получите пълна защита". И, накрая, искате да ми кажете, да задействам QR щуротията от менюто на Вайбър на телефона и да си сканирам екрана на лаптопа? Правилно ли разбирам? Съжалявам, ако изглеждам като идиот, обаче със старото телефонче нямах подобни усложнения и проблеми. Сканиращото чудо си ми беше едно отделно приложение, което не искаше ни хляб, ни вода...
 15. miriami

  QR приложение на Нокиа 5

  Да, ползвам Вайбър и на компютъра. Откакто си взех телефона и си инсталирах Вайбър на него, май горе-долу тогава и на компютъра ми започна да се появява съобщение от програмата- погледнах го бегло веднъж и май засягаше сигурността, но не го зачетох. Понеже скоро Вайбър се актуализира, помислих, че е нещо от това, но не се задълбочих, и по инерция избирах ок. Но не разбирам как трябва да стане въпросната активация- никакъв код за сканиране нямаше. Можеш ли малко по-конкретно и ясно да обясниш? Искаш да кажеш, че на компютъра трябва да получа код за потвърждение, който трябва да сканирам с телефона? Това нещо се активираше и без да се влиза във Вайбър от телефона. За отбелязване е, че вчера и днес има затишие в това отношение....
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.