Премини към съдържанието

IvaIgnatova

Потребител
 • Публикации

  304
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от IvaIgnatova

 1. искам да се скрия от всички и само да си чета книжки на някой див плаж!

  1. kristi_34
  2. IvaIgnatova

   IvaIgnatova

   Да се похваля - вчера успях да го направя!

 2. Аз си я изчетох на един дъх "Мъртво вълнение" на Е.Лоуел, макар че наистина ѝ беше малко в по-вече трилъра (много шпиони, бомбени заплахи и др. такива) като за в любовен роман! Пък и морската тематика (яхти, мореплаване и др. подобни) ме вълнува достатъчно, така че тая част от описанията не ми беше досадна, даже ми беше интересно. В сравнение с първите книжки от поредицата, определено процента "любов и романтика" не е толкова голям, но не мога чак да кажа, че не е хубава! Даже напротив, според мен си е хубава книжката. Ако пък я сравня с голяма част от останалото, което се издава, направо си е много хубава! Има и чудесни попадения в репликите между главните. Като цяло си е в стила на останалите от поредицата. Определено при първия прочит е трудно да се възприемат напълно - много детайли и подробности извън нашето ежедневие има, напрегнато действие... Но с всеки следващ прочит все по-добре ги разбирах и все по-вече ги харесвах! Мисля, че и с тази ще стане така.
 3. Благодаря ти за коментарите, Пепи! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Тая вечер си изтеглих всичко непреведено на С.Е.Филипс от рускините, и сега нямам търпение да прочета Nobody's Baby But Mine !!!
 4. IvaIgnatova

  Ново на книжния пазар

  Нора Робъртс - "Видение в бяло" - 7.05.2010 Дейвид Балдачи - "Родени за ченгета" - ??.2010 Дженифър Ашли - "Училище за пирати" - ??.2010 Аманда Куик - "Компаньонката" - ??.2010 Дейвид Балдачи - "Избави ни от злото" - 4.01.2011 Дебра Гинсбърг - "Порок" - 4.02.2011 Никол Джордан - "Прокуденият" - 8.02.2011 Кристина Дод - "Бедствие на високи токчета" - 11.02.2011 Аманда Куик - "Излъжи ме нежно" - 15.02.2011 Елизабет Лоуел - "Мъртво вълнение" - 11.03.2011
 5. Чакаме знак от Жанито, че бяха болни тя и дъщеричката... Тая неделя я пропуснахме - може пък да успеем другата, като за първа пролет!
 6. Въх, за утрепване съм!!! Пак са забравих! Извинявайте много, момичета! Точно тя е, Стаси! Ти си.
 7. Въх, не мога да повярвам! Гале, ама нацелих най-сетне да пусна мухата за нещо, дето да кажеш и ти едно "УАУ"!!! Аз щастлива! Хайде, нямам търпение да се съберем и да >> + + + !!!
 8. Прочетох книгата, абсолютно се присъединявам към коментарите на всички момичета преди мен, и най-вече това в червеното, дето така хубаво го е казала Руми!!! ТАКА СИ Е!!! Ох, и на мен ми липсва Трейд! Страшен пич изглежда, и някак по-тежкар от другите - имам чувството че много ще ми допадне, ама дълго ще е чакането... наистина е голяма скръндза тая Дара - още си го държи в главата само за нея! Ама как ще е странно бе, ами то това си е най-хубавото - и фантастика и любов в едно! Пълен кеф, ако питаш мен! Едни от най-любимите ми фентъзита са тези, дето има и любов в тях (нищо, че не ги водят любовни романи - за мен разликата е много малка!) - като напр. всичките "Бараяр"-ски на Лоис МакМастър Бюджолд - уж се водят военна фантастика, ама са си фентъзи пълно с любов! Че и "Шалион"-ите, и "Споделящия нож" - и те! И много, много други! Айде, да не се отплесвам, някой ден трябва да си направим подтема и за това, и тогава ще пиша там на воля (само се моля да имам по-вече свободно време...)!
 9. Уф, Сънчо, нали съм замаяна, чак сега видях тоя пост! А преди час писах в "Дискусии..." че нийде го не виждам, ама сега не ми се връща за редакция. Та писах ти на лични. И малко по темата: Аз снощи прочетох набързо две Арлекинчета, от последните - дето ги качи Ели: "Шеметен танц" и "Господарката на острова", и двете от Дженифър Грийн. Много бяха хубави и двете, ама "Шеметен танц" малко по-вече ми допадна, въпреки, че на подобна тема (спряла кола на безлюден път, в нея бременна жена ражда, спира главния и ѝ помага да роди бебето, после се завърта история около тях - той е горд, и хем я иска, хем смята че няма смисъл, а тя успява да го убеди, че са един за друг) съм чела поне още две книжки. И въпреки често експлоатираната тема, книжката е увлекателна и много сладка. "Господарката..." пък е по-скоро нестандартна - има главен герой финландец, който беше описан с кафеви очи, средно висок, много спокоен... изобщо в разрез с моите представи, но пак беше интересно! Ха, и успя да построи на главната сауна за един ден, направо от нищо! - е, това вече си беше фантастика!
 10. И аз, и аз! Направо се разтапям в локва, като ги чета!!! Голяма радост ще бъде!!!
 11. Да бях знаела, че още с първото ще уцеля, нямаше да се излагам да пиша цели три! Мисля, че няма да ви затрудня: "Поражение"
 12. "Падналият ангел" или "Ангел в мрамора"? А може би "Земен ангел"?
 13. Да-а-а-а, аз въздишам дълбоко и си представям страхотни мъже само като прочета някъде "Макензи"!!! А по въпроса за мустаците - тука сигурно ще ми се смеете! - не знам защо, ама винаги като прочета за мустак, и си представям Фреди Меркюри! Макар и гей, за мен си беше хубавец! Е, тази представа определено си беше проблем в някои случаи!... Мисля, че единствената книжка, в която не ми пречеше, че главния има мустаци, беше "Есенен любовник" на Елизабет Лоуел - даже на корицата май беше с мустак...(ако паметта не ми играе номера).
 14. Да-а-а, има си глупости вътре, като тази дето те е издразнила, ама има и сладки моменти! Аз имам сантиментално отношение към тая книжка, може би щото съм я чела за пръв път преди години... Тая вечер довърших препрочитането на "Нечакано щастие" на Сюзън Андерсън - съвременна, с главен - морски пехотинец, и съответно по това и по стил прилича на серията на Марлис Мелтън. Главната е подходяща като за вкуса на морски пехотинец - руса, със секси пищно тяло, винаги на високи токчета, изненадата е че не просто може да готви, а е главен готвач и почти е събрала пари да си отвори собствен ресторант. Двамата се джафкат и мразят отначало, но тръгват да търсят сестра му, която е заминала с годеника си. Той ще спасява сестра си, щото смята че годеника е с нея заради парите и, а главната смята че са влюбени и ще ги спасява от ядосания брат... Стигат до семейството на годеника, и се оказва че ги смятат за отвлечени. Главните се тревожат за отвлечените и участват в операцията по предаването на парите, като междувременно се харесват и се "награбват" здраво, и т.н. Книжката не е кой знае какво (в смисъл доста е елементарна на места), но има много забавни коментари и сладки моменти, и като цяло ми харесва! Ще цитирам как започва романа, за да ви дам по-добра представа: "Чашата с вода замръзна на половината път до устата ѝ, докато Лили Морисет се взираше омагьосана в големия мъж, който тъкмо влизаше през вратата на кухнята. Гранитните плочи под краката ѝ бяха гладки, а около нея огромната къща с изглед към океана на Лагуна бийч беше тиха. Единствения звук беше далечното тиктакане на старинния механичен часовник в дневната. Докато мъжът влизаше, отвън полъхна хладен, солен бриз с лек аромат на априлски цветя. Но хладно не беше първата дума, която изникна в ума на Лили. Този мъж беше едно от най-горещите парчета, които беше виждала някога. Разбира се тя знаеше кой е от снимките, които Глинис Тейлър ѝ бе показвала. Но нито една от тях не му бе отдала дължимото и Лили беше неподготвена за огромното въздействие, което физическото му присъствие ѝ оказваше. Той беше 6 фута висок, тъмен и опасен. Последното можеше да се разбере дори и само от начина, по който се движеше. А колкото до останалото - черната му като безлунна нощ коса и наболата му брада, дългите крака и тези широки рамене, които изпълваха тениската му с маскировъчен цвят - всичко говореше за сила, чиста и неподправена сила. Лили обмисляше да излее водата там, където най-добре би я охладила. Не го направи, естествено, но... леле майко... Най-накрая беше срещнала мъжа на мечтите си от плът и кръв. Тогава той отвори уста и разби всичките ѝ илюзии."
 15. Мислех си, че трябва да е някое "Огнено цвете", ама такава книга май няма, така че предлагам "Цвят от скреж". Уф, докато се натуткам, Бобчо ме изпревари!
 16. Давай Пете, "Убий и кажи" не е много дълга, бързо ще я прочетеш. И после непременно пиши - сигурна съм, че ще ти хареса, и все пак ще ми е интересно да прочета мнението ти!
 17. Едвам успях да измъдря някакво подреждане: 1.Втори шанс 2.Мъжът от сънищата 3.Убий и кажи 4.Белязаният Макензи 5.Онази нощ 6.Мисията на Макензи 7.Невинни лъжи 8.Да спиш с врага 9.Среднощна дъга 10.Диамантения залив А ми се искаше половината от изброените да ги сложа на 1-во място, останалите на 2-ро, а тези, за които не остана място на 3-то! Или направо всичките наравно! Много си я харесвам Линда! Оу, и Пете, някой ден като се преведат книжките за Блеър Малори, ще трябва да направим ново класиране!!! Р.S. Между другото сега се сетих: Който не е чел "Невинни лъжи" - да я мята, горещо я препоръчвам!
 18. Тая вечер дочетох "Бедствие на високи токчета" на Криситна Дод, и набързо да пиша няколко думи: Първата част от резюмето към книгата е вярна: "Когато Бренди Майкълс открива, че годеникът й е грабнал самолета за Лас Вегас и ще се жени за друга, е обзета от такава ярост, че е готова да гръмне като бомба и да помете всичко край себе си. Бързите стъпки на отмъщението са първо да продаде омразния годежен пръстен в заложна къща, после да си купи убийствена секси-рокля на немислима цена, а след това да се хвърли в обятията на почти непознат чужденец – Роберто Бартолини." Ама втората: "Но едва изтрезняла от разгорещената нощ и от гнева си, Бренди разбира, че се е превърнала в мишена на убиец и няма друг избор, освен да потърси отново Роберто – мъж, на когото Съдбата отрежда да бъде или неин спасител, или да я стъпче в калта. Едно е сигурно – тя няма да се предаде без бой…" - не съвсем! Всъщност, в понеделника след страстния любовен уикенд с Роберто се оказва, че Бренди му е адвокатка, а той е заподозрян в кражба на скъпоценни камъни. И тука следва вихър от най-невероятни приключения, между които се вплита отново страстен секс... На финала се оказва, че Роберто е работил заедно с ФБР, за да изобличи истинския престъпник, а Бренди е обидена, защото се хвърли да му спасява живота, а той не и се е доверил. Е, следва екзотично предложение за женитба и хепи енд. Много съм раздвоена в мнението си за книжката - от една страна има доста попадения в отношението на главната героиня към всичко, което ѝ се случва, има и забавни моменти, главния е супер мъжкар... а от друга страна нещо не ми достига - всичко ми изглежда доста повърхностно описано, нахвърляно, незадълбочено някак - и отношения, и характери, и ситуации. И това при положение, че книгата е 303 страници! Всъщност, има някакви опити за задълбочаване характера на героинята с намесване на отношенията с баща ѝ и майка ѝ, но някак в много "телефонен" стил бяха... Като цяло ми прилича повече на чиклит, отколкото на любовен роман. Останах леко разочарована. Мисля след няколко месеца пак да я прочета, за да си съставя окончателно мнение - може настроението ми да не е било подходящо сега... Уф, и не мога да се въздържа да не си кажа - след като я прочетох, ми идеше да метна пак на руски книжките за Блеър Малори на Линда Хауърд, че да си оправя "вкуса" и да ми дойде сърце на място, ама пусто трябва и да се спи по малко...
 19. И аз да се обадя (като някоя "черна станция" ) - като прочетох последните постове, реших, че съм извадила голям късмет, че от толкоз много прочетени любовни романи съм пропуснала точно тези на Бъртрис Смол! Определено няма и да ги доближавам. Обичам страстните сцени наравно с романтиката, ама изнасилванията не ги броя за страст. И разните там харемски - една жена мината от сто мъже - също. По тая причина внимавам с "арабските" истории - да не налетя на нещо, дето не ми е по вкуса. Розмари Роджърс съм я отписала отдавна - купих си и прочетох две нейни книги (преди десетина години поне ще да е било) - 1 и 2 част май бяха, и не ми допаднаха, ама вече нямам спомен защо точно. А за Сюзън Джонсън те поддържам, Тихи, - наистина има пикантни сцени - например още помня, като четох "Степното цвете" (доста отдавна беше!) как направо се опулих на някои места - жената определено има въображение, трябва да и се признае, но пише интересно, има и интрига, и любовна история, и всичко е вплетено много увлекателно. А иначе: - тая вечер дочетох "Бедствие на високи токчета" на Кристина Дод, ама ще пиша малко за нея в темата за Съвременните ЛР!
 20. Мисля, че книжката за която питаш е: АРЛЕКИН Страст №70 - Вкус на мед – Джоан Джонсън (свързана в поредица с Арлекин Страст №55 и №57) Резюме: "В ранчото на Хъни Фаръл се появява загадъчен скитник. Предпазливата вдовица го наема на работа срещу храна и подслон. Джес Уайтлоу би могъл да прогони наглите крадци на добитък, а и синовете й се нуждаят от мъжко присъствие. Но ето че между Хъни и Джес се зараждат чувства, които не могат да бъдат планирани, чувства, подвластни единствено на зова на сърцето. Кой би могъл да очаква, че Джес ще разкрие на една отчаяна жена омайните тайни на любовта?" Само че още я няма сканирана. Ако не можеш да я намериш, пиши - аз я имам, и мога да я дам на Жани за скан.
 21. И аз като теб Гале - и в двете книжки ("Компаньонката" и "Излъжи ме нежно") не ми достига това, което най-харсвам в стила на Аманда Куик (Джейн Ан Кренц) - леката доза ирония в коментарите, нещо като автоирония в отношенията на героите едни към други и към самите себе си, забавния начин по който мислят за себе си и за ситуациите в които попадат - много ми е трудно да го опиша, като цяло езика и стила на авторката тук ми се струват някак по-бледи и не толкова характерни за нея... Това не значи, че книжките не са хубави, но ... не издържат на сравнението с останалите ѝ! Сега се сещам за тези тези, дето ги четох наскоро на руски - историческите от поредицата за АРКЕЙН (писала съм за тях в тая тема на 123стр/28.01.) - е, те са си напълно в стила на авторката и са просто разкошни! Просто не проумявам защо не са ги подхванали досега издателите... Стаси, коментара ти е страхотен, много точен! Книжката наистина е много, много хубава. Чела съм я отдавна, но все още помня колко неустоим беше сблъсъкът между цинизма и нежността! Страстна и сантиментална едновременно! Заредете се с кърпички, преди да я почнете! Книжката е трета от поредицата Vanza (виж в блога на Гането) - първите две са "I Thee Wed"(1999) и "Wicked Widow"(2000), героините в тях са Ема Грейсън и Маделин Девъридж. За какво става въпрос не мога да кажа, мисля че Боби или Пепи бяха споменавали за тях - сигурно са ги чели на английски. А момичетата от "Излъжи ме нежно" са Фийби Лейланд, Хана, близначките Теодора и Едуина Купър. От коментара ти разбрах, че има книги за Фийби и Хана - би ли споделила кои са , защото аз нещо не мога да свържа тези които съм чела, със споменатите момичета? Много ме заинтригува !
 22. Руми, това е много много гадно, няма ли начин да се възстанови информацията - пробвай в сервиз дали няма да успеят да направят нещо?
 23. Момичета, много искам да се сдобия с една книжка на Елизабет Лоуел — Нефритовия остров. Ако някой я види някъде на старо - да пише на л.с. - пращам пу парички веднага! Ако някой иска да я замени срещу друга - да пише какво иска!
 24. Тъй, тъй - и аз не вярвам "че таквоз го можи", ама пък ми е хубаво да го чета на книжка! Че той Дерек, в цялото си великолепие, е реален, колкото и един Архангел - и какво от това? Нали е фантазия - всичко може! Сега се светнах, че пак съм се отплеснала, и не съм писала за „Виконтът, който ме обикна“ - прочетох я още на следващата вечер (по-точно нощ!), след като излезе. Страхотна е книжката момичета - и забавна, и разнежваща, и страстна - който още не я чел, много пропуска! Наистина се чете на един дъх! Така ме увлече, че направо осъмнах! Наистина сте ни безценни съкровища, Дриймчета! Ама тия Бриджертъни ще се окажат истинска краста!!! Едвам се сдържам да не досаждам и тормозя кога ще излезе следващото чудо!
 25. О, какво удоволствие те очаква само - и двете книжки са страхотни! 10х10! Приятно четене! (После да пишеш - ще ми интересно и твоето мнение!)
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване