Премини към съдържанието

Evlampi

Потребител
 • Публикации

  111
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София

Контакти

 • Интернет сайт
  http://www.avguide.bg - Българският пътеводител за аудио и видео техника

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

Постижения на Evlampi

Сътрудник

Сътрудник (5/21)

 • Посветен Рядка
 • Първа публикация
 • Сътрудник Рядка
 • Първа седмица
 • Месец по-късно

Нови значки

121

Репутация

 1. Отново се говори масово наизуст. Ресивърите на Denon поддържат без проблеми 4 омови колони - и това е описано както в упътването, така и на гърба на ресивъра. Други производители препоръчват минимум 6 ома номинален импеданс, при Denon няма никакъв проблем да работи с 4 омови - няма нужда от ръчна настройка на номиналното съпротивление. Друг е въпросът, че концепцията на питанет е кардинално сбъркана. Разумният подход би бил първо да се изберат колони спрямо помещението, нуждите и вкусовете на слушателя и бюджета му. След това да се търси усилвател/ресивър, който да захрани оптимално въпросните колони, да им подхожда темброво - отново съобразено с вкусовете на потребителя, както и да поддържа необходимите за този потребител функции.
 2. Името на темата не е ли "Музика с високо качество"? За мен е странно, че не намираш разлика между MP3 и Flac, макар че на тази система надали се чува кой знае какво. Всъщност далеч не е нужно да имаш система за хиляди или десетки хиляди - за да усетиш осезаема разлика. При липса на достатъчно средства - човек може да сглоби прилична система на старо за под 1000лв - стига да има желание и интерес в аудиото. Като пример за усещане на разлики в система от много нисък бюджет мога да ти дам мой приятел над 50, който в момента слуша Sennheiser Momentum Wireless на телефона си и никак не му е трудно да усети разлика, при това драматична. Това е един от много много примери. В тази връзка - имайки предвид, че авторът на темата търси съвет за "Музика с високо качество", както и това, че това е аудио раздел във форума и по идея пишещите тук би трябвало да търсят развитие в аудиото - за мен е редно да се дават препоръки предполагащи високо качество и развитие. Иначе всеки има право да слуша каквато музика иска - на какъвто носител иска - и на каквато система му харесва. Въпреки че не разбирам как може човек с влечение към музиката и активно участие в Аудио част на форум - да слуша на такава система...
 3. RudeBoy, аз слушам музика от GSMa си всеки ден докато пътувам - именно с тапи, но не бюджетни - за мен MP3 никак не е идеално и цялата музика в телефона ми е във Flac, с няколко (2-3) екзотични изключения, които наистина не съм успял да намеря. В тази връзка - прав си за втората причина, но поне за музиката, която слушам почти не ми се е случвало да не намеря нещо във Flac. Дори по-скоро не е въпрос на ненамиране, а по-скоро на нежелание човек да си купи същото нещо на CD и да го рипне При феновете на конкретни типове електронна музика - с множеството излизащи сетове на още по-голямо множество експериментиращи нови изпълнители - вероятно намирането на музика във Flac е по-сложно.
 4. Дали е истиснка или измислена - нова или стара - факт е, че такава музика има, така излиза ремастерирана от студиото и се продава от големи лейбъли. Що се отнася до форматите и качеството на музиката - според мен форматът е само предпоставка. Ако един албум е кадърно записан в студиото и кадърно свален във вид на файл, ако е записан първоначално на диск (много лейбъли вече продават директно файлове) - то стига файлът да е във формат е без загуба на качеството - Flac, Wav и т.н. - може да звучи прекрасно. От друга страна - ако албумът е записан зле в студиото - на какъвто и формат да слуша - резултатът няма как да се подобри. Напоследък е модерно някои аудиофили да се захласват по записите с висока резолюция, най-вече по DSD и в това няма нищо лошо - някои неща звучат впечатляващо, други не толкова. Аз винаги бих предпочел да слушам 16/44 Flac на наистина качествена система, вместо DSD на посредствена система. При появата на аудио файловете с висока резолюция много хора бяха запленени - както при повечето нови и модерни неща, и се стигна едва ли не до твърдения, че CD форматът и файловите му еквиваленти са силно компрометирани. Ако човек има възможност да чуе обикновено, добре записано CD или съответно Flac / WAV 16/44 от добър запис на наистина висок клас система - вижда колко много музика има и престава да се тревожи толкова за файловите формати, колкото за качеството на самия запис - което зависи от съвсем други неща. За компресирани файлове със загуба на качеството - тип MP3 и т.н. няма смисъл да се говори - те имаха своето значениенкогато обемите памет бяха ограничени и скъпи. В днешно време не виждам защо някой би слушал MP3, вместо да слуша същото нещо на Flac.
 5. Димитър 59, многоканално записана музика има и това няма нищо общо с функция на ресивърите. Просто има така мастерирани записи на SACD. - обикновено хибридни дискове, които имат и стерео слой, и многоканален слой. Въпросът не е смислено ли е това и доколко - аз слушам музика само в стерео. Но такива записи има и на някои хора се харесват. Учудващо е, че не си запознат с това, при положение че с такова настървение обясняваш Ето ти примери - с описания, които може да са интересни - https://store.acousticsounds.com/c/10/Hybrid_Multichannel_SACD Не е ли по-добре когато нещо не е ясно да се пусне едно бързо търсене в Google, вместо да се пишат нелепости по форумите
 6. Здравей, посъветваха ме да се консултирам с теб относно един суб. Направил съм си мъжка стая с проектор за гледане на филми. До тук съм събрал ресивър денон х2600 фронтални cw 15ve съраунд magnat 202 май бяха център ямаха за музика прехвърлям на един pioneer mk2 616. Обаче за филми нещо ми малее баса. Ако усиля повечко ресивъра над 73 dB разтриса вратата но аз не го усещам. Може би ми е малко тясна стаята и не мога много добре да разположа предните. Стаята съм я облепил с вата от всякъде. Та се чудя за този суб taga tcw 212 se. Слиза до 23 Hz  200 w постоянна мощност и пик до 650w. Усилвателя е клас а/б не както повечето клас D. Дали ще има ефект според теб и дали ще изпъква над вегите? Благодаря предварително!

  1. Evlampi

   Evlampi

   Здравей,

   Първо Клас D усилватели се ползват в топ моделите на топ производители на субуфери - като REL  и  SVS. Та не виждам защо мислиш, че е предимство ползването на AB усилвател в този субуфер.

    

   Taga e нискобюджетна компания, която прави продукти в началния клас. Не са популярни нито с колоните си, нито със субуферите си.

   Според мен когато се обмисля покупка - хубаво е тя да е добре преценена и дългосрочна - с други думи да се вземе веднъж нещо хубаво, вместо да се взимат през 3 месеца компромисни, но евтини неща.

   Не бих препоръча; субуфер за 300-400 лв, особено пък на такъв производител.

   Характеристиките, които описват производителите често са пожелателни.

   На твое масто бих търсил субуфер на доказан производител в тази свера - например, както стана дума - REL  и  SVS. Ако новите модели ти се стреуват скъпи - търси нещо тяхно втора ръка, със съпътстващите такава покупка рискове.

    

   Успех!

  2. Pit Ангелов

   Pit Ангелов

   Благодаря! Гледах svs pb1000 преди нова година в avstore тогава беше 1000лв а сега е 1200 но не бях сигурен дали ще е достатъчен за моята стая 22 кв.м апък pb2000 ми идва скъпичък. Какво ще кажеш за pb 1000

  3. Evlampi

   Evlampi

   Със сигурност е многопо-добре от въпросната Taga, но нямам представа, дали ще задоволи изискванията ти. На мен колоните на Cerwin Vega не ми харесват изобщо - в тази връзка очевидно имаме различни вкусове и критерии за звук и не е сигурно, че нещо, според мен много добро, ще се хареса и на теб. Ако не друго - интернет е пълен с ревюта. Pb-2000 вече няма - има нова серия 2000 про, която е още по-добра, и още по-скъпа :) 

 7. Хубаво е да се обърне внимание и на състоянието на препоръчваните субуфери. В единия случай имаме чисто нов продукт с 5 годишна гаранция за България - от същия производител и серия, както колоните на питащия. Във втория случай имаме субуфер, който по време на излизането си на пазара е бил по-скъп, но е ползван повече от 10 години и според снимките - особено последната, в близък план, е в доста компромисно състояние - https://cdn1.focus.bg/bazar/4f/large/4fdf722d6818d50d8339db6b4f40db88.jpg. Освен това, ако правилно разбирам продавачът не е човек, който е ползвал самия субуфер с необходимото внимание и грижи, а заложна къща, която продава стоки събирани някъде из Германия - https://bazar.bg/obiava-28421846/jamo-d6sub-aktiven-subufer Мисля, че особено когато питащият няма неограничени финансови възмножности - трябва хубаво да премисля всяка своя покупка и перспективите за дългосрочното и ползване.
 8. Това е активен субуфер - ресивъра няма отношение към захранването му. Колкото до усилването и намаляването - самия субуфер има потенциометър за усилване/намаляване, а и калибрацията на ресивъра ще се погрижи за адекватното му ниво - спрямо помещението ти.
 9. Здравей, ето логичния партньор за колоните ти - Продава се субуфер Monitor Audio Bronze W10 - нов Нов, неотварян, с 5 години гаранция - същата серия като колоните ти. И е в горната граница на бюджета ти.
 10. Стерео Hi-Fi мрежов ресивър Denon DRA-800H работи с приложението HEOS, което поддържа стрийминг от популярни услуги, като Spotify, Deezer, Tidal и т.н., има FM тунер, но поддържа и TuneIn - интернет радио с хиляди радио станции, може да приема стрийминг на аудио директно през телефона - чрез приложението HEOS през Wi-Fi, а ако е необходимо и през Bluetooth, а както вече писах - има и USB вход, който чете флашки и хард дискове и поддържа всякакви аудио файлове. С други думи с този стерео ресивър няма да имаш нужда от допълнителен източник, а ако все пак на някакъв етап решиш да добавиш CD плеър, грамофон и т.н. - има много входове - цифрови и аналогови, както и вграден грамофонен предусилвател. Неслучайно ти го препоръчах - като съотношение цена/мощност/ звук/ възможности за връзка и стрийминг, DRA-800H е чудесно попадение!
 11. dimiter.iordanov, DENON AVR 3805 е вече доста стар модел, при който липсват някои от сериозните удобства, наични при по-новите модели. Плюс това е многоканален, а оставам с впечатление, че си само с 2 колони + събуфер. Погледни този модел - Стерео Hi-Fi мрежов ресивър Denon DRA-800H - има изход за активен събуфер, даже за два А най-важното - достъпен е, има сериозна мощност за цената си, всякакви входове, управление с много удобно приложение за смартфон и USB вход, който чете всякакви аудио файлове от флашка или хард диск, включително DSD!
 12. Evlampi

  yamaha rx-v357 тонколони ?

  Объркал съм се, мислех, че става дума за една идея по-съвременен модел - 375. Извинявам се на всички споменати изасегнати. Грешката е моя.
 13. AGD, притеснително е, че уж се занимаваш с DIY, a остава впечатление, че не са ти ясни основни неща. Също е притеснително, че Уикипедия изглежда основен източник на информация за теб. Ето четиво за размисъл: A Guide To Better Bass И по конкретно - THE PHYSICS OF BASS: Надявам се, че повечето участници разбират добре английски и ще си направят труда да прочетат този кратък абзац. След което биха могли да си направят изводи за развитието на темата, за това доколко са стойностни съветите на съветващите... и уви доколко е смислено да се търсят съвети за аудио техника в този форум Успех!
 14. Аз говоря за отражения от стените на помещението... ти ми казваш, че колоните били сериозни и нямало да има резонанси в кутията. Нямам планове да споря, а няма и смисъл, още повече, ако това са "Сериозни" колони за теб. Като тема за размисъл - тези проблеми с разположението близо до стени и масивни предмети се наблюдават и при колони за стотици хиляди левове, с корпуси изработени от алуминии, където кутията е в пъти по-инертна Просто това не е проблем на корпуса на колоната, а на помещение и разположение. Всеки има право на мнение, но когато мнението е необосновано и заблуждава неподготвения потребител, като това, че 5см до стената са напълно достатъчно за колони с преден порт... правото може да се окаце криво
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване