Премини към съдържанието

Glenarvan

Потребител
 • Публикации

  1141
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Glenarvan

 1. не разбира се, няма да кажа нищо, защото всеки има право на мнение, но да... Пловдив е отпушен тотално. По улиците почти няма хора. Казвам го като кореняк пловдивчанин, живял и пребивавал из цял Пловдив цял живот... това положение, сравнено с преди карантината, си е направо като апокалипсис .
 2. Кадри от гр. Пловдив от дрон - първи ден под карантина с новите мерки за сигурност:
 3. По принцип винаги си гледайте кодеците. Инсталирайте последната версия на K-Lite и то в пълен размер. Също влияние може да оказва липсата на конкретен кодек. В K-Lite не съм сигурен, но май няма абсолютно всички възможни кодеци. Но пък има от повечето познати на всички, файлови формати.
 4. Има си като цяло, атмосферата е сравнително нормална за сега. Аз поне не съм имал проблеми с екипа, но не съм и толкова често аткивен. Казвам го за мен, защото всеки си отговаря за себе си като цяло хахха.
 5. Аз не съм пипал нищо хардуерно и няма да го направя докато не изтече гаранцията. В Понеделник звънкам на HP да ги питам за какво става въпрос и ще преценя как да действам. Няма как по твой си усмотрения да ми отказваш гаранцията. Няма и логика. Няма и смисъл. Лаптопа е закупен без ОС. Пиратска ОС, пиратски игри или програми теб не те интересуват. Ще се съобразяш с условията и със закона. Ако в условията на гаранцията е написано, че не може да се форматира харда (което е супер нелогично), аз няма да го форматирам или ако потребителя си губи правата заради пиратски софтуер. Но тази машина си е моя и ще си я правя каквото си искам. В рамките на гаранцията. Въпроса ми беше прост. Какво се случва ако серииния номер е регистриран в системата на производителя и лаптопа дефектира (което при новата техника не е рядкост) и аз го дам на търговеца, а гаранцията по системата е изтекла. От Лаптоп БГ ми казаха оня ден да не се притеснявам, аз към тях си имам гаранция 2 години. Питах съвсем просто нещо и ти като сервизен техник започна да се репчиш "ама ако тва, ама ако онова"... Няма ако и няма или. Въпроса беше прост.
 6. По лаптопа никъде няма лепенки и при купуването на машината избрах опцията да е без ОС. Дори и пиратски да е, ако хардуера е проблемен нямат право да отказват гаранцията.
 7. Ами, той така или иначе е с 2 години гаранция. А между другото значи дори и да дефлектира, пращам го на търговеца и те се оправят.. така да разбирам... аз работа с HP Bulgaria нямам и с техните сервизи и тн?
 8. Изтича в Четвъртък на 11.07 мисля. Има време да се обадя и да питам.
 9. Батерията е капсулована. Не е външна, както си беше едно време. Иначе говорих с тях и ми казаха, че гаранцията ми към тях си е 2 години и че батерията е на 208 дни, защото можели производителите в завода да са правили тестове или нещо да е тестван... неща от тоя род ми казаха.
 10. Ами... моят модел е с 12GB RAM (8+ 4 добавени от тях), с i5 процесор и с 1TB HDD и 256 SSD NVMe за 1100лв на промоция. Гледам, че в сайта пишат, че имат няколко оставащи бройки. След като сканирах и двата - HDD-то е работил 17 часа, а SSD-то - 1 час. Така пишеше след като ги видях с един софтуер данните им - колко са работили и тн. Същият модел обаче на същия лаптоп го има със 100лв повече, но с по-ниски параметри: i5, 8GB RAM, 256SSD. А моято е с допълнителни 4ГБ и 1ТБ хард. Което е на далавера. Но пък батерията е на над половин година. 208 дни са си 208 дни. По принцип са реномиран магазин в БГ. Регистрирания сериен номер не е окей. Аз нали ви цъкнах скриин от сайта на HP. Ето го пак. Какво означават тези данни: Снимка
 11. А ако реша да го оставя... какво може да стане в крайна сметка? Ако.. .да кажем дефлектира продукта или има каквито и да било проблеми?
 12. А ми аз не мисля да се занимавам с КЗП. А просто да върна лаптопа на Лаптоп БГ. Реално не ме интересува, че гаранцията ми е към тях. Не искам ползван лаптоп.
 13. В такъв случай какво да правя момчета? Да го връщам ли?
 14. Ами нямам гаранционна карта. Електронна е гаранцията. А в документа на профила ми на сайта им, не пише нищо. Фактура и касова бележка имам.
 15. Да, ами а ако им го връщам какво трябва да представя като документи? Фактурата е достатъчна предполагам. Или касова бележка?
 16. А ми дамата ми каза, че в завода ако правели тестове или бла бла...но аз си имам 2 години гаранция при към тях. Което реално е странно, защото лаптопа ако дефектира или има някакъв проблем си ходи в представителството на HP България. Няма те като търговци да ми го оправят. Което означава, че с тези 7 месеца няма да ми я зачетат.
 17. Здравейте отново момчета. Твърдия диск пише, че е работил 17 часа, а SSD-то 1 час. Което реално не ме бърка много много, защото може и да са ги сменили. Дори и да пиша на HP. Ще трябва да чакам няколко дни. А така ще изтекат тези 14 дни и няма да мога да го върна. Харесва ми като лаптоп. Фирмата е Лаптоп БГ (известна на всички). Когато го вземах от тях в офиса на куриера имах опция преглед и тест. По него нямаше никакви следи от употреба. Когато го поръчвах ми се обади техен консултант и изрично питах дали ще е отварян и те ми казаха "да, ще бъде отворен, за да му бъде поставена допълнително 4GB рам". Което май дава представа за ситуацията. До колкото съм чувал това е начин да пробуташ върнат лаптоп. Ако е върнат държа да ми се каже. Вечеря като звънях ме уверяваха, че е нов. А са сериозна фирма. Не им отива. Гаранционна карта не ми пратиха на хартия. Имам я електронно, но там пише, че си има гаранция 2 години. И не пише нищо друго. Някакъв PDF документ е в профила ми в техния сайт. Но в него няма никаква въведена информация в полетата на документа.
 18. От известена на всички и реномиран сайт си взех лаптоп - Hp Probook 450 G5. Лаптопа е с добри параметри на промоция и в сайта се предлагат и различни други версии на същия лаптоп съответно с по-добри или по-слаби параметри. След като си го взех, му инсталирах Уиндоус (както му е реда) и за драйверите направо дръпнах HP support center и той сам си актуализира драйвърите до последния. При секцията за батерията в HP Support Center, ми изписа, че батерията е на 208 дни. А в секцията със серииния номер ми пише, че му оставт 7 месеца гаранция. Звъннах им да ги питам, но те твърдят, че това нямало нищо общо. Гаранцията ми към фирмата, от която взех лаптопа си ми важи и тя е 2 години от датата на закупуване. Лаптопта работи нормално. Като параметри е по-мощен от други варианти на същия лаптоп, които са на по-висока цена и за около 100лв повече. Въпроса е какво да правя. Аз не знам дали не е ползван и колко е ползван. Реално погледнато ако стане нещо, лаптопта няма ли да се носи в HP Bulgaria? Където е и представителството и сервиза им? И ако е така тогава как ще важи? Ето и когато чекна лаптопа в сайта на HP какво ми изписва: Снимка Между другото скоро го взех и все още мога да го върна.
 19. Аз бих смалил видеокартата до 1050 или до 1060 3GB, защото реално не ти трябва толкова силно видео. И след това бих дал остатъка от паричките за Ryzen 7, който е с 16 ядра...докато този, който си избрал е с 8. Ако искаш да рендваш по-бързо, а и компютъра ти да се справя едновременно добре и бързо с няколко програми заложи на повече ядра и то конкретно на AMD.
 20. Acer Swift 3 има само 14 инча, което някак си не ме устройва . Но пък изглежда много добре. Но пък тези ниско ватови процсори от 15 вата не са ли скопени? Какво може да се очаква от U процесор като производителност? Те някои i5-ци са по-производителни от някои i7-ци.
 21. Ами... да...аз сънщност съм отварял 3Д сцена на Probook, но беше доста стар. Беше с i5-ца от 4 поколение и пуснах да рендва, но лаптопа не беше мой. Използвах CPU-то за рендване, а не видеото. Видеото си беше някакво вградено. Важното за мен е сглобката и как са компоненти, материали. При разнасяне да не чувства човек, че ще се разпадне в ръцете. Познати има доста стари Пробуци и са от метал, но при сегашните вече са от пластмаса целите, колкото и да ги пишат, че около клавиатурата е алуминии и тн - пластмаса е. При Vivobook-a е метал, но пък там оплакванията са, че батерията държи малко. А иначе вентилаторите, които са два не спират дори при нормална употреба.
 22. Интересно. А какво мислиш за Probook 450 g5. Мненията за него са различни.
 23. Лаптопа ще е за работа основно презентиране и офис дейности. Ако имам време може да се играе някоя лека стара игра, но много малко. Лаптопа няма ни най-малко да се ползва за гейминг, но ще ми е добре примерно видеокартата в единия (ASUS-а) - GTX 1050 4GB, тъй като се занимавам с 3Д. Няма да рендвам на лаптопа, но може да се наложи някоя лека корекция пред клиент или да се редактира нещо в 3Д сцената и да искам да го покажа веднага. При другия картата е доста скопена. Но пък е с i7... Доста съм раздвоен. Избора ми е между тези двата: ASUS VivoBook Pro 15 N580VD и този ACER ASPIRE 5 A515-51G Единия е с i5 процесор, но високоватов, а другия е слабо ватов, обаче пък е i7. Ценовия диапазон е този - 1200-1300лв макс.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване