Премини към съдържанието

trapped

Потребител
 • Публикации

  1054
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Нови отговори публикувани от trapped


 1. Да, ясно е че трябва да се рови. Затова се учудих - че трябва да се ровим за нещо на пръв поглед толкова стандартно и разпространено. Но ако ще ровя, смятам да ровя тука:

  http://bg.allfont.net/serif/

  Сайтовете, които ми даваш са малко трудни за ориентация и честно казано не ми вдъхват доверие, че там ще намеря каквото ми трябва.


 2. Естествено, че допусках да е без пари - има хиляди безплатни шрифтове из нета от всякакъв вид.

  Аз не съм издателство, нито ще правя лого от него, нито ще го вграждам в някаква платформа, нито по какъвто и да е начин ще извличам "икономическа изгода от нашите авторски права". Трябва ми инцидентно и ще го ползвам еднократно.

  От Хермес-еди-кво си, с цените от по 60-180 лв. - няма как да стане в моя случай.

  Но понеже си ценя времето, а и ми поставяте въпроса сякаш съм някакъв, дето гледа да мине "метър", обещавам двайсетачка по банков път на този, който може да ме насочи къде да намеря такъв шрифт (прикачения файл). Безплатен/Платен - лиценза им не ме интересува. Ако някой разработчик се е интересувал от моите пари, щеше да ме включи мен, инцидентния юзер в маркетинговата си стратегия.

  Аgentpat, в този сайт има само някакви екзотики.

  Sheky, архивите са празни.

   

  333.jpg


 3. Здравейте,

  Оказа се страшно трудно да се намери шрифт на кирилица (стандартен и то), при който буквата "Т" да е като "Ш" наобратно, а "в" да е високо.

  Шрифт, най-обикновен, полуръкописен, на който са написани сигурно над 20% от списанията.

  Имам предвид втория отгоре надолу. Ще3 съм много благодарен ако ми го намерите или подобен на него.

  oo_1084749.jpg


 4. Правиха ми снимка. Рентгенолозите казаха че всичко е чисто. Докторката после гледа и каза че имало хилусен рисунък. Няма пневмония или друго. Просто тежък бронхит. И спиро ми правиха по време на гадните хрипове. Сега кашлям доста по леко, кашлицата отшумява бавно, но вече не е силна. Още има леки хрипове. Ще мине. Но ребрата си ме болят. Отказах се да пия Фламексин и други такива. И без тва стомаха ми пое достатъчно лекарства вкл. антибиотик 10 дни., който между другото изобщо не помогна. 5. Flamexina цяла доза ли 1 път дневно? Или половдин доза...И кога: сутрин, вечер; след хранене, преди...? че и аз съм с болки в ребата, вляво, уж бяха взели да се пооправят, но една кашлица ги доразкърти. Не знам да кашлям или да си пазя ребрата... То и не мога да кашлям много де... Мажа ги с Волтарен


 6. Форума на Арена сигурно е най-красивия, ама там дебилите станаха много. Прекалено много даже...нека си седят да се развиват - и без нас се оправят добре с простотията.

  А за Арти и Шана инфото е полезно. Поздрави ги и двете.

  Остава да кажеш кой е тоя твоя форум, щот мислех да дойда да те питам докато беше в Лозенец, баси.

  Е що не дойде? Публикувано изображение

  Бе кво става тука, последно като влизах те бяха баннали, а сега си се накичил с кви ли не титли и значки..

  • Харесва ми 1

 7. Форъмът на арена нема да го познаете, мина през "Пълна промяна". Арти последно ми превежда сайта, останах мн. доволен, та предполагам е затрупана с работа, а Шана можете да я намерите у моя форум, ако я няма тука.

  • Харесва ми 1

 8. Адвокатите не дават фактури, а късат кочани, което е със статут на фактура, ама по-готина - адвокатска.

  Кочаните на адвокатите са счетоводни документи. За всеки един договор в кочана има три листа. На първия лист се пише договора за правна помощ и той се отпечатва от едната страна на втория лист. От другата страна на втория лист се пише пълномощното за делото, а на третия лист остава само копие на договора. Оригиналът на договора за правна помощ се взима от клиента. На него си пише каква е сумата-хонорар за делото. На пълномощното по делото на задната страна има копие от договора /отпечатан химично/,т.е. съдията знае какви са ти адвокатските разноски, защото има пълномощно. Друг е въпросът, че по новия ГПК трябва да се представя и списък с разноските.


 9. Искам да ви попитам за електронното разплащане. Каква точно е процедурата? В смисъл освен номер на картата, какво още се въвежда и как точно става разплащането? Ако даден придукт струва 10$, как да съм сиг че няма да ми дръпнат 50$? Нямам никакъв опит, затова ще бъда благодарен ако ми обясните, като на новак. :P

  Какво значи човек да си открие карта в лева, долари или евро? Значи ли, че ако искам да купя нещо в долари, а съм си открил карта в лева няма дамога или ще се обменят по актуалния курс на долара?

  Процедурата по електронното разплащане е, че трябва да си изкараш някакъв вид карта. С най-малко такси и сложнотии ти препоръчвам Виза Електрон на ЦКБ. Едни червени са. Международни са, аз плащам на Гугъл с такава за адуърдс. Плащал съм с нея и в други чуждестранни сайтове.

  По принцип има минимално изискване за покритие от 5 лв. Ако искаш да плащаш на някой просто внасяш парите на касата на банката или може да са си вътре и после на въпросния сайт предоставяш информацията, която ти искат, вкл. номера на картата, но не и на сметката. Лични данни също се дават - име, адрес и пр.

  Ако те е страх някой да не те ограби може да си внасяш парите на касата на банката и веднага след това да ги превеждаш. Плащането ще ти се отрази малко по-късно, но те си правят заявка веднага. Може да я ползваш на всеки банкомат да си проверяваш по нея баланса или да теглиш.

  С тази Виза електрон картата ти е левова /поне моята е/, но аз като плащам на Гугъл примерно /правя го всяка седмица/ левовете при транзакцията автоматично се обръщат в долари /или в евро, зависи на кого плащаш/. Това става по курса за деня. Никой не те таксува за това преобръщане.


 10. Ако те снимат на улицата - да, ама ако те снимат някъде, където очевидно има журналисти - отишъл си на мач или на светско събитие - кво? Тия по трибуните дето ги снимат ако почнат да съдят ТВ-то, какво ще стане? Като са си купили билети за мача са знаели, че там има камери, които отразяват събитието и снимките са част от договора им с организаторите.

  Ако те снимат как пушиш цигара на терасата си по гола паца - може да ги съдиш.


 11. Благодаря за изчерпателния отговор.... Добре де, тука пише, че авторското право възниква със създаването на картината, текста и тнт., но не трябва ли още да се изкара някакъв документ?

  Може да го "патентоваш", ама ще ти излезне по-скъпо отколкото някога ще спечелиш от него. Слагай водни печати.

 12. Два термокамери, които засичат хора с висока температура, ще бъдат поставени днес на летище София заради опасността от свински грип, съобщи БНТ.

  Тц, тц. тц...Е нема такива промити мозъци просто. Слушам новините и не вервам на ушите си. 1 човек умрял от свински грип в Мексико. 1 умрял в Боливия. 2-ма умрели еди къде си.

  От обикновен грип мрат десетки /може би стотици/ всеки ден, но той не е новина просто. Има си го от край време, а и не звучи толко страшно: СВИНСКИ ГРИП! СВИНСКИ ГРИП!

  А...? Представям си просто как бабите на село слушат по новините сега и цъкат с език и се бият по челата и си седят вкъщи, а не ходят да клюкарстват на пейката навънка, че да не ги фане свинскийо грип.

  През това време, докато от ефира ни психират с тая болест, на няколко светофара от Телевизионната кула хората умират от хепатити, грипове, кучешка тения, рак и кво ли още не заради лошо здравеопазване и липса на превенция.

  Но не се притеснявайте, нашите хора са сложили специални термокамери, които засичат хора с висока температура на летището - спасени сме. Всеки, който е имал наглостта да се качи с настинка в некой самолет и да кацне на летище София, ще бъде безплатно изследван за свински грип и ако не е болен ще му се издава сертификат със златна лента и воден печат.


 13. Бензин, дизел или газ?

  - бензина е подходящ за автомобили

  - дизела за отопление

  - газта за готвене

  Когато догодина F1 примерно минат на газ или дизел и аз мисля да направя същото.

  Не се излагай с тия клишета. Чул си ги някъде или си ги прочел някъде и давай да повтаряме. Верно, че звучат "затапващо", ама ...

  Ф1 си има ПРАВИЛА, а за дизела който е твърдял, че става само за отопление не е бил мн. умен - всички тежкотоварни машини са на дизел и то от край време. Цели индустрии се крепят на дизела, вкл. строителството и транспорта. Отопление, на баба му фърчилото.

  Редактирано


 14. Според мен не. В медиите има данни за случаи, при които стари телевизори причинили пожари, но такова инфо намирам само в български сайтове.

  Знам, че тук има технически грамотни потребители, надявам се ще дадете мнение. Телевизорът е нов модел. Не е марков, нео е. На мен това ми се вижда абсурдно, как така телевизор ще се запали и ще опожари цяла къща барбар с обитателите, които са били там? То е само метал и пластмаса. Няма ли принципно някакви предпазители, изолации в тези уреди? Най-малкото при достигане на определена температура някой елемент изгаря и токът спира.


 15. Te и адвокатите уж не защитават виновните по закон, ама за пари и гъз@ си дават.

  Всички си продаваме задниците за пари, въпросът е да е за повече пари. И к'во е това "УЖ не защитават виновните по закон"? Напротив - адвокатитезащитават НАЙ-ВЕЧЕ И ПРЕДИМНО виновните по закон, от тях се правят най-много пари. Останалите немат нужда от адвокати. Да нарушаваш закона е кеф, който се плаща.

  Т.е. разбираш ли? Който е направил тая реклама я е направил с ясното съзнание, че ще се появи някой вдебилен защитник на "закона и моралните ценности" като тоя Яне /к'ъв там беше?/, който ще сезира съд, прокуратура и арменския поп. Но не му пука, щото си плаща. Плаща си да му направят готина реклама, дето ще я дискутират по форумите, после понеже продукта му е добре рекламиран и се харчи, ще си плаща на адвокатите за да се оправят с Яне ...и така. Секо чудо за три дни.


 16. Е*ати хитрата реклама, с нетърпение очаквам да разбера на кво е. Покрай това слушане и говорене, подозирам, че е на някой телефонен оператор, а и само те могат да си позволят тоя род реклами: 2-3 месеца те зарибяват, пускат ти мухата да се чудиш тва па кво е такова провокативно /тука е Хитлер, утре може нещо "още по-така" да измислят/ и накрая ти казват "Ми М-тел".


 17. Оправих се. Добавих обратно $1.

  После:

  Options +FollowSymlinks -Indexes

  RewriteEngine On

  RewriteCond %{HTTP_HOST} ^washiqthost.com$ [NC]

  RewriteRule ^(.*)$ http://www.washiqthost.com/$1 [R=301,L]

  RewriteCond %{THE_REQUEST} /index\.php\ HTTP/

  RewriteRule ^index\.php$ / [R=301,L]

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.