Премини към съдържанието

trapped

Потребител
 • Публикации

  1054
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Нови отговори публикувани от trapped


 1. Да, ясно е че трябва да се рови. Затова се учудих - че трябва да се ровим за нещо на пръв поглед толкова стандартно и разпространено. Но ако ще ровя, смятам да ровя тука:

  http://bg.allfont.net/serif/

  Сайтовете, които ми даваш са малко трудни за ориентация и честно казано не ми вдъхват доверие, че там ще намеря каквото ми трябва.


 2. Естествено, че допусках да е без пари - има хиляди безплатни шрифтове из нета от всякакъв вид.

  Аз не съм издателство, нито ще правя лого от него, нито ще го вграждам в някаква платформа, нито по какъвто и да е начин ще извличам "икономическа изгода от нашите авторски права". Трябва ми инцидентно и ще го ползвам еднократно.

  От Хермес-еди-кво си, с цените от по 60-180 лв. - няма как да стане в моя случай.

  Но понеже си ценя времето, а и ми поставяте въпроса сякаш съм някакъв, дето гледа да мине "метър", обещавам двайсетачка по банков път на този, който може да ме насочи къде да намеря такъв шрифт (прикачения файл). Безплатен/Платен - лиценза им не ме интересува. Ако някой разработчик се е интересувал от моите пари, щеше да ме включи мен, инцидентния юзер в маркетинговата си стратегия.

  Аgentpat, в този сайт има само някакви екзотики.

  Sheky, архивите са празни.

   

  333.jpg


 3. Здравейте,

  Оказа се страшно трудно да се намери шрифт на кирилица (стандартен и то), при който буквата "Т" да е като "Ш" наобратно, а "в" да е високо.

  Шрифт, най-обикновен, полуръкописен, на който са написани сигурно над 20% от списанията.

  Имам предвид втория отгоре надолу. Ще3 съм много благодарен ако ми го намерите или подобен на него.

  oo_1084749.jpg


 4. Форума на Арена сигурно е най-красивия, ама там дебилите станаха много. Прекалено много даже...нека си седят да се развиват - и без нас се оправят добре с простотията.

  А за Арти и Шана инфото е полезно. Поздрави ги и двете.

  Остава да кажеш кой е тоя твоя форум, щот мислех да дойда да те питам докато беше в Лозенец, баси.

  Е що не дойде? Публикувано изображение

  Бе кво става тука, последно като влизах те бяха баннали, а сега си се накичил с кви ли не титли и значки..


  • Харесва ми 1

 5. Форъмът на арена нема да го познаете, мина през "Пълна промяна". Арти последно ми превежда сайта, останах мн. доволен, та предполагам е затрупана с работа, а Шана можете да я намерите у моя форум, ако я няма тука.

  • Харесва ми 1

 6. Адвокатите не дават фактури, а късат кочани, което е със статут на фактура, ама по-готина - адвокатска.

  Кочаните на адвокатите са счетоводни документи. За всеки един договор в кочана има три листа. На първия лист се пише договора за правна помощ и той се отпечатва от едната страна на втория лист. От другата страна на втория лист се пише пълномощното за делото, а на третия лист остава само копие на договора. Оригиналът на договора за правна помощ се взима от клиента. На него си пише каква е сумата-хонорар за делото. На пълномощното по делото на задната страна има копие от договора /отпечатан химично/,т.е. съдията знае какви са ти адвокатските разноски, защото има пълномощно. Друг е въпросът, че по новия ГПК трябва да се представя и списък с разноските.


 7. Искам да ви попитам за електронното разплащане. Каква точно е процедурата? В смисъл освен номер на картата, какво още се въвежда и как точно става разплащането? Ако даден придукт струва 10$, как да съм сиг че няма да ми дръпнат 50$? Нямам никакъв опит, затова ще бъда благодарен ако ми обясните, като на новак. :P

  Какво значи човек да си открие карта в лева, долари или евро? Значи ли, че ако искам да купя нещо в долари, а съм си открил карта в лева няма дамога или ще се обменят по актуалния курс на долара?

  Процедурата по електронното разплащане е, че трябва да си изкараш някакъв вид карта. С най-малко такси и сложнотии ти препоръчвам Виза Електрон на ЦКБ. Едни червени са. Международни са, аз плащам на Гугъл с такава за адуърдс. Плащал съм с нея и в други чуждестранни сайтове.

  По принцип има минимално изискване за покритие от 5 лв. Ако искаш да плащаш на някой просто внасяш парите на касата на банката или може да са си вътре и после на въпросния сайт предоставяш информацията, която ти искат, вкл. номера на картата, но не и на сметката. Лични данни също се дават - име, адрес и пр.

  Ако те е страх някой да не те ограби може да си внасяш парите на касата на банката и веднага след това да ги превеждаш. Плащането ще ти се отрази малко по-късно, но те си правят заявка веднага. Може да я ползваш на всеки банкомат да си проверяваш по нея баланса или да теглиш.

  С тази Виза електрон картата ти е левова /поне моята е/, но аз като плащам на Гугъл примерно /правя го всяка седмица/ левовете при транзакцията автоматично се обръщат в долари /или в евро, зависи на кого плащаш/. Това става по курса за деня. Никой не те таксува за това преобръщане.


 8. Ако те снимат на улицата - да, ама ако те снимат някъде, където очевидно има журналисти - отишъл си на мач или на светско събитие - кво? Тия по трибуните дето ги снимат ако почнат да съдят ТВ-то, какво ще стане? Като са си купили билети за мача са знаели, че там има камери, които отразяват събитието и снимките са част от договора им с организаторите.

  Ако те снимат как пушиш цигара на терасата си по гола паца - може да ги съдиш.


 9. Два термокамери, които засичат хора с висока температура, ще бъдат поставени днес на летище София заради опасността от свински грип, съобщи БНТ.

  Тц, тц. тц...Е нема такива промити мозъци просто. Слушам новините и не вервам на ушите си. 1 човек умрял от свински грип в Мексико. 1 умрял в Боливия. 2-ма умрели еди къде си.

  От обикновен грип мрат десетки /може би стотици/ всеки ден, но той не е новина просто. Има си го от край време, а и не звучи толко страшно: СВИНСКИ ГРИП! СВИНСКИ ГРИП!

  А...? Представям си просто как бабите на село слушат по новините сега и цъкат с език и се бият по челата и си седят вкъщи, а не ходят да клюкарстват на пейката навънка, че да не ги фане свинскийо грип.

  През това време, докато от ефира ни психират с тая болест, на няколко светофара от Телевизионната кула хората умират от хепатити, грипове, кучешка тения, рак и кво ли още не заради лошо здравеопазване и липса на превенция.

  Но не се притеснявайте, нашите хора са сложили специални термокамери, които засичат хора с висока температура на летището - спасени сме. Всеки, който е имал наглостта да се качи с настинка в некой самолет и да кацне на летище София, ще бъде безплатно изследван за свински грип и ако не е болен ще му се издава сертификат със златна лента и воден печат.


 10. Според мен не. В медиите има данни за случаи, при които стари телевизори причинили пожари, но такова инфо намирам само в български сайтове.

  Знам, че тук има технически грамотни потребители, надявам се ще дадете мнение. Телевизорът е нов модел. Не е марков, нео е. На мен това ми се вижда абсурдно, как така телевизор ще се запали и ще опожари цяла къща барбар с обитателите, които са били там? То е само метал и пластмаса. Няма ли принципно някакви предпазители, изолации в тези уреди? Най-малкото при достигане на определена температура някой елемент изгаря и токът спира.


 11. Te и адвокатите уж не защитават виновните по закон, ама за пари и гъз@ си дават.

  Всички си продаваме задниците за пари, въпросът е да е за повече пари. И к'во е това "УЖ не защитават виновните по закон"? Напротив - адвокатитезащитават НАЙ-ВЕЧЕ И ПРЕДИМНО виновните по закон, от тях се правят най-много пари. Останалите немат нужда от адвокати. Да нарушаваш закона е кеф, който се плаща.

  Т.е. разбираш ли? Който е направил тая реклама я е направил с ясното съзнание, че ще се появи някой вдебилен защитник на "закона и моралните ценности" като тоя Яне /к'ъв там беше?/, който ще сезира съд, прокуратура и арменския поп. Но не му пука, щото си плаща. Плаща си да му направят готина реклама, дето ще я дискутират по форумите, после понеже продукта му е добре рекламиран и се харчи, ще си плаща на адвокатите за да се оправят с Яне ...и така. Секо чудо за три дни.


 12. Е*ати хитрата реклама, с нетърпение очаквам да разбера на кво е. Покрай това слушане и говорене, подозирам, че е на някой телефонен оператор, а и само те могат да си позволят тоя род реклами: 2-3 месеца те зарибяват, пускат ти мухата да се чудиш тва па кво е такова провокативно /тука е Хитлер, утре може нещо "още по-така" да измислят/ и накрая ти казват "Ми М-тел".


 13. за да не ти извикват през browser-a отделни скриптове на joomla и да хакват през тях. кактово има да се извиква ще се прави през index.php

  Значи от гл. точка на сигурността е по-добре да остане с index.php...т.е. да върна онова $1.


 14. Навярно искаш да кажеш, че колите от 98 г., които са на Горубляне са на по около 400 000 км. средно. Хубаво.

  Чудно, как ли става така че карам 35 км. средно на ден? Ми става, щото в годината има 52 съботи, 52 недели и десетина празника, през повечето от които човек обикновено си опъва краката пред телевизора и ходи само до магазина за бира или никъде. Прост факт, но трябва да се сети човек като тръгне да прави сметки.

  Kaто ги умножиш тези цифрички по 35 км., то стават ок. 4000 км., което е пет пъти до Бургас и обратно. Всеки, който кара двойно повече от мен, в града, в който аз живея, е жив за окайване, щото по 3 часа на ден е в колата.


 15. П.П. Странно е, че пренасочването е водело към /index.php. Какво е използвал точно хостинга за целта като редове в .htaccess, за да се получи този ефект?

  ##
  
  # @version $Id: htaccess.txt 10492 2008-07-02 06:38:28Z ircmaxell $
  
  # @package Joomla
  
  # @copyright Copyright (C) 2005 - 2008 Open Source Matters. All rights reserved.
  
  # @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL
  
  # Joomla! is Free Software
  
  ##
  
  
  
  #####################################################
  
  # READ THIS COMPLETELY IF YOU CHOOSE TO USE THIS FILE
  
  #
  
  # The line just below this section: 'Options +FollowSymLinks' may cause problems
  
  # with some server configurations. It is required for use of mod_rewrite, but may already
  
  # be set by your server administrator in a way that dissallows changing it in
  
  # your .htaccess file. If using it causes your server to error out, comment it out (add # to
  
  # beginning of line), reload your site in your browser and test your sef url's. If they work,
  
  # it has been set by your server administrator and you do not need it set here.
  
  #
  
  #####################################################
  
  
  ## Can be commented out if causes errors, see notes above.
  
  Options +FollowSymLinks
  
  
  #
  
  # mod_rewrite in use
  
  Redirect 301 /dictionary/122-t.html http://www.lawsbg.com/t.html
  
  
  RewriteEngine On
  
  
  ########## Begin - Rewrite rules to block out some common exploits
  
  ## If you experience problems on your site block out the operations listed below
  
  ## This attempts to block the most common type of exploit `attempts` to Joomla!
  
  #
  
  # Block out any script trying to set a mosConfig value through the URL
  
  RewriteCond %{QUERY_STRING} mosConfig_[a-zA-Z_]{1,21}(=|\%3D) [OR]
  
  # Block out any script trying to base64_encode crap to send via URL
  
  RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode.*\(.*\) [OR]
  
  # Block out any script that includes a <script> tag in URL
  
  RewriteCond %{QUERY_STRING} (\<|%3C).*script.*(\>|%3E) [NC,OR]
  
  # Block out any script trying to set a PHP GLOBALS variable via URL
  
  RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) [OR]
  
  # Block out any script trying to modify a _REQUEST variable via URL
  
  RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2})
  
  # Send all blocked request to homepage with 403 Forbidden error!
  
  RewriteRule ^(.*)$ index.php [F,L]
  
  #
  
  ########## End - Rewrite rules to block out some common exploits
  
  
  # Uncomment following line if your webserver's URL
  
  # is not directly related to physical file paths.
  
  # Update Your Joomla! Directory (just / for root)
  
  
  # RewriteBase /
  
  RewriteCond %{http_host} ^lawsbg\.com [NC]
  
  RewriteRule ^(.*)$ http://www.lawsbg.com/ [R=301,NC]
  
  
  
  ########## Begin - Joomla! core SEF Section
  
  #
  
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  
  RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/index.php
  
  RewriteCond %{REQUEST_URI} (/|\.php|\.html|\.htm|\.feed|\.pdf|\.raw|/[^.]*)$ [NC]
  
  RewriteRule (.*) index.php
  
  RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization},L]
  
  #
  
  ########## End - Joomla! core SEF Section

  Предполагам, че причината е в пред-пред-предпоследния ред: RewriteRule (.*) index.php

  Но защо са го направили така - не знам.


 16. За първото сега ще пробвам.

  За второто: ами и те това са ми пуснали в .htaccess-а. Не баш същото, ама подобно. biggrin.gif Но водеше към www.domeinami/index.php.

  Kaто махнах това $1 в

  RewriteRule (.*) http://www.yoursite.com/$1 [R=301,L]

  и се оправи и сега води само към http://www.domeinami.com/

  Та се питах дали не съм преебал нещо така като съм го махнал това $1

  Едит: Първото стана, бе!:super:)

  Браво, страшен си. Утре ще имам доста работа с тоя .htaccess. Нали не е проблем да направя около 350 такива пренасочвания? /по първия начин/

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...