Премини към съдържанието

TRN

Потребител
 • Публикации

  122
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

36 Добра репутация

1 Последовател

Всичко за TRN

 • Титла
  Редовен потребител

Последни посетители

2455 прегледа на профила
 1. TRN

  Добавяне на footer в Excel

  Разгледай тази страница. Може да намериш нещо, но е свързано с макроси. Надявам се да ти помогне. https://www.rondebruin.nl/win/s9/win011.htm
 2. TRN

  Добавяне на footer в Excel

  Мисля, че няма как да се показва само на последната страница/Page. А независимо дали страниците/Pages се увеличават, номерата автоматично ще се увеличават, стига под страница/Page да разбираме едно и също нещо. За всяка от страниците/List в Excel се извършва отделна номерация на страниците/Page, които ще се разпечатват. От приложените в настройките данни за Header и Footer няма начин да се извежда броя на страниците/List.
 3. TRN

  Microsoft Excel 2007

  Предлагам ти макрос, защото с формули може и да стане, но първо не ми се занимава, защото ще отнеме време и второ с макроса е много по-лесно Първия Sub OpiCheckData е за тестване и подсказка как се работи/извиква макроса CheckDataOther Не се изтриват данните в колона B, трябва да се трият ръчно, защото не знам дали няма нещо друго там Дано помогне. Option Explicit 'Данните са в колона "A", от ред 1; Разполагат се в Колона "B" ред 12 'Започва да се тръси от 500 вкл. до 600 вкл, и да са кратни на 10 Sub OpiCheckData() Call CheckDataOther("A", 1, "B", 12, 500, 600, 10) End Sub 'ColumnData - Колона с данни 'NaRowData - Начало на реда за търсене 'NewColumnData - Колона, където да се разполагат отговарящите на условието 'NewRowData - Начален ред за разполагане на отговарящите на условието 'NaData - Стойност, от която да започва търсенете 'EndData - Стойност, до която приключва търсенето 'ModData - Стъпка за търсене на данните /кратност Sub CheckDataOther(ColumnData As String, NaRowData As Long, _ NewColumnData As String, NewRowData As Long, _ NaData As Integer, EndData As Integer, ModData As Integer) Dim MaxRow As Long Dim MyRange As Range, Rng As Range Dim Count As Long MaxRow = Range(ColumnData & Rows.Count).End(xlUp).Row Set MyRange = Range(ColumnData & NaRowData & ":" & ColumnData & MaxRow) For Each Rng In MyRange If (Rng.Value >= NaData) And (Rng.Value <= EndData) And _ (Rng.Value Mod ModData = 0) Then Range(NewColumnData & NewRowData + Count).Value = Rng.Value Count = Count + 1 End If Next End Sub
 4. TRN

  Microsoft Excel 2007

  А защо не си казал какво разбираш под база. База е това, което ти е показал, а и не само. Тъкмо щях да ти предложа и друг вариант за база - с макрос.
 5. TRN

  Word проблем

  https://www.quora.com/How-do-I-create-a-watermark-in-MS-Word-with-a-word-repeated-across-the-whole-page Възможно е да има и други начини но...
 6. TRN

  Как мога да прочета Punched tape

  Нещо тази лента не ми харесва. Като поразгледах типовете, които се използват, тези точици в средата разделят кода на две части, но не видях 4+4, както са тук. Винаги разделителната лента е изместена на едната страна и кода става 5+3, 4+2 и т.н. Предполагам, че е заради предавателните апарати да не се обърка начало и край или лентата да се обърне обратно. http://www.chilton-computing.org.uk/acl/literature/chapman/p015.htm
 7. TRN

  EXCELL формула

  Това не е начин за решаване на проблема. Формула няма, а и няма как да има. Може нещата да се направят с макрос, но това ще доведе до сума ти други проблеми. Проблема трябва да се реши по друг начин.
 8. TRN

  Съобщение от NOD

  И аз съм с ESED NOD32 и преди време имах същия проблем. В сайта им има телефони за контакт. Свързах се с тях. Казаха ми какво да направя и проблема се оправи. За съжаление не помня стъпките. Успех. ESET NOD32, взет от Vivacom. Валиден лиценз до 2025 г. Не са 9 години, но не е от тази година лиценза.
 9. Защо не ползваш външна програма. Аз ползвам WinNC, но е платена.
 10. TRN

  помощ за формули

  Разбира се че трупам мнения, затова имам толкова много. Ако нямаш нищо против не съм казал нищо за решението, но то е неприложимо ако няма разделител/разграничител. Условието не е споменато въобще, а пример само с едно име не е условие. А за това с речника с имената просто нямам думи. И не ми се иска някой да дава мнение за останалите и да обижда без да ги познава, тъй като и аз не съм обидил никой до сега. И да продължаваш с приказките по мой адрес ще ги отмина като бърз влак товарна гара.
 11. TRN

  помощ за формули

  Ако няма разделител, не знам как ще стане. Най-малкото поне задължително само първите букви на имената да са с главни букви.
 12. TRN

  проблеми с word 2010

  Така на теория как смяташ, че някой може да ти помогне. Качи го някъде, за да го прегледаме.
 13. TRN

  Моля за помощ с писане на програма

  Иска ми се да знам каква е разликата между най-малкия (но не най-късия) и същото за голям и дълъг. На тегло ли се мерят, или на метри.
 14. function EndOfTheMonth( const AValue: TDateTime ):TDateTime; Arguments AValue Day in the month of which the last day should be returned. Function result DateTime value representing the last day of the month in which AVAlue is a day.
 15. Погледни в този Блог. Последното е точно за тази функция. https://yuriy-excel.blogspot.bg/ Както ти се каза, данните трябва да са цифрови, иначе няма как да се изчисляват. Ако искаш да ти се показват 'от 251 до' направи следното в B23 от Fornmat Cells, от Category: избери Custom и в полето Type: напиши "от "0" до" - въвежда са така както съм го написал с кавичките. Тогава данните в клетката ще се показват така както са при теб, но ще бъдат приемани за числа и няма да има грешка
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.