Премини към съдържанието

TRN

Потребител
 • Публикации

  91
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

16 Добра репутация

Всичко за TRN

 • Титла
  Редовен потребител

Последни посетители

2216 прегледа на профила
 1. А защо не си отвориш нова тема и да покажеш какво е направено до момента. Да не си мислиш, че някой може да разбере от "пробвах с lookup, но не става". И вече бяха споменали по-горе, опитай с VLookup, HLookup.
 2. И защо е необходимо да се записва датата след всички въведени данни. От тези данни има една, която е водеща, да речем Код или Име/Потребител.
 3. Помощ със задача на Паскал

  Не ми се искаше да му се дава всичко наготово. Нека да седне и прочете малко. Нещата му ги бях описал, но май няма кой да чете.
 4. Помощ със задача на Паскал

  Тук трябва да се сложи команда за прекъсване на цикъла с i Нали бях написал, че трябва прекъсване на цикъла. Няма смисъл да проверява повече, а ако проверява, явно че ще даде такъв резултат И никъде не съм казал, че не трябва да има променлива лъжа/истина. А тя ще е необходима ако извеждането на резултата ще е след двата цикъла. If v=n then Writeln('Posledniqt red samo s nechetni chisla e: ',i)
 5. Помощ със задача на Паскал

  For i:=m downto 1 do begin odd:=true For j:=1 to n do begin if (A[i][j] mod 2=0) then odd:=false; End; Заключението частично е вярно, но не изцяло. Това ще покаже, че поне един елемент от реда е нечетен, а трябва да са нечетни всички. Допълнително може да се декларира променлива, която да се увеличава с 1 при нечетен елемент от реда - нещо като брояч, който да брои колко от елементите в реда са нечетни, като предварително се нулира при започване на цикъла за проверка на реда И ако n на брой, колкото са елементите в реда, са нечетни, се присвоява стойност на odd:=true, прекъсват се циклите и тогава може да се изведе резилтата. Има няколко начина за прекъсване, само трябва да се прочете кой какво прави. Според мен след прекъсване на циклите. Има информация как е приключила проверката, а и i е със стойността на точния ред.
 6. Помощ със задача на Паскал

  1. Направи последния цикъл да е от m до 1. По този начин ще намериш веднага последния ред, който отговаря на условието 2. Проверката за нечетност не е правилна. В нея трябва да се проверяват всички елементи от реда(I,J) дали са нечетни. И ако всички са нечетни, точно това е тръсения ред (I)
 7. Visual Basic и Excel 2016

  Вариант: Задай Tag за всеки TextBox да е наименованието на клетката и нататък има два варианта 1. При изход от формата с бутон за приемане на данните, същите да се записват в клетките от Tag. Записват се за всеки TextBox отделно 2.Може да се използва стандартната процедура Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean), която се поддържа от всеки TextBox и в нея да се разположи кода за запис в клетката от Excel.
 8. Помощ за Ексел

  Това няма връзка с Excel. Направи нещо и ако не може да се справиш с някакъв проблем, тогава задай точен въпрос. А сега искаш някой да ти направи нещо.
 9. Проблем с Excel 2013

  Първия ред е празен, изтрий го. Данните след заглавната част трябва да започват непосредствено след нея, иначе няма какво да се сортира
 10. Проблем с Excel 2013

  Качи някъде файла да го огледаме.
 11. Най-важното е, да се даде точно описание на ситуацията и търсения резултат.
 12. Присвояване на стойности

  Предполагам, че това е вариант от другите дискусии Аз лично бих го направил по друг начин. Използвайки променливи, които са зададени там, например така 'Процедура за извикване Sub OpiDelChoicesRow() Call DelChoicesRow("София|пловдив") ' това | е разделител между данните, които ще се търсят End Sub 'Процедура за търсене и изтриване на редовете Sub DelChoicesRow(SearchData As String) Dim MyArr As Variant Dim I As Integer Dim DataSearch As Range Dim Rng As Range, MyRange As Range Dim LastRow As Long Dim Mask As Boolean LastRow = LastRowInOneColumn(SearchColumn) If LastRow < NaRow Then Exit Sub If Len(SearchData) < 1 Then Exit Sub MyArr = Split(SearchData, "|") ' | същия разделител, може да бъде всякакъв символ, но да не се среща някъде в данните, които ще се търсят Set DataSearch = Range(SearchColumn & NaRow & ":" & SearchColumn & LastRow) For Each Rng In DataSearch Mask = False For I = LBound(MyArr) To UBound(MyArr) Mask = Mask Or UCase(Rng.Value) Like "*" & UCase(MyArr(I)) & "*" If Mask Then Exit For Next If Mask Then If MyRange Is Nothing Then Set MyRange = Range(Rng.Row & ":" & Rng.Row) Else Set MyRange = Application.Union(MyRange, Range(Rng.Row & ":" & Rng.Row)) End If End If Next If MyRange Is Nothing Then Else MyRange.Delete Shift:=xlUp End If End Sub
 13. Присвояване на стойности

  Find не поддържа такъв вид търсене. Направи го в процедура за търсене и изтриване с входен параметър какво се търси, и за всеки елемент, който искаш да се търси извиквай процедурата. Това е скелета на процедурата Sub SearchAndDel(fnd As String) 'тук сложи твоя код, като махнеш fnd As String от декларациите, защото ще се повтаря end sub А извикването ще става Call SearchAndDel("София") Call SearchAndDel("Пловдив") и т.н. Друг вариант може да бъде така - процедурата само да оцветява клетките и след всички видове търсения да се трият данните
 14. Присвояване на стойности

  На една променлива може да се присвоява една стойност. За работа с повече данни се използват масиви. А по въпроса на търсенето, въпроса не е зададен правилно. Как да се търсят данните. Данните, които се търсят къде да са разположени, само в една клетка или може в различни клетки да има различни данни, и не на последно място какви ще са действията с намерените съвпадения. Просто се чудя как да опиша ситуацията. С подобни откъслечни питания няма как да се даде отговор.
 15. VBA програма

  Не съм гледал какво е направено, направих си моя процедура Const SearchColumn = "C" ' Това е колоната в която се търсят данните Const NaRow = 1 ' Това е № на реда от който започват данните Const MyOffset = 2 'Това е след колко колони да започне нулирането на данните, понеже видждам, че данните са една колона след 'C' ' 1 - данните се нулират веднага след колона C - от колона D, 2 - данните се нулират от колона E 'OpiNull е как се извиква функцията Sub OpiNull() Call NullData("София") End Sub Sub NullData(WhoSearch As String) Dim DataSearch As Range Dim Rng As Range Dim LastRow As Long Dim LastColumn As Long Dim ChangeData As Range LastRow = LastRowInOneColumn(SearchColumn) If LastRow < NaRow Then Exit Sub Set DataSearch = Range(SearchColumn & NaRow & ":" & SearchColumn & LastRow) For Each Rng In DataSearch If UCase(Rng.Value) Like "*" & UCase(WhoSearch) & "*" Then LastColumn = LastColumnInOneRow(Rng.Row) If LastColumn > NaRow Then Rng.Offset(, MyOffset).Resize(1, LastColumn - Rng.Column - MyOffset + 1).Value = 0 End If End If Next End Sub 'това са функции за намиране на последната колона или ред с данни Function LastRowInOneColumn(NameColumn As String) As Long LastRowInOneColumn = Cells(Rows.Count, NameColumn).End(xlUp).Row End Function Function LastColumnInOneRow(NumberRow As Long) As Long LastColumnInOneRow = Cells(NumberRow, Columns.Count).End(xlToLeft).Column End Function
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.