Премини към съдържанието

TRN

Потребител
 • Публикации

  160
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от TRN

 1. TRN

  Макрос в ексел

  Искаш да кажеш, че над всеки нов номер на документ трябва да има празен ред. Ако е така, не е уточнено в условието, или аз не съм го разбрал както трябва. Тогава виж този Sub MacroInsertRows() Dim I As Long Dim NumDocu As Integer NumDocu = 0 I = 2 Do While Cells(I, 1).Value <> "" If Cells(I, 1).Value <> NumDocu Then NumDocu = Cells(I, 1).Value Rows(I & ":" & I).Insert Shift:=xlDown End If I = I + 1 Loop End Sub
 2. TRN

  Макрос в ексел

  Sub MacroInsertRows() Dim I As Long I = 2 Do While Cells(I, 1).Value <> "" Rows(I & ":" & I).Insert Shift:=xlDown I = I + 2 Loop End Sub Този макрос трябва да свърши работа.
 3. Не знам дали ще ти свърши работа, но направих, поне това което успях да разбера в Excel 2013, a Outlook съм го инсталирал и него, но на виртуална машина. Excel ще даде грешка ако Outlook не е инстлиран. В Ribbon в Tab Home съм добавил бутон, от който се стартира форма за избор на дата, за която трябват данните и избор на Account/същите се прочитат от пощата Outlook. Данните се извеждат в страница на Excel с име ddmmyy, които се вземат от датата на получаване на Email и час, минути секунди към момента на създаване на справката. Особеното е, че при опит да се прочетат данните Outlook извежда съобщение, че някой се опитва да прочита данни, а това не мога да го преодолея, просто ако не се вижда Outlook се отваря от иконката, която мига в TaskBar и се показва избор за спиране на защитата за определено време. За да не се получава това, може да се оправи ориентировъчно пиша от File, Options, TrustCenter, Trust Center Settings... от настройките на Outlook. Може да се намери в интернет, а и зависи от версията. А и не съм сигурен на кои други версии ще работи. Docx файла е за Refernces в excel. Дано свърши работа. Не съм го измислил това, взех го от интернет с някои поправки. Emails_VR1_0.xlsm InstructionEmails.docx
 4. Device manager, избери мишката, десен бутон - Properties Tab Power Management и махни отметката пред Allow this device to wake the computer и няма да се стартира от мишката
 5. Ако съм разбрал правилно. Правиш си един от големите квадрати, след което кликаш два пъти на Format Painter и маркираш всички клетки, които искаш да се форматират по същия начин.
 6. Зависи как искаш да го ползваш, ако е с If(... и се сравнява с цифра ще се наложи да се умножи по 1 /например А1='12; B1= If(А1=12;A1;0) ще даде 0; B1= If(А1="12";A1;0) ще даде 12 като текст; B1=IF(1*A1=12;A1;0)) ще даде 12 като число/ Но ако се ползва в аритметична операция ще си е като число. Така човек сам си усложнява нещата и трябва доста да внимава.
 7. Изглежда говорим на различни езици. Проблема е в данните в колона A. Поясни се, че там данните не са това, което искаш да виждаш, а са реални данни до не знам си кой знак след извършените операции с формулите вътре. Така че, както и да се форматира колона B резултата ще е такъв. Това ако беше прочел и направил нямаше да имаш този проблем.
 8. А защо във формулите в колона A не ползваш Round.
 9. Предполагам, че изчисленията трябва да са за всеки ред по избор. Това, което е направено с тези обвързани работи не виждам как ще работи. Разгледай файла, който пращам. В колона N срещу всеки ред, който трябва да се изчислява се изписва буквата П ако изчисленията са с по продажна цена или остава празно ако са по % , по желание може да се смени, но трябва да се поправи и формулата в колона K. Данните в колони I и J се нанасят на ръка, а в колона K с новата формула се изчислява общата сума автоматично в зависимост от избора в колона N Двата реда, които съществуват са с еднакви данни, но с различна обща продажна цена. При необходимост може да се сложи още една колона с единичната продажна цена, след изчисления с % Account.xlsx
 10. Преди доста време се случи същото и с мен, но с Опера. След консултация по телефона с техен служител, едно от нещата, които ми каза беше да включа SSL 3.0 Нямам идея как става с Mozilla, а и не знам дали ще помогне това, но все пак споделям опит.
 11. TRN

  Блок схема и програма

  https://www.embarcadero.com/products/rad-studio Не че искам да се заяждам, но... Гледам, че тази компания вече е фалирала. По-добре да не се правят подобни изказвания.
 12. Точно това е проблема. Трябва да се махне "чафката". Make sure the box next to: Show Picture Placeholders is UNchecked.
 13. Възможно е, стига да се знае от коя програма са данните. То се вижда, че има бази данни, където е записана цялата информация, но кой може да каже как са обвързани с другите данни. А така отваряне файл по файл само някой юнак може да се рови и да си губи времето.
 14. Click the Microsoft Office button Click on the Word Options button to bring up the Word Options dialog box (at the bottom of window) Click on the Advanced button in the left hand pane In the right hand pane, Scroll down to the section: Show Documents Contents Make sure the box next to: Show Picture Placeholders is UNchecked.
 15. Интересно аз съм с VMware Workstation и тази резолюция я имам в списъка.
 16. Аз виждам, че е за Win 7, но това работи и на Win 7.
 17. Прегледай това http://sitebg.eu/blog/blog/windows/ocenka-na-proizvoditelnostta-v-windows-8-8-1-i-windows-10/
 18. Кой да знае, че не знаеш как се прочитат CSV файловете. Поне аз мислех, че кирилицата е за разшифроване. Ако CSV файла не излиза както трябва в колонки, това означава, че List Separator в настройките е различен от този във файла. За Windows 10 е така Control Panel; Clock and Region - Change date, time, or number format бутона Additional Settings... - променя се List Separator както е разделителя между данните във файла и при стартиране на файла, данните ще се прочетат всяка в колоните си. Само десетичния символ и List Separator да не са еднакви. А варианта без промяната вече е посочено как става.
 19. Май стана ясно, че нищо не си разбрал, но няма значение.
 20. Това са имена с някакви данни. Копирай от данните това, което е на кирилица и не се чете. Ползвай https://2cyr.com/decode/?lang=bg за да ги разчете.
 21. Това може да се получи само ако са избрани всички или няколко страници. Бърз клавиш за избиране на страници е Ctrl+Shift+PageDown или PageUp. Възможно е при работа да се натиснат.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване