Премини към съдържанието

Orxideq1

Потребител
 • Публикации

  21
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Информация

 • Пол
  Жена

Постижения на Orxideq1

Новобранец

Новобранец (2/21)

 • Първа публикация
 • Сътрудник Рядка
 • Първа седмица
 • Месец по-късно
 • Една година във форума

Нови значки

4

Репутация

 1. Orxideq1

  Мъдрости от век във век .....

  Ще дойде ден , когато хората ще покорят пространството , ветровете , приливите и гравитацията и Бог ще ги дари със сила да се покорят на любовта. Тогава , за втори път в историята на света , хората ще открият огъня. Тейар дьо Шарден Всеки може да бъде велик... , защото всеки може да прави услуги. За това не е необходимо непременно да си завършил колеж. Не е нужно и да можеш правилно да съгласуваш подлога и сказуемото. Имаш нужда само от сърце , пълно с милосърдие. От душа , направлявана от любов. Мартин Лутър Кинг младши
 2. Аз запомних това правило по същия начин,както и ти-когато думата,която трябва да членуваме отговаря на въпроса"Кой"и можем да я заместим с "той",пишем пълен член,а когато заместим думичката с "него",пишем кратък.Това е просто и всеки може да го запомни,за да не допуска грешки. Хубав ден на всички!
 3. Orxideq1

  За смисъла на живота...

  Смисъла на живота е интересен въпрос. Сигурно векове наред е бил задаван и навярно е имало и има хиляди отговори. Откъде да започна, може би няма точен отговор, а може би има. Да започнем с това какво е живота и какво искаме от него? Някои ще поискат да имат всичко, други ще се задоволят с малко. Като си помисля, човек идва гол на този свят и какво може да вземе след смъртта, ако има такава – нищо. Живота трябва да се живее леко, без очаквания и резултати. Той е като плуването – отпускаш се и живееш , ако се страхуваш трябва да преодоляваш хиляди пречки, които сам си създаваш. Живота това е една голяма загадка на Вселената. От къде идва и къде отива никой не знае, а може би знаем, но не искаме да си отговорим, защото се страхуваме от истината. Истината е една – животът. Живота това е да видиш капките дъжд по стъклото, да видиш заскрежените прозорци през зимата, жълтите листа на дърветата, да виждаш как изгрява и залязва слънцето, да посрещаш изгрева, да гледаш луната, да се вслушваш в шепота на вятъра, в песента на птиците. Живота е да заспиваш до любимия човек, да се вглеждаш в малкото дете, което спи или си играе, в усмивката на родителите си като им кажеш, че вече си възрастен човек, в гласа на брата или сестра, които са далеч от България, с приятелите си с които имате еднакви теми за разговор, за щастливите мигове в тяхната компания. Ние сме тук не да се учим, а да си припомним неща от минали животи. Живота не е училище, а място за духовно израстване, място където ние се развиваме. Живота това е чиста енергия, това е нещо велико, което не може да се опише с думи, може само да се почувствува. Вярвайте на чувствата си, те никога не биха ви подвели. Чувството е сила , вяра в твоите възможности. Не може да има живот без чувства, той би изгубил блясък и смисъл. Това е което имам да кажа за Живота с главно “Ж”. Ваня В.
 4. Orxideq1

  Вината

  ЧУДОТО НА ПРОШКАТА Грег Андерсън Прошката е чудо, което се получава от само себе си. Прощавайки, ние отхвърляме омразата към другия. В ума и душата ни настава покой. Прошката е нещо лично, невидимо, едно искрено нашепване, звучащо дълбоко в душата. Нищо не обърква повече живота; нищо не провокира толкова болестта, колкото омразата, угризенията и взаимните обвинения. Тези три реакции към живота се градят на гнева, вината и враждебността. Задържани в ума и сърцето, те блокират живота. Блокират личностния ни потенциал. Пресушават живота и го лишават от радост и мир. Всеки е способен да прости и на другите, и на себе си. И всеки може да го направи незабавно. Прошката ни освобождавана от непрестанното самонаказване, което ни налага решението да мразим. Прошката ни позволява да неутрализираме отровните емоции, които ни парализират. Решението да простим ни прави свободни. Прошката е единственото, което може да ни избави от вината и неприязънта. Ние прощаваме, не за да остане другия ненаказан. Ние прощаваме, за да освободим себе си от яда и омразата. Изцелението настъпва като по чудо.
 5. Много дрънка,но нищо не казва...
 6. Екстра си е...може би малко по-свежа рокличка и светлинка в душата и....
 7. Орая, индиански вожд Не ме интересува как си изкарваш прехраната. Искам да знам какво те вълнува и дали би посмял да мечтаеш да осъществиш копнежа на сърцето си. Не ме интересува на колко години си. Искам да знам дали би рискувал да изглеждаш като глупак заради любовта си, мечтите си, заради приключението да бъдеш жив. Не ме интересува кои планети пресичат орбитата на луната ти. Искам да знам дали си се докосвал до собствената си горест. Дали оставаш неограничаван от препятствията на живота или се свиваш и затваряш в себе си от страх да не бъдеш повторно наранен. Искам да знам дали можеш да бъдеш заедно с болката, моята или твоята собствена, без да се опитваш да я скриеш, заглушиш или “поправиш”. Искам да знам дали можеш да бъдеш заедно с радостта, моята или твоята собствена, дали можеш да танцуваш лудо и да оставиш екстазът да те изпълни до последната ти клетка, без да ни предупреждаваш да сме внимателни, разумни или да не забравяме границите на своята човешка природа. Не ме интересува дали това, което ми разказваш е истина. Искам да знам дали можеш да разочароваш другия, за да останеш верен на себе си. Дали можеш да понесеш обвинението в предателство без да предадеш собствената си душа. Искам да знам дали можеш да видиш красотата, дори когато тя не е красива всеки ден. Искам да знам дали можеш да живееш с поражението, твоето или моето, и въпреки това да се изправиш на брега на езерото и да извикаш към ореола на пълната луна – “Да!” Не ме интересува къде живееш и колко пари имаш. Искам да знам дали можеш да се събудиш изтерзан и наранен след нощ на горест и отчаяние и да направиш това, което трябва да бъде направено. Не ме интересува кой си и как си дошъл тук. Искам да знам дали ще застанеш до мен в средата на огъня и няма да се отдръпнеш. Не ме интересува къде, какво и с кого си учил. Искам да знам какво те поддържа отвътре, когато всичко друго се руши. Искам да знам дали можеш да бъдеш сам със себе си и дали наистина харесваш своята компания в самотните моменти.
 8. Голям керван преминавал през пустинята. Пътниците достигнали до оазис, в който решили да пренощуват. Но се оказало, че една скоба за завързване на камилите не достигала. А никой не искал да стои буден и за пази незавързаната камила. Тогава единият от керванджиите отишъл при камилата, взел въжето и съвсем точно повторил всички движения, сякаш наистина завързал камилата за скобата. Тя си легнала и нощта преминала спокойно. На сутринта отвързали камилите. Всички се приготвили за път, с изключение на въображаемо завързаната камила, която отказвала да помръдне. Най-накрая керванджията, който вечерта я "вързал", се сетил какво да направи. Застанал до нея и развързал въображаемата скоба. Камилата веднага станала. Същото е и при хората. Те всъщност са свободни, но повечето от тях се остават да бъдат обвързани от умствените си проблеми и привидно потискащи отговорности. Вие сте свободни, разберете! Това, което трябва да сторите, е да се освободите от въображаемите скоби, към които сте вързани.
 9. Orxideq1

  спортът му е майката

  Много ме разсмя...не губи чувството си за хумор.Поздрави от мен и благодаря за настроението,което ми създаде!
 10. Orxideq1

  Молитва

  Молитва за спокойствие Господи, дай ми спокойствието да приемам нещата, които не мога да променя, увереността да променя тези, които мога и мъдростта да правя разликата между двете.
 11. Orxideq1

  Молитва

  Вярвам, Боже, в Твойта Милост и Виделина, в бащинската Ти закрила - мощна и добра. В туй, че съм от Теб посята в този земен свят и се къпя в Светлината - чудна Благодат... За това, че Ти ме учиш с радост да творя, да добрувам и обичам - аз благодаря. ( feia)
 12. ДЪРВОТО СЕ ПОЗНАВА ПО ПЛОДОВЕТЕ А. Само глупакът търси круши на ябълково дърво. Б. Наведе ли се клонът, ще се наведе и дървото. В. Човекът се познава по делата. Г. Злото не може да се прикрие.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване