Премини към съдържанието

еди

Потребител
 • Публикации

  2909
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от еди

 1. Ако си Андроид 10, всичкия този софтуер е безполезен. Записва се само твоят глас, а на събеседника нищо! Това е защото е избрана локализация България. Ако избереш друга страна в която не е забранен записа, може и да стане. П.П. На Сони Експирия Зет с Андроид 4,4,3 с Кал Рекордер нямах проблем, но сега със Самсунг А 31 и Андроид 10 - записва само моя глас.
 2. Благодаря ви! Аз основно ползвам Пот плеър, за него се оказа следната комбинация F - Следваща рамка. (Също под Възпроизвеждане-> Направо към-> Следващ кадър) D - Предишен кадър. (Също под Възпроизвеждане-> Направо към-> Предишен кадър)
 3. Здравейте! На кратко търся видео плеър за Win7, който да може да спре на даден кадър и след това да може кадър по кадър да премества, подобно на вградения плеър вWin10.
 4. Здравейте! Един познат ме помоли да отворя същия модел лаптоп за почистване, смяна на паста и преинсталиране. Лаптопа е изключвал от прегряване според собственика му. Отворих го, почистих го и му смених пастата. След като го сглобих дойде проблема ми, а именно не тръгва. Не тръгва вентилатора и не светва никакъв светодиод с изключение само на този до захранващата букса. Светва бяла светлина и при натискане на бутона за пускане премигва три пъти в червен цвят. Един дълъг последван от два къси сигнала. Отворих пак да видя дали нещо съм объркал, но не. Веднъж само запали и на екрана излезе надписа да натисна някой бутон, но аз задържах бутона и го изключих. Сглобих го отново и пак на тръгва. Сега отново е разглобен и не зная какво да го правя. Замерих напрежението на на конектора на захранването и между черните и червените (по две са) излиза 18,9 волта, на другите три спрямо черния нищо не излиза, може би те са за двуцветния светедиод.
 5. Здравейте! Имам проблем с един NAS устройство 4TB Seagate Central. Мисля, че след едно спиране на тока информацията в публичната папка на устройството изчезна, т.е. папката се вижда, но в нея няма нищо. Пробвах с Рекува да възстановя информациятя, но Рекува вижда папката през мрежата, но не иска да я избере. Извадих твърдия диск и го свързах на настолен компютър и да пробвам така с Рекува. Под Windows се вижда, че дискът е раздслен на 8 дяла. Два дяла по 20МБ RAW, 4 дяла по 1ГБ RAW, един дял от 1ТБ не форматиран и един дял от 3720,98ГБ също не форматиран. Предполагам, че моята информация трябва да се намира в последния дял. Под Линукс въпросните дялове са форматирани в etx, а най-големия също не е форматиран. Въпроса ми е така ли трябва да бъде? Ако беше дял на Windows щях да му направя бърз формат и с Рекува да изкарам всичко от него, но не знам как стоят нещата с Линукс дяловете. Под Линукс дяловото управление ми дава опции за изтриване на дяла и форматиране, но не знам въпросното форматиране какво ще е, т.е. дали ще е бърз формат, който реално няма изтрие информацията. Дайте ми съвет какво да правя.
 6. Открих магнитчето, оказа се залепен на рамката на капака. Мястото точно съвпада с разположението на триизводния черен елемент на платката с мултимедийните бутони (тази от последните две снимки). Явно проблема ще се окаже в дънната платка. На буксата на кабела отиващ към инвентора са налични напрежения, но захранващото липсва. На зеления (който предполагам е разрешаващия сигнал е налично 1,8В. На жълтия (който предполагам е яркостния сигнал) е налично 3,2В. На червените обаче е 0В. Всичките измервания са правени спрямо черните кабели. При изключен кабел от буксата и извадена батерия между черните и червените при мерене с омметър имаше връзка. Това показва за късо съединение. Говоря за буксата и кабела показни на снимката на Хитрейшио, а на моите снимки е показана само буксата (бяла вертикално разположена. Някакви идеи?
 7. Ето и няколко снимки. На първите две снимки е инвертора. Черния елемент с бялата буква N измерен с омметър е напълно проводим, но другия до него в дясно не е. На следващите са самите мултимедийни бутони и платката с бутоните и лентовия кабел на тези бутони. На съответстващото място на капака с екрана се намира матрицата, така, че там магнит няма да има. Има и три снимки от горната част на дънната платка. По показаната от Хитрейшио снимка на предпазителя той е изправен. Забелязах цветовете на проводниците на кабела в буксата - червен, жълт, зелен и черен. Да смятам ли че червения и черния са захранващите съответно + и -, жълтия да яркостния DIP, а зеления ENA?
 8. Аз на някои въпроси отговорих и по-точно за чипа. Ще се самоцитирам На чипа има следния надпис MPS 0822 MP 1010BEF 70792079 За розови оттенаци предвещаващи изтощени лампи не съм забелязал. Веднъж преди време беше угаснала подсветката, както работеше, но един рестарт оправи нещата. От тогава мина доста време. Снимки ще направя и ще ги по-късно.
 9. Аз доколкото разбрах самия магнитен превключвател е на платката с мултимедийните бутони, които се намират в лявата страна от клавиатурата. Тази платка е свързана с лентов кабел за дъното и точно той е бил повреден. Още не съм свалил този капак и не знам кое как е. А самия магнит е бил много малък и бил разположен на съответстващото място на екрана, но уви аз не го откривам. Но пък принципа е когато магнита е отдалечен (отворен капак - екран) този датчик да е включен, така, че той би трябвало да подава сигнала ENA.
 10. На чипа има следния надпис MPS 0822 MP 1010BEF 70792079 За предпазител не съм гледал, но и не го знам на външен вид каквпредставлява. Ще го пусна през преводача на гугъл, но какво ще разбера не се знае. Благодаря за линка. Прочетох го през преводача. Става дума, че по-старите модели на Ай Би Ем имат механичен превключвател, който изключва екрана при затваренето на капака (то така са всички стари лаптопи), а този е с магнитен. Ще цитирам превода: „ НАМЕРИХ ГО!! Лява страна на горния капак. Тя е част от панела за мултимедия, която има бутоните за изключване на звука, сила на звука и надолу, както и бутонът "Помощно синьо" на IBM. Магнитът е от лявата страна на капака, много малък. Установих, че картата има повреден кабел и след замяната, или трябва да кажа, че направи нов, който е работил. “
 11. Имам проблем с не работеща подсветка на Леново СЛ500. Видео картата работи нормално и има правилно изображение на матрицата на екрана при осветяване с фенер. Повредата се локализира според мен в следните три причини: 1. Не подаване на някое входящо напрежение към инвертора. 2. Повреден инвертор. 3. Изгоряла лампа на подсветката. Марицата и инвертора са на Леновото. Как да разбера къде е проблема? С подобен проблем не съм се сблъсквал. От четеното в интернет разбрах за какви напрежения да търся на входа на инвертора за zahranwane, ENA (активиране на светлината), DIP (яркостният сигнал) и евентуален допълнителен 5 волтово захранване. На изхода на инвертора трябва при палене на лампите да се появи около 1500 волта, при нормална работа в зависимост от осветеността на екрана между 600 и 1000 волта. Търся да намеря някакви технически параметри на въпросния инвертор и не мога да намеря. На входа са десетина пина. Моля, ако някой има информация за въпросния инвертор да я сподели. Видях някъде и начин за заместване на лампите с резистор като товар на инвертора, но те бяха за телевизори с 19 и 22 инча. За всяка лампа се заменя с 100 килоома-2вата за 19 инча и 91 килоома - 3 вата за 22 инча.
 12. Акрониса е много полезна програма. С нея можеш да си направиш селфи на системния диск и после при нужда за около 10-20 минути (в зависимост от компютъра ти и неговото състояние) можеш да си върнеш системата абсолютно същата както е била в момента на селфирането.
 13. В момента линка към Malwarebytes Anti-Malware 3.2.2.2018 Final не работи!
 14. А кога ще заработи с последната версия?
 15. Напълно съгласен, а извода е ясен. Вероятността да се намери добър преводач клон към нула, а за и родолюбив направо е равно на нула.
 16. Колега говорим за различни неща. Аз лично искам всичко да ми е на български, но не и за сметка на качеството (правилноста) на превода. Как например руснаците имат превод за почти всичко и то точно направен?
 17. Ако е направен както трябва превода не е мазохизъм за ПОТРЕБИТЕЛЯ!
 18. Благодаря, но за сега няма успех. Продължава да е на украински.
 19. Здравейте! Имам един малък проблем с добавката Video DownloadHelper По незнайни причини се инсталира на украински език. Не че не мога да я ползвам така, но ме дразни някак си. В настройките не откривам опцията за смяна на езика. Деинсталирах я и отново я инсталирах, но пак е на украински. ОС е ХР на български, както и самата музила е на български.
 20. Добро нещо си направил ExaFlop. Не се оправдавай пред заядливи потребители, просто няма нужда все едно си виновен за нещо. Това ръководство е създадено да се ползва от по-неопитните потребители, а не по-опитните да си мерят ... знанията ! Точно с тази мисъл ще си позволя да направя едно малко допълнение. Преди да се ползва каквато и програма или метод за запазване (архивиране) на ОС, е много полезно да се направи едно почистване на ОС от ненужните ѝ файлове. За целта може да се ползват и вградените инструменти, но може и външни такива. Целта е в крайна сметка е създалият се архив да е възможно с най-малък обем. Да допълня, че снимки, документи, видео и др. подобни на потребителя не е редно да стоят в системния дял. Ако има такива ги преместете на друго място.
 21. еди

  Проблеми с Windows XP (обединена)

  А този образ няма ли да запомни датата на инсталацията?
 22. Росене, оправи си кирилицата и тогава пиши тук. Ако не я оправиш пиши в някой сръбски форум.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване