Премини към съдържанието

Gioiella

Потребител
 • Публикации

  308
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Gioiella

 1. Gioiella

  Сбогом

  И за мен няма по-голяма гнус от това.да убиеш невинна душа,заради едната черга.Дори да го е направило наистина това е като да убиеш дете,защото ти.е нарисувало стената-това е игра,те нямат същата представа за нещата като нас. Всичко се връща по един или друг начин.Аз в Бог не вярвам,но във възмездието за зли постъпки да. Аз съм имала все котки,които не са умирали,докато сме ги гледали.Все някъде ги давахме,подарявахме и съм била малка...не съм и разбирала после какво става с тях. Хамстерчета са ми умирали.Знам,ще кажете мишки..но си бяха моите мишки.Първото ми умря по мъчителен начин и досега ми е много жал.Мънички бебета също съм имала..едно.по.едно си отидоха,не знаете какво е да плаче такава животинка,сърцето ми се късаше и до последно се мъчих да ги изгледам без майка,но си отидоха.Предишния ми хамстер също много тежко си отиде...макар и дребнички са си пак душици. Котенца прибрах от улицата,едното намери дом,но другото незнайно как се натрови,може и още като ги намерих да му е имало нещо.Една нощ чакахме да видим дали ще се оправи или да го приспим...такава нощ рядко съм имала.Мозъкът му беше увреден,имаше гърчове и плачеше като бебе.Като на човек съм му пяла песни и съм го прегръщала,за да му е по-леко.Очудващо уж не разбираше,но като го държах и му говорех беше спокойно и гърчовете по леко преминаваха.И сега плача като.се сетя...приспахме го милото и много съжалявам за него.Беше невероятно красиво животинче...
 2. Когато напишеш кода хващаш шифт на клавиатурата ти и едновременно.с това натискаш на мъжа(на сима,който не живее при теб).Излизат ти опции и някъде отляво трябва да има нещо от рода да го прибавиш към активното семейство.Не помня много,но със сигурност в част от написаното има "active family".Чуждия сим автоматично ти става от семейството и можеш да играеш с него,но НЕ са женени.Просто сякаш се е преместил при теб. За нормална женитба трябва да са много влюбени.И като натиснеш на другия сим или някъде из първоначалните опции,или в раздел романтика има "propose" нещо си...Но трябва да са доста влюбени...и като цяло да си се срещат от известно време.Те и.секс няма да искат да правят ако не са достатъчно влюбени.
 3. Няма значение дали е жена или мъж..всички могат да предлагат.
 4. В горния си пост съм написала цял ферман по темата
 5. Gioiella

  Кое ви е любимото ястие?

  Аз не обичам да се заседявам да ям Може би поради тази причина ям много бързо и обикновено не ястия,а щипна малко сирене от тук,после изям домат,после някоя препечена филия,после пак парче сирене.Ям доста разхвърляно и все щипнато и резнато от някъде. Затова обожавам сирена...няма значение какво,мисля,че единственото сирене,което мразя е соевият кашкавал.Не обичам соеви глупости(поне на тези,на които явнп си пише "соев....". Готвено...хммм обичам да си изпържа яйчица,да ги поръся с тон червен пипер и шарена сол,малко сиренце и нарязани зеленчуци и съм готова. Обожавам риба и разни морски дарове и това е единственото месо,което ям.Та може да се каже,че любими ястия са ми калмари в масло,супа от скариди и обожавам миди по каварненски. Кьополу обичам и всичко с патладжан. И каша с коприва,лучника на баба И мекици...много ми липсват мекичките и И панираните и чушки. Сладко...аз не съм много по сладкото,но обичам грис с мляко,домашни ореховки и кексове. Купени неща рядко ме изкушават. Ноооо сиренето си остава фаворит.Няма нещо,с което да не го ям.
 6. Като натиснеш на другия сим,за да избереш някакво действия трябва да има в раздел романтика нещо от рода да предложи годеж.Често съм виждала в другия раздел опции-френдли да има опцийка да му предложиш да живее при теб.Нещо move in беше...не помня вече. Когато предложиш годеж все още не живее при теб,а трябва да има сватба.Мисля,ме има два варианта,но може малко да се обърквам със Симс Средновековие.Играя сумати симсове и ми се объркват в главата всички опции. Та мисля,че единия вариант е да направиш парти за сватбата-по телефона избираш да направиш парти и има две опции..у вас ики на обществено място.Аз си избирам в нас,защото ми е по-лесно и да си украсявам в градината.Та избираш wedding party,даваш в колко часа да ти е тържеството,какъв да е дреа кода и отстрани избираш гостите. Има малък недостатък-трябва са поканиш и другия младоженец/младоженка.Ако не си направиш труда да го поканиш-в панелчето за партито или по телефона просто да я извикаш-няма да дойде автоматично на сватбата ви. Викаш го...докато трае сватбата цъкаш на другия и му даваш.да се оженят,те си разменят пръстените и готово. Другия вариант е без тържество,а да се оженят насаме.След като са сгодени трябва да се появи такава опция. Може и с код да го направиш.Пишеш в полето за кодове-testingcheatsenabled true и тогава ти се появяват нови опции.Натискаш едновременно шифт и мишката в/у някой сим и може да си избираш различни опции-да го оправиш в панела за създаване на симове(ако не ти харесва носа му или,че е мърльо),да му е рождения ден и след малко пораства...имаше и някакви други,но има опция да го прибавиш към активното ти семейство.Така си живее при теб. С този код като натискаш шифт и мишката в/у пощенската кутия на къщата ти(едновременно) също се появяват опции...да познаваш всички в града,автоматично да имаш приятели,да си оправяш кариерата,да са ти пълни нуждите и да не падат...такива неща. Дълго стана,но се надявам да се разбира
 7. Gioiella

  За или против евтаназията?

  Аз не съм сигурна дали съм За или Против.Някак не искам да заемам крайна позиция. Желала съм сама смъртта си-не съм с особено силна психика,била съм в състояния,в които само това,че майка ми се е прибрала изненадващо ме е спасявало.Казвам го от гледна точка на това изпитваш болка и да не ти се живее.Реално искаш да умреш,защото боли...не защото като цяло не искаш живота си.Затова не знам дали трябва да се позволи евтаназията...болката затъмнява съзнанието...ако не болеше надали човекът би поискал. От друга страна си мисля,че всеки има право да борави с живота си-ако не искам да дишам мисля,че имам право да се убия...Логично имам право да поискам специалист да прекрати живота ми по хуманен начин. Разпръснати са ми мислите,наистина не знам каква позиция бих заела. Но ако евтаназията е разрешена все си мисля,че много ще се злоупотрябява...наследства,освобождаване от бреме...всякакви неща. А за убийство не мисля,че е.По тази логика като евтанизираме здрави животни също е убийство в пълнуя смисъл на думата,но някои хора с две ръце го подкрепят,а после мрънкат,че евтаназият на човек е убийство.
 8. В Австрия и Италия.Мноооого искам в Янглия,Шотландия...и Франция например.
 9. Златни пясъци...някъде 5 дни.
 10. Въпрос на вкус си е.Въпреки,че и аз не съм възхитена от някои от Малъри книгите..харесвам ги,но не мога да кажа,че са ми любими...аз героитр харесвам много и затова никоя книга не е достатъчно добра и дълга.Та въпреки,че и аз имам забележки чак изтръпнах като прочетох "блудкави" .Специално тази поредица я обичат почти всички,защото събира на куп най-хубавите неща в жанра.Има разни други,където все си казваш"Страст,ама пък е тежка","Има хумор,но е блудкава"...а в Малъри просто има всичко в добри дози. По темата...аз още съм на една на Тереза Медейрос...уж нещо вампирско е,но не съм стигнала много напред,за да видя дали просто е мостерия около двамата братя или верно си е фантасмагория. Но пак се оплаквам,че не чета...нямам време,в сесия съм..то аз не съм си дала много зор с учене,но ми се роди племенник и сестра ми 5 дни след раждането се юрна да ходи на лекции и аз съм мама на повикване А това чудо ти отнема цял ден...и нещо тук от 1 седмица не съм чела и загубих тренинг.
 11. Ами има си опция да си save-неш игратапреди това. Ако играеш в една игра,когато сменяш семействата парите и къщата си седят...желанията имс егубят-нали имат там едни желания да ловят риба,да тичат на открито.Това се губи.Въпросът е,че ако си с включена опция за развитие на семействата в града ти може д ане играеш с тях,но те остаряват и се развиват..може да решат да се преместят в друга къща,да се оженят,да имат бебе.Ако махнеш опцията ще си седят както си ги оставила. А ако направиш друга игра-както казах това вече е друга реалност в същия град и няма връзка с първата игра...всичко ще ти е същото,в старата игра,както си го оставила.
 12. Значи всяка съдадена и запаметена игра ти е...как да го обясня-играеш с град,а не конкретно с твоето семейство.Съседите ти се развиват и можеш да си създадеш няколко семейства,да играеш ту с едното,ту с другото и те се познават помежди си. Ако създадеш нова игра това ще е като друга реалност в играта...същия град,но друга игра...там семействата са други(освен тези,които си вървят с играта) и те не могат да общуват със симовете от първата игра.Там първите симове не съществуват. Може да си имаш и 10 игри ако искаш в един и същ град и те са напълно независими една от друга.
 13. За крака..има един сайт..нещо с gamespot май се казваше.Там пишеш симс 3 и ти излизат различните симове...отиваш на последния експанжън или стъф,който имаш и теглиш най-новия крак за най-новия ъпдейт.В лаунчера на симса долу в ляво ти пише версията на играта.Теглиш това exe,което е същата версия и заместваш файловете в гейм папката. За създаване на чове/семейство. Когато направиш нова игра..влизаш в град и той се зарежда...има бутон create sim(мисля,че гака се казваше)един голям и син.Там си правиш семейство или един човек.Може да си направиш няколко семейства и като натиснеш на тях има бутон place copy,слагаш го в празна къща или при някое друго семейство.Отиваш на бутона най-горе на екрана..той е да се върнеш от едитора на града в самата игра.Цъкаш и после си избираш семейство и играеш. Като натиснеш на огледалото ти се показват няколко опции-едната е да сменяш коса,грим... Гардеробите пък имат опция за смяна на облеклото.
 14. И вкъщи майките и бабите често готвят нова госба с част от старата...боб чорбата лесно става запържен боб,а печеното пиле после може да се направи с ориз,картофи. Ако не е от преди 5 дни не виждам чак такъв проблем. Аз много често мисля какво ям...и заедно с моите измислени мании успявам да измъдря и някоя и друга добра идея. Не ям месо от една година...аз и никога не съм го и обичала особено и си хапвам само,когато няма друг начин.Е вече открих,че има и друг начин и освен риба и морски дарове чат пат по принуда(имам лоша анемия и поне това склонявам да ям) други месища не ям. Вярно е,че в днешно време плодовете ни и зеленчуците не са ката извадени от градината на баба,но се чувствам по-добре. А и когато не ядеш месо ставаш по-изобретателен и откриваш много различни вкусове.Душата си давам за патладжан ))) Не мога...освен заради някои мои убеждения,се отказах от месото и поради погнуса...да,доматите ги пръскат със всякакви ужасии и са като топки за тенис на маса,но ги предпочитам пред наблъсканото с хормони и обработено с химикали пилешко.Майка ми е главен готвач и получи екзема заради плепарати по месото...
 15. Моята класация е топ 2 също... 1.Антъни от "Нежен Бунт" и 2.Тони от "Перлата на любовта". Чела съм и някои други романчета с това име,но просто няма място за сравнение. Към Антъни имам 1 единствена забележка-книгата ми е много кратка.Бях много разочарована,че е толкова кратичка. А към Тони...рус е иначе е страхотен и той. Аз се зачудих сега кое е най-разпространеното мъжко име...има и Доминик много,разни с Р като Ройс,Рурк,Рейн...и Ник,Джордан,Брет
 16. Точно така. Ако не ви е грижа за животните,поне трябва да ви е грижа за "невинните" дечица(които доста често са тези,които убиват и осакатяват животни) ,защото докато един човек трепе мравки,хлебарки и някоя мишка,колкото да не му яде шкафовете е ок..но започне ли да осакатява и убива за удоволствие,за да гледа смятайте,че вече с него нещо не е наред и само една крачка го дели от това да опита с нещо по-голямо като дете или възрастен човек. Нормален човек не би могъл да гледа осакатяване на животно или той да го извършва и да му харесва.Никога това не е нормално.Лова например е спорт,прави се от разстояние,има си праивла,в определено време се прави.Коленето на прасето на коледа също е друго и това,че дядо ти го коли,не означава,че не му е жал и не го е гледал с любов. Няма как просто да режещ крака на коте или да дереш кученце и да бъдеш наречен нормален.Това е отклонение,садизъм и такъв човек трябва да бъде наказан и лекуван..и наблюдаван. А като ние се величаем,че сме толкова силни и можем да решаваме като богове..тогава защо ни е страх от едната хлебарка,от глутницата кучета,които лежат до блока.Нали сме по-силни и по-интелигентни?В такъв случай не би трябвало да ни е страх...в такъв случай ако ни пуснат в джунглата на амазонка би трябвало да се справим...Но не е така,защото ако я нямаше пушката,а трябваше ние със спобствени човешки сили да се борим всяка лъвица,вълк и змия щеше да ни хапне за закуска.Тъй,че не сме особено върхови и страхотни,колкото повечето "еволюирали" хора си мислят.И животните имат способности,за които ние само си мечтаем. Докато не приемем,че животните са равни на нас няма да сме толкова еволюирали,колкото си мислим.Всяко куче навън е важно колкото мен,колкото вас и колкото децата ви..и има право на спокоен живот,има право да отгледа малките си и те да бъдат защитени. Така или иначе глозгаме планетата си поне нещо добре да излезе от нас...защото аз лично не виждам едно добро нещо да е излязло от човешката раса. Ако моето бъдещо дете направи нещо такова-като на кучето Мима или най-скорошния случай с малкото кученце..първо ще изяде най-епичния бой в историята,и второ ще бъде зкалючено за дъъъълги години в някоя психиатрия и надали някога ще мога да погледна на него повече като на моето дете.Няма начин..това е начин на живот за мен от малка,аз съм и вегетарианка...детето ми ще бъде възпитано така и на 18 ще може да решава вече само като от избора му също ще зависи дали аз ще го приемам както до тогава. И глоби и дълги години затвор са им малко.
 17. Личният избор е от значение,но възпитанието ти..ценностите,убежденията,които са възпитали у теб донякъде определят и личния избор. Агресията не е по вина само на семействата-има много примери на интелигентни,културни хора с ужасни деца.Да,те са направили някъде грешка,но още по-силно му е повлияло нещо отвън-връстниции,телевизия,компютри...обществото като цяло. Сега..няма да повтарям обичайната лекция за нашето общество без морал.Аз в не вярвам в единния морал-всеки сам си преценява,важното е да не вреди на някой.Няма как да очакваме едно отворено дете(не говоря за тихичките,притеснителни,които забиват нос в учебниците),което иска да знае,да може..да бъде някакъв,да бъде като извадено от книжка.като гледа побоищата,стрелянето,как престъпниците с еотървават,как еди кой си има пари,защото продава наркотици...няма как просто. Като прибавим и семейството...вече имате агресор с желание за пари по лесен начин,който или вижда жените като предмети,или мъжете като банкомати. Аз съм израснала в полицейска рода,баща ми ме строяваше,правеше ми тестове са наркотици...завърших преди 6 години,а в нас чужд мъж все още не може да спи. Еми...аз пак си пиех,ходех по купони,бягах от училище и се биех.Влиянието на средата ми обаче се ограничи до това,когато ми се налагаше да взимам решения и д аправя избор-спомнях си за баща ми,как боли като те напердашат и разказите му от полицейското ежедневие.
 18. Универсален начин на възпитание и едно добро такова според мен няма.Някакви общочовешки ценности всички знаем,че има,но просто няма как да си научиш някакъв начин и да го прилагаш неотклонно...а и винаги да върши работа. Аз нямам дете,честно казано се надявам още няколко годинки да нямам...но без излишна скромност-хич не ме е страх дали ще бъда добър родител.Мисля,че ще съм страхотна майка Мен ме е страх от това детето ми да се роди болно или да се разболее...от друго не.А и уча Педагогика все пак...имам малко научни знания..ще добия и практически Та съм почти сигурна,че ще ги съчетая и ще постигна успешен резултат. И да-възпитанието вкъщи би могло да спре агресията...или по-скоро тя въобще да не се заражда.Ако вкъщи го възпитаваш то ще взима най-доброто от училищното обучение и възпитание,най-доброто от приятелите си и като цяло от заобикалящата го среда.И много рядко вината е в учителите(споко..аз не съм учителка и не съм пристрастна,педагог ще бъда)...в 90%(да не кажа по-малко) от случаите вината е в семейството и от там вече се получават гафове и в училище и извън него.
 19. "Реликвата" на Мерилайл Роджърс чета....не е лоша книжката..има забавни моменти.
 20. Прочетох си "Ти ми принадлежиш" и започнах "Неуловимият пламък" на Катлийн Удиуиз. И имам още 3 придобвики "Среднощни тайни" на Джанел Тейлър,която съм чела и имах преди,но е изчезнала безследно и реших,че трябва да си я възстановя. "Реликвата" на Мерилайл Роджърс и "Прегърни ме силно" на Брийн Джилбърт,на кояот заглавието ми е много познато и корицата и сега като се разровя из библиотеката и открия,че я имам ще се гръмна
 21. Началото и нататък прехвърлях страниците.Искам да я прочета,защото след ужасното начало май има някой друг добър момент,но не мога. Но май и днес няма да я бъде Съни :-D Минах покрай една сергия и само за 6лв. се сдобих с 'Ти ми принадлежиш' и 'Ангел на греха'на Джоана и 'Неуловимият пламък'на Катлийн Удиуиз,която е втора на 'Пламъкът и цветето' Сега се чудя коя да започна
 22. Днес твърдо съм решила да допрочета 'Съни' на Андреа Парнел.Стискайте палци да успея и да ми се махне от главата.
 23. Още чета "Рубинът" на Кристина Скай..нещо хич не ме грабва,но ще я дочета
 24. Хммм... аз се сещам най-вече за неща свързани с бившият ми приятел.Той не беше особено романтичен всъщност,но връзката ни беше като цяло шантава. Той е човекът,който ме накара да повярвам,че наистина съществува любов от пръв поглед.Честно казано аз си мислех,че има привличане от пръв поглед,но с него ме удари нещо по главата.Както казах в предишния пост пиша от години в един форум,та той по покана от една съфорумка започна да пише.Но въобще не му обръщах внимание.На една форумна среща той дойде и още с първия поглед и ни дойде и на двамата факса.Като отивахме към заведението той вървеше отзад и аз викам"Няма да го оставям самотен" и с елепнах за него..цяла вече си говорихме,той ми подари запалката си...после ми казаха,че ме гледал "жадно".Същата вечер започнахме да си пишем в скайп..още на другия ден започнахме да обсъждаме раздялата ми с тогавашния ми приятел..1 месец писане и гледане по скайп,защото той живее в Русе,а аз в София и изведнъж се оказах в рейс,на път за Русе при напълно непознат човек.И така..със слизането той ме целуна и се започна всичко. Винаги в романите съм се чудила как така виждат се и той вече знае,че я иска,че ще му стане жена едва ли не и се нахвърля да я целува...от тогава вече го разбирам.Като цяло връзката ни беше такава-хиляди скъсвания...аз отивам в Русе след 3 месечна раздяла и се събираме пак..или момичето,коеот е виновница за започнанството миз въни да се видим-отивам на уговорената среща..нея я няма ,а той е там и ме чака..като не сме се виждали 2 месеца,разделени сме и той е дошъл до София специално за мен.И сега,когато сме разделени от година едва ли не съм 100 % сигурна,че ако отида той ще ме приеме. Но няма ,защото съм със сегашният ми приятел.С него също си имаме романтични моменти.След първата ни раздяла,когато гонараних ужасно..2 меесеца не се бяхме виждали и чували.Една вечер му звъннах и му се извиних за всичко..и говорихме много.След няколко дни както си тръгвах от работа усещах нещо странно..сякаш някой ме гледа Тръгнах си по улицата...и викам"Абе някой ме гледа"...обърнах се и каквод а видя-той стои в другия край на улицата и ме гледа Така седяхме ис е гледахме 5 минути..накрая той тръгна към мен и като дойде и ме прегърна.Събрахме се де..след 2 месе ца никакъв контакт. Случвалос е е като се скараме..аз си тръгвам към нас и на входната врата на моя блок намирам закачено листче с написано "Обичам те,дори ти да не го искаш"...оказа,че той ходел успоредно с мен и издебнал точно преди да наближа блока и го закачил...гледал да види дали ще го погледна". И още подобни полупсихарски случки имам с него
 25. Аз мисля,че темата си е хубава..вярно,че раздела е за любовни романи,но мисля,че нас любовта,хубавите моменти толкова ни интересуват/факт си е/,че си е в реда на нещата да съпоставим някои наши преживелици с тези от романите.Не казвам да се нацвъкат хиляда теми все едно сме в раздела "Любов и секс",но 1-2 теми за цвят ще е добре. Поне на мен в един момент ми доскучава да пиша смао каква книга чета в момента. А и взаимно ще си доскучеем..по-старите потребители естествнео няма,защото са се сближили,но новите ни е малко...Омръзва в един момент да обсъждаме за стотен път Малори. Аз пиша в един форум от много години..бях тийнейджърка,когато започнах да пиша в Комсополитън/който преди беше съвсем различен/,след едно голямо преобразуване всички стари потребители от там се отделихме в собствен форум..и така сме си от години.Почти нямаме нови потребители,защото си пишем наши си неща..като с епояви нов и не схваща какво си говорим...да не споменавам,че някои съфорумки скачат на бой като някой новобранец пусне нова тема...та не убивайте ентусиазма Аз тъкмос е бях засилила да напиша някои преживелици пък ме досрамя сега
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване