Премини към съдържанието

exwol

Лига на легендите
 • Публикации

  2729
 • Регистрация

 • Топ дни

  2

Всичко публикувано от exwol

 1. Реверса може и да не захапе, но само ако Андроида е доста стара версия например. Относно блутута - само казвам, че я има тази възможност за информация на други четящи, които евентуално могат да се подучат или възползват от нея, ако им се наложи. Нали за това е форума, взаимопомощ и обмяна на познания? Инак, как третираш хората ти, е отделен тема. Аз не подхождам с презумпцията, че всеки, който задава въпрос, е абсолютен лаик в техническо отношение. Няма значение кое е по-релевантното решение. Всеки сам преценява как да си реши задачката. Но ти грешиш и не е напълно уместно да правиш предварителни заключение, кое е възможно и кое не. Човека има конкретно питане. Дава му се отговор по него, което очевидно е възможно, а дали го устройва е съвсем друга бира. И това приятелю е съвсем различно от онова да отсечеш категорично в твой стил - "това ням а как да стане".
 2. exwol

  windows 7

  Ще ни разкажеш ли подробно какъв е случая или трябва да гадаем? Продължавам да вярвам, че щом казваш - от флашка е, то вероятно не е направена правилно и не може да буутне от нея и я прескача. Не вярвам на диска преди това да не е имало Уиндоус.
 3. exwol

  windows 7

  Вярно, че отдавна почти не се докосвам до Уиндоус, но все пак защо си мисля, че показаната снимка не е при бутт от флашка/dvd. Това повече ми прилича на съобщението за счупен bcd.
 4. Емо, аз пък за пореден път (през всички тези години) те призовавам да не избързваш със заключенията и да не си толкоз категоричен. Може и има начини да се сподели Интернета от компютър към телефон по USB кабела или Блутут например. Ако не ме лъже паметта, мисля че дори някога назад във времето е имало подобно питане във форума и съм го обяснявал, но не откривам темата. Вероятно е било отдавна. Днес съществуват варианти за споделяне чрез USB, които не изискват root дори. Ето ти един пример само на първо четене:
 5. Не разбрах какво имаш предвид?
 6. Мисля става дума за порта нужен на мобилното приложение Tether на tp-link за настройки на рутера. Всъщност на 22-ри едва ли ше можеш да достъпваш някакъв шел. Не съм си играл скоро с такива рутери, ама едва ли отвън е позволена подобна връзка по подразбиране. Трябва да си качнат за рутера. Макар за последното да не съм сигурен баш.
 7. Няма никакво значение, в конкретния случай 4-те жълти вършат една си съща работа. Тръгнах да го обясня, но реших за по-кратко да потърся някакво видео в youtube и се оказа, че има долу-горе за ориентир:
 8. Бъркаш. Точно този кит powerlan нямат WiFi. Работят по следния начин: Едното го слагаш близо до рутера и включваш лан кабел в него, който в другия край трябва да излиза от жълт порт на рутера ти. Братчето му го слагаш в твоята стая да речем, разбира се мушнато в контата и тогава с друг лан кабел свързваш някакво устройство, което има лан порт - било компютър, ТВ или каквото имаш. Преноса на Интернет става така: рутер > лан кабел > powerlan_1 > ел. мрежа > powerlan_2 > лан кабел > устройство, което поддържа жична свързаност, (компютър например). За да връзваш безжично джаджи, (като смартфона ти), остава варианта да пуснеш наличният ти exteder в режим access point. Мисля, че го поддържа, ако не ме лъже паметта. За целта трябва да го подкарваш в такъв режим и с лан кабела свързваш едния powerlan с extendera. Съответно трябва да си настроиш нова безжична мрежа. п.п. От това WPS се откажи, че никак не е секюрити. На днешно време има доста документация, видеа и инструкции как се правят тези неща, за да се защити сравнително прилично домашната wifi.
 9. Тенкс Не съм я сглобявал аз, вчера я взех готова. Мисля няма винт там, има си някакъв пълнеж. Картата не виси, да. Кабелите наистина ще е по-хубаво да слязат малко надолу, но все пак да са от горната страна, както казваш, за да придържат картата. А това с лепенките е яка идея. Трябва да видя дали има в кутиите, за да ги сложа. Охладителя остана този, черен с бял кант, връзва се добре с кутията.
 10. Конфигурацията вече е сглобена и вчера я взех. Ето няколко няколко щракнати снимки, докато още се натъкмява софтуера. Първите впечатления - всичко изглежда супер. Тепърва ще я тествам преди да иде безвъзвратно при младежа. За сега само пуснах няколко видеа от yuotube на 8к, но вероятно заради куците браузъри на Firefox и Chrome накъсва зверски, обаче с базирания на Chromium Edge, нещата вървят. Прилично тиха. Захранването ме изненада, че има режим, при който под около 30% товар не върти вентилатора. Друго не се сещам за момента.
 11. Ти съвсем се оплете. Поучава ме човек, който няколко страници по-напред се изказва хейтърски. На кои всички съм се дърпал? Я хубаво разгледай темата и пак трактовай. Отговорил съм по-твърдо на двама души (единият си ти), които първи се държат надменно и вмъкват подмятания. Сам поставяш дискусията на такова ниво, като заключаваш и правиш вметки, а после се изненадваш, че съм ти отвърнал по такъв начин. Следи си начина на диалог моля те, инак става изключително трудно да общуваме. Когато имаш хард поведение, недей да се оплакваш, логично е. И още нещо - това, че някой е пуснал питане във форума с молба за помощ и съвети по тема, в която не е вещ, не го прави тъпунгер, за да го третираш като такъв, това разбираш ли го!? Пояснявам, че е риторика и не се очаква отговор. Последно ти обяснявам с други думи, защото очевидно не разбираш. Преди да търсиш вината в някого, първо се научи да подхождаш с уважение към отсрещните, особено когато те са непознати. Много мога да ти кажа, но не думите, а други неща говорят по-добре, пък и съм убеден, че отново няма да го разбереш правилно, затова ще го спестя. Що се отнася до доброволното оказване на помощ - не е ли това е идеята на форума!? Само, че никой, никого и с нищо не задължава, за да го изтъкваш. Разбира се, ако се постараеш да прочетеш дискусията, ще забележиш, че на всеки, който ми помогна адекватно и човешки, благодарих сърдечно. За 10 годни регистрация, съм генерирал няколко хиляди мнения и всичките (с изключение на стотина вероятно) са в техническите раздели, а не в празни приказки. Т.е. също съм помогнал на достатъчно хора, без да съм очаквал нещо насреща, още по-малко някой да търпи нападките ми. След като превърнахме темата в изкрено и лично, може ли вече да излезем от тая полемика, че става банално, най-вече за околните. п. п. Всъщност да, нямаме какво повече да си кажем. Бих ти благодарил за съдействието, но вероятно ще го приемеш като ирония.
 12. Там ти е проблема момко, в разбиранията. Не си се надраснал, именно за това се опитваш да изглеждаш уверен, но не си. Твоето мнение е без абсолютно никаква стойност, особено изказано по такъв начин. Просто поредния Интернет "спец". Щом разбираш въпросите като рев за помощ, повече от ясен си. Буташ своята звезда към небосклона. Ей тия неистови опити за високомерие те издават. Има време, ще отмине и тоя ти период, ако се развиеш изобщо, тогава сам ще спреш да демострираш познания, чрез неадекватно отношение, но това ще се случи, когато/ако си истински оценен. С две думи няма да те напъва отвътре, да си мериш пи*ката с околните. За момента ще продължиш да избиваш комплекси. И да разбира се, когато с нещо не съм в час ще питам, само че с правото да отсявам полезното от останалото, а щом казваш, че това ме прави некадърен, така да бъде - прав си! Ти обаче не изпадай в негативни кризи, само защото не си успял да покажеш онова, което искаш да покажеш. Сега бъди така добър или да започнеш да се държиш като мъж, или просто не ме занимавай с глупости.
 13. С простаци така, а с умни хора съответно различно. Не може да се държиш като простак и да очакваш интелигентно отношение. Толкова е семпло...
 14. Шшш, нашио свали малко гарда и си подбирай думите в заключителните си изказвания, че изглеждаш нелепо. Даже не си се научил да пишеш на български, тръгнал да прави заключения. Гуро, муро - вкъщи на жена си и майка си. Тук, когато не познаваш хората насреща, ще се държиш адекватно и подобаващо. Нагледал съм се на клавиатурни самураи, тъй че дур. Чудно от къде това самочувствие, след като никакви съществени познания не си показал. Мотора и да не ме занимаваш с глупости, че много ИТ чорбица имаш да изядеш, докато започнеш да разбираш някои работи.
 15. Недей веднага да се сърдиш за това, че изразих учудване към апострофа. Пуснал съм темата именно с идеята да получа съвети, защото ако разбирах в детайли гейминга и в частност хардуера, изобщо нямаше да я отварям, и това за ен път го казвам. Желанието ми е за човешка, конструктивна дискусия, без нападки. По възможност подкрепена с обоснованост. Изключваща личните предпочитания или симпатии към едно, или друго. Балансирана между техническата и икономическата част, тоест обективност. Както може да се види, приех съветите на хората, които походиха по начина, който описах и дадоха логични доводи. Сега, моля те да ме извиниш, ако съм те засегнал с коментара си. Нито подценявам знанията ти, нито омаловажавам желанието ти да споделиш опита си. Просто налагането на лично мнение, там където има огромна доза субективизъм, не считам че е съвсем правилно. Уточнявам, че говоря по принцип, а не визирам теб конкретно. За дъното си казах доводите и мисля, че е правилното решение в случая. Да, това не са малко пари, но в крайна сметка едно тамагочи наречено iPhone е по-скъпо и се сменя на 3-4 години, че ако не и по-често. Времената се променят, технологичната индустрия се променя с огромни скорости, а тази динамика изменя и начина на потребление.
 16. Написал съм как стоят нещата, като съм посочил и конкретните памети, без изрично да съм упоменавал какво си мисля аз. Просто казвам, че се доверявам на официално написаното от Асус. Освен това, никъде не твърдя, че щом чипа е Samsung, то автоматично се гарантира пълна съвместимост. Тук ставаше дума за избор между конкретните памети, които съм посочил. Проследи историята на темата, защото не си обяснявам каква е причината да ме апострофираш. Въпросната Corsair CMK16GX4M2B3200C16 е в QVL на дъното, докато другата по-евтината не е, както и Fury на Kingston. Има ли какво повече да се каже по въпроса. Отбелязал съм, че хищника на Kingston също е обявена като съвместима, но тя беше и по-скъпа. Т.е. казал си неща, които вече са казани. Та, по-евтината памет Corsair отпадна заради съмнение със съвместимостта, конкретно с това дъно и процесор. Тя също беше с D в номера, но нямам представа с какъв чип е. По логиката на споделеното от теб, очевидно има подобно нещо за AMD дъна. Сега моля да ме прочетеш правилно. При доказана съвместимост, съвета за предпочаният чип в тази комбинация на дъно + процесор, бе този на Samsung, което не означава, че памет с чип на Hynix няма да върши работата си. Дори в прав текст съм го написал, което ме замисля, какъв е смисълът на тези излишни пояснения. Тук отново потвърждаваш казаното от мен. Аз не твърдя, че PRO не е по-добрата платка и както виждаш съм се съгласил с Jorge. Само казавам, че PLUS е достатъчно подходяща за тази конфигурация, PRO за мен би била подходяща за по-мощна такава. Значи да се налетя пари в нещо, което не е ясно дали със сигурност ще се случи в бъдеще, визирам евентуални ъпгрейди. А същевременно да се лишаваме например от по-добра карта сега. Ами не виждам особен смисъл в това, конфигурацията да е още в магазина, а да умувам вече за надграждане, което при днешното развитие на хардуер след 3-4 години я било релевантно, я не. Разбира се, всеки си има свое виждане за нещата.
 17. Не 198лв. Такава цена май не е имало. Всъщност офертата е за цялостната конфигурация и вече не знам поотделно, колко точно излиза. Инак в предния пост спестих локумите си, но около тази рам възникнаха малко неясноти. След като се отбеляза в темата, че има значително по-евтина памет със същите характеристики, логично исках да взема нея - Corsair CMK16GX4M2D3200C16. После се зачудих защо има такава разлика в цената и се поразрових, че ми стана интересно, но не открих нищо съществено и реших, че просто са различни партиди. До тук всичко точно, поръчах я, но от пусто любопитство пак реших да попитам тук-там. След няколко разговора по въпроса, вече имаше зрънце съмнение в съвсем безпроблемната съвместимост с дъното и процесора. Последваха запитвания, на които отговорът се оказа принципно, че точно тази спецификация CMK16GX4M2D3200C16, не е с гарантираната безпроблемна съвместимост, макар от Corsair да са я обявили като съвместима. Обаче, като че ли с половин уста се подразбира, че все пак има уловки. Същевременно от Асус препоръчаха CMK16GX4M2B3200C16, в която фигурира буквата B и е с чип на Samsung. Не, че чиповете на Hynix (с какъвто чип е Kingston-а) са лоши или несъвместими, но комбинацията на TUF дъното и Ryzen процесора, дават много добра стабилност и съответно производителност с чипа на Samsung. Пратиха QVL списък с тестваните памети и Corsair CMK16GX4M2B3200C16 фигурира там, докато CMK16GX4M2D3200C16 не фигурира. Възможно е изобщо дори да не е тествана. Другата тествана в този клас е Kingston Predator с чип на Hynix. Каквато и да е баш истината, вече няма значение. Не знам в какво да вярвам, а и не искам да се задълбавам чак толкова в тези неща, но определено съм по-склонен да се доверя на Асус. Ето защо реших, че няма да се пиля за тези разлики, щом така или иначе се влиза в бюджета. Кутията е скъпичка, но пък е яка. Бяла, а и всичко ще се побере нормално в нея. Имаше и други бели, ама като дизайн изглеждаха прекалено кичозни. Относно DUO охладителя, не беше само въпрос на 10 лв. Просто за 10 вата не видях достатъчна мотивация да се въртят две перки. @zlinaka 👆 Бързам, няма време... Инак вече го споменах де, но разликата в цената на двете захранвания беше малка. Тази карта официално: Recommended 650 Watt Power Supply. Не мисля, че 750w са много за подобна система. С М.2 слотовете при PRO-то имаше някаква уловка за недостъпност, но така и не ѝ обърнах внимание детайлно, ако не те мързи, разрови се. Дори и да е така, пренебрежима загуба е. За захранването и охлаждането вероятно си прав, но все си мисля, че за такава конфигурация PLUS си е подходящото дъно. PRO може би за едно стъпало по-мощна, макар това да си е мое виждане. Разликата в цената на двете дъна например, допринесе за вземането на картата NITRO+, която първо е по-живичка от Red Dragon и второ е по-хладна. Частите няма да за бавят много. До края на седмицата се надявам вече да е готова. Снимки и аз си мислех да кача. Благодаря ти за всички насоки и съвети, бъди здрав!
 18. Банда, след всички уточнения, предложения, изменения, разгорещени спорове за и против едно или друго, в крайна сметка се стигна до поръчката на конфигурацията, която с известни зорове все пак се помества в бюджета. DOU охладителя ще го спестя към този момент. Може да е грешка, но това е положението. Asus TUF B450-PLUS GAMING, B450, AM4, DDR4, Gen 2, ATX AMD Ryzen 5 3600X, шестядрен (3.8/4.4GHz, 36MB L3 Cache, AM4) BOX Wraith Spire. AMD Radeon RX 5700 XT, 8GB, Sapphire NITRO+, PCI-E 4.0, GDDR6, 256bit, Display Port, HDMI RAM 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16 SSD 1TB A-Data SX8100, NVMe, M.2 (2280), скорост на четене 3500MB/s, скорост на запис 3000MB/s Seasonic Focus GX-750, 750W, Active PFC, 80 PLUS Gold Be Quiet BGW38, ATX/M-ATX/Mini-ITX, 1x USB 3.0, RGB подсветка, прозорец, бяла ARCTIC Freezer 34 eSports - White - LGA2066/LGA2011/LGA1151/AM4 Благодаря на всички за помощта и съветите!
 19. Да, 10 кинта не е кой знае колко, но закован бюджет си е закован. 😄 Шегувам се разбира се, просто наистина казах, че няма да се отпуска повече пара. Макар, че ако наистина DUO е значително по-ефективен, а с единият вентилатор е на границата да не смогва при продължителна игра, тогава ще откажа цигарите за два дни. Какво смяташ? Edit: Всъщност видях капаците по стандарт. DOU-то е с капацитет на охлаждане 210 вата, а този с едната перка 200 вата. При това положение май не е чак такава разликата. 😏
 20. Да, опция е и то добра. Ще видим дали ще се класира в бюджета, защото вече съм го заковал и в момента дерта е да се вземе кутията на BQ, защото е най-подходяща, но и по-скъпа. В крайна сметка, по-натам, ако се забележи проблем с охлаждането, може да се актуализира.
 21. Първо, благодаря ти за съдействието като цяло в темата! Вероятно винаги може да се подбере нещо по-подходящо, но е нека не забравяме и дозите субективизъм, предпочитания. Най-общо при днешното море от възможности, гаранции няма, но пък самата идея за подбора и пътя до покупката + научаването на някои неща, носи стабилно удоволствие.Nitro+, да. Когато разбрах, че мога да я вкарам в бюджета, вече избора беше предрешен. Попрочетох материал за тази карта и изгледах няколко клипа с ревюта. Отделно, картата логично е с по-доброто охлаждане от Red Dragon-a, но то все пак Red Devil-a е от нейния клас. Каквото и да е, остава Nitro+. п.п Ако питаш за кутията, която предложи - не, не че не е готина визуално, но изобщо вече я няма налична. Ще видим какво ще се разберем за другия модел на BQ кутията. Нека се подърляме още малко за цената. Първоначално и аз гледах ssd-то да не е A-data, защото съм на твоето мнение за избягването. Това, което каза за двата диска си нямах и представа, а е интересна подробност, благодаря. Истината, е че ги гледах kingston a2000, но навсякъде дето бях се ориентирал да се сглоби конфигурацията - или бяха с по 100лв. отгоре, или изобщо ги нямаше налични. Сега обаче, ако го взема от друго място, (като всъщност на подобна цена го намирам само не две места) ще си разваля отстъпката, която смятам, че е доста прилична, а за този бюджет няма какво повече да искам от към хардуер. В крайна сметка ще дам подробности как се държи в работна среда. Между другото и А-датата е с 5 г. гаранция. Относно дъната, обаче няма да се съглася с теб. Може MSI да имат повече екстри, но те на са всичко. Преди време се прокрадваха сериозно мнения, че MSI не използват оптимално качествени елементи и след известен период на натоварване, дъната започват да правят проблеми и да се държат нестабилно. Освен това, докато преглеждах около тази конфигурация мненията, на няколко пъти попадам на разговори дето хората чат-пат пишат същото нещо, особено онези, които са клоклвали. Аз също имам такива лични впечатления от една работна станция. Инак, ако оставим на страна субективизма, нека не забравяме, че този хардуер, работи със софтуер, а тук Асус бих казал, че са доста добри и значително изпреварват MSI. Първо като възможности, второ като стабилност и сведени до минимум бъгове. Не е съвсем за пренебрегване и простотата на работа. При MSI това обаче не е съвсем така. Не, че им липсват софтуерни решения, но определено са по-назад. Асрок също правеха много качествени дъна, ама покрай това ровене оставам с впечатлението, че леко изостават в ниския и среден клас, докато във високия, все още се справят повече от прилично. За рамта - златен си... Хем в началото точно Corsair слагах, после не знам защо тая. Дали от разговорите в различните магазини се ошашавих и остана Kingston-а, без да обърна внимание, че е бая по-скъпа.
 22. Коя памет, дъно и ssd? Дай ми пример да го обсъдим. Да, за кутията пропуснах да го спомена. И мен това ме притеснява и повдигнах въпроса, след като я разгледах детайлно, но хората ми казаха, че са сглобявали конфигурации с подобни карти е не било проблем. Макар, че се разбрахме преди да сглобят всичко, да наложат картата и да снимат, а вече ще преценим. Ако е много нагъчкано ще се избере друга кутията. Не съм задълбавал, предложенията са тези, но са черни: Cooler Master Silencio S600 TG, ATX Cooler Master MasterBox K500 RGB, ATX Картата Red Dragon идва на почти същата цена. Освен това момчето, за което споменах по-напред в темата, че играе игри, пак говорих с него и каза, че негов приятел имал отскоро такава, но поддържала високи температури в игри като Call of Duty Modern Warfare, каквато и да е тази игра, хаха. Няма идея, но на мен това ми беше сначало притеснението. И друго, картата е с 2, а не 3 години гаранция. 650w захранването излиза по-евтино с 9лв, заслужава ли си?
 23. Момчета, последно се спирам на въпросната конфигурация, която с всичко, включително и сглобяване се побира таман в бюджета. Моля ви, ако някой има мотивирани възражения или други съвети, нека да ги сподели, защото ако в крайна сметка това е най-оптималният избор, закривам темата и поръчвам. Обърнете внимание, че картата вече е Sapphire NITRO+, а не PowerColor Red Dragon-a и съответно захранването вече е 750w. Примера: Asus TUF B450-PLUS GAMING, B450, AM4, DDR4, Gen 2, ATX AMD Ryzen 5 3600X, шестядрен (3.8/4.4GHz, 36MB L3 Cache, AM4) BOX Wraith Spire. AMD Radeon RX 5700 XT, 8GB, Sapphire NITRO+, PCI-E 4.0, GDDR6, 256bit, Display Port, HDMI RAM 16GB(2x8GB) DDR4, 3200MHz, Kingston HyperX Fury HX432C16FB3K2/16, 1.2 V SSD 1TB A-Data SX8100, NVMe, M.2 (2280), скорост на четене 3500MB/s, скорост на запис 3000MB/s Seasonic Focus GX-750, 750W, Active PFC, 80 PLUS Gold Fractal Design Meshify C White-TG, ATX/mATX/ITX, прозорец със закалено стъкло, бяла ARCTIC Freezer 34 eSports - White - LGA2066/LGA2011/LGA1151/AM4
 24. За пореден път казвам аргументите си - ако конфигурацията може да се сглоби с подобни части от един магазин, предпочитам да ги взема от един магазин, независимо от това, че ако частите са от различни места, евентуално се спестяват пари. Не ми се искаше да се обяснявам защо, поради няколко причини. Едните вече ти ги споделих. Другите са, че с търговците си говорим за възможни отстъпки при поръчка и така най-вероятно да се окаже, че ще се спестят тъй или иначе парите, които визираш и те могат да се вложат за някоя по-класна част да речем. Само че подробности не ми се пишеха, а ти като врял в тези работи, трябваше да се досетиш и да избегнем излишни обяснения. Нямам идея за какво иронизиране ми говориш. Какво ми казваш, че когато човек търси съвет и дискусия, защото не е в течение с гейминга, някой трябва да го иронизира ли? Що за разбиране е това, да не би от такова поведение да му порасте п*шката!? Само хора, които не са се надраснали и не се чувстват сигурни в знанията си най-общо, могат да се опитват подигравайки се някого да доказват себе си и да блестят. Аз ирония много мога да понасям, само дето тук ми се губи идеята за такава. Всъщност не даваш техническа обоснованост подкрепена с факти кое е глупост, а само се изразяваш писмено, ама това съвсем не значи, че е вярно, нали разбираш. Може и да е вярно, но подхода ти е грешен. В този ред на мисли, ако трябва да си говорим за ИТ като цяло, вярвай че работите никак не се свеждат до разбирането на хардуер за гейминг. Ще се изненадаш колко доооста по-сложни неща има, от които съм убеден, че нямаш понятие. Неща, които се учат и усъвършенстват с години. Т.е. ако ме питаш мен за нещо, от което разбирам, дори няма да си помисля да те иронизирам, независимо дали въпроса ти е глупав. С две думи, напряга ме високомерието. Относно сайта, да естествено. Какво те учудва, че гледам с недоверие на нещо предлагащо технологии, но изглеждащо спряло във времето. Как да се доверя на търговец, който очевидно няма едни дребни пари като за фирма, които да плати и да му направят най-малкото свестен сайт. Това е несериозно, а се очаква аз да разчитам, че утре същия този ще се погрижи за гаранцията или ще ми замени част. Та предлагам ти по този казус да спрем полемиката, защото е безпредметна. По съществото на темата, благодаря за съветите. Прегледах доволен брой ревюта, тестове и т.н. И колкото е богато наличието на такива тестове, толкова и мненията са разнопосочни. На места 9600KF директно сравнен в някои игри като цяло изглеждаше, че повече се задъхва от 3600X. Дори на моменти AMD процесора е средно с 20% надолу. Подобно нещо каза и друго момче в темата. От друга страна в други задачи нещата са доста изравнени, че даже и водещи за Intel, тъй че категоричности в случая не мога да направя и разчитам на директния съвет на някой с опит, за това е и пусната темата. Radeon картата вече казах, че леко ме притеснява, защото почти при всички различни клипове държеше по-високи температури. Такова нещо ми каза и мой познат, който играе разни игри, а колко е вряно не мога да твърдя, не го казвам аз. Още преди няколко поста споделих, че имам лош личен опит с Radeon и нито един с Nvidia. Да, не е показателно, но оставя лош "вкус" и замисля. п.п. Не те карам да ровиш по разни сайтове, просто хващаш по-познатите търговци и нащракваш конфигурацията с 5 аргумента защо предлагаш това. Било sky, vario, desktop, ardes, vali, jar, plasico, в тоя калибър. После обсъждаме с 5 изречения и ако е ок, поръчвам и темата е затворена. А ти още от началото подходи несериозно. Аз говоря за бюджет 2,200 лв. преди актуализацията, ти ми сглоби за 1,400 лв., е има ли смисъл да го коментирам отношението. Ми хайде пък да няма разлика в предложеното от теб първоначално... Давай по същество, останалото са излишности. Че и 20 мин. го пиша тоя чаршаф. Кажи конкретно какво не те кефи в последната конфигурация, която предложих?
 25. Автора не пазари само от варио и ако беше проявил минимум отношение, щеше да видиш, че в момента проучвам няколко магазина. Нямам намерение обаче да поръчвам различните части от 100 знайни и незнайни места, да чакам наличности с дни и доставки, да умувам и да се притеснявам за гаранциите, качеството на продуктите и цялостния сервиз в обслужването, само защото мога да спестя някакви дребни пари на фона на даваното. Цитираш ми емаг, а аз ти казах, че ако ще за 1 лв. да ми предложат нещо от там, няма да го купя и си имам причина. Другия магазин, от който си линкнал картата не ми е познат, но само като им видях сайта, който е спрял някъде поне преди 10 години и ми се отщя изобщо да се ровя повече в него, камо ли да се доверя за покупка. Естествено това е мое мнение, не твърдя че е давно, още по-малко ще влизам в спорове по въпроса. Що се отнася до чепкането Интел vs. АМД в темата, нито съм изразявал фенщина, нито съм се хвърлял в една или друга посока, а тъкмо обратното и даже го казах няколко пъти, че още обмислям. Целта на показаните от мен колички е мнение, дискусия и съвет, но очевидно считаш нещата за под нивото ти, за да общуваш адекватно и ясно. Забелязвам, че подхождаш с едно такова високомерие в диалога, а това леко напряга. Три пъти те питам нещо и го подминаваш. Ако си гуро на хардуера и гейминга, покажи отношение, каквото би подхождало на човек знаещ и можещ. Предлагаш 10TH GEN процесор, но не казваш технически обосновано, какви са му предимства на практика, спрямо цитирания в темата 9TH GEN или AMD процесора, освен по-ниската цена. Още в предния ми цитат към теб те питах за подходящо дъно за този процесор, който предлагаш, но отговор йок. Ами сори, но не съм ок с подобно поведение. В крайна сметка, ако искаш да ми удариш едно разумно рамо, направи го човешки, без да ми правиш такива подмятания.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване