Премини към съдържанието

secret_rose

Потребител
 • Публикации

  1534
 • Регистрация

 • Последно онлайн

 • Топ дни

  2

Нови отговори публикувани от secret_rose


 1. Не знам за апартаменти, но Ерик има основно едно изискване: да има хора около него. Ако се случи цял ден да няма никой в къщши вечерта е толкова буен че едвам се удържа :)

  Не могат без хора наистина...

  Аз ги виждам по-рядко че са на обект, през ден - два само за по няколко часа, но пък там е пълно с "гледачи" и такава игра пада всеки ден :)

  Просто им е нужен простор... и много интересно се грижат едно за друго. Мисля си, че е добре винаги да са няколко, те имат нужда от своите си също.

  И никаква кучешка храна, само варено месо (((:

  (признавам го вече)


 2. Виждам, че има не малко собственици на хъскита, за това ще помоля за няколко съвета.

  Преди един ден се сдобих с малко, бяло и синеоко женско хъски. Подарък ми е и честно казано, не съм гледала/възпитавала куче от малка, а хъскитата знам, че са си с характер.

  Като цяло е спокойно животинче - много игриво, а и аз намирам време да се занмавам с нея. С тоалетните навици още ни е зор да се ориентираме - вчера беше хубаво времето и излязохме на двора да тичаме, та там си свърши, каквото имаше да си върши. През нощта, на два пъти започна да скимти и я заведох в едната баня, изпишка се и после спа до 8.30 сутринта спа като бебе.

  Чудя се как да процедирам. Идеята ми е като порастне да й направя къщичка и да си стои на двора - хем ще си тичка, хем няма да прави бели вкъщи. Но за сега е прекалено малка (на 2 месеца) и докато стане достатъчно голяма, за да я държа предимно на двора има доста време.

  За сега не прави много бели, като се умори от игра кротко си заспива.

  Проблема ми е, че не знам как ще се разберем с тоалетните навици в тези няколко месеца - някакви идеи?

  И още нещо - като направи някоя беля, как да й покажа, че е оплескала дисциплината? Не искам да я удрям, а и знам, че не е препоръчително.

  Абе, като цяло, дайте ми идеи от къде да започна с възпитанието й.

  Публикувано изображение

  Много е сладка :)

  Аз моята я научих за няколко дни с вестници. Махнах всички килими в къщи и на няколко места сложих весници. Сама си ходеше по вестниците като беше на 2 месеца. Обаче сега порасна и е невъзможно да я затвори в къщи а и се сдобихме с още няколко хъскита. Само навън - те не обичат апартаменти...

  И да знаеш, то само ще те научи на всичко :)


  • Харесва ми 2

 3. Праведниците според Библията:

  " видях Един, Който приличаше на Човешкия Син, облечен в дълга дреха и препасан около гърдите със златен пояс; а главата и косата Му бяха бели като бяла вълна, като сняг, и очите Му, като огнен пламък; и нозете Му приличаха на лъскава мед, като в пещ пречистена: а гласът Му беше като на много води; и лицето Му светеше, както свети слънцето в силата си. И когато Го видях, паднах при нозете Му като мъртъв .

  ( Откровението на Йоан 1:13-17 )

  Това са чудни думи и съдържат всички незададени в постинга ти отговори...

  Азове няма да видят спасение. Не плът и кръв...

  Библията, когато се приема твърде буквално, само обърква. И най - лесничко е да си повярваме колко сме светлички. После идва падането...

  Щом не те е страх, бъди си :)

  • Харесва ми 2

 4. Римляни 3 глава

  10 Както е писано: - "Няма праведен ни един; 11 Няма никой разумен, Няма кой да търси Бога. Публикувано изображение 12 Всички се отклониха, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един".

  http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=52&g=3&tr[]=1


 5. Охо, Розелан! Ми е драхо да те видя!

  :))) просто не мога да седя далече от тебе :)))))

  --------------------------

  Карай, майтап да става :)

  Не ми връзвай кусур, шебешки ми работи.

  --;--@ @--;--


 6. --------------------------

  Бе не е изненада - виж му погледа на Президента, има дълбочина и един особен блясък, характерни за хората с духовна искра. А това вече наистина е изненада, защото политиците са обикновенно тукашни, само с жизнена искра, хора на силите под небето.

  Писано е, че такива хора могат доста да променят кармата на цяла една държава, та ще наблюдаваме.

  Внимателно.

  Боже, как може да кажеш че някой има или няма духовна искра... Или че някой е някъде си, или че е "тукашен".

  Това само Единия го знае, дето е казал, че праведни няма, обаче всички до един, нали :р ще са спасени.

  Онези пък, дето се правят на много "искрящи" най - често си остават с правенето само :())

  Огъня, огъня ще каже накрая.


 7. Аз ти казах да ми кажеш 2 ИЗВЕСТНИ университета от Афганистан, Пакистан и Ирак, които да са известни по целият свят.

  Май нямаш какво да ми кажеш, така ли?

  За да бъдеш терорист, трябва да си много психично болен, или трябва да си достатъчно наивен и неук, за да може религиозни дрънканици от псевдотълователи и божии месии да ти промият главата.

  Дай обяснение на тероризма иначе. Кажи ми, ненавистта между шиити и сунити нима не е заради религиозни различия?

  А твоят бог е псевдобог. Ако не е-Докажи ми твоят бог.

  Е, сега, не ме вини че не отговарям на заяждането ти. Изтока в изброените страни ли го ограничаваш (: ми по твоята логика аз да те запукам за родопските села, или помашките или... нали ти казах - трите пръста.

  В тези страни има война затова няма университети, но специалисти и пакистанци има по света, и иракчани и афганци. По време на война в Бг много университети ли сме си имали :beer:

  Терористите са болни - никъде не го отричам. Ама да наречеш цял ислямски свят болни терористи е расизъм, не е друго.

  Моят Бог не ще да го доказвам. Гносиса не се нуждае от възхваляване или доказване, изобщо от нищо.

  Пък шиитите и сунитите като православните и католиците. Ох, Папата... :)

  Оле, закъснях........

  Е и?! И двете означават "неверник, безбожник", но никое не се произнася като онази обида. Ако продължиш да я използуваш, ще те предложа за наказание!

  Бря!

  Ми предлагай ме :money6:

  Твърдя го, да.

  Нищо, че и на мен гяур ми викат в Турция.

  • Харесва ми 1

 8. A aз вземам страна. Против всички религии, каквато е принципно позицията ми.

  Може би би ми казала какви аджеба са образователните възможности в Афганистан, Ирак и прочие? Може би би ми казала няколко известни университета от тези държави? Кажи, давай, какво сочи статистиката. Защото моята сочи, че има зависимост между атеизма и интелигентността.

  Сталин ли? Ами Хитлер? Да, ама и Османците...Терорът има различни лица.

  Но едните са го правели защото са луди, а другите...защото бог така им повелявал. А Бог няма, това е имагинерно понятие.

  А, драга ми, робството е било факт, Баташкото клане е безспорно, а костите можеш да ги видиш сама. Костите на невинни хора.

  Но безспорен е фактът, че ако се държи под железен контрол религиозността и се притъпяват междуетническите различия, то междуетнически и религиозни конфликти липсват.

  Добре, добре. С тебе не мисля да споря. Ама ще ти покажа нещо:

  http://www.dnes.bg/v...1-vi-vek.130899

  Хихи, пък на Цар Киро пак Бог му повелява сигурно.

  Като сочиш някого с пръст виж накъде сочат трите ти свити пръста.

  Моя Бог, дето вярвам в Него, е казал:

  "Няма ни един праведен."

  Като спомена за кости... бях на арменската граница... и там местните разказват други неща, не каквото сме чували. И кости да искаш - и турски и арменски, безбройни, и на едните и на другите. Война...

  Тоя холокост аз го отричам като такъв. Пък наскоро един българин нарече и отоманското иго холокост. Така правим хората...


 9. Ще стане мазало не ама премазало...Защото няма да е само с флота , и еврейчетата без техните ядрени бомбички ще са направо изнесени ( не че с ядрените пак няма да са изнесени на всяка цена ,тогава ще са тотално заличени че ще си спомнят за Хитлер с носталгия като за добри времена )

  Не ми се мисли какво ще стане, но еврейчетата действат подмолно предимно. Турция отказа да стреля по палестински деца и към Алания пристигна корабче, напуска отровни медузи с бой колкото мен в турско и по терлички се измъкна. Изплаши на... да не казвам на кого и какво :no-no:

  Ох, политиката не ме вълнува. Ама като бях баш в Алания по време на издънката...

  Без да съм ориентирана към защита на някого, бих дала съветче на някои - да не дърпат мустака на турския Маршал (Ата - баща, тюрк) че ще ни подгрее чак у българско че и отвъд :D

  Така е мирно и кротко сега... само някакви ненормалници вчера заложили бомба в Кешан, оня ден гръмнаха едно семейство в Хаккяри, преди седмица - една бременна и първото и детенце в Истанбул. Не знам, там в Бг прожектират ли новини от близкия Изток, дето толкова го дърпат по форуми за чалмата, дето я няма. Щотооо... ако някой не знае, Османско и Турско за две много различни неща.

  Аз ще тръгвам за България вече. До нови срещи и по-спокойно.

  Профруит, страхотни текстове публикуваш, с дълбока художествена стойност.

  Бай.


 10. Чегевара, аз не бих взела страна. Религиозния фанатизъм е опасен, но комунизма също е фанатизъм и доста по-опасен. Да ми се бутат в очите частните действия на терористични групировки освен да ме подсеща за по-глобалните действия на Сталин например, друго не става. За да кажеш, че в близкия Изток са слаби образователните възможности, трябва да си живял там и да си запознат. Статистиката на образованието сочи друго. Промити мозъци е имало и ще има във всички времена, независимо от религиозна насоченост или териториална принадлежност. Именно мисленето на човека създава терор. И да те светна - Мюсюлман понятието означава вярващ в Бог, а гяур значи безбожен, като са глобални термини а не само за исляма. Друг е въпроса кой в кой бог вярва, като за мен лично, нито в исляма, нито в християнството, нито в юдаизма Бог няма. Няма (: Има богове. Чел ли си "Малките богове" на Пратчет? И като няма Бог а множество богове, малки и големки, гризкат от "поданиците" си и ги дърпат като кукли на конци. В резултат - войни, бесове и бедствия. Как да е иначе, като Бог няма... В същото време, Бог е навсякъде, за който го познава. Има един хубав цитат... "Бог живее там, където Го пуснат". И юдеи има, и мюсюлмани че даже и християни, който са Го познали, ама извън църквите, синагогите и джамиите. В темата ми прави впечатление нещо - запознати или незапознати с Исляма си пишат наизуст. И са движени от една нагласа, инспирирана от комунизма предимно, или от бабини деветини (извинявам се, може да замените с филми за турското иго, може с приказките на бабите за робство и пр. и ми намирисва на расизъм а не на реална преценка) Аз лично обичам да ида да видя. Хората наоколо ми какво ли не ми приказват, ех, ако вярвах на всеки... :no-no: Тъй че, нека се забавляваме, света издиша и без ние тук да спорим за глупости. ______________________________________ Някой знае ли нещо за връзката на исляма и зороастризма? А някой да иска да си поговорим за алияните и пророк Али...?

  • Харесва ми 1

 11. Еййй, само си търсите за какво да се сдрапате :D войните ги раждат хората бре, Чегевара, не религиите.

  Може от вълци да сме произлезли, дето вият по пълнолуние, не от маймунеци :D

  Да ви покажа какво прочетох сега във фейса:

  Радка Дойчинова: Уважавам Дарвин, но не съм съгласна, че всички сме произлезли от една и съща маймуна! :)

  " со благо и малко кютек "

  ако се сблъскат флотите на Турция и Израел :(

  :D ще стане весело хахааа


 12. Блу Стар, не се коси, изход няма. На ти още една приказчица и после аз да си стягам багажа, че... Един човек си купил магаре с пари, изкарани по нечестен път. Скоро обаче си рекъл: "Пишман съм, пишман, да взема едно добро дело да сторя, ще закарам магарето на Хаджи Байрям за подарък, курбан да му е." Отишъл при хаджията и му разказал що е сторил, покаял се. Хаджи Байрям обаче го върнал с думите: "Не ми е халал, не го искам." и го проводил да си върви. Натъжил се човекът, зачудил се, пък току при Мевляна отишъл. Разказал и на него, покаял се. Мевляна приел подаръка. Казал му: "Ние ако сме като гарваните, Хаджи Байрям е сокол - всяка леш не яде. Затова те е върнал, но аз приемам." Зачудил се човекът, пък при Хаджи Байрям се върнал и думите на Мевляна му донесъл. Хаджи Байрям му рекъл: "Ако нашето сърце е като капка роса, на Мевляна океан е. Нас една капка може да ни замърси, но него - никога. Затова ти е приел магарето. И покаянието." ________________ Из книжката Ruha Şifa - Sufi Hikayeleri (Мехлем за душата - Суфи истории) :) До утре, Блу...


 13. Я пък :wors:))

  До чий гроб тогава е полегнала камилата (при кубето) та после там и първата джамия са издигнали )))

  Исляма е после, ама суфизма е преди. Универсалната Истина е приемала безброй форми, докосвайки света, но хората колко разбрали, колко не - пишат книги свещени и разказват истории. Ето ви една от мен, за почерпка:

  Суфи приказка за Лейла

  Влюбеният до полуда в Лейла младеж получил хабер, че тази сутрин видели Лейла някъде по пътя.

  Съвсем се побъркал, яхнал една камила и тръгнал да я дири. Където Лейла - там и той, не можел да живее без светлината и. Камилата му имала малко камилче. Припкало камилчето след майка си, не можело да я стигне. Дръпнел ли юлара - забързвала се камилата, отхлабил ли го - спирала и назад поглеждала към малкото. Такива спътници били - единият напред бърза, другия назад го тегли. Размислял ли се младежа за любимата си - камилата назад тръгвала, идвал ли на себе си - напред се придвижвали.По някое време съгледал - хем е на себе си, хем на едно място стоят. Пък рекъл: "Спътниче, не може така. Като вързани сме - аз към Лейла, ти към малкото, ама на едно място. Един на друг си пречим. Да се разделим тука, че тебе плътта те дърпа, мене - душата." И поел към своята Лейла.

  ...

  Суфи истории разказват за голямата любов на Лейла и Меджнун още от деца, които родителите разделили. За да забрави любимата си, бащата на Меджун на поклонение в Мекка го завел, но младежа не искал и да чуе за друга любов - веднъж открил в сърцето си Лейла, не можел да я забрави. Търсил я навсякъде по света но от нея и следа нямало. Веднъж уморен паднал в пустинята и му се явила Лейла. "Ето ме - рекла, - тук съм вече" Не знам коя си, не си моята Лейла, върви си", рекъл Меджнун и я прогонил. Не минало много време и се чуло, че Лейла се споминала. Плакал Меджун като научил, неутешим бил. Разбрал, че света вече не е място, където може да я намери. Затворил се в себе си, замолил се. Молитвите му били чути и един ден небето се разтворило и с невиждана светлина при него слязла Лейла. Пак били заедно, но за кратко. От тогава Меджнун все Лейла чака, но вече знае - извън него я няма. Света бил стъпка към Лейла, но тя била другаде, извън света.

  Така ни разказват стиховете на Мехмет бин Сюлейман Фусули - алиян и суфи.

  _________________

  Из "Leylâ ile Mecnun", личен превод.

  • Харесва ми 2

 14. Аз имам въпрос - Защо Бог сключва завета си с Исаак, а не с Исмаил!

  Битие гл. 17:

  19. Но Бог каза: Не, а жена ти Сара ще ти роди син, и ще го наречеш Исаак; и с него ще утвърдя завета Си за вечен завет, който ще бъде и за потомството му след него.

  20. И за Исмаила те послушах. Ето, благослових го, и ще го наплодя и преумножа; дванадесет племеначалници ще се родят от него, и ще го направя велик народ.

  21. Но завета Си ще утвърдя с Исаака, когото Сара ще ти роди до година по това време.

  Много интересен е ст.21 на гл.17...тук Бог е повече от категоричен - сключва договор с Исаак, а не с Исмаил.

  Защо?!

  Исаак има две жени и двама сина (ключови фигури), назад в темата е отговорено на въпроса ти.

  Много са ми интересни дебатите нагоре в темата. Особено за позиция Израел. Световната преса отразява едно, истината е друго.

  Има ли сблъсък, виновни са и двете страни в сблъсъка, не забравяйте, пък има ли война - виновни няма.

  [


 15. Здравей Розелан, драго ми е да те видя :D

  П.П. Разкажи повече за спонсорите моля.

  Здравей, Дарк :ph34r:

  Разказвам другаде, друго.

  За спонсорите може например да чукнеш на търсене в ютуб ПКК клипове и с преводач да погледаш и послушаш, те сами си разказват кой ги спонсорира. Сами си снимат клипчетата с безчиствата... гордост са им.


 16. Tрихо , не Трихо -ама темата живна (1), и успях да изкарам и теб, и valentinus от дупката, в която се бяхте завряли (2) :withballoon2:

  Хахааах, то от моята дупка измъкване няма, ама мерси :mark:

  _______________________

  <h3 class="row2"></h3>

  а е снимано това по простата причина, че са от прихванати видеокасети, изпратени към "спонсорите" - небезизветни арабски страни,

  Е, малко бъркаш за "спонсорите", иначе така правят, и не само по торенти и не само по Кавказ...


 17. Аааа, тука ще ме прощавате, терора няма религия. Аз съм жив потърпевш на тихия католически терор пък :))) ако така ще го наричаме, да не споменаваме мормоните и разните там мисионерски изцепки.

  И ако се разровите за древната религия на кюрдите (Трихооо :-))) ще намерите интересни извори като зороастризма, а статистиката показва, че сред кюрдите има голям процент католици, източно православни и всякакви други. От древна Анатолия пък култа към Кибела и до днес оборва исляма. И не бъркайте шерията с ПКК и камикадзетата, а шерията не е ислям.

  Да обсъждаме днешните времена, и предлагам, ако ще се отплесваме назад във времето да не се връщаме по назад от датата на основаването на исляма, тъй като преди това не е имало търкане между него и другите религии на никаква основа, поради очеизвадната причина, че не е съществувал...

  Съществувал е, но не се е наричал така и официално началото се води с пророк Мохаммед, но виж биографията му - кога повежда камилата към мястото за първата джамия и кога започва да се моли.

  ...

  Джихад не се води само от мюсюлмани, но само от мюсюлмани се нарича така. И значението на думата (идеята!) изобщо не е каквото виждаме на пръв поглед. Аз си го талкувам като път към победа над земното :р

  Т

  И аз мога да ти посоча неоспорими, абсолютно неоспорими авторитетни източници,

  Няма по-верен източник от Корана, само че никой не го чете.

  ---------------------------------

  Уви, мюсулманската религия се е превърнала само в лозунг, в предпоставка за съществуването на мнозина местни и национални тирани и сатрапи. Много са сведенията, че самите лидери тайно не спазват проповядваните от самите тях ислямски ценности...

  Може би ще сме свидетели на Реформация...

  Уви.

  И не само исляма...

  Дано си прав за реформацията... :D

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване