Премини към съдържанието

Сидхартха

Потребител
 • Публикации

  157
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

131 Отлична репутация

4 Последователи

Всичко за Сидхартха

 • Титла
  Почетен потребител

Информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

6756 прегледа на профила
 1. Със сигурност дарбата ти е заслуга от предишен живот. Отговорностите на "Виждащите" е по-голяма от тези на другите. Елеазар Хараш в момента е един от най-Големите не само в България, но и в света. Аз 5 години бях изпаднал в немилост и от неговите интервюта и беседи се посъвзех. Розенкройцерите са един от най-старите ордени. Това, което пише в Космогонията /това с кръговете/ съм го срещал и в Тайната доктрина на Блаватска. В момента са ми известни три розенкройцерски ордена, но сигурно има и повече. И в трите се прави едно и също нещо. Елеазар Хараш в момента сваля есенцията на това, което трябва да прави всеки човек. Теб те знам и от Портала ...
 2. Отворило ти се е третото око. Аз познавам хора, които така се раждат...
 3. За Божиите синове, човеците и исполините съм чел какво ли не. Обаче - къде е истината е друг въпрос.
 4. Шеста точка е интересна. От нея става ясно, че С...… не е от Божиите синове. А кои са Те?
 5. Какво разбираш под съзнание?
 6. Направи го и тогава твърди, че може.
 7. Не можеш да приведеш съзнанието си в нещо различно от това, което е сега, освен ако не оставиш жена, деца, работа, имущество и всичко светско - и въпреки това ако го направиш, вероятността да трансформираш съзнанието си в нещо друго е 0,001%. Да не кажа даже 0,00% Битовите си проблеми не можеш да решиш с практикуване на будизъм или християнство - напротив, ако разчиташ на тях, проблемите ти ще се увеличат. Хората не знаем какво е Самсара и Нирвана, дори като понятие повече знаем за Нирвана, отколкото за Самсара. И мислите си не знаем какви са, откъде възникват и къде отиват. Това, което правиш сега съм го минал преди 17 години.
 8. Това е абсурдно твърдение.
 9. Алхимичната сватба е много силна книга. На Български език има много преведени книги на Райкенборг. От Макс Хайндл съм чел само Космогонията.
 10. Чел съм и имам представа що е то его и аз в Будизма. Но според мен едно е да четеш, друго е да анализираш и наблюдаваш как работи егото в себе си. Аз се занимавам предимно с това.
 11. Благодаря ти за мнението! Надявам се, че не се мислиш за институция в Будизма :-) Ти виждал ли си човек с отсъствие на Аз или анатман?
 12. По-горе написах какво разбирам под смирение, като мнението ми беше като допълнение на това на Шиниасу. Не бива да се бърка смирение с примирение. Най-общо казано - смирението е да живееш чрез затихнало его, тоест егото не влияе на поведението ти и постъпките.
 13. Не си разбрал какво съм написал. Защо мислиш, че мнението ми за смирението, не е в унисон с настоящата тема?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...