Премини към съдържанието

Сидхартха

Потребител
 • Публикации

  179
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Сидхартха

 1. Това е последният ми пост касаещ теб. Аз повече няма да се занимавам с твоята особа. Истината е, че аз слязох много на ниско ниво /което не съм го правил от десетилетия/ за да се срещна с теб и да ти кажа истината за твоето битие. Аз си платих за това, но това си е мой проблем. Аз много внимавам, какво говоря пиша и мисля. Сега рекапитулацията ми на физически план за теб е: Ти имаш наднормено тегло, храниш се предимно с месо, пиеш бира и твърд алкохол, имаш бирено коремче. Ходиш небръснат на работа и не си миеш ръцете, след като ходиш до едното място. Къпеш се рядко... В твоето човешко тяло, се вижда сянката на животно, родено за първи път под формата на човек. Ти нямаш понятие, що е духовност, тя липсва в съществото ти. От всички пишещи тук, ти стоиш най-ниско. Но това ти няма как да го проумееш - липсва ти опит като човек, но успокоителното е, че чрез страдания, ще се очовечиш. Истината е, че ние с теб живеем на една планета, но в различни сфери на живот. Вижда се, че ти скоро няма да проникнеш в някои аспекти на битието, където размишляват хора с различно мислене. Едно от тези места е този форум, където пишат други духовни хора, но ти не ги разбираш, защото имаш все още животинско самосъзнание, с наченки на човешки първообраз. Сега те оставям да си инволюираш на воля, да страдаш, защото само така можеш да станеш човек, но запомни, че трябва да осъзнаваш какво ти се случва и да помниш страданията, за да ги избегнеш по нататък. Заръката ми е - да се бръснеш сутрин, да се къпеш по-често и да не нараняваш хората, с които живееш... и отношението ти към хората с които комуникираш е така сякаш се отнасяш към себе си. Стреми се да не ги нараняваш. Аз разбирам, че този начин на общуване и морал е чуждо за човека-животно, но все пак имаш още много да живееш, да се мъчиш и страдаш - това е човешкият път на самоосъзнаване и евентуално извисяване. Напомням ти, че ти позволявам да пишуркаш по мой адрес.
 2. Истината боли, но вече усещам от къде идват затрудненията ти в живота. Като малък си бил пройдоха. Ходил си много по барове и нощни заведения. Имал си безразборни контакти. Опитвал си някои вещества, но вече си прекратил употребата им. Сега много съжаляваш за тези неудачи, това се отразява на поведението в ежедневието ти. Много те е страх да не би наследниците ти да тръгнат по този път. Това, което имаш в материално отношение, се дължи на наследство и най-вече от половинката ти. Това действа на мъжкото ти самочувствие и ти я ревнуваш болезнено. Същевременно виждаш, че материално няма да успееш нищо да оставиш - това те комплексира, защото имаш преуспели приятели и ти им завиждаш. Това, което написах по-горе, може би не е вярно, но сега ще ти разкрия действителният бъг в твоя характер. Проблемът ти е, че си перфекционалист. Това качество е много трудно преодолимо. Нямаш даденост да го преодолееш. Може би си зодия Скорпион. Тази неизменна част от характера ти вътрешно те разрушава и пречи на нормалното ти поведение в обществото. Ти полагаш много усилия - всичко, което правиш да е перфектно, но това не се получава - което те срива. Проблемът е, че желаеш и най-близките, с които живееш да са перфектни, но естествено, това е невъзможно и често им правиш забележки, какво и как да свършат у дома. Този ти недъг го изявяваш изобилно в нета, като анализираш пишещите и им вадиш душата. Това го правиш, защото имаш угризения на съвестта, получени от отношението ти към най-близките хора. Иначе, ти дълбоко в себе си си добър човек, но перфекционизма ти ти пречи да живееш нормално. Извинявай човече, че ти казвам истината право в очите, но не знам как ще я караш по нататък, защото животът е сложен алгоритъм. Всяко нещо, всяка мисъл са като бумеранг - всичко се връща обратно към извършителя им, а ти си затънал много в това да вадиш клечките от очите на хората, а не виждаш, колко много си затънал в битовизми и самозаблуди. Още веднъж ти се извинявам /това го казвам съвсем сериозно и искрено/. П.П. Аз знам, че с това писание няма да постигна нищо, само ще се озлобиш повече, но живота ще те вкара в правия път.
 3. Не четеш какво пиша. Това се отнасяше за друг.
 4. От много години те кандърдисват да си намериш автентичен учител и съм убеден, че ако склониш и влезеш в правия път, и към тебе ще се промени тона.
 5. Е, вие сте приятели. Не разбирам, защо го защитаваш? Този човек е много объркан и има много проблеми. В това съм сигурен.
 6. Колкото и да отричаш, положението ти не е розово. Като малък не са ти обръщали внимание и сега всячески желаеш да те забележат. По принцип си добър човек, външно те смятат за спокоен, но вътре в теб бушуват противоречия. Двуомиш се и вземаш трудно решения. Чувствителна душа си и лесно те нараняват околните. Външно не противоречиш, обидите таиш в себе си. Не рядко както си спокоен, ставаш сприхав. Изгубил си близък човек, загубата си я преживял тежко, даже още страдаш. Съжаляваш за направени грешки в миналото, те постоянно те тормозят и сега. Спомените те правят неспокоен. Можеш да пишуркаш по мой адрес - позволявам ти.
 7. Ще се опитам да позная. Като малък си имал проблеми, децата са те потупвали, не си много физически боеспособен. Претърпял си професионален провал. Сега имаш битови проблеми, мъчи те безпаричие и има недоразумения и дразги у дома. Имаш силно его, което те мъчи и създава прегради при комуникацията в обществото. В работата има несигурност и може би шефа ти е тиранин. Социално си неадаптивен. Това е причината да посочваш недъзите на другите в интернет, които може би не подозираш, че са и твои. Его то ти подлудява и се чудиш къде да се навреш.
 8. Този въпрос исках да повдигна и аз. Защо главата на Буда и по-точно областта на косата, се изобразява под формата на шишарка. Пинеалната жлеза е с такава форма. Тя е третото око. Това е точно по тази тема.
 9. Да. Всяка мисъл е живо същество. Трябва да е положителна. Ако се появят негативни мисли, не трябва да се самоосъжда, а да се заменят с положителни. Храната, въздуха и природата много се замърсиха и не знам дали ще има възможност физическото тяло да се доусъвършенства.
 10. Според мен този който се е освободил не го познава, но по отношение на буда-природата /духовната искра/ го познава, понеже са едно, но това са дълбоки неща и не мисля, че съм много компетентен за тях.
 11. Не съм се изразил правилно и пълно. Но всъщност - аз исках да го попитам - дали учителят му в Индия, при който ходи го помни и познава, защото, има братства, където учителите, които работят там, виждат учениците си от разстояние и когато трябва да се свърши нещо се прави пак от разстояние - просто нивото на работа е такова.
 12. Преди доста години написах тук, че просветлението и отварянето на третото око, е свързано с пинеалната жлеза. Тогава Скепсиса подскочи като попарен и каза, че това не е вярно и няма нищо общо с Будизма. Такива ми ти работи...
 13. Не мога да кажа, че хващам вибрациите на хората. Понякога усещам даден човек какъв е, но в последствие като го опозная съм разбирал, че греша. Друг въпрос е за несъзнателното попиване на енергия. Има едни резонанси, които приемам, но в аурата, сърцето и дясната половина на главата …. Тях ги получавам от една общност, или по-точно част от нея, която е проводник на някои лъчения. Ако успея да ги задържа по-дълго време, се чувствам стабилен и защитен, но когато ме погълне ежедневието, това нещо се губи и трябва пак да наваксвам. Аз имам някои опитности, които не са за пред хората, но те касаят само мен. Феномените нямат същност - да, но всеки човек /индивидуалност/ поради отделеността си от обективното възприемане на причините за появата на същностите, възприема видимостите по свой различен начин. Ние не разполагаме - поне засега - с нефрагмертарни сетива.
 14. Вибрацията е форма. Същността ми е трудно да я обясня, но …. тя е цел без край - тоест освобождаване от затвора на субективните възприятия и пребиваване в Абсолюта - Мокша - Плерома - Рая - Нирвана.
 15. Разликите в различните учения е само по форма, но по същност са еднакви. Какво разбирам под форма обаче. Това е различната честота на вибрации, на които трепти всяко едно учение и религия. Това съм го усещал като съм посещавал различни общности, но и дори когато гледам някакъв филм за дадено учение. Тези вибрации са на различна честота само на по-ниско ниво в материята където сме ние. Обаче - по-нагоре "честотите" се изравняват и там е само една вибрация. Това не е само мое мнение, а и на хора, които са се трансформирали и виждат нещата от друг "ъгъл".
 16. Всички чувстващи същества имат Буда природа - в това отношение са равни. Относно кармата и структурата на микрокосмоса са различни. А сферите в които живеят предразполагат различни дадености за по нататъшно развитие. Може би Буда е проповядвал и на тези други същества, защото и за тях четирите благородни истини важат и имат Буда природа.
 17. ОК, но аз не съм изключил тази възможност. Известно ми е, че Буда е проповядвал и на други същества...
 18. Будизмът е учение за крайната точка на човешката еволюция. Игнорирането на Бог е будистки похват, за вървенето към просветление. Тъй като всичко е Едно и ние сме част от това Едно, то е в човека и човека е в Него, няма как да се игнорира наличието на Творец. Според мен, няма как да се освободиш, без осъзнаването и признаването на това което те е създало.
 19. В поста ми няма думата "еквивалент" или нещо сходно на нея. Аз не си фантазирам. Буда няма нищо общо с будизма. Ти си от ултрасите. В Библията такива като теб ги наричат книжници. Учителят ти подозира ли че съществуваш?
 20. Сутрите не са писани от Буда.
 21. Когато са питали Буда дали има Бог, той за едни е казвал, че няма, а за други, че има. Така, че този въпрос за мен е ясен - Бог има, той е самоограничението на Пустотата /Абсолюта/. А относно практикуването на Дхарма - за мен е очевидно, че няма човек, който да не практикува. Просто формата и начина е различен.
 22. Със сигурност дарбата ти е заслуга от предишен живот. Отговорностите на "Виждащите" е по-голяма от тези на другите. Елеазар Хараш в момента е един от най-Големите не само в България, но и в света. Аз 5 години бях изпаднал в немилост и от неговите интервюта и беседи се посъвзех. Розенкройцерите са един от най-старите ордени. Това, което пише в Космогонията /това с кръговете/ съм го срещал и в Тайната доктрина на Блаватска. В момента са ми известни три розенкройцерски ордена, но сигурно има и повече. И в трите се прави едно и също нещо. Елеазар Хараш в момента сваля есенцията на това, което трябва да прави всеки човек. Теб те знам и от Портала ...
 23. Отворило ти се е третото око. Аз познавам хора, които така се раждат...
 24. За Божиите синове, човеците и исполините съм чел какво ли не. Обаче - къде е истината е друг въпрос.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...