Премини към съдържанието

El.

Потребител
 • Публикации

  351
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Блог коментари публикувани от El.


 1. Ако може да го намери, ще е чудесно. Аз Не мога да го намеря в нета. И се съмнявам, че го има по магазините там.

  А в Грузия съм била. Ще ми е интересно да видя снимките. При възможност ще сложа някоя от моите тук :)


 2. Не е ли един и същи филм ? Понеже не съм го гледала, мислех, че става въпрос за един и същи филм. Вторият клип като извадка от филма.

  Може ли линк към целия филм или по друг начин?

  онзи ден гледах хубав Холандско-Грузински филм. Може би ще те заинтересува ?

  http://www.imdb.com/title/tt1234540/

  The Aviatrix of Kazbek

  De vliegenierster van Kazbek (2010)

  Не знам, дали вече някъде има титри поне на английски за него.

  Романтичен и малко фантастичен поглед на освобождението на о-в Тексел (Холандия) от Германска окупация през втората световна война, от Грузински отряд.

  • Харесва ми 1

 3. Е, малко страшничък си беше. Любимият ми герой беше Ейвън. А на теб?

  Дори не ги помня вече!

  ...

  Пуснах Гугъл - могъщи да ми припомни кой и как. Харесвах си оная мацка, която четеше мисли и бордовия компютър.

  Кали и Зен.

  Неотдавна се докопах до AXN SciFi. Припомниха ми Старгейт, Фарскейп и видях няколко епизода от оригиналния СтарТрек. От последния май най-много си ми допада Вулканецът :)

  Имаше един сериал, който пуснаха през 90те в БГ, Вавилон 5. За времето си имаше невероятна компютърна анимация. И персонажите не бяха лоши.

  http://www.imdb.com/title/tt0105946/


 4. И "Седморката на Блейк", разбира се. http://vbox7.com/play:69b87738&al=1&vid=197604

  И този , и този! Но на него ме беше много страх като го гледах. Сега дори не знам защо. :) 5. И така...

  Нещата, които знаех, преди да ме върнат към този живот:

  - било е сурово време и доста мърляво (мръсно);

  - облеклото приблизително на военните;

  - че е имало инквизиция;

  - че съществува такава присъда quartering - hanging, drawning, quartering (.. роман, чиято втора част от заглавието е "удушената кралица");

  - че е имало сто годишна война между Франция и Англия, но понеже съм зле по история, хич не знаех точно кога е била и кои са били кралете, които са участвали в нея.

  - не знам, дали е възможно да се живее още известно време след отрязване на крайниците, ако раните са обгорени ?

  Сцените, които видях и които са спомен (другите трябваше да ги измислям, за да се получи разказ)

  - детето по улицата;

  - бойното поле;

  - среща между Джонатан и Джон;

  - съдът;

  - разчленяването;

  - смъртта;

  с всичките емоционални окраски около спомнянето.

  Нещата, които не знаех и ме удивиха, когато ги открих, докато се опитвах да сглобя този разказ:

  - че е било възможно да се постигне кариера на военнен от крепосниците, не най-бедните селяни, а онези, които са били от вътрешната част на крепоста;

  - че най-високата длъжност за такива хора е била "лейтенант", а в съвременната рангова система това отговаря на капитан. Капитани тогава са били само рицарите, които са предоставяли крепосниците за война.

  - че в Англия инквизицията е била малко по-различна, отколкото в останалите държави. Беше ми интересно да прочета за съдебната система по онова време;

  - че присъдата за държавна измяна е била разчленяване. Пълното - бесене, давене, разчленяване. Това е една от най-силните ми изненади;

  - че по онова време е имало възстание на уелсците; То си е било направо гражданска война;

  - че болшинството от населението на уелс са изтиканите келти. Това беше най-голяма изненада 2. Никак не можех да вържа смисъла на келтския медальон в спомена с цялата останала история. Че Джонатан беше убит по политически причини ясно, но какво за Бога правеше келтски медальон на врата му, не можах да вържа.

  Такааам... Това , което прави проверката на историята невъзможно - липса на всякакви имена. Въобще глупаво се получи, че не помолих предварително да "попитаме" за имена и места ,за да проверим достоверността на историята.

  Това, което прави регресивния спомен не-достоверен е доста развинтената ми фантазия, която е способна да сътвори подобно нещо.

  Само единствено ме утешават думите на г.жа Долорес Кенън от едно нейно интервю- е защо точно това пък си го измисли за минал живот?

  Ми, не знам! Може би на под-съзнанието му ми харесва да е един горд войн. Готин е.


 6. Да. И ако някой от вас се сети за филм или книга, които имат сходен сюжет, ще съм благодарна за помощта да ми ги подскаже. Опитвам се да изключа възможността да съм си спомняла някое литературно произведение. За сега се сещам само за неща от преди този период и след това (Робин Худ, Роб Рой, Бялата ръкавица, Тримата мускетари...)

  Хенри 4 на Шекспир-не. Не съм го чела него.

  Дарки, надявам се, че си доволен от историята :)


 7. Хубаво е.Малко по-идеалистично от колкото в живота, но хубаво ....p.s. оправих първия линк.надявам се да се не сърдиш :kiss:

  Аааа! Даже много ти благодаря! Вчера 15мин се борих да го сложа, но системата не приемаше да има два клипа. Излизаше ми само едно огромно бяло петно на мястото на клипа. :sad: Понеже няма как да знам кой, какво вижда, сложих просто линка, за да се знае, че е тоя клип. :)

  ... Какъвто автора, такъв и персонажа. Но останалата част от живота на Анна си е проза - мъж, дете, старост, самота... Ма кой ти има време да пише такива неща? :P


 8. Подозирам, че Дърт Пън има пръст в събарянето на книгата... :whist:

  Коментарът на Дърт Пън беше смразяващ . :speak:

  Между последовател на дзеняизма и звездоброец има съществена разлика. Виждането на звезди посред бял ден, рядко има нещо общо с астрономията. Цицината е болезнен израстък, а не хималайски връх.
  • Харесва ми 1

 9. Ти се майтапиш, Трихо, ама аз неотдавна видях как един клошар грижливо се подмиваше на градския фонтан (с форма на гейзер) в една Европейска столица. :speak:

  Аз като направя 2+2 и изкарвам 0 -> Щот ако Азът с Любовта ни си пият кафето другаде, а тук е само креатурното творение на Демиурга с лИбовта, и вземайки предвид, че Любовта била премахната и я нямало при нас, следва, че връзка с Азът я НЕМА. :speak:


 10. А-а-а, не-е-е-е. Аз само се замислих, че следващият път няма да кажа "Обичам те!" , а "Аз изпитвам положителни промени в магнитута на кулоните в мен към теб." Или "Имам излишък на кулони към теб."

  Какво виждам ? Монитор виждам. НЕкви документи се валят по бюрото ми и чашата ми с кафе е празна. Ако и налея кафе, дали ще значи ,че съм проявила Любов към нея и съм осъществила творческото и предназначение или само ще докажа любовта си към кафето, а то от друга страна ще събуди творческата ми сила, да оползотворя документите с Любов ? :baby:


 11. Трихо, от къде знаеш, че сътворението е завършено ? Само, защото са казали, че Господ в седмия ден е седнал да си почине ли ? Ами нали е само седнал да си почине, а не е починал ? :cool:

  escher_crystal_ball_original.jpg

  Аз понеже не съм блондинка и ми стана интересно - ако махнем Любовта от праматерията, твърдите, че материята ще стане обикновена материя. А не би ли трябвало праматерията да се разпадне на хаотично пръснати ядра ? Диалектичен (дуалистичен свят) може да се получи също при драматично различно разпределение на любовта в кълбото хшмим. Полярността тогава би била само мнима, защото ще е само двете крайности на силно и слабо зареден хшмим. Битието и формата тогава ще са само "нюанси на сивото".

  :kiss:

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...