Премини към съдържанието

Dirdry

Потребител
 • Публикации

  27
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

12 Добра репутация

Всичко за Dirdry

 • Титла
  Потребител
 • Рожден ден 20.11.1992

Информация

 • Пол
  Жена
 • Град
  София
 • Интереси
  Книги, музика, философия, психология, история и мноого, много други.
 1. В момента уча за бакавалър по психология във Великобритания. Степента, получена от моя университет, е приета от Британското Общество по Психология, което означава, че с нея мога да бъда практикуващ психолог. В един от първите ни контакти с лектори и отговорници за академично развитие няколко студенти бяхме попитани дали имаме планове за бъдещето, например специфична област, магистратура и т.н. От този разговор, както и от други признаци, съдя, че дори и без магистърска степен е възможно да се намери реализация като психолог, но най-вероятно до определено равнище и в определени области. Със сигурност знам, че образованието и реализацията на един клиничен психолог отнемат много време и постоянна борба в една изключително конкурента среда. От друга страна, длъжност като "човешки ресурси" например не е толкова трудно постижима и е цел на много от студентите. Всичко зависи от индивидуалния човек - какво му допада, какво е във възможностите му (включително и финансовите), къде точно се намира и колко е амбициозен и пробивен. В западните страни амбицията и старанието се отплащат. Да не говорим, че изключителните възможности и талант биват забелязвани и поощрявани. Случва се образователни институции и работодатели да правят изключения, ако имат добра причина. Важното е да знаеш как да добиеш и "продадеш" уменията си, т.е. да покажеш на потенциалния работодател, че имаш с какво да допринесеш за неговия успех. Що се отнася до географията, въпреки че психологията все още е недолюбвана в България и има по-скоро популистки имидж, отколкото статут на наука, която цели да помага на хората, напоследък се вижда напредък в тази област. Тази година имаше огромен наплив на кандидати за психология в Софийския Университет. Това може да е първият знак на развитие в областта. И все пак, запада продължава да бъде много по-отворен към тази специалност. Във Франция, Великобритания, Америка психологията е възприемана като елитна професия с много ползи и добра реализация. Например, в моя курс има двеста студенти. За сравнение, в други специалности 50-60 се считат за голям брой. Студентите по психология представляват най-голямото студентско тяло в моя универститет. Не можете да си представите изнедадата ми, когато научих това. Та ние не можем да се поберем в залите! Ето тази черта на българския манталитет и българската злощастна икономическа реалност пречат на подобни професии да придобият заслужения си статут. Би било жалко, ако перспективни студенти и специалисти нямат нито възможност, нито желание да успеят там, където и много по-посредствени хора са процъфтявали.
 2. Здравейте. Наскоро съвсем случайно си направих изследване на ACTH, кортизол, инсулин и захар след обременяване с глюкоза. Всичко беше нормално, с изключение на ACTH, което беше 136 pg/ml при норма 7,2-63. При ядреномагнитен резонанс на хипофизата се откри малка киста (8 на 4мм). Повторих изследването на ACTH и кортизол, като направих и тест с Преднизолон (дексаметазон). Преди лекарството, ACTH беше още по-високо, 252 pg/ml, кортизолът в 8 часа беше в норма, кортизолът в 17ч. беше малко над горната граница. Вечерта в 22ч. взех 1мг Преднизолон. На следващата сутрин ACTH беше 3.2 pg/ml, а кортизолът - 12,39 nmol/l. Някой може ли да ми поясни тази голяма разлика в два поредни дни - дали се дължи на нормалното действие на лекарството, на прекалено голяма доза от него, лабораторна грешка...Освен това бих искала да попитам има ли разлика между аденом и киста, защото различните доктори използваха различни термини. Много благодаря!
 3. Е, щом ефекта е постигнат....Какво повече да искаш?
 4. Не им вярвай на приятелите, а ги накарай и тях да пробват. Може и да им хареса. Аз съм се заела да популяризирам разглеждането на тази картинка. Цяла кауза е - "поиграйте си с мозъка си". П.П. Как се научи да я завърташ? В тоя точно точка "блееше", или при теб тръгва отвсякъде?
 5. Добре дошла във огромното семейство :)

  Изкуството и аз като теб го поставям на високо.

  Приятни мигове в сайта :)

 6. Знам, че темата е остаряла, но все пак ми се иска да изкажа теорията си. Първоначално момичето сменяше посоките на въртене хаотично, когато се разфокусирах за момент. После започна да се "подчинява" на поривите ми и скоро установих, че ,за да го сменя, трябва да се концентрирам върху сянката на стоящия крак и да визуализирам как, в определена точка, най-често най-страничната, крака сменя посоката. Имах няколко идеи защо това се случва, но май че последната е най-точна, макар и доста странна. Започнах да внимавам дали движението се променя заедно със смяната на посоката. Установих, че сянката изобщо не се променя, а това би трябвало да следва и за движението. После ми хрумна как още от началото в определени моменти момичето извършваше само полукръгове, сменяйки посоката на движение в най-страничната точка. И реших да разгледам цялото движение като полукръгово, а не като кръгово. В такъв случай, момичето само се движи от ляво надясно или обратното, кой както иска, но само в полукръг. Мозъкът ти сам попълва празнините, адаптирайки контурите на тялото, които в определени точки се сливат, така че да ти позволи да виждаш "цялата картинка", която е нещо като въстановка на възможно най-вероятния модел. Да, ама това същото движение, в зависимост какво ти дава да възприемеш като най-точно собственият ти мозък, може да бъде осмислено като кръг по часовниковата стрелка, срещу часовниковата стрелка или полукръгово движение. И трите са еднакво достоверни при такъв силует, който на практика оставя въпросния мозък да попълва "празнините". Е, дали съм на правилен ход? Ако някой прочете това, моля да сподели мнението си и да даде идеи.
 7. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Ами давай! Аз си имам оправдание - докато не завърша училище тази година никъде не мога да мърдам... Какво да се прави? ЕГН-то...
 8. Вижте, както всички аспекти на живота и психологията е спорна. Да, никой не може да те разчете на 100%, но това не се и налага. И разбира се, че има и шарлатани, които само оскубват "пациентите" си, било чрез действия или чрез липсата на такива. Но това не уличава и заклеймява всички, които реално искат да бъдат психолози, да разгадават бавно и мъчително тайните на човешкия мозък и да помагат на хората. Един психолог може да свърши чудесна работа за депресиран човек, чийто проблем се корени в потиснати спомени, емоции, страхове, при това без медикаменти. Лично аз отдавна искам да се занимавам с психология, и то не защото не бих могла да избера нещо друго; повярвайте ми, имам много възможности. Но аз искам да изследвам ума, да откривам нови факти, да имам идеи, които някой ден могат да бъдат ценни за човечеството. Онези, които говорят против психолозите обаче са прави в едно - съществуването на непрофесионални мошеници, преследващи лесния келепир, има катастрофални последствия. Най-малкото разколебава и искриците доверие, които хората трудно поверяват на психолозите.
 9. Ааа, виждат се делфини, ама по-късно. Не мен ми трябваха минута-две, докато настроя очите си да гледам сенките. И пак преброих седем, защото другите два са само загатнати. Обяснителната картинка на Дефакто приобщи и последните два изгубени делфина. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Позволете само да изразя съмнение, че всички деца биха видели само делфините....Жалко, но истина. П.П. За всички, които не успяват, струва ми се, че нещо може да ви улесни. Понеже мъжът и жената са ясно очертани в светлината, опитайте се да се фокусирате предимно върху тъмните сенки в границата на двете тела, а не отстрани. И не се притеснявайте, ако бройката ви не е съвсем точна.
 10. Знам, че темата е стара, но искам да благодаря на am-am за възможността да прочета такъв обширен анализ на хайку. За всички, които като мен се интересуват живо от японските култура и традиции, но нямат достъп до научни и подробни сведения, това си е същинско откровение. Още веднъж, благодаря!
 11. Надявам се гледката да е била добра
 12. Ходенето гол е съвсем друг въпрос. Абе, ако питаш мен, голотата е най-удобното състояние на човека, пък и води до някои интересни последствия... Но остава проблема, че не бих се разхождала гола в присъствието на родителите си...Затова си умирам от кеф, когато ме оставят сама и моментално се освобождавм от безсмисления товар на дрехите.
 13. Женският мозък се състои от няколко под раздела и блока: 1. Повторител "Писна ми от секс". При някои индивиди работи на обратно. 2. Устройство за запомняне на сериали. 3. Скрита и малко изучена област "Шофьорско майсторство". 4. Лостов прекъсвач "Искам гривна, пръстен, диамант и т.н."Не се чупи. 5. Постоянно запомнящо устройство "Кой, с кого, къде, кога". 6. Генератор за главоболие. 7. Зона за контрол "Само не в мен". 8. Централен орган "Импулсивен шопинг" ("днес си купих разкошен комплект за почистване на пъпа!!!") 9. Телефонен секретар "Ти не ме обичаш". 10. Симулатор на оргазъм. 11. Блок за вземане на противоречиви решения. 12. Център за самокритика "Огледалце, огледалце, я кажи..." 13. Недокоснати от феминизацията майчински инстинкти. "За него и очите й ще избода", с вариации: "Заради него ще си оскубя веждите". 14. Център за недоволство от размера на бюста (независимо от размера). 15. Генератор за шумови ефекти: "Къде се шля цяла нощ, говедо?", "Пропилях си най-добрите години с теб", "Пак остави заплатата в кръчмата", " Пак се видя с оная мръсница" и т.н. Работи предимно нощно време. Готино! И много интересно, и също до голяма степен вярно. Само дето аз, по стар мой навик, се озовавам в друго измерение. Някои от нещата просто не са вярни за мен, а на други им е рано. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Например, ако мразя нещо, това е шопинга. Какъвто и да е било вид. Когато трябва, трябва. Когато не - сдържаш покупателните си импулси (ако изобщо имаш такива) и търпиш. Що се отнася до номер 4....Боже, опази ме! В момента издирвам приятел, на когото да поверя важната задача да ме цапардосва, в случай че кажа нещо толкова садо-мазохистично. (Ако се чудите, садо- , защото бих ускубала човека, а мазо- , защото бих се превърнала в лигава, капризна и плоскоумна....м-да. ) А от 11 самата аз си патя едва ли не всеки ден. Има го и другия феномен - абсолютната неспособност за взимане на каквото и да било решение (пример - майка ми: тя просто си сменя мненията и решенията, докато времето не изтече и не я хване посредата http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif ) Имам и друг въпрос за отношенията мъже-жени. Какво става с печално известният проблем с дъската на тоалетната? (да, знам, че е глупаво и смешно) Това лято прекарах 15 дни в един апартамент с вуйчо ми и всъщност към края започнах аз да вдигам дъската от учтивост. Защо хпрата трябва да правят от мухата слон?Или това е продукт на навика и (не)осъзнатото неудовлетворение от живота и връзката? Как мислите?
 14. Обожавам да спя гола. Чувствам се много по-свободно и добре. Другият вариант е с широка тениска от типа до бедрата. И това е удобно, дори когато си с партньор. Като по-малка смятах старите нощници вкъщи за много елегантни ( ) и се опитвах да ги нося, но...чувството за самосъхранение и стремежа към свободата надделяха. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...