Премини към съдържанието

betina1

Потребител
  • Публикации

    26
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

8 Последователи

Всичко за betina1

  • Титла
    Потребител
  • Рожден ден 15.10.1975

Информация

  • Пол
    Жена
  • Интереси
    мода,филми,книги
  1. Ордьовър

    Летен ордьовър.
  2. Кекс Бети

    Продукти:4 яйца,1 1/2ч.захар,1/2ч.олио,1ч.ч.хладка вода 2 1/2ч.брашно,1 бакпулвер,2 ванилии, 1 к.л. канела,1/2 орехи(по желание) Начин на приготвяне: Жълтъците се разбиват със захарта, после прибавяте олиото и пак бъркате. След това изсипвате водата, разбърквате и започвате да сипвате брашното като към него слагате бакпулвера и канелата разбивате докато се получи еднородна смес. Към тази смес прибавяте разбитите на сняг белтъци и накрая слагаме 2 ванилии.Пече се 20 минути.За украса може да използвате пресни плодове/малини, ягоди/
  3. Салата "Снежанка"

    Благодаря за информацията.
  4. Търся рецепта за...

    Преди две години в Гърция опитах една салата с майонеза ,пилешко ,царевица,грах и яйца но и заябравих името до колкото си спомням беше бефи нещо подобно на тази дума.ако някой и знае името моля да ми напиши.
  5. Микровълнова печка.

    Шишчета от колбаси. Продукти за 4 порции: 4 броя виенски наденички/ ловджийска,врачанска,сарфалади или кренвирши/,100 сирене"Ементал"/ кашкавал/. Време:3 минути Приготвяне:Наденичките и сиренето се нарязват на малки парчета.Набождат се на дървени пръчици,като се редуват.Получените шишчета се подреждат кръгообразно в кръгла керамична форма и се държат,без да се покриват,3 минути при 600Вт. Поднасят се с малки хлебчета и различни видои сосове.
  6. Здравей, хареса ми материала за микровълновата печка и аз съм пуснал нещичко по темата на http://micro.nebelservice.com

    1. Микровълнова печка.

      Какво трябва да знаем за микровълновата печка. Микровълновите са електромагнитни вълни,сравними със светлините,инфрачервените,радио - и телевизионните вълни и донякаде с рентгеновите лъчи.Всички тела излъчват микровълни - кухненска мивка,кафеникът,човешкото тяло,но обикновено те се разпръскват в околното пространство,без да предизвикват някакъв ефект. Микровълновата печка е конструирана така,че да се използва енергията на микровълните.Елетричиството се преобразува в микровълни чрез магнетронова тръба и те се излъчват в работното пространство на фурната.Микровълните не могат да преминат през материали като стъкло,порцелан,пласмаса,хартия.Микровълните не загряват съда,но той се затопля,поемайки топлината от хартията в него.Микровълните се поемат от течността в храната и придизвикват вибрация на водни молекули с честота 2450 милона трептения в секунда.При тези вибрации водните молекули се удрят една в друга,възниква триене и в резултат на това храната се загрява.Микровълновата печка се състои от външен корпус от боядисана стоманена ламарина,магнетрон,охлаждащ венитилатор,антена и вълновод.Освен това има разпределителна антена и рефлекторна плоскост.Във вътрешното пространство на фурната има долна плоча или въртяща се чиния от стъкло или стъклокерамика.Консумираната от микровълновата печкаелекроенергия е между 800 и 1430 Вт.Почти половината от нея отива за мощния вентилатор,който охлажда магнетрна,тази,която се превърща в топлинна енергия и се използва при готвене,е между 400 и 720 Вт.Съществуват микровълнови печки с изходяща мошност около 1000 Вт ,но най -често в бита се използват печки с мощност 600Вт.Без никакво съмнение може да се каже,че микровълновата печка е най-безопасния уред в кухнята.Абсолютната и сигурност се гарантира от работата и само при затворена врата.Ака тя бъде отворена,автоматично се прекратява излъчването на микровълни.При затварянето на вратата е необходимо печката да бъде настроена отново.Трябва да се отбележи,че практически микровълните не могат да се разпространяват извън уреда.Микровълновите печки притежават най -малко два осигурителни изключвателя.Даже и отворите на фината метална мрежа на вратичката са съобразени с дължината на вълните,така че те не могат да проникнат през наблюдателното стъкло.Боравенето с микровълновата печка е безопасно дори за деца тъй като вероятността за изгаряне е сведена до минимум.
    2. Салата "Снежанка"

    3. Чеснова паста

      Продукти::20 едри скилидки чесън,75 мл олио,сол на вкус,бял пипер на вкус. Приготвяне:Завивате скилидките чесън по четери в алуминиово фолио.Слагате ги в подходяща тавичка и ги запичате на 200 градуса за 1 час.Изваждате ги от фурната,махате фолиото и оставяте да поиззстинат.Обелете скилидките и ги претрийте през сито,след това ги разбъркайте с олиото,докато получите гладка кремообразна смес.Овкусявате със сол и пипер.Сипвате в малки бурканчета по 125 мл ,предварително добре измити и подсушени. Годност - 6 месеца.
    4. Кое е любимото ви ястие?

      А що се отнася до обичано ястие/чушки със сиране,зеле с пилешко месо,спагети/.
    5. Кое е любимото ви ястие?

      Обичам макорани на фурна със заливка от прясно мляко, яйца и захар.
    6. Гората

      супер са снимките
    7. Гората

    8. Гората

      ооооооооооооо как ми се ходи а пикниг в гората.
    • Разглеждащи в момента   0 потребители

      Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.