Премини към съдържанието

DareDevil123

Потребител
 • Публикации

  26
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

2 Неутрална репутация

Всичко за DareDevil123

 • Титла
  Потребител
 1. Ясно за подслушването (все пак много малко са 100% сигурните неща) приемаме, че подслушването е малко вероятно. Приемаме също и че от страната на доставчика си има захранване. Иначе от нашата страна има ONU модел Huawei-hg8245 по спецификация е 9W, така че като включим и него към UPS-а още малко пада максималното време, за което UPS-а може да издържи мрежата, но пак ще е 3-4 часа. Благодаря на всички включили се по темата, засега нямам повече въпроси, ако изникне нещо неясно ще пиша пак.
 2. Отговора на първия въпрос: "Аутентикацията ще бъде на база!?" е следния: Смятам проверката за идентичността на всеки потребител да става с потребителско име и парола. Отговора на втория въпрос: "Ще се извършва жично или безжично!?" е следния: Безжично. Отговора на третия въпрос: "Изобщо за какво точно ти е" е следния: Чрез RADIUS сървъра всеки легитимен потребител ще може да се свързва към безжичната мрежа на училището, посредством личната си парола за достъп. Това от своя страна дава възможност, независимо от къде се свързва към мрежата и с какъв вид устройство го прави, към всеки потребител да се асоциира определен статичен IP адрес. По този начин може да бъде проследен кога, от къде и какво е правил по мрежата даден потребител. Също така, никой никого не може да подслушва. Ако сложа следния UPS: Powerwalker VI LCD 1000VA UPS Line Interactive, който по спецификация е оборудван с 2 х 12V/7AH предполагам че са свързани паралелно, тоест общия капацитет става 14Ah. По спецификация на точките ми за достъп, те харчат максимално 6 вата, тоест трите са общо 18 вата и маршрутизатора го дават максимално 15 вата, всичко излиза 33 вата. Като разделим 33 на 12 получаваме че за 1 час безжичната мрежа ще харчи 2,75А. ЮПС ни осигурява 14Ah, тоест (14 делено на 2,75) 5 часа ще захранва цялата мрежа при максимално натоварване, правилно ли смятам Ако да, значи примерно 7 часа ще имат нет в училището, понеже едва ли постоянно на макс ще е натоварена мрежата и консумираната енергия ще е по-малко
 3. Извинявам се, че няма да отговоря на поставените въпроси (поне не и в този мой пост). Заданието ми изисква наличието на РАДИУС сървър в училището. Обаче до колкото са ми известни функциите на РАДИУС сървъра и нуждите на евентуалните потребители на безжичната мрежа в едно училище, стигам до извода че РАДИУС сървъра в безжична мрежа за училище е пълна глупост, съгласни ли сте с мен?
 4. Благодаря ви за мненията! Това устройство ли имаш предвид http://www.reloadbg.com/product/395/(RB2011UiAS-2HnD-IN) колега "kokomil"?
 5. Добре, приемам съветите ти. Посочи с какво би било най-удачно да заменя 24 портовия суич и как е най-рационално да реализирам РАДИУС сървър (като разбира се се ръководиш от изискванията за капацитета на безжичната мрежа). Щом аксес поинтите са ОК, тях няма да ги променям. Целта не е да се раздува бюджета, в момента всичко е на ниво проект, та може да се преправя
 6. Няма изградена мрежова инфраструктура, но понеже бюджета го позволява, все пак ще оставя хубавия и скъп суич (US-24-250W) за да може за в бъдеще да има възможности за разрастване на мрежата жично и безжично. Цената на този суич е толкова да, 723 лева без ДДС. А щом US-24-250W може да раздава ИП адреси, значи няма да го заменям с маршрутизатор. Сега остава да ми препоръчате конфигурация за RADIUS сървъра и подходящ UPS, който да може да държи сървъра около 1 час и да струва примерно около 500 лева.
 7. Ето я схемата: http://store.picbg.net/pubpic/3E/19/c614c094a2523e19.jpg Едва ли всичките 150 потребители едновременно ще се свържат към безжичната мрежа, но все пак аз искам да се застраховам и да избера такъв сървър и устройства, които ще могат да понесат натоварване от 150 едновременни потребители. 24 портовия суич, нали е умен, тоест може да раздава ИП адреси? http://dl.ubnt.com/datasheets/unifi/UniFi_Switch_DS.pdf
 8. Да "1Force1" още в първия пост съм написал "Имам нужда да ми конфигурирате" тоест да ми препоръчате чарколяци за сървъра.
 9. Голям бюджет означава, че с приоритет е да се избере подходящ RADIUS сървър (както съм споменал вече, да може да обслужва 150 потребителя) ако може препоръчайте и ЮПС (ако може да го захранва 1 час ще е супер, ако ли не, колкото може за тези пари), който да е с цената на сървъра, примерно 600 лева Линка, който си дал на RADIUS сървър ли е, питам понеже никъде в описанието не видях да пише RADIUS?
 10. Здравейте и добър вечер колеги! Имам нужда да ми конфигурирате един RADIUS сървър (хардуерно и ако имате нужните познания, може и малко инфо относно необходимия софтуер). Към RADIUS сървъра ще се вържат един LAN комутатор Ubiquiti UniFi Switch 24 (250W Model) и три броя Точка за достъп (Access point) Ubiquiti UniFi AP-LR, максималния брой потребители на безжичната мрежа, която ще трябва да обслужва този RADIUS сървър е 150. Бюджета е голям, тоест целта е да се изгради мощен сървър, цената му е без значение (разбира се, това не значи да се изберат най-скъпите компоненти, а да се изберат оптималните за удовлетворяване на поставените по-горе изисквания). Ако имате възможност, сложете и съответната цена до всеки компонент, за да мога да си сметна и крайната стойност на сървъра. Ако може ми кажете и колко горе долу ще е консумираната мощност от сървъра и ми препоръчайте подходящ UPS за него.
 11. Като не знаете всички подробности не се бъркайте !!! В моя район най-евтиния нет е 20 лева на месец, 1 година е 240 лева, а не 100+ лева !!! И да не мислите, че като се вържа и ще тегля по 10 ГБ на ден, не съм толкова тъп, ще си сложа ограничение на свалянето и качването, за да не се усеща при другия човек. Отделно, въпросния човек рядко е на компа и едва ли ще усети моето присъствие. Не се мислете за най-умни. И моля не спамете темата.
 12. Дългия кабел трябва да си е стандартен LAN кабел, нали (ще се ползва от POE-то до рутера ми?) ? И остана да кажеш приблизително колко струва POE сплитера (и има ли значение какъв POE ще взема) и май съм готов да търся оборудването по магазините.
 13. На този TP-Link TL-WA5210G за 84 лева стандартната му антенка директно на него ли се прикрепя (като тази на рутера ми) или е някаква външна ? Смисъл трябва ли да купувам допълнителна антена, защото ако стандартната има добър обхват, значи засега мога да опитам и без допълнителна ? Дългия кабел до колкото разбирам трябва да си е нормален кабел (8 жичков) за нет (такъв който в момента ползвам от рутера към компа) и ще се ползва от POE-то до рутера ми, нали За пръв път чувам за POE, нещо като преходник ли е, и колко е като цена ? Питам по-подробно, че като ида в магазина и да знам какво търся, че консултантите и продавачите в повечето случай са големи "разбирачи" . Не каза и този NanoStation дали си заслужава по-високата цена
 14. Със сигурност ще викна някой разбирач да ми върже всичко, че щом даже има опасност от изгаряне на някой компонент не искам да рискувам. Ако този NanoStation си заслужава сумата, то него ще взема. Най-добре, ако можеш и желаеш опиши подробно какво трябва да купя, за да мога да си го набавя и да се уговарям с майстора да ми върже всичко Само не разбрах, моя рутер (Sweex LW050V2) става ли излишен или има как да го включа и него И за Wifi usb stick не каза дали той е единствения вариант за WiFi да имам вкъщи
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...