Премини към съдържанието

Magus Phantom

Потребител
 • Публикации

  70
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

42 Добра репутация

Всичко за Magus Phantom

 • Титла
  Редовен потребител
 1. Цитатите не са събрани от мене, а от Светослав Иванов, така че, този път няма повод да бъда обвиняван в негативно отношение към Петър Дънов и последователите на Бялото братство. Расистки ли са идеите им за бялата арийска Шеста раса - отговорете си сами. "Бялата раса се отличава с едно самосъзнание, че седи по-горе от другите раси, които са я предшествали: жълтата раса, черната раса и червената раса. И действително тя седи по-горе от тях, има известни признаци. Устройството на тялото, устройството на черепа у бялата раса е другояче построен. Тъй нареченият Камперов ъгъл у бялата раса е по-голям. Черепът в бялата раса е другояче построен. После моралните чувства са по-силно развити в съзнанието." Настанало е Царството Божие. Двадесет и четвърта неделна беседа, 30 март 1941 г., неделя, 10 часа. София – Изгрев "Българският тип съставлява само една форма, една фаза, но не е нещо кардинално. Нито пък английският тип – англосаксонският, нито даже цялата бяла раса. Ако разгледате петтех раси, те се различават. В строежа на главата има разлика между бялата, жълтата, черната и червената раса. После има една разлика в строежа на ръцете. Един китаец, каквото и да прави той, у него няма тия заложби, които има един от бялата раса, от арийската раса. Понеже в бялата раса, във всяка раса има вложено нещо ново, което в предишните раси го няма. И в следната раса, която ще дойде и в нея ще има едно качество, което няма в бялата. Това качество не може да се предаде на бялата раса. Бялата раса, за да го придобие, трябва да премине в шестата раса. Ти не можеш да имаш качества на шестата раса, ако не влезеш в тази раса. Един плод не може да има едни и същи качества, ако е вирял в топлия или в умерения пояс. В топлия пояс има повече условия за растене, отколкото в умерения пояс. Та, във всяка нова раса има повече и по-добри условия, отколкото в предната раса." Даване – вземане. Скъпоценният камък. 24 лекция на Общия Окултен клас, 7 март 1934г. София, Изгрев http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,17091.0.html
 2. На проституиращите компаньонки в Италия вече "врачки" и "ясновидки" ли им викат?
 3. Дъртофелниците все хленчат, че пенсиите им са малки, ама щом стане въпрос за магии плащат в евро и злато.
 4. Какви ли не "Учители" измислиха хората - Учителят Исус Христос, Учителят Петър Дънов, Учителят Ваклуш Толев...А защо не са титулувани - Учителят Зигмунд Фройт и Учителят Карл Юнг? Много просто - "Учителите" гъделичкат Аза, Егото на полуинтелигентите - комплексари и им обясняват колко велики ще станат при Възкресението и Прераждането. А Фройд и Юнг простичко им казват - вие сте невротици - осъзнайте психическите си проблеми и ще живеете щастливо на Земята сега.
 5. А тази не ти ли харесва или не е твой тип?
 6. Самозванки ли са гадателките Ивелина и Николета? http://www.chudesa.n...B8%D0%BD%D0%B0/
 7. ДС са давали информация на Ванга!
 8. Вие, християните, сектантите, постоянно си въобразявате, че ние, които не вярваме в суеверието наречено "християнство" не приемаме вашето глупаво учение, защото не сме чели Библията. Напротив, аз съм изчел внимателно еврейската книга, наречена от Йероним "Библия" и съм разочарован от примитивните възгледи на евреите за вярата, света и обществото. А цитатът, който ми посочваш е една от двете противоречиви версии за раждането на Иисус - другата е на Лука. Ако приемем версията на Матея, защо никой от еврейските хронисти, например Йосиф Флавий, не е споменал за Ирод и избиването на децата? Много просто - евангелието на Матея е еврейски фалшификат, съставен върху основата на евангелието от Марк за да утвърди месиянството на Иисус (с религиозен прякор "Христос") след Юдейските войни - 66 - 71 г. от н.е. Минимална историческа стойност, измислени факти, разкази в духа на детските фантасмагории и т.н. Чети внимателно Новия Завед книга по книга и си отбелязвай противоречията и безсмислиците, относно биографията на Иисус наречен "Помазаника". Пък после ще си говорим.
 9. Аз съм прагматичен реалист. В момента, мисля, че обсъждаме психическите проблеми на "Учителите", а не проблемите на "Вода и канал" и туризма.
 10. Аз не вярвам в никакви "Учители", нито в Христос, нито в Дънов. Поведението на всички световни "Учители" е било налудничаво. Хората са Богове в еволюция и нямат нужда от "Учителстването" на самозванци-шизофреници, които имат халюцинации, че "говорят" я с Бог Отец, а с Господ Иисус Христос.
 11. Психическите и емоционалните недъзи при Петър Дънов са били следствие от шизофренията, от която е боледувал. А се е разболял, според мене, поради смъртта на майка си.
 12. Всяко правило си има изключения. Не разбрах - ти си образец в секса или в интереса към религиозните култове?
 13. Хората, които са обичани истински и са сексуално задоволени не се увличат от секти и култове, ами посвещават времето си на партньорите или семействата си.
 14. Не съм психоаналитик, но ми е ясно, че който много говори за "Любовта", означава, че любовта му липсва или му е липсвала от неговото семейство, близки и приятели. Петър Дънов още като малък остава без майка, остава лишен от естествената майчина любов. Това му нанася дълбока емоционална травма и той, като става зрял мъж, постоянно в проповедите си говори за липсващата му любов, която преосмисля в "Божествена Любов". Емоционалната травма от детството блокира неговите природни нужди от нормална човешка любов, от секс и Петър Дънов за цял живот не успява да обикне жена, въпреки големия си брой екзалтирани почитателки около себе си. Той остава самотен в личния си, интимния си живот и за компенсация се фиксира върху проповедите за Божията, Христовата Любов. В миналото и сега голяма част от последователите му са без партньори, без семейства, разведени, със семейни или партньорски проблеми и/или израснали като деца в разведени семейства. Всички тези психично наранени и разстроени хора изпадат в емоционална приповдигнатост и екстаз при думата "Любов", изписана задължително с главна буква и отразяваща въображаеми представи за нещо висше, "Божествено". Нещо, което не са получили като деца, като партньори, като съпрузи.
 15. Журналистическата сензация вдига рейтинга на съответното предаване, а оттам се вдигат цените за рекламиране по време на излъчването му. Ванга - това е бизнес.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...