Премини към съдържанието

Silencio

Потребител
 • Публикации

  96
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

62 Много добра репутация

3 Последователи

Всичко за Silencio

 • Титла
  Редовен потребител

Информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Silencio

  Ключът към щастието/

  Търсенето на щастие отвън, в променящия се свят, е обречено на провал: човек се привързва към това или онова, което днес е тук, а утре го няма - любими хора, предмети, пари, секс, кариера, постижения и т.н. И колкото повече го прави, толкова по-неудовлетворен и изгубен ще бъде, ще страда от собствените си привързаности и асоциации. Гнила оферта е това, да разчиташ на нещо в този свят за щастието и спокойствието си.
 2. Всъщност, точно това е проблем - че умът постоянно "щрака" нещо, т.е. самият ум в даден момент от се превръща в проблем - от инструмент става поробител. Но това е друга тема.
 3. Не мисля, че има нещо различно в датата 11.11.2011, освен ако сам не решиш така. Нумерологията има немалко пробойни и много съмнителни принципи, като се вземе предвид наличието на различни календарни системи, култури и епохи, както и разликите в подхода и интерпретациите. Първо, ако вземем 11 без редукция до 2, понеже се счита за висша вибрация, при 11.11.11 имаме 33. В желанието си да видят нещо определено и да подплатят вярването си, нумеролозите недоглеждат, че годината е не 11-та, а 2011, а както знаем, в нумерологията обикновено се работи със сборуване на пълната дата. Така определено нямаме 33, а нумеролозите фриволничат повече... Тук някои прибавят и час - 11:11, но пропускат секундите, а също и стотните, което би изменило крайния резултат. По този начин може да се получат много различни резултати. Самият ден едва ли носи нещо сам по себе си, а 11.11.11 е по-скоро код на умопомрачение. Човек би могъл да се програмира в определени рамки с използване на нумерология или каквато и да е друга измислена система за основа. Има различни причини за всичко това. Прочетете за Ефект на Форер и за субективната валидизация.
 4. Ти къде си се самовглъбил та те няма наоколо :)

 5. В този момент Ивелина е гост в студиото на "Нощен Хоризонт" по БНР.
 6. Aliya, A животните имат ли душа? А едноклетъчните и камъните? Може ли дивият глиган да стане себереализиран? Ако да, защо? Ако не, защо? Ако всичко е Бог и има една Вселенска Душа, то тогава какво е това триединство и спускане в някаква лична душа? Спретнато представление от Бог (равно на мен, теб и всичко, което Е), решил да се огледа и да играе със себе си?
 7. Aliya, така е, мистичните търсения са лични - "сам съм, други няма"! - Разбрах, че си научил отговора на въпроса "кой съм аз?". Е, кажи ми кой съм аз? - Научих кой съм аз, а не кой си ти. Кой си ти трябва да откриеш ти. Oh no, not this guy again...
 8. Нe е задължително. Християнството не е моят път. Всеки си избира.
 9. Може да се каже това, но пак остава място за спекулиране. Ти разбрала ли си себе си и душата си, за да твърдиш горното? Откъде си сигурна, че това не е самозаблуда - ярък въображаем конструкт на егото в търсенето му на възвеличаване и сигурност? Ю Джи е бил край Рамана за доста кратко време - посетил го е и не са общували много. Подробностите са в книгите му. Но да, Рамана Махарши е ценен. И формулата му също. Просто скептикът у мен е нащрек.
 10. Но и едни други думи за размисъл: Търсих навсякъде, за да намеря отговор на въпроса си, "Има ли просветление?", но никога не поставях под въпрос самото търсене. Понеже приемах, че тази цел - просветлението - съществува, трябваше да търся, а се оказа, че търсенето беше това, което ме задушаваше и ме държеше вън от естественото ми състояние. Няма такова нещо като духовно или психологическо просветление, понеже няма такова нещо като дух или психика (psyche - душа). Бил съм глупак през целия си живот, търсейки нещо, което не съществува. Търсенето ми свърши. - Ю Джи Кришнамурти
 11. Колкото и скептично да погледна върху тези сънища, съвпаденията в моите (когато ги е имало) са твърде точни, за да ги отхвърля с лека ръка. Дали сънят е "програмиране", което на едно по-подсъзнателно ниво ни довежда до даден резултат, е друг въпрос. Освен това, в сън веднъж научих старинното име на град, който не ми бе известен дотогава, а сънуването на усещания и преживявания, които са тотално невъобразими във и различни спрямо "будното" състояние, отвъд езика, още по-широко отварят очите.
 12. Умен и усмихнат Търсач!

  Моят поклон...

 13. Темата определено се опошлява и изтърква спрямо предходните страници. Допринесох (надявам се) съвсем скромно с някои положения и въпроси и от рационална, и от не толкова рационална гледна точка в темата, независимо доколко подкрепят и съответстват на личните ми убеждения и търсения, с цел да се развие по-шарена дискусия. Намирам за желателно в подобни случаи да излезем от кулата си - полезно и понякога просветително е да навестим колкото се може повече гледни точки, да се самопредизвикаме и може би дори да пробваме да се самооборим - ценен компонент във формирането на убежденията и търсенето. Но и някои може вече да са намерили каквото търсят... с изчезването на търсача. Може би ще се включа още веднъж малко по-подробно тези дни... Зададох въпроса "На кого се молиш?", понеже често бог в нечии възприятия е отделно създание или същност, дори антропоморфен - нещо, което не е чудно предвид работата на ума с форми и отношения. Това може ли наистина да е Бог? А пък щом Бог е безкраен, абсолютен, трансцендентален, то къде свършва той и започваш ти...?
 14. А на кого / какво всъщност се моли?
 15. От Нощен Хоризонт снощи... Обажда се слушателка: - Искам да ви попитам, понеже нищо не казахте в ефир: Вие знаете ли, че днес е Възнесение Господне? [с полу-менторски тон] - Не... Честно казано, не знаех. - О, а аз в един момент си мислех, че вие сте един праведен християнин... - Опитвам се, опитвам се да съм... Но не знаех, наистина. Коментари?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...