Премини към съдържанието

Славчо Хаджийски

Потребител
 • Публикации

  154
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

18 Добра репутация

3 Последователи

Всичко за Славчо Хаджийски

 • Титла
  Почетен потребител
 • Рожден ден 6.03.1947

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Смолян
 • Интереси
  Интернет чрез LxPup, Linux Mint 18.2 Sonya.

Контакти

Последни посетители

3952 прегледа на профила
 1. Изобщо не ползвам Windows от 2009 г., но внучето ми работи само на Windows. Исках да му покажа Linux Mint 19.1 и затова го инсталирах на неговия компютър, но както се досещате я оплесках.
 2. Доста е сложно това за мене колега. GRUB4Dos bootloader konfig, съдържаща се във всеки Puppy Linux оправя нещата за 2-3 мин. Но сега нещо се счупи. Ползвал съм я и за Mint и за Windows, но изглежда че нещо в Linux Mint 19,1 са променили, така че тази програмка не може да се справи.
 3. Благодаря, днес ще я пробвам!
 4. Здравейте приятели! Както някои от вас знаят, моето хоби е изпробване и инсталиране на различни Linux и Puppy Linux ОС. Обикновено имам инсталирани по няколко такива. Досега, за да задам коя ОС да стартира първа, използвах вградената в повечето Puppy Linux помощна програма GRUB4Dos bootloader config, но вече нещо не се получава например за инсталирани Linux Mint 19 i Windows. Моля, някой да предложи подходящо решение!.
 5. Всичко е ясно. В телефона има приложение, което чрез камерите дава възможност на собственика на телефона да узнае кой се е опитал да го отключи.
 6. Айнщайн е казал: "Вселената и човешката глупост са безкрайни, като за първото не съм сигурен" Вградените камери в телефоните са затова, за да ги използват както хората, така и приложенията, както е в случая.
 7. Здравейте приятели с днешна дата! Предупреждавам Ви: Внимавайте с Интернет! Защо казвам това? Защото днес мой много близък човек си забрави телефона и отиде на работа. Обади ми се с молба да го включа да се зарежда. Започнах да натискам копчетата му, за да видя състоянието на батерията. Появи се надпис „Телефонът се отключва с пръстов отпечатък“. Реших да го погъделичкам с моя. Очаквано изписа „Неуспешен опит.“ Но добави един прозорец, където беше публикувана моята снимка , Интернет и името ми. Както знаете аз не съм инкогнито в Интернет, а с физиономията си и с името си. Телефонът ме позна!?! БЯХ ИЗУМЕН! Вариантите са два: 1.Моят отпечатък се намира единствено в Националната здравна каса, тъй като го положих веднъж, когато се лекувах в пловдивската болница „Света Мина“, по времето на министър Москов. Вероятно си спомняте, че той въвеждаше такава практика-вместо болният да разнася лични документи от кабинет на кабинет(които лесно може да загуби, най-вече защото априори е притеснен и вероятно разсеян), да се изисква от него само полагане на пръстов отпечатък. Вероятно въпросният телефон е направил връзка с касата. 2.Чрез една от камерите си, телефонът е разпознал физиономията ми. Не познавам в подробности технологията на заключване на телефона с пръстов отпечатък, респективно дали тогава се включват камерите му, затова не съм сигурен дали е това. Приятели, ако ми позволите ще перефразирам Апостола: „ИНТЕРНЕТ Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ИНТЕРНЕТа“ Пазете се от Интернет и бъдете здрави!
 8. Благодаря Melmak, но както вече обявих приключих с тази тема. За моите скромни нужди мога да ползвам и облак, като Dropbox например. Благодаря whitepixel. Както вече обявих, приключих с тази тема. За моите нужди мога да ползвам и облачни технологии, като Dropbox например. Що се отнася до творението на австралийския професор BarryK-кученцето, изобщо не мога да се съглася с ващите квалификации. В тези ОС има толкова много екстри като малък обем (до 300 MB обикновено), исключителна бързина, един вагон помощни програми за бързо разпакетиране, инсталиране и пр. и пр. Бедата за мен е тази, че не зная английски езики и не мога да се насладя на всичките му качества.
 9. Приятели, да сложим точка на тази тема. Много, много Ви благодаря за старанието да ми помогнете, но аз отказвам да рискувам с тези алабалистики. В случая целта не оправдава средствата. Ще намеря начин да си организирам библиотеката с други по-прости средства.
 10. Може би трябва да внеса уточнение, защото явно съм заинтригувал много хора, които заделиха от своето време за моя проблем, за което им благодаря! Аз и другаде съм отбелязвал, че не ползвам Windows, а се занимавам само с Linux и в частност Puppy Linux. Понякога имам инсталирани по няколко операцонни системи. Много често трия целия диск и инсталирам отново някоя Linux-дистрибуция. Така обаче изтривам и личните неща, които съм записал, докато съм ползвал предишната операционна система. Преди да изтрия диска си записвам на флашка някои данни или ги принтирам, но така се организират трудно в библиотеки и се разпиляват. Затова идеята ми беше, част от диска да заделя за данни и тази част никога да не трия. Но явно тази задача не е толкова проста. Може би ще инсталирам един Puppy Linux на sda6, но ще ползвам този партишън само за да съхранявам там някои неща, най-вече интересни linux.iso и софтуерна информация. Както вероятно сте забелязали, няма проблем информация от една операционна ситема, инсталирана на sda1, примерно, да се запази в /home/Documents на операционна система, инсталирана на sda6. Няма да трия този партишън на sda6 и така данните ще се запазват, дори да изтрия всичко друго на твърдия диск. Така мисля.
 11. Досега съм ползвал gparted, но и този, който е в Minta е подобен. Проблема е, че не зная как да настроя един партишън за данни. Например как да попълня редовете в "Edit Mount Options", така че да мога да ползвам този дял за контейнер за данни.
 12. Дяла се вижда, но при опит да внеса папка с някакви данни, казва че нямам права. Може би трябва да му пакажа, че имам нужните права, но и това не зная как да стане. Съжалявам!
 13. За съжаление този отговор не ми е ясен. Вероятно искате да кажете да ползвам терминала. Може би първо трябва да отида в някоя директория, но коя и после как и кое да добавя в /etc/fstab. Посетих посочения от вас сайт, но и това не помогна. Съжалявам, но се нуждая от подробно описание. ПП: Вижте какво опитах с Терминала и какъв резултат получих.
 14. Разделих твърдия си диск на няколко дяла(партиции или партишъни). На sda1 съм монтирал Linux Mint 19 Tara. Желая да ползвам sda6 за съхраняване на данни, като инструкции, фотоси, различни iso и пр. Как да стане? Моля помогнете! Прилагам снимка за илюстрация. Благодаря!
 15. Благодаря, vmonev! Отметнах си посочените от Вас руски сайтове и ще ги ползвам най-редовно. Аз и досега съм ползвал някои неща на руски, но най-вече чрез Яндекс и Google.ru.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...