Премини към съдържанието

Мишо

Потребител
 • Публикации

  297
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

2 Неутрална репутация

3 Последователи

Всичко за Мишо

 • Титла
  Почетен потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://
 1. Мишо

  DVD maker за Дебиан

  kdenlive е най-добрата open source програма за редакция на видео (на самите изображения, за разлика от avidemux, чийто сили са по-скоро във филтрите, оразмеряването, рязането и т.н.). До колкото знам може да се правят dvd-та с нея. Погледни това.
 2. Мишо

  километраж за колело

  Както казах, първоначално закачаше в спиците, но го нагласих.
 3. Мишо

  километраж за колело

  jjjk, виж какво голямо разстояние имаш между венеца и горното зъбно колелце. При мен е опряло максимално. При сменяне на по-голяма скорост, зъбното колелце няма как да отиде по-навътре, защото е опряло. Евентуално става, но не както трябва.
 4. Мишо

  километраж за колело

  Здравейте, едно бебе ми бутна колелото както го бях подпрял и нещо стана с обтегача. Първо двете зъбни колелца и това, което ги държи се бяха изкривили и се запречкваха в каплата - оправих ги. Обаче самия обтегач сега сякаш стои много нагоре: http://prikachi.com/images/270/2381270a.jpg Вижте как направо горе веригата от горе я държи венеца, от долу зъбното колелце на обтегача. http://prikachi.com/images/276/2381276L.jpg До като според мен трябва да седи така: http://prikachi.com/images/278/2381278k.jpg Тук има един винт, от който според мен би трябвало да се регулира колко яка да е тази пружина, но и в напълно завито, и в напълно развито състояние нещата са същите: http://prikachi.com/images/284/2381284R.jpg Дайте идея какво да навивам, какво да кривя?
 5. Ако е IDE съм си купувал или от Раковски, или от Мултирама на Славейков (не помня вече) лентов кабел – преходник
 6. Мишо

  Проблем с рекрусивен бот

  Това е програма, която изписва всички линкове, които се намират на една уеб страница, зададена от потребителя, а това, което ти най-вероятно разбираш под "бот" (някакъв тип автоматизиран потребител, предполагам) няма нищо общо с това, което този скрипт е, така че, отговорът е - не.
 7. Т.е. просто го преименувай.
 8. Хубава книга си избрал, наистина, но изглежда ти липсва компютърна грамотност над нивото геймър. От това, което пишеш личи, че разбираш малко от това, което четеш. Гледаш на средата си за разработка като на магическа кутийка за създаване на програми - прочети малко за DOS. И сега, да видим дали ще подходя правилно с обяснението... Когато отваряш компилирания файл през графичния интерфейс с двойно кликане ти изпълняваш програмата си без аргументи. Да кажем, че изпълнимият ти файл се казва main.exe. Графичния интерфейс извиква DOS емулатора (приемам, че работиш под Windows) и изпълнява в него main.exe Аргументи на една програма се предават като се напишат след името на файла, например main.exe x y z 5 изпълнява main.exe с четири параметъра (argc = 4) - знаците "x", "y", "z" и цялото число 5 (argv[0] = 'z', argv[1] = 'y', etc.) Иначе конзолен емулатор се извиква със Start -> Run -> пишеш "cmd" След това с командата cd сменяш папката, където ти се намира изпълнимия файл: cd ПЪТ\ДО\ПАПКАТА main.exe АРГУМЕНТИ Успех!
 9. Мишо

  Проблем с един код!ПОМОЩ

  Малко изстрел на посоки - кодът ми изглежда правилен, но след като пишеш C++ код, ми се струва странно грешката да бъде "declaration of C function"... Може проблемът да идва от това, че средата ти си мисли, че компилира C сорс?
 10. Мишо

  Задача по с++

  Къде учиш, че не различаваш C от C++?
 11. Тоест искаш накрая да получиш структура dot, член на one_user? Не мисля, че е възможно, тъй като по време на въвеждането на този низ, програмата вече е компилирана, а в бинарния код тези имена не играят никаква роля. Този фрагмент, който ти си написал точно това ще се опита да направи - да се опита да дефинира структура с име user, като такъв идентификатор вече се използва за низа. Още повече низът е масив от знаци, което е друг поглед за масив от числа и въобще, въпреки че за човек все са думички нещата нямат нищо общо. Най-доброто, което може да се направи е нещо с примерно предпроцесорна директива, но няма как да четеш от файл с нея, така че смисъл няма. Такова нещо може да се направи само с препроцесорен език като Perl например (eval).
 12. Мишо

  Помощ за задачи на C/C++ (merged)

  @cecy1997 - Кажи ми, от къде са тези задачи? Трябва да ги решиш математически след това с елементарни знания по програмиране ще можеш да ги напишеш.
 13. Мишо

  Помощ за задачи на C/C++ (merged)

  Нали знаете, че conio.h е собственическа измишльотина, която не фигурира в ANSI C(++), а и в крайна сметка кому са нужни нещата, които осигурява?
 14. Здравейте, Хедърът на един сайт се състои от десетина последователни картинки, които общо са дълги около 800 пиксела и за това никога не ми е правило впечатление какво става, когато прозореца на браузъра е по-малко широк от това - крайните картинки се пренасят на нов ред и така се разбива целия вид на сайта, което би донесло лошо мнение на човек, който случайно отваря сайта с минимайзнът браузър. Та, въпросът ми е - какво мога да направя без да променям картинките, може би CSS параметър, който да ограничи пренасянето на нов ред? Благодаря.
 15. Здравейте, може ли някой да ми препоръча добър доставчик на Интернет на територията на Гара Искър (покритието да обхваща асансьорния завод и близките околности). Благодаря ви
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...