Премини към съдържанието

svetliof

Потребител
 • Публикации

  570
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от svetliof

 1. Извинявам се на p4p ако неволно с изказването съм набедил труда му като иконки + тема. @Rudy M, това с минимизирането само при Cinnamon 20.2 ли си го забелязал? Аз до сега при всички предходни издания не съм го срещал. Даже за части от секундата се замислих, дали да не си рестартирам и да си продължа на другия партишън с 20.1 където го пазя. Благодаря.
 2. @p4pПробвах иконките и темата ти на LM 20.02 Cinnamon 64 bit за 1 ден, след това преминах на обичайно използваните от мен. И одеве (вече с моите ползвани от години назад) се получи странен ефект. Отварям няколко таба, предимно текстови документи, минимизирам ги и те изчезват. Хм, къде отидоха? С ALT+TAB се вижда че са отворени. Даже питах приятел неговата (съща) версия има ли ги тези аномалии. Каза не. След изтриване на темата и иконките ти от харда и рестарт на системата, всичко се минимизира нормално и видимо. Аз използвам Classic style и всеки прозорец си е независим. Но при modern style се групират. И като изчезнаха прозорците, в първия момент се шашнах. Споделям в темата, може пък да е временен бъг на конкретната версия на LM Cinnamon. Но е странно че по време на страничния ефект нямаше актуализации на системата или инсталиране на нещо. Един PDF файл и 2 текстови. После за проба единия бе на Mousepad, другия на вградения Xed Поздрави
 3. svetliof

  qBittorent 4.35 се отваря многократно

  Да, и него съм пробвал при първоначалното проучване. Благодаря за съвета. Ако не броим проблемните 3-4 (инцидентни) дни, Qbittorent и преди и сега работи безупречно. Алтернативи ще търся, само когато започне да не оправдава очакванията ми. Поздрави.
 4. svetliof

  qBittorent 4.35 се отваря многократно

  Когато преминах през 2016 от Win7 изцяло на Linux Mint 17, разбира се бе време на проучване наличните програми да бъдат близки до тези от Windows средата. И Qbittorent най-се доближаваше до µTorrent, но без досадните реклами и ъпдейт към Pro версията. Интерфейса на наличният Transmission лично мен не ме е привличал. Имам го като резервен вариант, но само 1-2 пъти съм прибягвал до него и то само да видя, защото download на Qbittorent вееменно не върви. Поздрави
 5. svetliof

  qBittorent 4.35 се отваря многократно

  Форума е обновен, редактирах си профила и стана случайно с толкова много бутони.
 6. svetliof

  qBittorent 4.35 се отваря многократно

  Вчера вечерта дойде актуализация на програмата, с който надявам се реши проблема, или за сега престана да го прави. Поздрави.
 7. Здравейте. OS Linux Mint 20.01 Cinnamon 64 bit с последната версия на qBittorent 4.35. От 3-4 дена забелязвам аномалии при сваляне на множество торенти един след друг (примерно сериал), и вместо веднъж отворен qBittorent да почва и да ги сваля, с всеки доунлоад се отваря в трея нов qBittorent. Когато ги затворя всичките и отворя програмата наново виждам, че в листата коректно е навързал всичките на опашката. Просто е дразнещо да се отварят множество иконки. Ако има колеги с този проблем, намерели ли сте решение? В крайна сметка винаги мога да премахна последната версия и да сложа от Софтуерния мениджър по-старата, но от какво ли го прави? Благодаря.
 8. svetliof

  Infinality на Linux Mint 19.x (18.x и 17.x)

  Заповядайте (Dox.bg)
 9. Провери колега, с бутваща флашка как е напр. с предходен Минт. Използвай в терминала командата inxi -Fxz и виж стойностите за резолюцията в раздела Graphics. Поздрави.
 10. @B-boy/StyLe/. Благодаря за съветите и помощта.
 11. Здравейте. Бих искал да помоля знаещите за съвет. Преди 3 години на един компютър със Win7 Ultimete 64 bit бях инсталирал Kaspersky anti ransomware + Avast free. Понеже компютъра целият прашаса и бави, утре ще се изчисти и ще му се смени термопастата и ще се премине на Win10 + SSD. В тази връзка потърсих информация и видях, че има Kaspersky Security Cloud Free, който наподобява в офиса ни KIS. Как стоят нещата при него? Ако иска регистрация ще се направи. Но нужен ли е успоредно и Kaspersky anti ransomware? Компютъра е на учителка само с документи. Благодаря предварително.
 12. @ДзВяРа! Предполагам че трябва първо да ъпгрейднеш до 19.3, а от там до 20 следвай инструкциите в тази тема (линк). Прегледай и коментарите кой с какво се е сблъсквал при прехода. Ако ги намираш за прекалени, остани си с 19.3. Поздрави.
 13. Здравейте. Веднага след излизането на LM 20 Cinnamon 64 го инсталирах (чиста инсталация, не ъпгрейд от 19.3), докато онзи ден ме пусна до десктоп, но без драйвъри на Nvidia 450.57? Имам външна карта GeForce GT 710 2GB DDR5. Безуспешно бе слагането на други по-стари драйвъри. След четене и множество експерименти наистина се оказа, че при ъпдейт на системата с пакета libseccomp version 2.4.3-1ubuntu3.20.04.3, на следващия рестарт всичко е мазало. Деинсталирането му от Synaptic води до още по-катастрофални неща за системата (не е трябвало да се стига до там). Решението за мен е нова инсталация, но при първоначалният голям ъпдейт от щитчето, този пакет го пропуснах и забраних. Опарих се и с една програма заради която иска sudo apt-get upgrade, там libseccomp2 също излиза. Или накратко ако не се инсталира, всякакви версии на драйвърите на Nvidia се слагат без проблем. Точка за възстановяване с Timeshift също е полезна. На другия ми партишън с LM19.3 такива изцепки няма. Поздрави.
 14. svetliof

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Здравейте. Бихте ли ми казали моля как да оправя малко досадното положение с разместването на иконките в лентата на задачата? Само на единия от 5-те пс-та с Win 10 Pro 64bit в офиса се появи (може би след някакъв ъпдейт). Един вид лентата на задачите е заключена, отварям примерно Firefox и той произволно се намества измежду иконките като таба му ги "разтваря". А преди те си бяха подредени от ляво и всеки отворен прозорец се нареждаше в дясно от тях. Благодаря.
 15. svetliof

  Звукови драйвери за Linux Mint Cinnamon 19.2

  Опитай се колега да намериш къде е напр config файла на pavucontrol. Копираш си го като backup (за всеки случай) с админ права, правиш си настройките през pavucontrol да ти работи предните изходи и надявам се да успееш да видиш какво се променя във файла... Ако намериш промените, но все още не става автоматически, можеш в допълнително копие на config файла да ги направиш ръчно, да позволиш да се стартира като команда и да го сложиш в автоматично стартираните приложения. Всичко това го давам като идея, не съм сигурен акробатиката ще помогне ли. Но имаш ли си backup какво пречи да експериментираш? Търси нещо подобно както тук: линк При мен под LM разцъках, най-много има за ровичкане в /etc/default/pulse.pa Поздрави.
 16. svetliof

  Звукови драйвери за Linux Mint Cinnamon 19.2

  Здравей колега. Направи си желаните настройки в pavucontrol. След това в Контролен център / Автоматично стартирани програми избери + (плюсчето) / потребителска команда. За името и командата използвай (с малки букви, най-добре copy/paste) pavucontrol , рестарирай и виж дали това ти върши работа. Поздрави.
 17. Охо, в българското огледало виждам папка Linux Mint 19.2 с вчерашна дата (линк) Поздрави.
 18. Чак не мога да повярвам В блога на Linux Mint посочих една досадна правописна грешка търтеща се от LM 19/19.1, а именно в контролния панел “Упварление на драйвери”. Clem има добрината да я коригира и след днешния ъпдейт (на бетата) вече си е “Управление на драйвери”. Явно така се чувстват американските избиратели, когато гласа им е чут, а при нас поговорката за кервана...
 19. Инсталирах за спорта Debian 10 Cinnamon на другия ми дял. Свикнал на лесното от LM потърсих аплета "Диспечер на актуализациите" (щитчето), няма го. В контролния център също така не присъстват подразделите "Софтуерни източници" и "Управление на драйвърите". Без тези липсващи глезотийки дори LMDE ми бе по-интуитивен и близък до стандартния LM, като общото между тях 3-те е средата Cinnamon.
 20. Здравейте, излезе БЕТА на Linux Mint 19.2 в българското огледало линк. До няколко дни информацията за нея несъмнено и Clem ще я съобщи в официалният сайт. Поздрави.
 21. svetliof

  Дотук беше с бозата!

  Ако правилно съм разбрал на въпросния компютър е имало поне 3 дяла (изключвам евентуално swap за Linux) : C:\ за Win7 D:\ сторидж под NTFS, достъпен от 2-те OS "/" за Linux Ситуацията е притеснителна, защото това е схемата на начинаещите в Linux да се запознаят с дистрибуцията, но да могат да си достигат потребителските данни на D:\ И изведнъж инфото от най-важният дял от целият хард го няма?
 22. Пробвай колега да придобиеш права с тази команда/шаблон: sudo chown -R user /rootfolder , като user е твоя потребител, а rootfolder е желаната дестинация... примерно на външния ми хард диск, след една преинсталация на linux mint, последния виждаше всички папки заключени. Тогава със sudo chown -R svetliof /media/svetliof/Arhiv харда се отключи. Друг пример е sudo chown -R svetliof /home. При теб в приложението "дискове", отиваш на твоя хард > настройки > edin mount options > и взимаш пътя в полето "точка на монтиране", например при мен ще е така: sudo chown -R svetliof /mnt/fa453446-d4f5-4a67-a419-fc1cd8753128 Поздрави
 23. svetliof

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Още веднъж благодаря за помощта. Поздрави
 24. svetliof

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Downgrad-нах до 1809 и всичко е точно с програмата, от забавянето няма и следа. Би ли ми казал моля приблизително това положение колко дълго ще се запази? Win предполагам сам по някое време ще се вдигне пак до 1903? Тази ситуация на котка и мишка колко дълго може да продължи, т.е. той се вдига, аз го свалям? Благодаря.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване