Премини към съдържанието

gatgamel73

Потребител
 • Публикации

  27
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Информация

 • Пол
  Мъж

Постижения на gatgamel73

Сътрудник

Сътрудник (5/21)

 • Разговор за начинаещи
 • Първа седмица
 • Месец по-късно
 • Една година във форума
 • Две години във форума

Нови значки

10

Репутация

 1. Безпорен факт е доминацията на Сони в последните години в производството на CCD матрици, който се вграждат в CCD матрицата на Сони заедно с DSP чипа Effio предоставяха една перфектна картина с много реалистични цветове. Повече от половината AHD аналогови камери в световен мащаб ползват тази комбинация и успехите им са безспорни.В последните няколко месеца на пазара се появи друг производител на CCD матрици за производството на охранителни камери. Това е малка карейска компания, която подходи много инoвационно като вгради двоен IR cut филтър. Това доведе до появата на нови модели камери за видеонаблюдение, който са с много добра картина и перфектни цветове. Характерно е за тези камери, че предоставят много детайлно изобрежение при нощен режим на работа. Фирмата се казва Pixelplus и вече пусна в масово производсатво матрици за охранителни камери с висока резолюция от 2Mpx. Очаква се раздвижване на пазара на камери за видеонаблюдение и цените им да тръгнат надолу!!!
 2. Съществува един модел камери за видеонаблюдение при които не е необходимо прекарване на кабели. Това са безжичните камери с SD карта при които видеосигнала се предава по въздушен път. Полезния сигнал /това обикновенно са картина и звук/ се пренася чрез електромагнитни вълни. Всяка камера за видеонаблюдение има вграден предавател, който модулира сигналите от картината и звука върху електромагнитни вълни. Те се усилват от крайно стъпало и се излъчват от малка антена във въздуха. Една от характеристиките на тези камери е носещата честота на която те работят. Обикновенно това са две честоти: 1.2GHz и 2.4GHz. По високата честота на носещия сигнал определя и по-голяма работна дистанция между камерата за видеонаблюдение и приемника й. Безжичните камери работещи на 2.4GHz имат действително по-голям обхват на работа, но за сметка на това са по-скъпи. Нормално тези устройства работят на разстояние около 200-300 метра, като пак зависи от конкретния модел и производител. Когато камерата се експлоатира постоянно е необходимо тя да се захрани от захранващ адаптер. Той обикновено е включен в комплекта и е необходимо при монтажа да се предвиди точка от инсталацията от където ще бъде захранен с 220В. Приемника на безжичната камера също има собствено автономно захранване. Свързването му към DVR устройството или DVR платката на персонален компютър става с помощта на AV кабел. Трябва да се отбележи само още това, че приемника на безжичната камера се настройва с потенциометър, който избира работната честота на охранителната камера. Различните безжични камери работят на различни честоти, за това е необходимо да се донастройва точната честота от приемника с малък потенциометър. Всички видове имат точно приложение при изграждането на една качествена система за видеонаблюдение. В интернет се предлагат много модели безжични камери, но всички те имат различни характеристи и различни цени. За правилния избор на камера е необходимо човек да има някакви технически познания и да познава техните технически характеристики. Много е писано за основните технически характеристики на охранителните камери и в тази статия няма да се спираме върху тях. В последно време се набляга върху мегапикселовите камери и следващата ни статия ще бъде за техните характеристики и устройството им.
 3. gatgamel73

  Аларма за скутер и мотоциклет

  В ДонСофт – онлайн магазин се предлагат за сега два модела аларми за скутери и мотоциклети. Единия модел е охранителна система DS078W, която може да се монтира на всички модели скутери и мотоциклети. Алармата притежава вграден вибрационен датчик, който при докосване на мотора задейства мощна 110dB сирена. Тя е много лесна за монтаж и всеки може да я монтира на скутера си. Има червена и черна жици, които се включват съответно на плюса и минуса на акумулатора. Синята жица е „линия“ и ако се включи към плюс се задейства веднага . Тя се управлява с дистанционно управление и има бутон за включване, бутон за изключване и бутон за търсене на мотора. При включване на алармата на мотоциклета се чува еднократно „бип“, когато се изключи – двукратно „бип-бип“. Когато не намираме мотора на паркинга, натискаме бутона „seek“ и алармената система се задейства за да го откриеме по-лесно. Дистанционното управление има обхват на действие около 10-15 метра. Охранителната система е с много добро качество на ниска цена!!! Втория модел е DS079W и е с много повече възможности. Тя също има вграден вибрационен датчик, които е много чуствителен и надежден. Мощната 120dB сирена е външна от алармата и се монтира на подходящо място. Двете жълти жици се включват към мигачите на мотоциклета и когато алармата се задейства те започват да мигат. Между сивата и розовата жица се включва управлението на стартера на скутера. С тази алармена система има възможност да блокираме двигателя от разстояние при задействането й. В комплекта на системата има пълно описание за монтирането й на мотоциклет, скутер, АТВ или др. Алармата е с много добро качество и се предлага в ДонСофт на най-ниска цена!!!
 4. Най-вероятно много от Вас се страхуват да пазаруват системи за видеонаблюдение от онлайн магазини. Почти всеки от нас предпочита да види и пипне това, което ще купува, въпреки че, ако не сме технически грамотни това няма голямо значение, но определено ни дава спокойствие. Със сигурност този род опасения имат основателни причини, поради зачестилите измами в интернет търговията. Поради това ще ви обърнем внимание на няколко момента, за които трябва да внимавате и питате когато избирате или пазарувате през интернет от онлайн магазин за видеонаблюдение. Цялата статия в блог за видеонаблюдение на ДонСофт - онлайн магазин за видеонаблюдение и аларми.
 5. gatgamel73

  Какво DVR устройство да изберем?

  Какво DVR устройство да изберем? DVR устройства/Digital Video Recorder/, видеорекордери или цифрови записващи устройства са едни и същи електронни устройства, който се използват за изграждането на система за видеонаблюдение. Основното е, че те записват сигналите изпратени от охранителните камери. Многообразието на DVR устройства е голямо и ще се опитам да опиша параметрите им, така че клиента да има база за сравнение и да направи най-правилния избор. В интернет пространството се предлагат различни модели на различни цени, в зависимост от качеството на рекордерите. Има няколко основни насоки /параметри/, с които е добре да се съобрази избора Ви на цифрово записващо устройство. Първия параметър, на който трябва да обърнете внимание е компресията, която се използва при записа на видеото и звука на хард диска, използван във цифровия рекордера. Компресията на видеосигнала Mpeg4, доскоро се използваше в DVR-ите. Те все още се продават по електронните магазини на по-ниската цена, но това не бива да заблуждава клиентите и те да ги купуват. Важно е когато избирате DVR устройство то да бъде с новата H.264 компресия, тя спестява много повече място на твърдия диск. Втория параметър, който е важно да обмислим е какъв хард диск да използваме за нашето записващо устройство. Бъдете внимателни, предлагат се два вида HDD – SATA и PATA. Но те не са съвместими!!! Всички нови модели видеорекордери използват SATA. Капацитета на HDD диска също е от значение. За 4 каналните видеорекордери може да ползвате около 500GB, но за устройствата с повече канали /входове за камери/ е необходим 1TB или повече. Третия параметър е породен от най-търсената възможност – за видеонаблюдение през мобилен телефон. Казано по друг начин, варианта да се наблюдава и настройва рекордер чрез локална мрежа или интернет. Поради това много DVR-и имат диск със софтуер за различните джобни компютри и смартфони. Трябва да инсталирате софтуера в телефона и ще можете да наблюдавате онлайн вашия обект. За да се наблюдава системата за видеонаблюдение е необходимо да имате даден от доставчика статичен реален IP адрес. Когато го напишете в интернет браузъра, автоматично ще се отвори web сървъра на DVR видеорекордера. Чрез него имате достъп и права върху настройките на устройството. Очаквайте продължение……..
 6. Използването на кучегон е много ефективна защита от нападение от злобни кучета. Когато бъде използван, разяреното куче се стъписва и отстъпва назад. Кучегона работи на принципа на излъчване на ултразвукови вълни, който силно въздействат върху поведението на кучето. Електронното устройство може да бъде използвано и като средство за обучение и дресура на домашни любимци!!! Кучегона по никакъв начин не наранява физически животните, а само въздейства моментно върху поведението им!!! Електронното устройство за самозащита не уврежда здравето на човека!!! Кучегона ZF-851 е пълен аналог на тайванския SUPER DOGCHASER и американския DAZER II, но в нашия магазин се продава на значително по-ниска цена!!! Устройството за самоотбрана може да се използва и от собственици на домашни любимци. При разходка сред природата или в парка, домашния любимец може да бъде нападнат от други кучета. С използването на кучегона, собственика може да защити любимеца си от нападателя или нападателите!!!
 7. gatgamel73

  Мощни LED фенери и LED прожектори

  Акумулаторните LED фенери и LED прожектори се отличават със своята изключителна ярка светлина и малката консумация на ток. Това много увеличава времето за ползването им с едно зареждане на вградените акумулаторни батерии. Наричаме ги лед фенери, защото излъчвателя им на светлина не е обикновенна лампа с нажежаема жичка, а мощен светодиод. Светлината излъчена от този светодиод е много силна и с подходяща фокусираща система може да се излъчи на много голямо разстояние. Много важен елемент при лед прожекторите е рефлектора и по-точно от формата му и материала от който е изграден. Пред рефлектора обикновенно има лупа, която се движи и се променя фокусното разстояние между нея и излъчвателя. Целта е да се получи сноп от светлина, който да освети обекти на възможно най-голямо разстояние. Качеството на лед прожектора не зависи само от фокусиращата система, но и от мощността на лед излъчвателя, който при скъпите екземпляри е направен по технологията CREE. LED фенерите използващи тази технология са много мощни и покриват много големи разстояния /до около 500м/. Обикновено тези лед прожектори са изработени от алуминиев корпус и са удароустойчиви и водоустойчиви. Лед фенерите и лед прожекторите са необходими при лов и риболов, къмпингуване и разходки в гората, у дома и на вилата -> когато няма ток и в много други ситуации. Много модели от тях на ниски цени можете да намерите в онлайн магазина на ДонСофт. Мощен LED прожектор с LUXEON 3W диоден излъчвател и акумулаторна батерия ULTRA FIRE 3.7V 3800mAh за до 8 часа работа с едно зареждане. CREE технологията е гаранция за ниска консунация на ток и висока яркост излъчвана светлина. Мощен LED фенер в стилна кутия подходящ за подарък!!! Технически характеристики: -Led прожектор с масивен алуминиев корпус; - Акумулаторна батерия 3.7V 3800mAh; - Зарядно устройство за 220V; - Водоустойчив LED фенер с гумени уплатнения на всички свръзки; - Прохоустойчив и водоустойчив мощен прожектор; - Explosion-proof -> може да се използва в мините; - Три режима на работа -> силно, слабо и блитц /СОС/ светене; - Качествен отражател за конценриран сноп ярка светлина /около 300м./ - Power style лед фенер; Фенера е подходящ за къмпинг, ремонтни дейности, разходка през нощта в гората и много други. Внимание: Никога не светкайте дирекно в очите, защото силната светлина може да повреди очите Ви!!! Да се пази от малки деца!!! Модерен LED прожектор POLICE 8000W с мощен светодиоден излъчвател 3W с CREE технология за силна добре насочена бяла /дневна/ светлина. Много икономичен LED фенер /около 8 часа с едно зареждане/ с акумулаторна 3.7V ULTRA FIRE 3800mAh батерия модел TR 18650. LED фенер подходящ за подарък в стилна кутия!!! Техническа спецификация: - красив LED прожектор с масивен алуминиев корпус; - водоустойчив LED фенер /с гумени уплътнения на свръзките/; - прахоустойчив и удароустойчив модел; - акумулаторна батерия ULTRA FIRE 3.7V с голям капацитет от 3800mAh; - зарядно устройство на 220V; - LED прожектор с мощен LED излъчвател 3W за силна дневна светлина; - качествен отражател за силно конценриран светлинен сноп; - 4 режима на работа -> силно, слабо, мигане /блитц/ и SOS сигнал; - Много удобен за носене LED фенер с модерна връзка за ръката; - LED фенера се продава в стилна кутия и е много подходящ за подарък; Внимание: Никога не светкайте дирекно в очите, защото силната светлина може да повреди очите Ви!!! Да се пази от малки деца!!! Още много модели фенери и прожектори можете да намерите на www.donsoft.bg
 8. gatgamel73

  GSM подслушвател

  GSM подслушвателя е електронно устройство с много малки размери, който работи с наличната мобилна мрежа. В подслушвателното устройство се поставя GSM карта в която е записан един номер на телефон. Когато изберете този номер, на второто позвъняване мини послушвателя автоматично отговаря, т.е. отваря линията. Вградения изключително чуствителен микрофон ви позволява да подслушвате в радиус около 5-10 метра. Някои модели имат фунцията „гласова активация“, която позволява на подслушвателя да избере запаметения в СИМ картата телефон когато има наличие звук над 60dB. Функцията “гласова активация“ се активира когато изпратите SMS „1111″на записания номер и се деактивира с SMS от “0000″. Вградената акумулаторна 280 li-ion батерия осигурява безпроблемна работа в режим на готовност около 10 дни. Времето за използване на подслушвателното устройство зависи основно от това, колко време го използваме в режим на подслушване. Когато го активираме се увеличава много консумацията от акумулаторната батерия и се намалява времето за използването й с едно зареждане. За използването на този мини подслушвател не е необходима никаква предварителна настройка, просто поставете картата и работете с него. Малките размери /само 32мм х 22мм х12мм/ и тегло от 23 грама го прави много подходящ за скрита употреба. За какво можем да използваме подслушвателя? Аз ще дам един пример. Един приятел ми сподели, че детето му е нещо разстроено и стресирано в последно време. То е малко момиченце, което посещава детска градина. Той се притесняваше, че там нещо не е наред и за това детето има проблеми. Аз му дадох един подслушвател и той го сложи в джоба на детето. Още първия ден се изясниха напълно нещата и проблема беше решен веднага от директорката на детската градина. В Донсофт се предлагат различни модели подслушвателни устройства на ниски цени!!!
 9. В България се задълбочи доста кризата в последните години и много хора останаха без работа. Те останаха не само без работа, но и без минимални средства за преживяване. Това принуждава много хора да посягат към чуждото имущество. Тука става въпрос и за самото отцеляване на някои групи от нашето общество. Държавата отдавна е абдикирала от свойте социални отговорности и е оставила всичко на самотек. И тука някъде се появяваме ние, хората с някакъв бизнес, които се опитваме с честни средства и много труд, почтено да изхранваме нашите семейства. Да, но много често крадци посягат върху нашия офис или дом. Има ли необходимост от инсталиране на система за видеонаблюдение за да сме по-защитени? Много от специалистите казват, че самото наличие на охранителни камери респектира крадците и те избягват такива обекти. Много ли са скъпи тези камери за видеонаблюдение?
 10. gatgamel73

  Камера за видеонаблюдение DS-3240N

  За изграждането на една качествена система за видонаблюдение са нужни и качествени охранителни камери. Камерата за видеонаблюдение, която ще предложа на вашето внимание е с много качествено изображение. Качествената картина зависи и от вида на матрицата използвана за направата на камерата. Цветната 1/3″ Sony Super Had CCD матрица с резолюция 420TVL е гаранция за много добро качество на охранителната камера която я използва. При избора си внимавайте за следното - размера на image sensor-a да не бъде по-малък от 1/3″ и разделителната способност да не бъде по-малка от 420 телевизионни линии. Продължава.....
 11. Куполна камера за видеонаблюдение, която записва директно върху MicroSD карта. Охранителната камера е с 24 инфрачервени светодиоди, които се включват автоматично от фоточуствителен елемент. При свечеряване и светлината стане под 0.1lux се включва инфрачервена подсветка, която осигурява работа на камерата на около 15м през нощта. С помощта на вградения обектив с фокус F:3.6mm и 1/4 инча CMOS сензор за картината се заснема едно качествено иозображение. 95.5 градуса ъгъл на виждане има камерата за видеонаблюдение, което я прави широкоъгълна и увеличава площта на заснемане. Камерата за наблюдение работи в два режима на работа: VGA(640*480)/CIF(352*288). Чрез вградения датчик за движение, охранителната камера може да записва картина, при появата обект движещ се в обсега на видеонаблюдение. Така се икономисва място на MicroSD картата. Видеото се компресира на MPEG-4 и куполната камера автоматично регулирулира баланса на бялото. С помощта на софтуера записан диск и включен в комплекта се прави първоначална настройка и се определя режима на запис на охранителната камера – VGA или CIF. Заедно с куполната камера има захранващ адаптер на 5V/1A, чрез които тя се захранва по USB кабел. Най-голямото предимство на тази куполна камера с MicroSD карта е лесното й монтиране и софтуерна инсталация. Не изваждайте картата памет докато камерата за видеонаблюдение записва! Необходимо е да се изчака малко време след като е спряна и тогава картата да бъде извадена от охранителната камера. В комплекта също са включени също - ръководство за потребителя на англииски език и кардриидер за прочитане на картата от камерата. Може да се ползва и като WEB камера за видеочат или видеоконференции по интернет или скайп. Една добра инвестиция за наблюдение и охрана на вашия дом, офис, склад и др.
 12. gatgamel73

  Куполна камера с MicroSD карта

  Охранителна камера записваща директно върху MicroSD карта. Работи в два режима: постоянен запис и запис при движение. Има ноищен режим на работа!!!
 13. gatgamel73

  Скрити камери | Шпионски камери

  Скрити камери ни са необходими когато искаме да заснемем нашия опонент без той изобщо да подозира за това, а тогава се казва истината такава каквато е. В интернет се предлагат много модели шпионски камери с гарантирано ниски цени и много добро качество: скрита камера в химикал, скрита камера в часовник, скрита камера в дистанционно за кола, скрита камера в запалка, скрита камера в мини DVR, скрита камера в закачалка за дрехи, скрита камера в копче за дрехи, скрита камера във флашка, скрита камера в MP3 player и др. Скрита камера в химикалка Шпионска камера вградена в стилен химикал - записва видео и звук. Използва се TF карта памет. Видео формат: AVI с 1280x960 резолюция Формат на снимките: JPEG и 3264 x 2448 резолюция Формат на звука: WAV Скрита камера в слънчеви очила Скрита камера вградена в стилни слънчеви очила - EX072B . Шпионската камера предлага качествена картина и звук!!! Polarized Lens Glasses DVR Представете си, че сте на екскурзия в някое красиво кътче на земята - тези модерни очила не само ще ви предпазят от слънцето, а и скритата камера ще заснеме тези незабравими моменти от вашия живот. Скрита камера в медальон Скрита камера в класически медальон с видео - AVI format ( 640x480 @ 30 FPS ), размер на видео файла 1 GB на 40 минути и време на работа на вградената батерия - 2 часа . Вградената шпионска камера предлага перфектна картина и кристален звук!!! Скрита камера в запалка Скрита камера вградена в запалка - възможност за запис на звук и видео. With voice-activated mode -> start to record videos when sound of outside is up to 65db!!! Шпионската камера стартира записа си автоматично при налиличие на звук над 65dB. Идеална за запис на полицай изпълняващ служебните си задължения не по закон!!! Скрита камера вградена в Mini DVR устройство Малко шпионско DVR устройство за запис на видео AVI 720 x [email protected] (30 fps) и звук. Това DV устройство работи единствено с TF или microSD карта!!! Идеално за запис на разходка в планината. Скрита камера в закачалка за дрехи Скрита камера в закачалка за дрехи - започва да записва при движение. Шпионската камера записва видео с формат AVI и 1280 х 960 резолюция. Малка скрита камера с безжична връзка Малка безжична камера RC302 работеща на 2.4GHz с вграден микрофон. Охранителната камера е с 1/4-inch Sharp CCD сензор за картината с 420 TV Line резолюция и 3.6mm иглен обектив. Mini RC302 2.4G AV Wireless Receiver + 3.6mm Pinhole Lens CM200 Surveillance Camera Скрита камера в електронен часовник Скрита камера в настолен часовник, която записва звук и видео. Може да се ползва и като WEB камера. Шпионската камерата има вграден датчик за движение и при задействането му започва да снима. Резолюция при видео 640х480 @30 fps, а при снимки 1980х960. Скрита камера в Mini DV Camcorder HD Скрита камера в малък дигитален видеорекордер с HD качество и 5 Mega Pixels при 1280x960 резолюция на видеото и 2560x1920 на снимките. Скрита камера в запалка Скрита камера вградена в запалка - възможност за запис на звук и видео. With voice-activated mode -> start to record videos when sound of outside is up to 65db!!! Скрита камера в MP3 Player Скрита камера в MP3 Player с качествена картина (640 x 480 @ 20 fps) при запис на видео и възможност за употреба като обикновен МР3 плеар.
 14. Повече от половината от видеонаблюдението в училищата в София е изградено - съобщи Йорданка Фандъкова на среща с българските учители организирана от СБУ. Охранителни камери са монтирани на възлови места в училищата и детските градини. В бюджета за следващата година ще бъдат заложени пари за доизграждането на системата за видеонаблюдение. Дано има пари и за охранителни камери и в училищата и детските градини и в провинцията, където също децата са ни скъпи и мили!!! Още повече, че технологиите напредват и цената на камерите за видеонаблюдение постоянно пада и дано правителството отпусне пари.
 15. gatgamel73

  Скрити камери - част 1

  Здравейте потребители и посетители на Калдата, искам да предложа на Вашето внимание няколко модела скрити камери. В последно време много се развиха технологиите и какво ли не сътвори човешкия мозък: скрита камера в химикал, скрита камера в часовник, скрита камера в дистанционно за кола, скрита камера в запалка, скрита камера в мини DVR, скрита камера в закачалка за дрехи, скрита камера в копче за дрехи, скрита камера във флашка, скрита камера в MP3 player и др. Скрита камера вградена в USB флаш памет с 3 MP CMOS сензор за картината и 720*480 резолюция на видеото Скрити и шпионски камери от ДонСофт на ниски цени!!! Шпионска камера вградена в стилен химикал - записва AVI (640 x 480) и звук. Използва се TF карта памет и има вградена 4 GB memory. След като спрете да записвате е необходимо време на записа да се обработи!!! Скрита камера в мини дигитален видеорекордер ->записва 720 x 480 видео и прави снимки с 1280 x 960 пиксела. Записва и звук във WAV формат. Скрита камера във флашка With motion detection mode, start to record videos when there is moving objects or people Video Format: AVI Video Resolution: 720 x 480 (30fps) Picture Format: JPG Picture Resolution: 1600 x 1200 Recording voice format: WAV
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване