Премини към съдържанието

badr

Модератор
 • Публикации

  2413
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

2729 Уникална репутация

Всичко за badr

 • Титла
  kaldata пристрастен

Информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

14645 прегледа на профила
 1. Темата е отключена, пожелавам на всички приятна дискусия.
 2. Упорито тъпчеш на едно място. Бутилка, която ти завърташ придава импулс(движение) на водата в нея.По този начин водата в бутилката действат поне две сили с различни посоки.Едната сила е привличането на водата от земята, втората е придадения импулс от бутилката.При земната повърхност има само привличането от земята.Тук силата е една.Затова ти не виждаш ефекти както примера с бутилка. Запазва чушки.Действат сили на повърхностно напрежение и е компенсирана гравитацията, затова става кръгла в безтегловност.Водата е течността с най-голяма сила на повърхностно напрежение.
 3. Нищо не изкривявам бедни ми евангелисте.Кого си мислиш, че лъжеш.Аз отлично разбирам, а още и знам, за разлика от теб. Да, ти бидейки лъжесвидетел, дрънкаш, за неща от които нямаш хабер. Ето ти тебе факти лъжливи. Никога, човек родом от България не е заемал първо място в международните състезания за четен на Куран.Лъжец като теб няма откъде да знае това. Християните турци се молят на Аллах.Така поне пише в Библията на турски.За един такъв турчин Исус е син на Аллах.За турците християни Аллах е истинският Бог. Останалите ти празни брътвежи ще ги пропусна.Тъпотата им е безгранична.
 4. Ей не сте ходили на училище, но претенциите ви са безгранични. Никой и нищо няма да те отвее.Когато си във влак и той се движи, то въздуха във вагоните движи ли се спрямо теб? Спрямо земята се движи, но спрямо теб? Така е и с земята.Въздуха се движи с нея.Разбира се, поради наличие на зони с по-ниско налягане може да има движение на въздуха, но това са други явления Въобще движението е винаги спрямо отправна система, но кой да е влизал в часовете по физика.
 5. Виждам, че на теб нищо не ти е ясно, че и залиташ в глупави изблици. Мен не ме вълнува в какво вярвате вие плоскоземците, нито особено ме вълнува формата на земята.Тя се описва с точност до планкова дължина с интеграл от затворен контур.За каквито и да е нужди мога да боравя със съответния подходящ математически апарат. Ти имаш проблеми с плоски и кръгли и т.н.земи .На теб не ти е ясно кое, как и защо работи.Може колкото ти душа иска да декларираш някакъв си твой скептицизъм. Бъди ми жив и здрав, и си вярвай в плоската земя.
 6. Ако позволиш една вметка.В процеса на кондензация на материята, последната се завърта около центъра на масите и оттогава до ден днешен в процеса на изстиване, който далеч не е приключил, си се върти. Да се отбележи, че материята не кондензира в една равнина и малко трудно би се получила плоска планета.Водните пари кондензират в капки, а не в шайби.С висока степен на вероятност така се е формирала и земята.
 7. А сега да разоблича поредната измама на евангелистките мошенници.Поредните зле скалъпени и тъпо измислени истории.Тези писания са обида за човешката интелигентност. Представя ни се някакъв си Юсеин, който уж победил в международна надпревара за изучаване на Куран. Мда.Такива надпревари няма никъде.Има международни надпревари за рецитиране на Куран.Човек, който уж е изучавал Ислям не къде да е, а в Макка и Мадина, няма как да не схваща фундаменталната разлика м/у изучаване и наизустяване, а още по-малко ще седне да представя едното за другото. Очевидно с тези съчинения са се захванали най-глупавите измежду евангелистите.Хайде, да простим първата тъповата история със следванията и международните победи. Добре, но в историята има няколко меко казано шокиращи елемента.Да им хвърлим едно око. Така наречения Юсеин очевидно трябва да е с турски произход.Или да допуснем малко вероятната хипотеза да е от арабски произход.Тези две възможности ни подсказва името. И ето Юсеин разбрал, че Аллах не му помогнал, но му помогнал БОГ. То бива тъпотия, но евангелистките съчинители дори не са си направили труда да проверят.В Библията и на турски, и на арабски пише Аллах.Турци и Араби християни се молят на Аллах. И така на нашто Юсеин, Аллах не му помогнал, но пък Аллах излекувал майка му и детето му. А кой да излекува от вонящата примитивност евангелистките съчинители.
 8. О, ти, който не лъжеш.При търсене в Гугъл на текста директно от твоя пост, който съм цитирал, не дава никакъв резултат.Пробвай. Премахвай форматиранията на текста иначе се получават тези колизии. Въобще в цитирания текст къде е позволението да се лъже? Отново, теб обаче, хващам да лъжеш за пореден път. Колкото и да не ти се иска в текста на арабски се иска разрешение именно да се използва хитрост, нещо което би отклонила вниманието, прикрила намерението и т.нСъвсем не е задължително това да е лъжа. И представи си по време на война се ползват хитрости.
 9. Това е книга целяща разясняване на някои положение в суфизма и мястото му вътре в Исляма.Не само превода , но и изказа е опит за изясняване на част от тази специфика. Не обръщай внимание на писанията на Реално, той самия е стотици пъти пъти по-ненаясно с всичко.Всеки сам трябва да формира своите възгледи, като се отнася критически към всичко прочетено.Към всичко.
 10. Разбира се, че ти лъжеш, и това се вижда повече от ясно.Ако принудят с мъчение някого да изрече нещо против убежденията си или да излъже, това не е лъжа. А втория случай, цитиран от хадиса е по-интересен.И типично по евангелистки, сиреч мошеннически начин ти не цитираш хадиса точно, а превод в който значението е променено. Да, Пророка е позволил да се използва хитрост за да убит враг, но това не е лъжа.Въобще по време на война се вземат всевъзможни мерки противника да не разбере намеренията ти. Да си образован е начин да получиш и натрупаш знания.Е пророка получава знанията си свише, затова няма нужда той да се образова.Когато Всевишния ти ги съобщава нещата, то подобно знание няма как да се достигне и сто университета да завършиш. Последователите на Мухаммад пък са били сред най-образованите, а Ибн Абас дори в средите на противниците на Исляма се е славил като ненадминат учен. Именно през златния век на Исляма се полагат основите и на над 80% от науките. Питаш колко от улама изпълняват изискванията ни днес - отговора е всичките.За да станеш Алим това е задължително.Един Алим е свръхобразован по всеки един стандарт. Къде в Курана са записани изискванията към учените би разбрал, ако го бе чел.Но, ти, постъпваш именно като необразованите - коментираш нещо, което не си чел. Докато виждаш ли, аз познавам и християнството във всичките му основни направления, при това може би най-добре от всички 300 000 регистрирани потребители. Нищо не си доказал, освен липсата на образование, въобще ти не си наясно, че това е книга насочена към силно специфична аудитория."Безгрешен" в случая съвсем не означава, човек който през живота никога не е извършил дори най-малкото провинение, а е дума използвана в смисъла, че човек не извършва грешка в дадена област.Пророка например безпогрешно разяснява и обяснява религията.И това точно се има предвид. Всеки може да твърди каквото реши.Какво може да докаже обаче е друг въпрос.
 11. Без повече подобни реплики.
 12. Не, няма нищо подобно.Ти лъжеш, че Аллах позволява лъжа. Какво не ти харесва в изискванията към ислямските учени. Да те действително са много тежки и задълбочените познания се достигат трудно.Не е като при пасторчетата. Е много се извинявам, но при нас не се препоръчва, човек без солидна подготовка да прави собствени тълкувания.Ти си ярък пример за щетите от подобна дивотия.
 13. badr

  Относно спиране на училище

  А бе не обръщай внимание на тъповати извинения. Бой е нужен в случая.Як и хубав бой.Бой и работа до припадък, за да може следващият път, говедото, като чуе думата "училище" да му се привижда рая на земята. Имал здравословни проблеми щото се преучил.Боят, така хубаво ще го излекува, че ще придобие пожизнен имунитет от таквиз болежки. Просто курса на лечение трябва да се завърши. Помниш ли премъдрост Соломонова: "Който жали пръчката, мрази сина си....".Тук тя е много на място.
 14. badr

  Проблем с климатик Miele

  Това е много добра машина.Качеството е повече от отлично.От друга марка, качеството няма дори да се доближава до това, дори при нов уред. Възможно е да не е повреден, а да е оставен в студено помещение.Тогава при достигане на зададената температура ще изключи и няма да се включи дълго време. Ако все пак е повреден може да му се монтира термостат за двукамерен хладилник К59L1102.Цената на термостата е 10-15лв.Но това все пак е работа на сервизен техник.
 15. Да. но какво дириш е съвсем неясно.Телевизора ти ще харчи грубо към 2-3лв. всеки месец при 10ч. работа на ден.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.