Премини към съдържанието

badr

Модератор
 • Публикации

  2407
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от badr

 1. Ако позволиш една вметка.В процеса на кондензация на материята, последната се завърта около центъра на масите и оттогава до ден днешен в процеса на изстиване, който далеч не е приключил, си се върти. Да се отбележи, че материята не кондензира в една равнина и малко трудно би се получила плоска планета.Водните пари кондензират в капки, а не в шайби.С висока степен на вероятност така се е формирала и земята.
 2. А сега да разоблича поредната измама на евангелистките мошенници.Поредните зле скалъпени и тъпо измислени истории.Тези писания са обида за човешката интелигентност. Представя ни се някакъв си Юсеин, който уж победил в международна надпревара за изучаване на Куран. Мда.Такива надпревари няма никъде.Има международни надпревари за рецитиране на Куран.Човек, който уж е изучавал Ислям не къде да е, а в Макка и Мадина, няма как да не схваща фундаменталната разлика м/у изучаване и наизустяване, а още по-малко ще седне да представя едното за другото. Очевидно с тези съчинения са се захванали най-глупавите измежду евангелистите.Хайде, да простим първата тъповата история със следванията и международните победи. Добре, но в историята има няколко меко казано шокиращи елемента.Да им хвърлим едно око. Така наречения Юсеин очевидно трябва да е с турски произход.Или да допуснем малко вероятната хипотеза да е от арабски произход.Тези две възможности ни подсказва името. И ето Юсеин разбрал, че Аллах не му помогнал, но му помогнал БОГ. То бива тъпотия, но евангелистките съчинители дори не са си направили труда да проверят.В Библията и на турски, и на арабски пише Аллах.Турци и Араби християни се молят на Аллах. И така на нашто Юсеин, Аллах не му помогнал, но пък Аллах излекувал майка му и детето му. А кой да излекува от вонящата примитивност евангелистките съчинители.
 3. О, ти, който не лъжеш.При търсене в Гугъл на текста директно от твоя пост, който съм цитирал, не дава никакъв резултат.Пробвай. Премахвай форматиранията на текста иначе се получават тези колизии. Въобще в цитирания текст къде е позволението да се лъже? Отново, теб обаче, хващам да лъжеш за пореден път. Колкото и да не ти се иска в текста на арабски се иска разрешение именно да се използва хитрост, нещо което би отклонила вниманието, прикрила намерението и т.нСъвсем не е задължително това да е лъжа. И представи си по време на война се ползват хитрости.
 4. Това е книга целяща разясняване на някои положение в суфизма и мястото му вътре в Исляма.Не само превода , но и изказа е опит за изясняване на част от тази специфика. Не обръщай внимание на писанията на Реално, той самия е стотици пъти пъти по-ненаясно с всичко.Всеки сам трябва да формира своите възгледи, като се отнася критически към всичко прочетено.Към всичко.
 5. Разбира се, че ти лъжеш, и това се вижда повече от ясно.Ако принудят с мъчение някого да изрече нещо против убежденията си или да излъже, това не е лъжа. А втория случай, цитиран от хадиса е по-интересен.И типично по евангелистки, сиреч мошеннически начин ти не цитираш хадиса точно, а превод в който значението е променено. Да, Пророка е позволил да се използва хитрост за да убит враг, но това не е лъжа.Въобще по време на война се вземат всевъзможни мерки противника да не разбере намеренията ти. Да си образован е начин да получиш и натрупаш знания.Е пророка получава знанията си свише, затова няма нужда той да се образова.Когато Всевишния ти ги съобщава нещата, то подобно знание няма как да се достигне и сто университета да завършиш. Последователите на Мухаммад пък са били сред най-образованите, а Ибн Абас дори в средите на противниците на Исляма се е славил като ненадминат учен. Именно през златния век на Исляма се полагат основите и на над 80% от науките. Питаш колко от улама изпълняват изискванията ни днес - отговора е всичките.За да станеш Алим това е задължително.Един Алим е свръхобразован по всеки един стандарт. Къде в Курана са записани изискванията към учените би разбрал, ако го бе чел.Но, ти, постъпваш именно като необразованите - коментираш нещо, което не си чел. Докато виждаш ли, аз познавам и християнството във всичките му основни направления, при това може би най-добре от всички 300 000 регистрирани потребители. Нищо не си доказал, освен липсата на образование, въобще ти не си наясно, че това е книга насочена към силно специфична аудитория."Безгрешен" в случая съвсем не означава, човек който през живота никога не е извършил дори най-малкото провинение, а е дума използвана в смисъла, че човек не извършва грешка в дадена област.Пророка например безпогрешно разяснява и обяснява религията.И това точно се има предвид. Всеки може да твърди каквото реши.Какво може да докаже обаче е друг въпрос.
 6. Без повече подобни реплики.
 7. Не, няма нищо подобно.Ти лъжеш, че Аллах позволява лъжа. Какво не ти харесва в изискванията към ислямските учени. Да те действително са много тежки и задълбочените познания се достигат трудно.Не е като при пасторчетата. Е много се извинявам, но при нас не се препоръчва, човек без солидна подготовка да прави собствени тълкувания.Ти си ярък пример за щетите от подобна дивотия.
 8. badr

  Относно спиране на училище

  А бе не обръщай внимание на тъповати извинения. Бой е нужен в случая.Як и хубав бой.Бой и работа до припадък, за да може следващият път, говедото, като чуе думата "училище" да му се привижда рая на земята. Имал здравословни проблеми щото се преучил.Боят, така хубаво ще го излекува, че ще придобие пожизнен имунитет от таквиз болежки. Просто курса на лечение трябва да се завърши. Помниш ли премъдрост Соломонова: "Който жали пръчката, мрази сина си....".Тук тя е много на място.
 9. badr

  Проблем с климатик Miele

  Това е много добра машина.Качеството е повече от отлично.От друга марка, качеството няма дори да се доближава до това, дори при нов уред. Възможно е да не е повреден, а да е оставен в студено помещение.Тогава при достигане на зададената температура ще изключи и няма да се включи дълго време. Ако все пак е повреден може да му се монтира термостат за двукамерен хладилник К59L1102.Цената на термостата е 10-15лв.Но това все пак е работа на сервизен техник.
 10. Да. но какво дириш е съвсем неясно.Телевизора ти ще харчи грубо към 2-3лв. всеки месец при 10ч. работа на ден.
 11. Ти би ли обяснил този казус? Как един Бог ще изрече: - "Боже мой, защо си ме оставил"?? Това най-малкото е неистина.В такъв случай, Бог, трябва да е оставил себе си.
 12. Твоите обяснения са толкова абсурдни, че повече човек не е възможно дори да си го представи. Ако Исус е Бог, както ти твърдиш, то той няма как да каже: - "Боже мой защо си ме оставил", защото това означава, че сам е оставил себе си.Това е просто някаква нелепост.
 13. Математическата вероятност, нещо извън вселената да я е създало, е точно 100% и не съществува абсолютно никаква друга възможност.Това е пряко следствие от втория принцип на ТД.
 14. Въздържай се от подобни коментари.Следващият подобен пост ще ти осигури почивка.
 15. Колежката вече ти е посочила какво е станало, но ти го изключи и не го включвай повече.При такъв проблем ще е нужна намеса на сервиз.
 16. Не, Милко, за това причината е небрежност.Даскалът е за давене, а не за бесене.И след като оспамихме темата - дотук с лиричните отклонения.
 17. Благодаря ти Милко, без теб нямаше да забележа, че спелчека ми се е бъгнал.
 18. Различните материали оказват съпротивление на топлината минаваща през тях.Коефициента на топлопроводимост характеризира това им качество и показва колко топлина ще премине през площ 1кв.м при дебелина на материала 1м и температурна разлика 1гр. Очевидно количеството преминала топлина силно зависи от дебелината на слоя.Тази боя дори да с 1мм. дебелина пак няма да оказва никакво съпротивление. Със нея, без нея преминаващата топлина ще си баш същата.Затова всички приказки за термоизолираща боя са просто рекламки.Материалите с нисък коефициент, стиропор и производните му, го дължат на запечатани в структурата им мехурчета въздух, който има практически най-високото съпротивление.Именно от тези материали се прави изолация. За климатика проблем може да се окаже дългия тръбен път.Само в помещението има поне 4м тр.път и то без чупки, ако климатика е в средата.Като прибавим пътя през балкона може да се получат едни 8м тр.път.Но като че ли това единственото приемливо решение..Това е и най-евтиното отопление Не виждам как ще се поставят 2 климатика, а колко ще са разликите е трудно да се определи.
 19. Малко е неясно изложението. Първо Двете къси страни изолирани ли са? Сградата санирана ли е? Подът изолиран ли е? Топлоизолираща боя си е чиста маркетингова измислица.Изолирай тавана с поне 5см. Проблема е дължината на помещението - 8м.Ако климатика е един, в краищата на помещението ще има чувствителна разлика в температурата. По принцип инвертор 18000btu ще трябва да е достатъчен.По добър вариант е 2 9-ки в двата края.
 20. Разбира се може да си вишист и да ти липсват моралните принципи, но не може да си невеж и да обвиняваш другите в своите прегрешения, на такъв човек вече със сигурност липсва морал. Но нека ти припомня, че точно ти си написъл за Хамад Абдал Самад, че е бивш имам.А оказва се, че това не е така.Така, че на теб не трябва да се вярва със сигурност.Никой не те караше да послъгваш нали!Но ти реши да придадеш повечко тежест на съчиненията си.Съжалявам, но както един потребител казваше: "Истината винаги има значение" Второ историята на Марк Габриел ми е известна поне от 5г.Също е писано и за него в темата.Въобще всички тия твои "сензации" отдавна се изписаха в темата, както и всички твои щуротии. Не виждам смисъл да се повтаря едно и също, но за теб ще направя изключение. Марк Габриел пише под политически натиск.Колкото го накарат толкова ще напише.Исляма не е мнението на този или онзи за него.Колкото и да ми цитираш антиислямска пропаганда е все тая.Проблем на всички тези писания е, че не издържат критика. Но да хванем бика за рогата.Ислямска Държава е формирование официално финансирано от конгреса на САЩ.В подфорума политика отдавна има изложени снимки на шефа на ДАИШ заедно с сенатора Маккейн.Има и проектодоговори и стенограми от конгреса с решенията за финансиране.А известно е, че особено влиятелна в Конгреса и Сената е групата на протестантите.Такива ми ти работи.Иначе до утре може да си говорим за тероризъм.
 21. Естествено никой няма да пише вечно, естествено написаното остава.Но твоите писания въобще няма да се четат.И преди теб със абсолютно същия нелеп репертуар писаха други хора.Ти прочете ли ги?? Не разбира се, ако ги бе прочел нямаше да ги повтаряш тъй дословно. За Бадр нищо не разбираш, аз не искам да спираш да пишеш, а да пишеш качествено.Дотук само нелепости, че и продължаваш в същия стил.Не е ли липса на скромност, човек с мъка дотикал средно, да обвинява в невежество вишисти. Едва ли го осъзнаваш, но единствения , който плюе по християнството си ти. Оказва се, че ти не си разбрал нищо.Касае не за сунитски имам, а за сина му.Ти би ли отишъл да те лекува сина на лекаря? Особено смешно е че учил в германски институти за Ислям.Не учил в Кайро, където е Ал Азар, а в Германия.Това е като да учиш медицина от бръснар, при положение че баща ти е лекар. Какъв тогава да бъде резултата освен плачевен.
 22. Напротив очевидно е твой проблем.Щом се мъчиш толкова и се чудиш дали е А.М или Кир. Не драги, означава нещо друго.Съвсем друго.Когато напишеш АЛ-Табари вместо АТ Табари означава, че никога не си чел нищо от АТ-Табари, а си просто заблудена душица, която коментира произведение, което не е чела.А особено смешно е да посочиш за мюсулумански теолог - мутазилит.Това пък означава, че никога през живота си не си прочел нищичко за Исляма.Веднага си правя извода, че автор на това нескопосано съчинение е на някой пияница. Останалите ти изяви също не заслужават особен коментар.Посочих ти текст от Данаил, който според православната Библия е доста по-дълъг от протестантския вариант.Посочил съм ти автора на вашата версия, който сам признава, че самият той е редактирал и променял текстове. Какво ме интересува мен кога е ставало. когато и да е ставало няма значение.Важното е че промяната е факт.Така че не смятам да ти отделям повече време.
 23. Обща Теория на Относителността.
 24. Абе друже.Тъй ли не разбра.Никой, който е запознат с ОТО не изповядва геоцентричен модел, а равнопоставеност на всички отправни системи. Така е.Нямам си.Бъди здрав.
 25. Труден въпрос. Ммда.Прав си.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.