Премини към съдържанието

badr

Потребител
 • Публикации

  2305
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от badr

 1. Разбирам че не са ти удобни фактите, но нямам вина за това.Колкото и да не ти харесва, аз не просто познавам Библията, но я познавам твърде добре. Виждам че в темата касаеща Исляма отново си поствал видео с забавно наивен и напълно невеж по отношение на същата Библия младеж.Бих ви посъветвал да си намерите някой друг, по ерудиран проповедник. Нямам ни най-малко намерение да коментирам такива нелепи изяви или пък "въпроси" повдигнати от такива. И пак да ти повторя, че на Вселенски събор е решено кои книги влизат в канона.Бедата е че ти даже не знаеш на кой събор е решено това.Пак на вселенски събор е решено, че Бог е троица.И пак на вселенски събор е решено за дуафилитската и дуафизитската природа на втората ипостас. Така че значението на съборите е по-голямо от това на Библията, но просто ти си напълно несведущ по тия въпроси.
 2. Аха-ха-ха.Отново въпиюща неосведоменост по въпросите на собствената ти религия.Вселенския събор не просто е над Библията ами именно на вселенски събор е решено кои книги да влезат в Библията. И друго. Вселенския събор си е точно автоматично боговдъхновен според НЗ.Е това, че на такъв събор са решили да поизтрепят, поизколят, бият с волски жили и показват по тържищата друговерците, си е друг проблем.
 3. А не всички.Особено аз, държа да не научавам "Истина" според която Хоукинг, Айнщайн , Нютон са набедени физици.Подобна "истина " е повече от жалка и дори не заслужава особени коментари.
 4. По-добре гопо питай - как става тъй, че лукавия изпитва Иисус? Нали уж е Бог, а той дявола взел да разнася Бог насам/ натам и му обещава разни работи? По алогично твърдение ми е трудно да открия.
 5. badr

  Езотеризъм и Християнство

  Аха-ха-ха.Да не би аз да не посочих точно Лука 3/27 където пише, 27 Иода, Иоананов; Иоанан, Рисов; Риса, Зоровавелов; Зоровавел, Салатиилев; Салатиил, Нириев; ' И не просто са двама, а единия син на другия.Зорававел Салатиилев .Значи според теб не само съвпадат имената, но и родствената им връзка.Положението тук става крайно комично с това "съвпадение на имената". Но ти обръщам внимание, че според Матей Йехония се явява баща на Салатиил, а той на Зоровавел,Та Зоровавел въпреки пророчеството на Еремия станал управител на Юда.Ти защо прескочи това. И не слагам никакви очила, но ако сложа библейски такива пак ще трябва да отбележим, че съгласно библейският критерий пророчество, което не се е сбъднало не е от Бога.А противник на Бог става всеки, който измисля лъжи за него.Тук именно ти се явяваш поддръжник на такива измислици. И накрая.Аз съм чел и позназнаван Библията отлично, както и всички нелепи оправдания за неточностите и разминаванията в нея.Приемам за разумна единствено православната гл.точка, че Библейският текст съдържа неточности , плод на човешкото несъвършенство, но е запазил теологическия акцент.
 6. badr

  Езотеризъм и Християнство

  Единственото, което може да признаем на Реално са нескопосани опити за шикалкаване.И така Йехония е наказан и потомството му уж отхвърлено. Потомците му обаче според Матей са. , Излиза се с твърдението, че Матей описва родосливието на Йосиф, а Лука на Мария.Твърдението е на евангелската петдесятна църква.Затова и Реално лъже по този начин. Но ето и в родословието на Мария от Лука 3/27 намираме същите Салатаил и Зоравел.Така че проклятието е в/у физическите прародители на Исус. Не стига това ами един от тези уж прокълнати потомци на Йеония напук на пророчеството от Еремия , в което изрично се упоменава, че няма да властват над Юда, взел че станал управител на Юда. И на всичко отгоре този прокълнат потомък се явява избранник на Бога. Твърде много и пряки противоречия с пророчеството от Йеремия
 7. badr

  Езотеризъм и Християнство

  Въх!Въх! Скрил съм се.Да уточним само.Ти не си задавал никакви въпроси, а сервиращ клипове в които разни петдесятници плещят щуротии.Не мога да се занимавам с всеки идиот качил някаква глупост в Ютуб. След това, аз не съм ти задал въпрос, а само посочих една пародия на пророчество.После ме питаш кой потомък на Йехония наследява Давидовия трон.И се сърдиш, че отново се позовавам на умствената ти изостаналост.Ами прочети евангелието от Матея, което започва така. Да не би Исус Христос да ти се вижда незначителен наследник? И накрая да повторя.Не искам да ми отговаряш.Всеки може да прочете текстовете и да види сам.Е това, че на теб изводите не ти харесват е друг въпрос, но няма как.Вижда се и че напук на заповедта на Йехова, евангелиста Матей не записъл Йехония бездетен, а го посочил за праотец на Исус. Това ако не е пасквил, какво друго да е? В книгата, в която ' нямало" противоречия.Ами ако това не е противоречие, то на света въобще няма противоречия.И колко още такива има.....
 8. badr

  Езотеризъм и Християнство

  Ето че тук си прав.Ти например не искаш да видиш, че в Библията има несбъднати пророчества.И то не просто, не случили се събития, а се е получило точно обратното, тоест случило се е онова,за което Библията твърди че не е възможно да се случи и никога няма да се случи. По твоите критерии в тази книга има писания на лукаваго. Ето го и първият, но пък особено фрапантен пример.И така: Юдейския цар Иехония съгласно библейските писания е прокълнат, и то прокълнат уж от самия Бог.И даже се твърди че Бог се заклел в живота си.Това ни казват следните текстове: Но пак същата Библия показва, че именно този Иехония, хич не се е трогнал от такова "пророчество" и се явява прародител на Иисус, макар че такова нещо би трябвало да е абсолютно немислимо.Родословието на Иисус според евангелието на Матей. Така налице е - не просто несбъднато пророчество, а пълна пардия на такова.Самият Бог уж се заклел в живота си, но не успял да попречи на Иехония негов потом да наследи Давидовия трон.
 9. Ами според науката физика целия материален свят си е ТД.Съответно истината за техническия прогрес се изразява именно от ТД.А вселената разглеждам като изолирана система.Не виждам основания да я разглеждам иначе. Не знам какво означава СД? Не зная и какво си мислиш, че отричам, че стигаш дори до аналогии с премахване, но това което твърдя, го твърди науката.А онези които вярват в технологиите като панацея ги очаква горчиво разочарование.Такива хора, а тук такъв е нашия Хитрейшо, нямат елементарни научни познания.Затова в техните глави прогреса е надарен с мистичното свойство да решава всякакви проблеми
 10. Какво и е интересното.Това е просто констатация на фактите.Всяка тд система достига своето равновесно положение.Колкото и каквато и да е технология това е неумолимият изход от прогреса.Как при това положение вярата в прогреса да е нещо друго освен наивност.
 11. Да върнем темата към нейния увод. Очевидно такава наивност е форма на невежество.Всяка вяра в Прогреса, особено пък техническия е форма на невежество.Така гласи науката.
 12. badr

  Хитрецът Тръмп.

  И аз имам съмнения в конкурентоспособността на стоките ни, но един колега, когото ми се струва познаваш,твърди: Пак същия колега предлага количествен критерий, а после моят пример бил неудачен заради качествени различия. Аз от своя страна вече оставам с впечатлението, че още щом видите буквата "Р" и вече с Мирко ръмжите колко лошо е всичко свързано с Русия.Дано да греша.
 13. badr

  Хитрецът Тръмп.

  Ами колегата Смърф предложи този критерий.Аз само му посочвам колко е неуместен .
 14. badr

  Хитрецът Тръмп.

  Предполагам ще можеш да посочиш търговския ни баланс с Китай и да разделим вноса на Китай от България на населението.Дали ще има по 2,70 на човек за година.
 15. За теб е по-добре въобще да не отговаряш.Един откровен и приятелски съвет.Ти си възможно, ама възможно най-силната антиреклама на евангелистката църква.Размисли дали не трябва да промениш нещо. Ти остави пеенето, гласолалията, "говорене на езици", но тези симпатяги имат претенции че молитвите им възкресяват.Без никакъв майтап, претендират точно за това.Разпространяват клипчета в които възкресените описват своите истории и как са били възкресени.Дори си имат и някакъв шампион при тях.Симпатягата е измолил възкресението на 10 човека.
 16. badr

  Алёша - уймитесь!

  Нет!Не хотим и никогда не хотели.Хотят только одни уроды.
 17. badr

  Решение за самоубийствени мисли

  Има начини разбира се. Обаче трябва да си готов на много неща за това момиче.Подхода дотук тотално погрешен. В твоето съзнание родителите и не са стока.Така още от сега се залага конфликт и караш момичето да избира м/у теб и родителите.Дори и да не ги послуша и избере теб - това е избор, който ще разруши отношенията ви.
 18. badr

  Решение за самоубийствени мисли

  Протестантска секта.Най-често петдесятници и производните им.Те събират десятък.Влиянието в/у редовите им членове е силно.Възможно и силно вероятно е да и въздействат.Мога дори да предположа как.Но някои моменти ми се виждат странни. Това няма да сработи.И въобще тук нещата са по-сложни.В църквата предполагам и говорят, че Св.Дух и е обиден заради греховния и живот извън брак.Чувството за вина е огромно и това прави момичето несигурно.
 19. badr

  Решение за самоубийствени мисли

  Тогава, ей така, докато се "изчакват" всеки от тях ще спре да чака и ще поеме по собствен път. Офф топик; Махни Мирча от подписа си.Ненужно и те принизява.Подписа ти изразява теб, не бива на Мирча да се отделя чак такова внимание .
 20. badr

  Решение за самоубийствени мисли

  Правилния отговор е следния: Не и звъниш, и не я търсиш.Среща м/у двама ви само по нейна инициатива.Така нещата или се получават или не. Започнал си да се вайкаш по форумите.- Грешка!Груба грешка - Започнеш ли да се огъваш и нещата задължително се объркват.Това е най-сигурния начин да получиш нежелания резултат.
 21. Сегиз-тогиз по форумите се намира по някой такъв екземпляр, който успява самичък в състезание да се класира втори. Тук дори не става толкова въпрос за относителността на понятията.Яум е арабска дума означаваща период, но използвана предимно за ден.И когато се използва за период различен от ден - това се указва - " Ден, колкото хиляда години" Но случая се посочва деня на събитието - съдния ден.А колко ще продължи е отделен въпрос.
 22. В заключение.. - Пак дебилни истории.Никога, ама абсолютно никога Исляма не е претендирал, че е нова религия, че внася нещо различно като основна доктрина.Напротив Исляма претендира че е продължение на вярата Авраамова,Мойсеева.и т.н и т.н.. Самият Ислям не признава че е нещо ноео. Такива глупости могат да редят само твърде прости хорица.
 23. Боя се, че нищо не се напъвам.Както се вижда просто цитирам строго официални и канонични църковни документи, които са признати и от твоята църква.Всеки може да провери.Докато ти си голословен. .Всеизвестната максима - "Всеки е невинен до доказване на противното" е взаимствана от Исляма.Християнската догматика винаги е отричала тази максима и винаги се обявявала против нея.Какво има и какво няма в Курана ти не знаеш.
 24. А бре момко.Нали уж Светия Дух е не-помалко Бог от Отца.Как тогава решенията на съборите, които според християните, са пряко внушени от Св.Дух са неверни? Троичния догмат е приет на съборите.До Никейския събор къде го има символа на вярата? Можеш ли да покажеш къде Иисус казва нещо за троица?? Ама ти даже не знаеш, че и на Никейския събор все още не е имало троица.Тя се доуточнява на Константинополския.Че Исус е Богочовек се решава на Халкидонския. Въобще християнската догматика се решава именно на съборите.Това че на теб не ти харесва си е твоя работа.Какво утре могат да решат съборите също си е ваш проблем.
 25. Проблема при теб се нарича заинатяване.Аз нищо, абсолютно нищо мое не казвам.Цитирам ти решения на вселенските събори. Ако с нещо от тях не си съгласен си е твой проблем.Твоята църква например ги признава.Ти си толкова неук, че не познаваш ученията на вашата църква,Твоята църква признава решенията на тия събори, а ти не.Или интелекта ти е толкова нисък, че не осъзнаваш какво пишеш, или си някакъв мошенник. Лицето Метцгер писао, редактирало Библията издавана от вашата църква, но ти не го признаваш.В библията на арабски пише Аллах, но ти не го признаваш че е Бог. То бива простотия, бива простотия, но твоето няма стигане.Поработи върху общата си култура и интелигентност.Няма смисъл да хабим клавиатурите. Християнин бил, ама несъгласен с вселенски събори при все, че те са признати от всички тринитарни църкви,Уникална нелепост.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.