Премини към съдържанието

badr

Модератор
 • Публикации

  3145
 • Регистрация

Всичко публикувано от badr

 1. Абе то няма лошо, но при това положение как да разбираме този текст. Ако за една петилетка 8к евро са ти само телефоните, то за същата петилетка - за 1000лв. си караш нова пералня, която си има 5г. гаранция.
 2. Приятелски съвет от човек ремонтирал поне един стадион перални.Не ползвайте сода каустик за почистване на пералня.
 3. Това няма да ти е чак толкова полезно, защото информацията я имаш.Но сервизния режим няма лошо да си го пуснеш. Пробата, за да се убедиш сам, е друга.Пълниш барабана с мокри, но леко изстискани - колкото да не тече от тях вода, дрехи и пускаш директно на центрофугиране. Ако тръгне(прогнозирам 99% че ще тръгне) да центрофугира и това е признак за проблем при изпомпването на водата.Какъв точно е друг въпрос.Най-вероятно филтър, но е възможно да е подпушен маркуч, наноси, детски чорап или кърпичка... които частично пропускат водата.
 4. Работи понеже е без вода.Двигателя на тази пералня е инверторен.Не може пълна с вода и дрехи да върти в режим пране, а да не може да се развърти, когато няма вода.Режима центрофуга започва с ниски обороти за разпределяне на прането, отичане на част от водата от дрехите и едва след това развърта постепенно до високите обороти.Ако не се източи водата навреме - не се допуска именно последната фаза на развъртане на двигателя. При тези двигатели контролера им може да повиши много мощността и да осигури стартирането им.Оборотите се следят с тахогенератор и при определени стойности на тока и липса на сигнал от тахото веднага ще изпише грешка.
 5. badr

  Калдатски факултет по история

  Единственото, което може да предизвикаш е съжаление и присмех.Написали сте с Жоро куп щуротии. които се опровергават с едно изречение. Всички случаи, сочени от вас, при които, отново според вас, Русия е предала интересите на България са израз не на някакво нежелание, омраза и прочее дивотии, а са плод на реалиите по онова време. Кой да ви каже на вас двамата, че идеите за националната държава и национално-етническо самоопределение се развиват едва в края на 19 и 20в. Държавите по онова време са били обособени изключително на религиозен принцип.Австро-Унгария кат.Русия- православие ...... Съответно за всяка от империите е жизнено-важно да постигнат максимално възможната степен на защита и влияние в/у членовете на собствената си деноминация.И когато събития се развият, така че част от същата религиозна общност претърпи сериозни катаклизми, то всички пасиви отиват на сметката на империята изразител на това вероизповедание. В тази връзка вашите писания са просто изстрел встрани.Русия е започнала война с Турция не от любов или други сантименти към някакъв етнос, а за да разшири владенията и влиянието си върху смятаните за свои единоверци. Да се твърди, че Русия тогава е предавала българските интереси е просто несериозно, това би означавало и предаване на собствените интереси. Друг въпрос е дали са допускани сериозни грешки и слабости. "Великите" сили Англия, Франция...........разпокъсват България за да се ограничи нарасналото влияние на Русия, като не допуснат създаване на силна държава под руско влияние.
 6. Лукавиш.Радев е генерал командващ род войска, което има пряка връзка с функцията върховен главнокомандващ въоръжените сили. Пангериците с какво имат общо.
 7. Герджиков изглежда, добра кандидатура.Образован, ерудиран, академична кариера. Единственият проблем, който виждам е, че неговите специалности са меко казано далеч от битието на българина. Без съмнение е интересен труда коментиращ Аристотеловата критика на Платон.Сигурен съм обаче,че 80% от българите не знаят тези имена. Всички тези трудове не вълнуват никого.На кой му дреме за латинските пагерици и жанра Speculum regale в античността и ранното средновековие. Не съм сигурен, дали сред целия форум, ще се намери един потребител, който да е чул за подобен жанр.
 8. Друже, освен да почерпя, какво друго да направя.Все пак ако позволиш - Да в над 50% от случаите ще започва от нулеви стойности(включването е в изрязания полупериод) и ще нараства през предния фронт на импулса поне 10милисекунди, а не 2-3 протичащия ток ще 22 пъти по-голям.Сам казваш - пусковия ток е 11 пъти по-голям, но при крушка на която е подадено номинално напрежение, а тук имаме двойно по-високо напрежение от номиналното. Дали ще издържи конкретната крушка не зная.Нали и ти пишеш, а и съм напълно съгласен - крушките изгарят най вече при включване. Но твоите крушки са за 220в, на тях през диода не подаваш 440в, а същите 220в.Тук крушката е за 110в.
 9. Предлагам да уточним някои неща.Мощността е една и съща.Това е ясно.Дали напрежението ще е двойно, а се пропуска полупериод е все тая. Но процесите имат динамика.В първия момент на включването - при първия полупериод, както вече се писа тока е няколко пъти по голям, а при двойно напрежение пусковия ток ще бъде двойно по-голям.Сега дали този малък реотан(крушката) ще този издържи двойно по голям ток е много спорно. Ако е някой нагревател 1-2квт съм напълно съгласен, един от начините за регулиране мощността на такива нагреватели е фазовия регулатор. Но за крушка може да се окаже фатално, а и при всяко светване на тази крушка този процес се повтаря.
 10. Ами Иване, когато напрежението е 230в и тока е съответно два пъти по-голям от номиналния при 110в. Ситуацията е малко по-сложна от колкото си мислиш.Има норми за колко време се допуска превишаването на напрежението.И тези норми са допустими отклонения, а не режим на нормална работа. Така е но, 110 волтова лампа може и да изгори.
 11. Да бе.И в единия полупериод на лампата ще се подава 230в.Голям акъл наистина.
 12. Не виждам нищо нередно в поста на Колев.Ценните участници в един форум са хората с доказан авторитет и способности. Участници, които оперират с подразделения на амперите е по добре да се възползват от опита на тези хора.Те са станали такива, защото не ги е срам да питат, а се възползват от всяка възможност да научат нещо повече. Възползвай се и ти.От това само ще спечелиш.
 13. Желателно е да понамалим личните откровения и спорове.
 14. Много ви моля да не закачате местния шоумен.Незабравим момент е да прочетеш - как човек се е записъл в университет с цел да се ожени.Още по живописно е прозрението му, че професорите там лъжат студентите и това, което говорят, няма как да е вярно.Но понеже е готин повтарял глупостите за да не го изхвърлят. Това е само част от колорита на Белгийския лъв, обвит с ореола на проскубан котак.
 15. Проследи дали температурата на водата не се вдига над 40г.Освен това има и къси програми.Програмата "мини" е 30м.
 16. Не говоря за личните ти вярвания, а цитирах дума по дума догмата.За всеки християнин думите са точно така без никакви условия и уговорки.И малко ме развесели твърдението ти. Как точно се дава един много по-пълен поглед в/у нещо(без значение какво) след като се твърди? И даже бих добавил.Християнската теология смята същия този догмат за умонепостижим, а от цитат на Тертулиан се извежда принципа.Вярвам защото е абсурдно.
 17. Само че точно това се казва в тр.догмат.А твоят възглед е савелианска ерес.При това се изрично се подчертава.
 18. Още с първите си прояви демонстрираш наглост и простотия. Кой си ти, че да държиш сметка на потребителите за постовете им. Въздържай се от подобни прояви в бъдеще.
 19. Имат RF модулатор, тъй че не е нискочестотен.
 20. Има хиляди варианти - скъпи, евтини и т,н.Например стара телевизионна игра.Примерно https://www.sandacite.bg/българска-телевизионна-игра-гейм-2/
 21. Човекът задава конкретни въпроси точно по темата.Когато искаш помощ или съвет ще трябва да отговаряш на такива въпроси. Има хиляди варианти за генериране на аналогов тв сигнал, затова те питат за бюджет и повече яснота на заданието. Смени тона.В противен случай ще заключа темата.
 22. Бедни ми Мирко, боя се че желанието , да поспориш с истински инженер на равна нога, те подвежда.При все, че си фен на Каспаров, нашите спорове винаги са завършвали етюдно в три хода.Пожелавам ти този път да достигнеш четвъртия. Все пак, ей така за спорта би ли подсказал как ме уличават официалните данни?
 23. Да бе.Чалгаджия прави опити да разсъждава.Чалгаджията е толкова неорентиран, че не може да схване очевиден факт.Ваксините се провалиха. В най-добрия случай помагат заболяването да протече по-леко.Във всичко останало те са напълно ненужни и безполезни.Дали е ваксиниран някой или не - няма значение.И в двата случая такъв човек може да пренесе заразата. Израел е категоричен пример в това отношение.При над 90% ваксинирани хиляди новозаразени.Това е категорично и неоспоримо доказателство.Всеки един твърдящ противното е просто измамник.
 24. Я виж този.Доста по-качествен от Мидея и е с60м. гаранция и монтаж включен в цената.https://www.technopolis.bg/bg/Invertorni-Split-sistemi/Invertoren-klimatik-ELECTROLUX-EPS12V38HWI-EPS12V38HWO/p/657146
 25. Абе не знае мискинина, не знае.Но пък и колко пъти да се обясни - няма нагреватели за разскрежаване.Няма модели и марки с нагревател. Всички по-големи хл.машини имат нагреватели в картера на компресора, при климатиците някои марки имат нагреватели, други използват подаване на понижено напрежение на намотките за подгряване на компресора при ниски температури.Компресорите са изолирани с вата.Под нея са нагревателите Това са решения предпазващи компресора от повреди при стартирането му при ниски температури.По въпроса има повече от достатъчно писано от същия тоя мискинин- badr.Търсачката не е толкова страшна, макар да е изяла двама-трима души.Оттогава се е заситила и ползването и не крие рискове за живота. Всичко това не е достатъчно съществено, затова и не виждам какво толкова да се обяснява.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване