Премини към съдържанието

delfin13

Потребител
 • Публикации

  30
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Блог публикации публикувани от delfin13

 1. delfin13
  Професионално ресторантско оборудване за хотел бар и ресторант. При нас ще откриете широка гама от машини и аксесоари за заведения, перлни зали , хотелско обзавеждане на най- конкурентните цени. Сервизът ТИРОЛ ЕООД обхваща нуждите на нашите партньори в цяла България. Най търсените модели конвектомати за готвене , оборудване за перално стопанство, топлинно оборудване , топлинно оборудване и много др. Ние сме единственият представител на Фагор за страната.
  От тирол сервиз
 2. delfin13
  Аварийният изпускател при помпените резервоари има предназначението да създаде свободен отток на каналните води направо в приемателя, когато по технически причини или липса на ток помпите не могат да преодолеят редовния приток. Това се налага, за да се избегне заливането на помпените помещения, както и подпирането на каналните води в мрежата и навлизане на водата в избените помещения, както и идването на службата по отпушване на канали София. Аварийният изпускател трябва да се прави винаги след съгласуване със санитарните власти.
  Аварийният изпускател се поставя на необходимата височина пред или в самия черпателен резервоар. Ако липсва възможност да бъде създаден такъв, необходимо е в такъв случай помпената станция да бъде снабдена с допълнителни помпи (аварийни) и двигатели с вътрешно горене.

  Ето как можем да определим размера на помпения резервоар, пример:
  При население 100 000 жители и норма на водопотребление 150 л (на ден) на жител в денонощие. В предприятия работят 10 000 работници на три смени, от които само 20 % използуват душ. Битовата канална вода има коефициент на денонощна неравномерност 1,5. Разходът на битовата вода в предприятията за работник в смяна е 23 л, разход за душ 40 л и промишлена вода 100 м3/час. По тези данни трябва да се определи обемът на помпения резервоар.
  При дадени оттичащите се канални води от различните потребления, се изчислява сумарният приток в м3 за всеки час на денонощието. Дават се дежурства в София от аварийните длъжностни лица по отпушване на канали – денонощно.
  Обемът на черпателния резервоар се определя по схемата на притока и дебита през времетраенето на изпомпването. Помпите се избират така, че да се получи по възможност по-малък събирателен резервоар. Включването и изключването на помпите стават автоматично в зависимост от прииждащата канална вода.

  Може да се направи таблица за определяне на броя на помпите, като се вземе предвид, че през денонощието между 22,30 и 4 часа притокът на каналната вода е 0,8—0,9 % (56,6—60 л/сек). През часовете 4—5,8—9, 14,30—15, 15—16 и 22—22,30 притокът е приблизително кратен на 0,8 (56,6 л/сек). Това позволява да се възприемат две помпи и една резервна с дебит 0,8% (56,6 л/сек) от денонощния приток, като през по-голяма част от времето ще работи само една помпа. Максималният приток е между 19—20 ч. Той е 8,4% от общия денонощен приток. От него се приспада 0,8% за помпата, която е вече възприета, и останалото 7,60% се разделя на две. Получава се, че големите помни ще имат дебит по 3,7 % от денонощния приток, което прави (261 л/сек и 0,2 % остатък). Двете големи помпи ще работят заедно през денонощието 4 ч. През останалото време двата вида помпи ще работят съвместно. От наблюденията разбираме, че една от помпите няма да работи напълно през целия час.
  Това се възприема, за да не бъде голям обемът на резервоара.
  От примера се вижда, че обемът на черпателния резервоар ще бъде равен на 130 метра кубични.

  Изправността на помпените съоръжения се поддържа целодневно от различните специалисти както в страната така и в София, в това число и от колектив по отпушване на канали.
 3. delfin13
  В началото на проекта, проектантът трябва предварително да си определи въображаемата хидравлична линия, около която той ще трябва приблизително да се придържа при определяне на размерите на отделните канални участъци и местата за отпушване на канали. Тази въображаема хидравлична линия ще трябва да започва в горния си край на около 1,80—2,00 м под теренa и да свършва в темето на колектора, който ще приеме фекалната вода. От надлъжния профил на терена може да се заключи, че нейната горна точка ще трябва да лежи около кота 99,22, а долната – около кота 92,012, т. е. котата на темето на канала на колектора.
  От конфигурацията на терена в началото на колектора се установи, че наклонът на въображаемата хидравлична линия в участъка от, до, ще трябва дa бъде към 15%. Опитва се с този надлъжен наклон и се получава, че за отвеждането на приблизителното водно количество от около 27 л/сек за първия канален участък ще бъде необходим един канален профил от Ф 20 см на тръбата. Набързо се извършва необходимата проверка за дълбочината на водния проток и скорост на протичане при зададения хидравличен наклон и зададеното водно количество и се установява, че то ще може да бъде проведено през избрания канален профил при една дълбочина от 12 см и една скорост на протичането от 1,37 м/сек, като се премине през местата за отпушване на канали. Ако приемем тази скорост константна за целия канален участък, ще получим едно време за протичане през него от 40 секунди, т. е. от 0,67 минути. На тези 0,67 минути отговаря едно действително време протичане от 5 + 1,3.0,67 = 5,87 минути, на които отговаря един поправъчен коефициент от 0,963. Ако умножим общото нередуцирано дъждовно водно количество с този поправъчен коефициент, ще получим, редуцираното дъждовно водно количество за определения участък.
  След като се извърши проверката на изчислените по-горе данни за дълбочината на протока, за скоростта на протичането и за времето на протичане, се установи, че те си остават почти същите, както и при първоначалното изчисление, и следователно размерването на първия канален участък би могло да се сметне за привършено. Тук би било добре да дадем подробно разяснение как става определянето на тези три данни за последното водно количество от 25,9 л/сек. След това се съставя отношението между зададеното водно количество и пропуснато такова, като първото се изразява в проценти от второто. Правилния наклон с подобаващата скорост на водата ще намали работата на екипа по отпушване на канали на запушени участъци съветват от отпушваненаканализация.com.
  За намирането на скоростта на протичането се отива във друг раздел, който представлява сам по себе си разделът за скоростите, изразени също така в проценти от скоростта при пълен профил на канализационната тръба. Където не е никак трудно да се установи, че процентното отношение между скоростите за частичен и цял пълнеж ще бъде контролирано.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване