Премини към съдържанието

krassleto

Потребител
 • Публикации

  2395
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

1449 Жестока репутация

10 Последователи

Всичко за krassleto

 • Титла
  kaldata пристрастен
 • Рожден ден 28.09.1976

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Велико Търново

Последни посетители

10260 прегледа на профила
 1. Ще сработи ли с такъв преходник/кабел?

  Точен модел на лаптопа (пише го на етикета отзад) и точен модел на монитора (и него го пише на етикета отзад). Другото е гадаене.... Може и по една снимка на изходите на лаптопа и входовете на монитора, както и на наличните кабели (ако има такива) със сложени портове един до друг, за да се види вътре буксата какво съдържа.
 2. Дело срещу наследници на починал

  За ревизиите на касовата книга - членовете на управителния съвет. Но, ако ревизията и е одобрена на редовно проведено общо събрание на собствениците и/или ако сте ги упълномощили самостоятелно да ревизират книгата - няма за какво да ги упрекнете законово. Когато има обща собственост - то дори и лично Вие да не сте съгласни с решенията на общото събрание и упълномощените от него лица от мнозинството - то щом мнозинството е съгласно - то Вие няма какво да сторите, дори и да има нередност. А отностно съденето на починал човек и наследниците му - това и банките трудно го постигат, а пък и домоуправителството е 'лична' отговорност на починалото лице...
 3. линк към ръководството на телевизора - прочетете от страница 60 до 61. Там нещата са обяснени как се правят на Вашия телевизор.
 4. Мога ли да взема пратка от спиди ако съм под 18 години

  34. Пратките се доставят на лицето, посочено като получател, на негов родител или законен настойник, ако е малолетно, или на упълномощено от получателя или законния му представител лице. Куриерските пратки при доставката се предават на лицето по предходното изречение лично, а в негово отсъствие на адреса – на лице, което се е задължило пред Оператора да му я предаде /напр. лице от домакинството на получателя, друго лице, което във времето на доставката се намира на адреса на получаване, портиер, охрана, деловодство при адрес на получателя в жилищна или административна сграда и др. подобни/. Това обстоятелство се отбелязва при предаването на пратката, в това число се регистрира в електронната система на Оператора и е видно за подателя. Лице, различно от получателя, може да получи пратка срещу подпис и представяне на документ зa самоличност, като трите му имена се вписват в служебните документи на Оператора. общи условия на Спиди
 5. Ох не говоря за това меню с видимите мрежи - говоря за това като отвориш Computer и отидеш в лявата страна в секцията Network какво ти излиза и вижда ли се телевизора и как?
 6. Като за начало виж в Network на лаптопа дали виждаш телевизора като устройство и как: дай снимка. Рутера предполагам раздава адреси за безжичната мрежа по DHCP - това не е много добре и може да зададеш на тези конкретни устройства статични адреси, ако не се виждат помежду си и/или ако рутера често се рестартира от токови удари - тогава може да губиш картина и после да не може да се свърже автоматично с телевизора, защото му е раздало друг адрес. Това в сферата на предположенията засега... Като дадеш снимка ще видим...
 7. А смарттелевизора и лаптопа в една жична или безжична мрежа ли се намират? Как са свързани към мрежата с кабел или без? Всъщност какво целиш да постигнеш с това свързване не става ясно от поста ти? Не става ясно и разстоянието между двете устройства и възможността за прекарване на кабелна връзка има ли я? И последно - защо не искаш да ги свържеш през HDMI?
 8. VirtualBox иска VT-x/AMD-V хардуерното ускорение

  пак на advanced и снимка.
 9. VirtualBox иска VT-x/AMD-V хардуерното ускорение

  Покажи с пуснат Advanced Mode снимка от БИОС - засега не се вижда такава настройка.
 10. Ако имате компютър - пробвайте да пуснете картина през HDMI кабел и вижте дали има картина след клониране на монитора и телевизора. Възможно е да имате проблем с някой от входовете и изходите. Изключете всичко излишно, тъкмо ще проверите и буксата откъдето идва сигнала добре ли е. Засега други идеи нямам.
 11. Настройване на FTP права

  А ftp сървъра е под: Линукс или Виндовс?
 12. Настройване на FTP права

  А достъп за правене на потребители и настройване на права имаш ли? Или поне физически достъп до сървъра или виртуалната машина (евентуално - гадая) на която е пуснат - пак достъпа трябва да е подплатен с потребител и парола. Иначе аз лично на това някога - някой настройвал нещо процедирам така: 1. Разпитвам във фирмата кой го ползва това и за какво. 2. Правя ново настроено от мене със съответните права на потребителите и съответните административни на мене. 3. Насочвам потребителите да ползват моето (може и насила) и оправям проблемите, които възникват. 4. Унищожавам старото - което е настроено от някой. Спестявам си главоболия от типа пробив във сигурността от 'стари' потребители с права...
 13. Windows лицензен VS Windows пиратски !!!!????

  Гледам много хора говорят наизуст какво се случва, като ти додели на проверка: 1. Ами идват между 5 и 8 човека, не всички са полицаи, но има поне двама униформени. 2. Влизат във фирмата и първото нещо, което се прави е да се прекрати работа във всички помещения на фирмата и служителите да станат от компютрите и да напуснат помещенията. 3. След това началника (отговорника на проверката) пита, кой е собственика на фирмата (управителя на офиса) и задължително разговаря с него. Основния въпрос е - кой отговаря за техниката при Вас и с кого ще контактуваме за информация??? Каквото каже собственика - управителя - това е меродавно в случая. 4. Извиква се лицето за контакт и му се проверяват личните документи от униформените полицаи. Започва проверката. За всяка една машина със стартиран windows се изискват 3 неща - фактура за закупуване, стикер залепен на машината за windows, фактура за останалия лицензиран софтуер инсталиран на машината. Специално за windows се стартира тяхна програма - единия от полицаите (цивилните) носи CD (да - колкото и да Ви е чудно) и стартира програма от него, в нея въвежда номера от стикера - натиска бутон и програмата му казва - компютъра е ОК или не е ОК. Това, ако номера, с който е активиран windows-а не е този от стикера. 5. Където се получи такова несъвпадение и/или нямате фактури за инсталирания лицензен софтуер се пристъпва към конфискуване на техниката с протокол. Ако не подпишеше - подписват като две поемни лица униформените полицаи. Техниката се запечатва с подписи на проверяващите (кутийте на компютрите) - разкачат се от всички кабели и се изнасят в чакащия ги отпред микробус. 6. Получавате копие от протокола, в което има телефона на шефа на проверяващите, длъжност, имената му и къде работи. Пожелават Ви приятен ден и си тръгват. 7. До седмица - две - управителя и лицето за контакт, което е посочено от него ги викат за разпит при прокурора за предоставяне на обяснение - тука е момента да сте готови със защита и да си имате печен адвокат. Така се правят проверките в БГ.
 14. Windows лицензен VS Windows пиратски !!!!????

  Само, че ъпдейтването на ОС от 7 нататък е един непрекъснат процес и няма как да кажеш кой и какъв ъпдейт ще ти потрябва след 2 месеца или 1 година. А да преинсталираш постоянно само и само да си свалиш докато си на траилверсия най-новите ъпдейти ми изглежда леко несериозно, но сигурно има и такива хора.
 15. Още един Skype проблем

  Най-новата версия на java - по-точно java 8 161 не работи на компютри с windows xp sp3. Защо е така - не пише в страницата на java, поне не на видно място. За браузъра mozilla firefox 32bit. - на windows xp е добре да се използва последната esr версия - тя поддържа и стартира java до версия 8 151. Новите версии на mozilla firefox от 57 нататък не стартират и не поддържат java и цифрово подписване - така са решили разработчиците му. Нa windows xp sp3 не може да се инсталира по-висока версия на IE от 8. Това вероятно е направено умишлено от страна на microsoft. Тази версия не поддържа новите версии на сайтовете и не е добре да се използва в интернет за браузване. И май остана chrom като някаква алтернатива за XP, но дали се поддържа и коя версия и стартира ли java и коя версия не мога да кажа. Към авторката на темата - опитайте се да ъпгрейднете компютъра да поддържа и работи поне с windows 7 32бит. Също така и някоя лека версия на Линукс с графичен интерфейс и chrom може да Ви свърши работа, но не смея да препоръчам някоя по-конкретна. Успех.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.