Премини към съдържанието

hexagon

Потребител
 • Публикации

  9
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от hexagon

 1. hexagon

  Обследване преди саниране

  Ако въпросния Венци81 има някакви претенции може да се обади или да ги сподели. Ако сме допуснали грешка, което се случва много рядко винаги сме връщали сумата за обследване. Да се пишат глупости по форумите анонимно е много смешно и жалко. Относно цитираната фирма няма до коментирам. Това, че сме помолили за мейл и дата на обследването е да се провери къде е архивиран доклада и да се препрати ако по някаква причина не е получен. Останалото са глупости. 10 години сме на пазара и може да се провери колко са отрицателните отзиви (този е втория...).
 2. Студената част от годината е най-подходящото време за обследване на топлинните загуби в нашите жилища. Поръчвайки термографски анализ на имота си трябва да се информирате за възможностите на термографа и термографската камера. За да получите адекватно обследване трябва да се убедите, че лицето предлагащо тази услуга има необходимата сертификация и термовизионната камера, с която разполага е с резолюция най-малко 160х120 пиксела. Тези условия ще гарантират необходимия минимум за провеждане на Термографското обследване. Санирането на Вашия дом трябва да осигури очакваните енергийни спестявания, които ще се реализират само ако фасадата не се нуждае от допълнителни ремонти. Често има наличие на скрити течове от покрива и около дограмите, които пречат топлоизолацията да изпълнява предназначението си и предварителния анализ направен с термографска камера спестява много главоболия и улеснява работата на фирмата извършваща санирането. Ако влагата проникваща през фасадата е причинена от нарушена хидроизолация на покрива е необходимо да се обследват и двете зони преди да се пристъпи към ремонтни работи и саниране. Качествените термограми се получават с добро познаване на Инфрачервената термография (минимум първо ниво сертикация) и висока резолюция на топлинния сензор на камерата 320х240 или още по-добре 640х480 пиксела. Ако фирмата извършваща обследването е сертифициран енергиен одитор по смисъла на закона за ЕЕ, то може да получите и допълнителна информация за коефициента U W/m2K на топлопреминаване през стени и тавани (покриви), за да може да изберете правилната топлоизолационна система за Вашата сграда.
 3. Репортаж на TV7 за това как да се предпазим от покупка на некачествен имот: http://tv7.bg/news/9550802.html
 4. Инфрачервената термография е метод за визуализация на топлинните вълни излъчвани или отразявани от заобикалящата ни среда. Термографията позволява да се правят бързи анализи на еднофамилни къщи, жилищни и офис сгради за наличието на температурни аномалии свързани с със следните проблеми: Оценка на състоянието на сградите преди саниране: Оценка на качеството на съществуващи топлоизолационннни системи: Оценка на херметичността и качеството на монтажа на прозорци и окачени фасади: Диагностика на течове в плоски покриви: Диагностика на фасадни течове: Диагностика на течове от покривни тераси и балкони: Определяне на зони с въздушни течове: Термографията успешно се използва и за диагностика на течове във водопроводни и канализационни системи, откриване на греещи връзки в електрическите табла и за оценка на отоплителни и климатични инсталации. Когато прочъчвате термографско обследване се убедете, че фирмата разполага със сертифициран специалист и още по-добре ако са лицензиран енергиен одитор по смисъла на закона за Енергийна Ефективност. Самоуките специалисти по Инфрачервена Термография могат да допуснат сериозни грешки при снемането и разчитането на термограмите, които да причинят материални загуби за Вас.
 5. hexagon

  Blower door test

  Странно, вече две години тестваме сгради с Blower door в България....Дори и над 10 етажни...И производствени халета и складове...
 6. hexagon

  Blower door test

  Зимата наближава и е време да започнем с подготовка на жилището си за по-агресивните метеорологични условия на този сезон. Нарастването на цените на енергоносителите предполага използването на по-малко енергия за отопление и максималната оптимизация в дома ни. Blower door тестовете заедно с термографски анализ за въздушни течове и определяне на коефициета “U” на топлопреминаване ще Ви покаже реалната картина на енергийната ефекйтивност на имота Ви. Основните топлинни загуби в еднофамилните къщи са зоните на покривите, дограмите и основите на къщата. Технологията Blower door test позволява да се определят тези зони и да се пристъпи към тяхното херметизиране. Застудяването на времето позволява да се направят много качествени термограми при локализацията на въздушните течове в сградата. Прецизността на този вид обследваниия е без аналог в строителството и позволява да се постигнат добри енергийни спестявания след прилагане на мерките по херметизация на жилището. В зоната на оосновите и около таблата за газификация, електро и ВиК захранване на къщата също се наблюдават подобни явления, които влошават микроклимата в жилището.
 7. hexagon

  Blower door test

  http://kaldata.com Още малко по темата....
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.