Премини към съдържанието

Apoli

Потребител
 • Публикации

  300
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Apoli

 1. Най-добрата виртуална свирка в форума: Виж мнениетоvalentinus написа на 10 май 2012 - 12:28 : Нека да запазим добрия тон на разговорите - достатъчно с меренията, мерките и маркетинга им ;) -------------------- Непоискан съвет - стойте далече от такива персони, щото ако навлезем в подробности, наистина ще се убедите, че трябва да се стои от такива - далече, далече... Не бих могла да го кажа по-добре. Благодаря, valentinus!

  1. flare

   flare


   тцтц...

 2. Apoli

  За врачките....

  Какво става Мойра? Днес си нещо напрегната...е има и такива дни.Ако това "Belge и Apoli, не е ли по-добре да изясните отношенията си в чата или на лични? " ще ти помогне...ще ги изясним там
 3. Apoli

  За врачките....

  Не.Според мен е обратно - не обичаш да си мерите пишките,защото твоята се оказва по-малка.... .Поне аз съм с такова впечатление от споровете в които си попадал в този чат(които аз съм чела).Ама....според мен това е ,защото работиш с врачка .Ако печелиш клиентите си по почтен начин,може да излизаш от споровете с по-голяма пишка. .Но ти си знаеш най-добре...не искам да ти се бъркам...
 4. Apoli

  За врачките....

  Ей..добре че нямам пишка...веднага щях да я извадя и да си ги примерим ....ама на ...нямаш късмет
 5. Apoli

  За врачките....

  Tи нещо, си много на ясно как стават нещата .В Белгия на врачките,консултанти ли им викат?
 6. Apoli

  За врачките....

  Мойра, не мисля,че с писанието ми съм навлезла чак толкова "дълбоко"в дебрите на магията .По скоро от предходните постове лъха на една "почит" към врачките - колко са добри те! И колко безпомощни са "омагьосаните".А това ,че не използвам в поста ми думи като врачки и ...е защото те само предават една още по-голяма "загадъчност" на тези нещастници.А това че " за сторено зло, действието предизвиква противодействие в пъти по-голямо от действието."ме кара да ги съжалявам още повече.
 7. Apoli

  За врачките....

  Според мен много едностранно разглеждате нещата.На всяко действие съответства равно по сила противодействие.Няма как някой да ми направи магия,а той да остане не засегнат от нея.Хората ,които се занимават с такива работи,никога не свършват добре.Те са нещастни,всички ги отбягват....парите които получават им създават само неприятности....Но всеки си има приоритети...Когато си слаб и не можеш да промениш ситуацията,каквато и магия да направиш ти си оставаш същия нещастник,само дето си усложняваш още повече смотания живот...А човека на който си направил магия,каквото и да му се случи,ако е готин ще си остане такъв до края.Хората ще го помнят и споменават с добро,за разлика от поръчващите и правещите магии.Но всеки сам избира на коя страна да застане...
 8. Е..да не съм луда да си намокря краката посред бял ден....от това се истива най лесно.По-добре да си намокря лицето
 9. О...незнаеш колко са нежни и чувствителни копитцата на калинките,затова мислиш така .
 10. Щом риташ....значи си кон,и по-внимателно - паднаха ми две точки! Сега ще ходя по улиците ,като ...А за теб целувка,не мога да си моря нежните крачета с ритници!
 11. Аз да не съм кон...целувка разбира се
 12. Ща и са оставя в ръцете,да ми покаже балкана и балканските кръчми
 13. На някое много слънчево място,поне няма да се притеснявам,че ще изгори...
 14. Тия клонки дето излизат от джобовете....ми изглежда много....
 15. Какво ли са му направили та така крещи....Не знаех,че тази порода имат толкова много зъби
 16. Това с здравословните проблеми на хората,които са носили дрехите,преди да отидат в магазин за втора употреба успя да ме разсмее тази сутрин .А как стоят нещата с здравословните проблеми на хората,които кроят ,шият ...и т.н. новите дрехи?По тази логика дрехите втора употреба поне ги дезинфекцират...Според мен,един човек,който има възможност да спре да носи дрехи преди те да станат на парцали,има среден или висок стандарт.Следователно и здравният му статус също е добър.Докато една шивачка едва ли може да си позволи да се грижи толкова добре за здравето си...Но тъй като дрехите,които пипа шивачката се водят нови,не се дезинфекцират . А сега сериозно по темата.След като магазините втора употреба съществуват законно,значи рискът от разпостранение на зарази е сведен до мимимум.Същото важи и за редовните магазини. Според мен всеки трябва да си пазарува от местата,които му харесват.Аз не съм пазарувала от магазини втора употреба,но имам приятелки,които редовно си пазаруват от там и имат страхотни попадения.
 17. Преди да умре Буда е казал: (перифразирам)Не вярвайте на това което съм казал.Проверете сами дали е вярно. Разбирам,че ти е важно да подкрепиш мнението си с "някоя дебела книга" .Но будиста има преживявания и проблеми ,когато обяснява това на хора, за които написаното в книгите е по-важно от преживяванията.Ако за Буда е било важно, всичко което е казал, да бъде написано,то той е щял да пише книги ,а не да преподава на своите ученици. За него е било важно , последователите му(колегите му - както много сладко ,го е казал Вало ) да имат преживявания,а не да четат и повтарят това ,което той е казал.Затова в будизма,най-важните неща се предават от учител на ученик.
 18. да ..ама не.Категории като западно мислене,източно мислене....са доста стари и неприложими в 21 век.Това са категории които се използваха миналия век.Земята вече е едно глобално населено място ,където човек може физически да се намира в София(примерно),но да е свързан непрекъснато с колегите си в Сеул,Делхи,Мексико.... Близките ти приятели също може да не са в България,но контакта с тях да е ежедневен.Отдавна вече не е атракция да видиш на летище будистки монах,католически свещенник .....Във всеки по-голям град човек може да намери ресторант с каквато си пожелае кухня,може да гледа ,която си пожелае телевизия,он лайн може да присъства на събитие във всяка точка на света .Има понятие,като глобиш английски,който дори англичаните не разбират добре... Хубаво е човек да чете книги ,но трябва и да се поогледа наоколо,да попътува,за да види промените около себе и да използва потенциала на това развитие.Човек трябва да е тук и сега.Това е една, според мен доста добра, близка цел , която човек може да си постави.(от будистка гледна точка разбира се).
 19. Западно африканската традиция ли имаш предвид?
 20. малко неясно си го казал... Много ....ама много, по-ясно и разбираемо е ако го беше написал примерно така: Будизмът нито субстанциализира възпроизвеждането на някакво явление с цел да се провери твърдение или предположение или да се илюстрира процес,нито дълго се взира, за да види в детайли и от всички страни,познанието през диохотомията на субекта и обекта. :mistaken:
 21. Няколко портретни снимки на Алан Шапиро,които ще са част от книгата му "Emerging from Shadows",която ще издаде тази година.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...