-
Публикации
9416 -
Регистрация
Харесвания
15070 Без думи сме
Всичко за valkiria1
-
Титла
Ice and Fire
Информация
-
Пол
Жена
-
Интереси
Помня доброто дълго, злото-още по-дълго.
Последни посетители
-
кои са предни и кои са задни мръсни мисли ? В една египетска гробница има надпис " Потънах в мочурищата"- това предна или задна мръсна мисъл е ? Разминаваме се в печата за кашера
-
-
Покажете вашите авторски снимки част 4
valkiria1 отговори в добавена от capnemo тема в Фотография и Фотографска техника
Делтата на река Нил- Египет един незабравим круиз по реката ,която египтяните наричат : "Живота на Египет" https://travellingphantom.blogspot.com/2020/10/blog-post_29.html -
Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /
valkiria1 отговори в добавена от Velichka Plyakova тема в Кулинар
Ако все още не сте открили зеленчука фенел за вашата кухня, направете го и няма да сгрешите.Той е типичен за средиземноморската кухня, но има почитатели в цял свят. Уникалните му вкусови качества и характерния мирис на анасон са пикантно допълнение към гарнитура за различни меса. Можете да го поднесете и в сурово състояние към зелена салата. В случая избрах друг вариант.Фенела се почиства и заедно с моркови нарязани на лентички овкусени със зехтин се запичат на фурна. Не са необходими други добавки ,понеже фенела е достатъчно ароматен . След изпичането прибавям сварена киноа, и всичко това с -
Идиотчетата ||-пореден епизод
valkiria1 отговори в добавена от _nib_ тема в Празни приказки и забава
Ако не си обърнал внимание не говорим за архитектурни планове. Ръкопляскаме на завършени обекти. Вродената скромност не ми позволява да покажа един завършен и населен оригинал в земята на чероките. Ще разстроя белгийския кралски двор. -
Идиотчетата ||-пореден епизод
valkiria1 отговори в добавена от _nib_ тема в Празни приказки и забава
Такааа. Оригинал на Plan Toys. "Експертната" комисия начело с белгийския крал установи по неведомите пътища "звездите ми го говорят" ,че сме бездомни и ние решихме да впрегнем целия си наличен капиталов ресурс и да не се излагаме пред европейската комисия по жизнен стандарт. Инвестирахме в световния бранд Plan Toys,верни на принципа "като ще е гарга ,да е рошава". Така най-после се събрахме семейството и добитъка в тия квадрати.Толкова сме пристрастени към новия си дом,че поръчах и на домашните ни чехли да изпишат името на бранда.Можете да ги видите и сами на тази -
За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2021година. ☀️
valkiria1 отговори в добавена от barbuncela тема в Празни приказки и забава
ся, не ми е удобно да кажа моето куче в България колко езика разбира..... и под секрет тежък фен е на Goethe. -
За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2021година. ☀️
valkiria1 отговори в добавена от barbuncela тема в Празни приказки и забава
Простааааак .Марш да отвориш справочника по куртоазия !! Не се казва изпикая Ще кажеш нежно ..да освободя чувствата си ..аман значииии научете ги тия неща.. ---------------- значи да предупредя, ако някоя тръгне да пикае/да освобождава чувствата си / да казва,че отива да си напудри носа... -
За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2021година. ☀️
valkiria1 отговори в добавена от barbuncela тема в Празни приказки и забава
безсссззценна наша, не става въпрос за мои желания. Аз английския език не съм го създала ,че да имам авторски права над него. Ти,подобно на една скица тук с титла , която разправяше,че учила италиянска филология, пък не знаеше да слага определителните членове/ май даже не беше и чувала за тях /. Така и твоята учителка по английски, която толкова хвалеше...правят впечатление тези неща.. стегни се.В краен случай може да го кажеш и напишеш и на български. Тука конете все ще те разберат. Пък и ако вземеш ,че се изпляскаш в среда на англоезично говорящи как ще те разберат хората ?!?! Представи -
За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2021година. ☀️
valkiria1 отговори в добавена от barbuncela тема в Празни приказки и забава
продусер ?!?! producer......продюсер.......от продюс/ произвеждам... и..пр../ като ще е кълчене около езиците, поне да е правилно ... -
Ваши снимки на архитектурни забележителности 2
valkiria1 отговори в добавена от capnemo тема в Фотография и Фотографска техника
Смело може да се каже,че снимките ти са ценни от гледна точка на това,че този интериор никога вече няма да съществува в този вид. Цялата тази зала изгоря в пожара. След колоната вдясно се намираше и съкровищницата на катедралата, която също изгоря. Безценните богатства,бижута и короните за коронациите принадлежали на френските крале и утвар от нея са били евакуирани през подземен тунел. -
Идиотчетата ||-пореден епизод
valkiria1 отговори в добавена от _nib_ тема в Празни приказки и забава
Така...така...... ще взема да сготвя аз едни котлети от белгийско говедо пасло трева около река Лис / името не звучи много кралски /. Ще го поднеса върху канапе от стриди от Trinité-et-Tobago/ пардонемоа за френския ми/ и сос от жлъчката на Белджъм-а и ще взема да го постна в кулинарния да затворя аз тая Валкирия.... Ще надцакам и вас.... Времето е топличко. Ще се разходим, после Капитана ще сглобява една дървена къщичка /бездомни сме и ще живеем заедно с играчките на детето/ и те така....... Ще ви нагледам по-късно.... -
Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /
valkiria1 отговори в добавена от Velichka Plyakova тема в Кулинар
Когато искаме нещо топло,бързо и лесно за закуска. Тестени хапчици...наричам ги така защото нямат форма. Гребвам от тестото и ги пускам в загрята / но не гореща/смес от равни количества гроздово олио и зехтин/ . Сиренцето е козе/тука му казват занаятчийско сирене-произведено е във ферма/. Полях го с мед и посипах с карамелизирани кокосови стърготини. Млякото е кокосово. За цвят и аромат торбичка с лавандула.Добро , вкусно и ароматно начало на деня. -
Покажете вашите авторски снимки част 4
valkiria1 отговори в добавена от capnemo тема в Фотография и Фотографска техника
-
Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /
valkiria1 отговори в добавена от Velichka Plyakova тема в Кулинар
Пилешки хапки/BBQ/, артишок / предварително поставен за около 10 минути в гореща вода с лимонов сок за да не потъмнее / след това запечен на фурна със зехтин, пармезан, сметана, един жълтък и розмарин/ всичко накрая полято със сос от лимончело, мед, щипка канела, зехтин и лимонови корички/ и клонче плод касис.Соса отново е моя импровизация.
-
Разглеждащи това в момента 0 потребители
Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.