Премини към съдържанието

valkiria1

Потребител
 • Публикации

  9951
 • Регистрация

Всичко публикувано от valkiria1

 1. и ако някой строи конете в една редица и заповяда : умните надясно ,красивите наляво, тоя трикрак кон в коя посока ще препусне ?
 2. това в кое кристално кълбо с герб го видя бе Франчи, или да те сертифицираме със странични отклонения? И за сведение при мен е 18 часа ,неделя ,24 октомври.
 3. да ти кажа даже знам държави в които няма зоологически градини. В други пък има по няколко национални паркове фрашкани с лъвове, но няма нито един на гербовете им . Ама ти като си закиснал само в Монте Карло откъде ще ги знаеш тези неща ? ------------------------- Как разбра това за чейнето, лично ли ти го споделих или го видя в чаша с някой герб ?
 4. не виждам никаква прилика в горната част на чашите. За да не изпадаме в ненужни и вече излишни обяснения , постарах се да намеря нещо,което ще е полезно за Франчи. http://www.resol.bg/?page=topmenu&topmenuID=11
 5. какво има да разбираш?Колко пъти да ти се обяснява. Помисли защо има лозови листа и грозде на чаши от район където няма и една лоза за снимка поне. Както казах, това е символика и нищо друго. Мога да ти покажа и герб на една държава в която никога е нямало лъвове,но три такива стоят на герба и. Има и държавен герб на държава на който е изобразена любимата птица на човек,който е бил завоевател и не е от местното население .Няма нито грозде,нито лозови листа изобразени на герба но в държавата се произвежда вино. Забавна е твоята убедност , че всички с които си комуникираш са идиоти .. Продължавай да ни веселиш............както беше казал един капацитет от друга категория. Смехът е здраве и в това отношение ти дължим едно Благодаря!
 6. Франчи, точно на мен не ми обяснявай за Хайделберг,особено за старата част на града където се намира един от кампусите на „Рупрехт-Карлс“. Така че престани да си въобразяваш че благовестяваш. Дразнещо е да се пънеш да ми обясняваш нещо и да не знаеш как се пише и произнася името на града .... Колкото да съдовете, това не са такива за вино. Никак даже. Особено с еднаква форма пък за различни видове напитки както обясняваш в поста.Запомни едно ,чашите за вино са различни за различните вина ,нооо винаги са леко заоблени към върха и това е с цел при лекото въртене на виното то да се аерира и да освободи повече от ароматите си .Твоите са буквално отворени широко. Що се отнася до съдинката с надпис Bad Peterstal. Има населен район ,който носи същото име в добавка накрая Грисбах . Района е планински. Студ на кутийки. Лози никакви Там бутилират минерална вода Имаше май някакъв католически манастир с музей на дестилацията и това е. Една бутилка вино не е излязла от региона. Това в противовес на твърдението ти за гроздето по чашите. Така че това което ти имаш не са чаши за вино, а чисто и просто сувенири ,които служат за свещници, хайде в краен случай сервирай в тях и мелба, пък аз ще си мълча за да впечатлиш някоя кандидатка за графиня . Но такива съдинки няма да видиш до задължителните шест вида чаши ,които се слагат на официални вечери. Отварям ти очите, за да не посегнеш към свещниците,когато иконома по виното дойде до теб с бутилката вино. С други думи тук единствения със заблуди си ти обладан от величествена мегаломания,която ти затваря и очите и разума.Показваш съществуването на два отчетливо различни свята:този на фантазиите си и този на действителността. Какъв пример може да си ти за какво и и на кой, че не разбрах ?
 7. жалък опит да се измъкнеш. Нареди няколкото"чаши" една до друга......стига ги скривай наполовина. Нареди ги така двете или колкото са една до друга, да ги видим коя с герб,коя без герб,коя с грозде ?!?! Чакам.......задачката беше да снимаш герба какъв е тоя буламач дето го ядеш ? Конски боб с ориз и царевица ?
 8. Благодаря ,харесвам тази песен ,особено в изпълнение на Сарит Хадад. Когато се заслушаш ще чуеш ясно как се произнася името Исраел ........................ Шма Исраел/Sh`ma Israel/ ..... Слушай Исраел .
 9. Ако калъфа е нямал герб с лозови листа и грозде , нормално е да не ти е благодарен...
 10. Вярвам ти. Аз се нагледах на расови коне в Дубай. Наистина струват милиони.Коня на шейха струва над 5 милиона и пътува в климатизирана каравана .Ескорта му е от поршета и беемвета на дубайската полиция. Ама само един кон са го стягали да бъде сенатор....ако не вярваш питай Калигула. Стига си лъгал.Как ще познаеш по лицето му че е засрамен.
 11. абе расов, ама кон ...и ветеринарните докторки не спят с тях.
 12. На този съд има изобразен герб. Графовете Бернадот, които са собственици на острова са имали четири герба в зависимост от съществени събития в техния живот. Наличието на грозде или лозови листа не показва ,че съда е предназначен да се пие вино, а имат друга символика. Хайде сега да ни снимаш "чашата" обърната към нас и да видим герба ?!
 13. Ееее Франчи, неблагодарен ще излезеш да знаеш. Показваш гащи, чорапи, атавистична космена покривка и какво чакаш да коментира човек-диплома от Оксфорд ,ли ?То твоето благополучие се вижда ,черно на бяло тук, какво има да му гадае човек. Колко народ ти помага да мечтаеш, че пътуваш към Монте Карло,че ти правят масаж във Велинград ,че се изтягаш щастливо на вила във Виетнам,че подаряваш диаманти и шарени везани чехли на любимата, че пазари ретро кола, че вечеря на марината и пр.. и всичко това казано доброволно от теб. Някъде да видя да те подигравам ,че показваш снимка на транспарант на офисна сграда снимана от кулата Еуромаст на върха на която има ресторант и се закани да изтичаш да купиш жилище в офис сграда в която ще настаниш наематели да живеят. Това се случва за н-ти път да чопнеш нещо от Гугъл и да го представиш като сензация .Не, не те подиграх. Оставих те да мечтаеш ,защото тази дума на английски има и друго значение. Целия форум, се закъхари за квадратурата на жилище в сграда в която няма жилища. Какво да те прави човек, таман оставиш една небивалица недовършена и скачаш на друга. Кой къде ще пише,не е твоя работа, освен ако не закупиш форума и да изпъдиш половината участници . Защото и това беше опция, която обаче не обясни дали ще платиш кеш или на вноски.Нищо от написаното от теб по-горе няма да промени факта,че пиеш вино,вода и бира от свещник и бъди благодарен ,че те учим да не се излагаш на някой аристократичен прием графе,а иконома по виното да умре от смях. ------------------------------------ На теб май отдавна трябваше да ти стане ясно ,че твоите комплекси не са общовалидни и е излишно да се напъваш да прокараш частните си случаи на общо основание. Не ме интересуваш персонално и не роптая срещу теб, а срещу впечатлението което оставяш че си общуваш само с идиоти, които ядат доматите с колци. Той свещения потир бил от дърво .Поне така разправя Дан Браун. Двама са тук дето вършат чудеса : Дрешника от сутринта от 5 часа превръща парите във ракия, а Франчи дървото в стъкло и пие от него не кръвта Исусова , ами бира, два вида вино и вода. Сега, не искам да го разочаровам и за червения цвят на бебешките му покои,защото пак ще изляза лошата. Защото не червеното ,а пурпурното/кралско лилавото/ и синьото са кралски цветове. Ако е принц би трябвало да го захранят с дървена лъжичка. В края на краищата и Исус е захранен така.
 14. Ауми, какво сега, трябва да ти чеша IQ-то ли ?!?! мислех ,че няма нужда да ти уточнявам ,за н-ти път ,че четеш превод на руски от този линк, с което исках да ти обясня откъде произлиза разликата в изписването. Пусни едни очи по-надолу в линка който си дала ,ще видиш същото.Посочвам ти го и ти го подчертавам и болдвам. С което смятам спора за приключен!!!
 15. Човека е рано рано в алкохолни изпарения. Не му се връзвай. Бас хващам,че и той не си разбира . да ти стане ясно мешавицата : http://jewishencyclopedia.ru/ ......................................................... Ако с последното си изречение визираш последователите на Исляма ,да знаеш ,че шариата е човешко дело, а не на Аллах.
 16. попитай в тази група, колко български евреи,които живеят в България знаят иврит ?Децата и внуците им знаят ли иврит ? Кога за последно са отворили синагогата в Пловдив,забутана на една уличка без изход ? лека нощ Ауми
 17. нали писах .....трябва ли да уточнявам че става въпрос и за руски евреи?! същото е с имената Ревекка и Ребекка-неправилен превод,който дължите на гърците. Вулгария и България....също на гърците..... Прекалено си се вперила в У-кито .Най-лошия начин да подходиш към Каббала. Лайтман е комерсиален. Нусах ашкеназ , какво да го правиш
 18. Важно е разбира се. Всяко едно нещо има смисъл. Името Исраел е дадено на Яков лично от Адонай.Пише го в Библията в Битие Исраел е съчетание от думите :сар-принц/княз/,сарах- той управлява като принц, Ел-Бог,раах -той вижда. Яков засвидетелства лично с думите си кой му е дал името и затова нарича мястото на срещата Фануил в памет на събитието- Фануил/лицето на бог/ тоест "видях бог лице в лице "ראיתי אלהים פנים אל פנים Така че аз го пиша и изговарям правилно, а всеки който интерпретира първата част от името в просташки смисъл или го пише с буквата "з" като руснаците, е невежа.
 19. Стана ми интересно и прехвърлих отгоре отгоре темата. Толкова писаници,дрънканици, един пък даже научил за каббала от писаниците на някой си Апостолов,който буквално пък преписвал от други източници. Както казвам аз ,когато тук "заговорите" за каббала излиза като алабалакабала. ..тоест нищо. Защото дори не изписвате правилно думата. Написах Кабала в горния си пост ,за да видя дали някой напращял от знания тук няма да ме поправи. Не Кабала , а Каббала.Това е защото преводачите не спазват знака за усилване дагеш.Буквата "б"....".בּ" е изписана с точка вътре, което е знак за укрепване дагеш/ значението на знака е да усили ,удвои звука/. ...קַבָּלָהТогава какви "знания" си обменяте за Каббала тук не е ясно.До Каббала не се докосва никой ,който няма задълбочени знания по Тора, Талмуд,Мишна. В този смисъл да отбележа,че Кабала на Лайтман ,не е каббала. По разбираемо казано Каббала е един вид устната Тора. То и името/на каббала/идва от "лекабель"-"получавам", така както Тора е предадена най-напред в устен вид Синайското откровение получено от Моше е устната Тора и без съблюдаване на нейните закони никой не може да претендира да говори и пише изобщо за каббала.Имаме специален празник Шавуот/ като част от трите най-важни религиозни празника шалош регалим/ след трансформацията му от земеделски празник, той отбелязва точно това -даването на устната Тора.Цялото напрежение което е между садукеите и фарисеите в миналото е схващането коя част от Тора трябва да се зачита приоритетно-Устната или Писмената Тора. Останалото са глупости на килограм, които могат да се пишат, четат и интерпретират на воля, включително и тук.
 20. e, случая е отбелязан в "светската хроника" на селото още преди време :сега вече се вижда и герба . Обикновенно не само на Майнау, но и другаде подобен род стъклария се продава за ползване като свещници или за съд в който се поставя вода и резен лимон или листа мента ,за да си изплакнете върха на пръстите,когато ядете нещо с ръце/обикновенно риба/. Те нямат никаква стойност като антика. Калин се вози на яхта и показва екзотични преживявания и ми се струва нелогично да подпомагам парично форума му,но виж Франчи който тази година мечтаеше за Монте Карло,за виетнамските острови и не стигна даже до мечтания Велинград ,за каляски, за аристократични вечери на марината ,които обаче завършваха на балкона на апартамента с тарелка местни произведения , заслужава да открием сметка и да му купим поне един истински сервиз ,даже два за вино....един за бяло и друг за червено . Действайте, публикувайте сметката и аз ще внеса скромна лепта за зестра на стария ерген?!?! Ето едно позитивна-пожелателна кауза,която да спаси "аристократа" сред хергелето на форума.
 21. Това е твоя избор, аз само посочих елементарните несъответствия. На "прозренията "му за религиозния пантеон на Египет съм се смяла истински и на глас денят при мен приключи ,лека нощ !
 22. Апологетите на "научната и професионална" аргументация в другата тема, не разрешиха ли вече въпроса веднъж завинаги, та се стигна и до Кабала. В нейните времена е била заплаха бубонната чума.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване