Премини към съдържанието

Hedron

Потребител
 • Публикации

  46
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Hedron

 1. Hedron

  Jar Computers - Мизерници

  Ако беше прочел по-нагоре, щеше да разбереш, че не мисля, че кабелите са срязани нарочно, а че купуват боклуци и после ни ги продават. А това си е факт! А подобен род поведение на българския пазар трябва да не се толерира, защото от толериране на подобно поведение сме на тоя хал за 90% от стоките и продуктите у нас.
 2. Hedron

  Jar Computers - Мизерници

  Това същото захранване, не беше от ония дивните Noname дето са за по 30 лева и се продават под път и над път, а беше Fortron за 70 преди 2 години! Колкото до това, че никой не ме е карал - да така е. Аз си направих извода за това какво продават Jar, вие продължавайте да им давате пари за боклуците, които продават. @izabel1 - как ги напълних 500GB със снимки - снимам изцяло в RAW формат. На моя фотоапарат това прави по 13-15MB на снимка, а аз снимам много и често. За филмите си имам друг диск, като иронията е, че той остана здрав. @izen - още по-весело, значи имам един много голям шанс, да си купя непроверена стока, преминала рекламация от друг потребител. Не знаех за това, но то само затвърждава мнението ми за тази фирма.
 3. Hedron

  Jar Computers - Мизерници

  Като загубиш 500GB данни - снимки и документи - заради избушил кондензатор на захранването - пак ще си говорим. Добре, че на една голяма част от тях имам бекъп, че иначе съвсем щеше да стане грозно!
 4. Hedron

  Jar Computers - Мизерници

  Не, но според мен в Jar продават боклуци! Не ми е първия кофти компонент и вече ми писна. Веднъж или два пъти - случайно е, но повече - не е, по скоро е въпрос на купуване на най-евтините възможни части. ATX захранване, закупено от тях, съвсем на скоро ми изгори 90% от настолната машина. Само единя от двата твърди диска остана жив.
 5. Днес си купих външна кутия за 3.5" SATA диск. Каква беше изненадата ми, когато отворих кутията, за да монтирам диска и видях, че кабелите, които трябва да подадат захранване на диска са като срязани с нож близо до платката, а за да стоят на място са залепени с лепило. Един съвет от мен - не пазарувайте от Jar Computers, ако не искате да се озовете притежатели на дефектни компоненти! Това е въпросната платка, а захранващя кабел виси безпомощно на няколко капки лепило. Това не го е имало дори и в зората на бизнеса с компютърни компоненти в България! И тогава имаше много дефектни части, но подобни изпълнения нямаше. Бях дългогодишен редовен клиент на Jar. Но повече - никога!!!
 6. Човече, не си добре ! 10 000 за компютър, на който всичко което ще правиш е да играеш игри - не си наред. Има достатъчно други неща които да направиш с толкова пари. Само за пример - можеш да вземеш да се запишеш на частни уроци по български език, защото правописа ти е толкова зле, че направо не ми се коментира колко! Да не говорим, че колкото и скъп компютър да вземеш, той няма да е актуален 10 години. ПП: Някой да знае телефона на психиатрията, автора на темата се нуждае от усмирителна риза .
 7. Продават се. Само дето са по над 100 долара в e-bay. Има и уникати, които са още по-съкпи.
 8. Не се отварят картинките, защото са директна връзка към сайта.
 9. Попаднах на това в интернет, и ми направи впечатление детайлността на изработката на фигурките. До колкото разбрах тези фигурки са от стъкло, а човекът, който ги прави е швед. Чудех се дали сте виждали да се предлагат някъде в България. Ето някои за пример: Толкова са детайлни, че чак се виждат отделни косъмчета от козината на животното.
 10. Стария дизайн беше много по-добър. Това сегашното е леко претрупано. Само се чудя, защо никой дизайнер не мисли как би изглеждал сайта който прави без банерите. Аз на пример ползвам разширение за блокиране на реклами (по простата причина че ме дразнят супер много) и в текущия дизайн има страхотни дупки, направо кратери, на местата на банерите - говоря предимно за банера до новините. В стария дизайн това не беше така: Освен това ако се намало броя на новините на страница за да не стърчат така под менютата би изглеждало доста по-добре
 11. Hedron

  Проблем с резолюцията при OpenSuse 10.2

  За драйвера: Трудно ще ти прецака xorg сървъра, има default профили и драйвери за него, само не забравяй да направиш деинсталацията и преконфигурацията от init 3. За дистрото: Най-вече конфигурационни профили, пълна поддръжка на USB-HDD boot, монтиране на дискови устройства по disk-id - нещо подобно на монтирането по етикет, само дето етикета е служебен. Пробвал съм да правя инсталация върху USB-HDD със openSuSE, Fedora и Debian. резултатът е: 1. Debian - изобщо не се инсталира, не разпозна USB-HDD устройството 2. Fedora - версия 5 разпознаваше устройството само в expert режим, но не можа да направи инсталация на boot мениджър на място, различно от вътрешния диск (което не ми върши никаква работа). Версия 6 разпозна диска, инсталира се на него, качи bootloader но изобщо не зареди. 3. openSuSE - инсталацията протече без проблеми, още по време на инсталацията се задава метода на монтиране на файловите системи (by disk id), bootloader-а се инсталира на правилното място. В резултат имам напълно работеща система, инсталирана на външен USB-HDD, зарежда и работи на всяка машина с възможност да зарежда от usb. Ако се използват конфигурационни профили за най-често използваните машини не е нужно да се променят никакви настройки, всичко си тръгва настроено веднага. Притежава и отлична система за инсталация и ъпдейт на софтуер - Zen. Освен това SuSE поддържа Xen виртуализация за изграждане на мощни сървърни решения - поддържам един такъв и съм много доволен от начина по който работи. Също позволява пълен scripting на конфигурационната система, което дава възможност за правене на автоматични конфигурационни скриптове без да се налага да се пишат огромни bash романи . Като цяло конфигурацията и поддръжката са доста опростени посредством мощни конфигурационни приложения. Разбира се ако желаеш да редактираш конфигурационни файлове - никой не те спира. Поне на мен това ми е достатъчно за да избера да ползвам това дистро за десктоп система. Вярно малко е тежко, но пък е доста функционално. Специално с използването на конфигурационните профили си спестявам много работа, защото използвам инсталацията на 4 различни компютъра.
 12. Hedron

  Проблем с резолюцията при OpenSuse 10.2

  Пробвай да влезеш в init 3 и като root да стартираш следната команда: sax2 -r Това ще направи пълен редетект на графичната карта. Възможно е драйвера да не е читав. Аз нямам NVidia за да видя какво е с нея, но с ATi повечето проблеми са с използване на кофти драйвер. Ако знаеш кой е правилния kernel модул можеш да пробваш sax2 -r -m 0=kernel_module Между другото openSuSE е отлична дистрибуция, стига да знаеш как да я използваш. Поддържа някои "екзортични" технологии, които са слабо застъпени или зле поддържани в някои други дистрибуции, а в други направо липсват. Основната причина да го ползвам са точно тези "екзортични" неща.
 13. Hedron

  Проблем с резолюцията при OpenSuse 10.2

  Специално под openSuSE 10.2 не е нужно да редактираш нищо. Само пускаш конфигурационния инструмент sax2. От него си настройваш резолюцията:
 14. Имаш Полтър Гейтс в компютъра. Това в рамките на майтапа. Най-вероятно е дъното, за всяка друга гръмнала част ще получиш син екран.
 15. Всичко това е много хубаво, аз нямам нищо против карането на къси светлини през зимата. ОБАЧЕ това май важи за всички, включително и за катаджиите. Аз работя до КАТ в Дървеница виждам, че има катаджии, които не си пускат фаровете. Интересно, кой ще ги глобява тях?
 16. Да, това е истина. Но не е нормално да превръщаме национална трагедия в световна такава. Всеки ден в държавите от т.нар. трети свят умират деца, и това е в продължение на години, и е в резултат на политиката на онези държави, дето се наричат "велики сили". Това, че преди 5 години е имало атентат в САЩ, не дава основание за заглавия от сорта на "Камбаните на света бият за 11 септември". Какви камбани, какъв свят, какви пет стотинки ?!?!?!?? Осъзнайте се най-накрая. Трагедията е факт, но е НАЦИОНАЛНА - иначе казано, тя е трагедия само за САЩ. Имаше изказване за това, че не се говори за жертвите на цунамито в индонезия. Защо не се говори ли?!?!? Не се говори, защото не става дума за <ирония> "великите" </ирония> САЩ. Също се чудя, защо на 26 април не се появяват такива заглавия за трагедията в Чернобил, която по своя мащаб и продължителност е много по-голяма (вярно, споменава се от време на време нещо, излъчват се филми, АМЕРИКАНСКИ филми, в които се говори умно-умно какво е станало и как това е заради бившия СССР и неговата политика, но като цяло темата се подминава почти тихомълком, а хората в района на аварията носят последствията от нея, и ще ги носят поколения наред)? Май причината е същата.
 17. Hedron

  Въпрос относно кирилизация на SUSE 10.0

  За цялостно кирилизиране на SuSE или друг Линукс използвам bglinux пактеа. Аз препоръчвам да не сетваш всичко на CP-1251, а да инсталираш bglinux и да извършиш настройката с него, но да сетнеш за енкодинг UTF-8. Аз работя така, имам кирилица навсякъде. Единственно след инсталацията и настройката трябва да рестартираш xorg сървъра. А колкото до кирилица в ICQ - по този начин ще получиш кирилица в GAIM, но по-добре направи следното - Изпълни тези команди като root: rug sa --type=YUM http://software.opensuse.org/download/KDE:/Backports/SUSE_Linux_10.1/ Backports rug sa --type=YUM http://ftp.gts.lug.ro/packman/suse/10.1/ packman rug sa --type=YUM http://ftp.gwdg.de/pub/linux/misc/suser-guru/rpm/10.1/RPMS/ guru rug in kopete Това ще ти инсталира Kopete (многопротоколен messanger), версия 0.12. В тази версия можеш да настройваш енкодинг за всеки акаунт по отделно. С командата rug in можеш да инсталираш и друг софтуер, наличен във вече добавените репо-та. За повече информация виж тази страница
 18. Hedron

  Suse - проблеми,мнения,въпроси

  Е това вече беше изцепката на деня. От около 5 месеца използвам openSuSE 10.1 като система за стартиране на множество компютри - разбирайте външен USB HDD (не е фабрично произведен така, използвам нормален ATA100 диск в External Enclosure) и хардуерни профили чрез SCPM. Ползвам го на 5 различни машини с РАЗЛИЧЕН хардуер на всяка. И тук ида най-интересното. Първоначално тази инсталация беше направена на Maxtor 80GB с bad сектори и проблеми с механиката. От този диск Windows XP едва четеше, а за зареждане направо няма смисъл да си говорим. За майтапа си направих опита как ще върви SuSE инсталирано върху този диск, стартиращо се от USB. Направих си reiserfs дял, точно върху мястото с най-голяма концентрация на лоши сектори. За да няма неясноти пояснявам: Диска беше разделен на дялове и на първите два имаше много bad сектори. Изтрих ги (общо 2х10=20GB) и на тяхно място създадох дяловете на Linux. Диска беше тестван преди това и тестовете показаха, че колкото и да се "лекуват" лошите сектори, се появяват нови прогресивно. Каква беше изненадата ми, когато SuSE не само се инсталира, но и вървеше перфектно. Работата с този диск продължи цели 3 месеца. Единственото което се наблюдаваше, беше забавяне на работата от време на време, предполагам заради трудно прочитане на информация от повредени области на диска. Същия този диск със системен дял разположен точно в най-голямата концентрация на лоши сектори и файлова система NTFS, не беше в състояние да зареди ОС След три месеца безпроблемна работа с този диск, механиката му се скапа и той повече не тръгна. Сега използвам нов диск Seagate 80GB за външен USB HDD. Дяловете на линукса отново са на reiserfs. Личните ми изводи са, че тази файлова система далеч не е Ако някой желае, мога да опиша точно как се прави такава инсталация на SuSE, така че да не се налагат прекомпилирания на ядрото, смени на опции на boot loader-а и една камара други подобни глупости, а всичко да си върви с един единствен избор направен в boot менюто при стартирането на системата. На мен ми отне доста време да открия всичко сам, но съм много доволен от резултата. Така ползвам една и съща операционна система където си пожелая, единственното условие е, машината да може да се стартира от USB HDD, макар че ако диска се извади от кутийката и се бучне директно в машината също става.
 19. Скоро след пускането на сайта, kal ми се похвали с него. От тогава насам редовно го следя. Сайта е изключително полезен и е много добре направен. Поздрави на екипа.
 20. "Thinking In Java" на Брус Екел е най-добрата книга за Java която съм чел. Това е можеби единствинната книга в която авторът обяснява всяко нещо по такъв начин, че да стане ясно защо това нещо е точно така както е показано. Повечето книги са написани на принципа "Това е така, защото така трябва да бъде!" - няма и грам обяснение на това за което става въпрос. "Thinking In Java" пък е на принципа - "Това е така, защото <следва подробно обяснение защо това е точно така>"
 21. Това не е въпрос на патриотизъм и национална гордост, а е въпрос на лично предпочитание. Всичко останало е глупост. Между другото българските пакети на Линукс са в пъти по-добре преведени от тези на Windows. И все пак има страхотни недомислици при преводите.
 22. Hedron

  KDE - How to?!

  Преди да пишете нещо помислете малко. Точно заради това, че KDE е само графична среда е възможно да бъде инсталиран под Windows. KDE on Cygwin KDE on Cygwin The KDE on Cygwin project is started to enable the kde desktop on Windows OS based on cygwin, the xfree86 server and the qt library (qtlib). Note: Development has been stopped, see http://mail.kde.org/pipermail/kde-cygwin/2005-September/003009.html Има и друг вариант - да се инсталира X сървър за windows (да има такова животно) и да се инсталира QT + KDE. X за windows То и предния вариант по същество е това де Има и трети вариант - виртуално ПС с Линукс на него.
 23. Зависи за какво. SuSE е доста подценявано дистро, но с него се постигат наистина полезни неща - миналата седмица например си направих prorable SuSE върху външен USB-HDD с пълно разпознаване на хардуера (за машини, на които го използвам за repair) и хардуерни профили за машините на които работя в къщи и на работата. Постигнах нещо като лаптоп без лаптоп
 24. Номера с тоя toolbar е малко глупав (no offence), имайки предвид, че можете да направите лента с бутони само със средствата, достъпни в Windows. Следва описание стъпка по стъпка на това как се прави такава лента без нужда от допълнителен софтуер: 1. Създавате празна директкория някъде на диска (в моя случай, директорията се намира на десктопа) 2. Слагате в нея желаните шорткъти: 3. Правите Restore на Explorer прозореца така, че горния край на екрана да е свободен 4. Изтегляте иконката на директориято до горния край на екрана: 5: Последните настройки са въпрос на вкус, аз намалявам размера до 1 ред: Махам етикетите към иконките: Крайният резултат е: Предимствата на този метод са няколко. На първо място тази лента не заема допълнителни ресурси. Освен това поради малкия размер на иконките е възможно да сложите повече шорткъти на удобно място. Освен това можете да сложите повече от една лента с различно съдържание. Най-голямото предимство обаче е, че не се налага да се инсталира допълнителен софтуер, а и да се наложи преинстал после се възстановява много бързо. Използвам такава лента от около 5 години и съм доволен от нея
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...