Премини към съдържанието

sisko125

Потребител
 • Публикации

  3
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

6 Неутрална репутация

Всичко за sisko125

 • Титла
  Новобранец

Информация

 • Пол
  Жена
 1. Съжалявам ,ако излиза,че се оправдавам и никак даже не защитавам подобни прояви на безхаберие и разхайтеност,просто исках да обясня каква е причината за закъсненията на линейките.Защото се спекулира с темата и излиза ,че сме виновни основно ние,които сме на предния фронт.Знаете ли какво е да отидеш на адрес в циганската махала,с 20 мин.закъснение и да те чакат стотина освирепели цигани,чийто близка е починала само преди 10 мин.Ако не слезеш-лошо,ако слезеш -бой.На мен ми се случва доста често да отивам със закъснение ,без да съм виновна и дори без да знам. А,че има и доста некадърни кадри в системата и това е вярно,но няма как да е иначе,след като заплащането е мизерно,условията на труд са ужасни и си, както каза някой по-горе,с единия крак на подсъдимата скамейка. А,че има и доста некадърни кадри в системата и това е вярно,но няма как да е иначе,след като заплащането е мизерно,условията на труд са ужасни и си, както каза някой по-горе,с единия крак на подсъдимата скамейка.
 2. Причината в закъсненията на линейките се дължи главно на това,че се обаждаш на едни хора,които изобщо не познават местността,после те изпращат съобщението на диспечерите от съответния спешен център,който от своя страна изпраща съобщението на диспечер от съответния филиал за спешна помощ ...и ,чак тогава, случаят бива предаден на екип на спешна помощ.Значи, за южна България такъв център има в Кърджали,откъдето ти вдига диспечер,приема обаждането /всякакво,дори и за температура на възрастен,през работното време на джипито/,разпитва те "обстоятелствено",но явно несъществени неща,щом те праща на температурно състояние,в същото време пише на компютър/да вметна,не се знае как пише -бързо или бавно/,после изпраща чрез компютъра си случая на вече квалифициран диспечер в центъра за спешна помощ Пловдив,но този диспечер няма никаква нужда да е квалифициран,щото случая е приет от друг ,а той от своя страна го изпраща на съответния филиал от където е повикването.Дотук както виждате ,се преминава през доста перипетии,докато едно повикване бъде предадено на екипите,може би някъде около 10 минути,а може и повечко.Е ,направете си извода,защо закъсняват линейките.Много често са ме пращали на адрес ,който се повтаря и в друго населено място и когато отидеш,се оказва че на този адрес болни няма,а адреса е в друго село в северна България например.Мога да дам много примери ,откакто влезе в сила прословутия СПЕШЕН тел.112,объркванията са ежедневие,а озлобелите пациенти нападат нас.
 3. Здравейте!Аз съм служител в един филиал на спешна помощ Пловдив и искам да ви кажа ,че не сме получавали никакви бонуси през 2011,освен по около 200лв в края на годината,като "коледни",които са наши пари ,спестени от СБКО/за които не знаят ще поясня,че това са пари, които се удържат от нашите заплати, за поддържане на базите за почивка/. Освен това получаваме по 2 лв на дежурство за храна,във вид на купони,а трябва да получаваме,доколкото ми е известно, х 2% от мин.работна заплата за страната,т.е. 4,80 лв Основната ми заплата е 515 лв,получаваме и пари за извънреден труд,които са смешни,но не мога да цитирам с точност,мисля около 2-3 лв.Та в общи линии всички надбавки ,които вземам ми покриват данъци и всички други удръжки и вземам чисто около 500 лв. фелдшерска заплата.Няма да ви споменавам за всички малоумни,с които си имаме работа,за циганите,които вечно си търсят някакви права,без да имат каквито и да е задължения,как ние сме виновни за всичко и сме длъжни на всички.Мога да говоря много по темата ,но рискувам да ви отегча. Наистина,мога да потвърдя,че всички бягат като опарени при спешен случай,докато не дойде линейката и после очакват чудеса,дори полицаите ,когато са пристигнали на ПТП преди нас ,не се опитват да дадат първа помощ на пострадалите,а чакат екипите на спешна помощ .
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...