Премини към съдържанието

Димитър 59

Потребител
 • Публикации

  5582
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

3906 Уникална репутация

Всичко за Димитър 59

 • Титла
  ИТ специалист

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Мадрид
 • Интереси
  Компютри,аудио,видео,фото

Последни посетители

15206 прегледа на профила
 1. Мнения за Signal App

  Преди беше Скайп,сега може Вайбър да е.Аз съм в Испания,тук пък всеки използва WhatsAPP.
 2. Мнения за Signal App

  На смартфона си имам инсталирани Viber,WhatsAPP,Kakao Talk,Signal,Skipe, Messenger.Така е защото различните ми контакти си имат свои предпочитания,а не мога да ги накарам да използват една програма.Има такива,които имат Сигнал,но едновременно и някоя друга.Направило ми е впечатление,че при Сигнал качеството на звука(при разговор) е малко по-слабо,в сравнение на повечето от изброените.Иначе за чат е добър.
 3. Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Изпаренията над водата,при голямо разстояние правят невидими обектите.
 4. Трябва да има някакви объркани настройки.Не знаем какъв ти е драйвъра на видео картата.Има ли отделен контрол панел за него?Макар че по-бързо може да се поправи с деинсталирането му и инсталиране отново,но при едновременно включен само телевизора,за да се самонастрои автоматично по него.
 5. Въпрос IPTV и Powerline адаптер

  Ние четем,но май ти не разбираш какво пишем!Не ти казвам да окабеляваш.Този адаптер служи да предаде сигнала от рутера към устройства,които са на по-далечно разстояние.В смисъл ако телевизора беше на по-далече(през три стаи) и не му достига силата на сигнала,адаптера се слага по средата,между рутера и телевизора,за да може да прихване и предаде отново същия wifi сигнал.Той не усилва или вдига скороста на интернета!Напротив има известен спад,в сравнение с директния сигнал от рутера.Затова ти казах,че от три метра,по-силен интернет ще имаш през директно свързване към рутера с wifi,отколкото ако сложиш адаптер(посредник). При тази скорост не би трябвало да прекъсва поради интернета!.Аз имам ТВ бокс,с който гледам IPTV,свързан през wifi.Разстоянието до рутера ми е 12 метра,при това в е съседна стая.Там скороста на интернета,който достига през wifi-то ми е 20 mbps.!Не ми накъсва картината никога.
 6. Photoshop Resize

  Просто,когато преоразмеряваш,маркираш отметка да се запази съотношението на страните.След това задаваш за височина 140,а широчината ще се определи автоматично.После ако искаш я въртиш,режеш или нагласяваш както си искаш.
 7. Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Въпроса не е само за едните.Можеше да се допиташ до чичко гугъл по този въпрос,за да получиш ясен отговор.Ето чети:Радиолокатор
 8. Въпрос IPTV и Powerline адаптер

  При това положение този адаптер е излишен.От 3 метра ще имаш достатъчно силен сигнал и скорост през WiFi ,за да подкараш IPTV-то на новия телевизор.Ако си платил за някоя IPTV ,нямаше да питаш как да проработи.
 9. Проблеми с форума

  Щеше,ако имаше начин как да се докладва.В случая,още с кликането за да отворя темата,излизаше този прозорец от снимката.Нищо не позволяваше да се направи за да се махне,освен да затворя браузъра.
 10. Проблеми с форума

  Когато отворя темата Продавам трафик. ,пусната днес,ми излиза:
 11. Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Тази „част“ която не се вижда,а ти уж ясно виждаш,е много малък процент и е почти незабележима на тази снимка.За да разбереш ти трябва снимка,с обектив който позволява доста по-голямо приближение.Тогава ще установиш че се вижда ясно брега.А не ти идва ли идва на ум,че може да е скрито от изпаренията на водата?
 12. Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  В началото на темата се бях амбицирал да снимам кораби навътре в морето,за да хвана това „изчезване зад хоризонта“.Слагам го в скоби,защото такова не успях да заснема.Снимах с обектив 200мм. и максимално приближение.Залягал съм над 100 пъти на пясъка,в продължение на няколко месеца.Качвах снимки в тази тема,на които отговор не получих или поне не този,който очаквах.До 15-20 км. със сигурност се виждаха корабите,без да са скрити в долната си част,но зависеше от това колко е ясен денят и часа на снимане(около 10 часа сутрин се вижда най-далече).На по голямо разстояние корабите постепенно се смаляват в точка и избледняват,докато се слеят с фона на въздуха на водата.Гледал съм също с бинокъл ,отдалечаващ се кораб,без да забележа каквото и да е закриване в долната част.Следил съм го до последно докато стане точка.От голямото разстояние накрая,точката е почти слята с фона над водата.Едно малко трепване на бинокъла и изгубвам точката,като не мога да я намеря повече,защото е слята с фона.Според моите изчисления това става на плюс минус 30-40 км.,но все пак окото лъже.Друго нещо което съм проверил е наблюдение на планини по брега на който се намирам.Тези на 30 км.се виждат леко сляти с въздуха,но достатъчно за да се вижда брега,както и вечерта един фар,който свети.Виждам веднъж в месеца една по-далечна планина,на около 100 км. от мен(според гугъл),която е почти слята с фона на въздуха.През другото време на там се вижда само въздух.Така че самият въздух на по-големи разстояния,също не е така прозрачен.Това също е една от причините,за да не може да се докаже кривината на земята,с наблюдаване на далечни обекти.Не напразно самолетите,освен за времето ги информират и за разстоянието на видимост.Затова ако имат около 50 км. видимост,се счита за добро.
 13. Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  На 10 километра разстояние,няма как да хванеш кривината на земята,защото извивката е много малко,камо ли да скрие половината от блоковете.Те не се виждат целите,защото над водата има винаги изпарения,които скриват обекти които са по далече.Ако повториш снимките в някой по ясен ден ще се видят целите блокове.Аз пък от началото на темата снимах кораби навътре в морето,залегнал почти на равнището на водата.Имах добър ориентир един фар,който знаех че е на 5 км. от мен(според гъгъл).Кораби до 10-15 км. от мен не се скриваха от долу и се виждаха на снимките целите.По далечните избледняваха,но също не „потъваха “ частично,а се смаляваха до точка,която едва се вижда от изпаренията,докато в един момент изчезне.Сега живея в района на Малага Испания.Както казах терасата ми гледа към морето.Имам бинокъл,с който наблюдавам по посока Африка,за да видя суша,но до там е 150 км.Въпреки това веднъж видях на там върхове на планина!После минаха 4 месеца,когато успях да видя същите върхове за втори път.Така че за да видиш нещо далечно в море,трябва да си голям късметлия с времето.А не както ти си направил снимките еднократно и си мислиш че е така се виждат винаги...
 14. Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Терасата,където живея,гледа на запад към морето.Повече от година,от както излезе темата,гледам залеза на слънцето.Няма намаление на размера му по време на залез!Направило ми е впечатление следното.Когото започне да допира водата е в пълен размер,както е през целия ден,грее и усещам как напича макар и по слабо.Само след минута се вижда половината пак в цял размер.След още една минута се скрива цялото,без да е намаляло!На третата минута е здрач и се чувства веднага че е по-хладно.Ако смяташ че намалява и изчезва поради перспективата,то следва да се замислиш дали е възможно от цял размер,за тези тези две минути, да се отдалечи,намали,изчезне в точка и дори да стане тъмно.Ако не вярваш на думи,не ми е проблем да направя 3-минутно видео,за да видиш че това е истината.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.