Премини към съдържанието

Илия Попов

Потребител
 • Публикации

  72
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

32 Добра репутация

Всичко за Илия Попов

 • Титла
  Редовен потребител

Последни посетители

1762 прегледа на профила
 1. Ефектът се дължи на това, че скоростта на запис на флашките е сравнително ниска, тъй че тогава записваният файл се прочита бързо от хард диска (част от файла), кешира се и започва записа върху флашката, което отнема повече време (около 5-6 пъти повече от това за хард диска). След този частичен запис се прави същото със следащата част от файла и т.н.
 2. Противниците на АСК са горе-долу като едновремешните собственици на Москвич, които след като излезе новата Шкода викаха "ужас - задните й калници са заедно с тавана и не могат да се сменят отделно!". Имам три приятелски семейства, котио вече карат коли с АСК и всички са много доволни. Вярното е, че са по-скъпи , особено като нови и не са предназначени за брутално постоянно "изрязване" с цел "вижте ме", но както казва комшията ми "Кефът няма цена!".
 3. Не случайно най-разглезеният свят - американският, кара автоматици! Особено сегашните с два съединителя са с ниски загуби, бързо превключване (80 мсек). Вече почти изчистиха проблемите по тях. Аз карам Ауди с мултитроник кутия (7 скорости плюс полуавтотичен режим), която се смята за сравнително "чуплива", но засега съм много доволен, въпреки, че е на 12 години. Голям кеф е да караш такава кола особено в града! Съмнявам се обаче, че за тези пари ще намериш свястна кола - хем да е малка, хем със запазена АСК, хем да е евтина. Имам приятел, който кара Астра на 14 г., но кутията й е 5 скоростна.
 4. Има и поялници с нагревател, но оформени с дръжка като пистолет. В този случай спусъкът служи за включване на по-мощен нагревател (част от него), който загрява човката за няколко секунди. Индукционният поялник е незаменим за бърза и кратка работа, защото човката му загрява за 4-5 секунди, но пък е обемист и тежък. Имам такъв, който направих преди почти 50 години и още го ползвам за бъраза работа.
 5. Моето мнение е да изпиеш горчивата чаша докрай - чакаш да видиш какво ще стане. В никакъв случай не опитвай с подкуп, защото след всичките глупости, които си натворил, това ти гарантира кауша! За по-сигурно потърси свестен адвокат по наказателните дела ще дадеш още 50 кинта, но "акъл паръсъ", какво да се прави!
 6. Hdd Regenerator и Victoria - и двете работят под ДОС и са много ефективни. Само втората е безплатна, но първата се намира по руските сайтове и използва уникални последователности от данни за корекция на дефекти на пърхността.
 7. Явно изискванията ви към резервното копиране надхвърлят финансовите ви ограничения, а и знанията ви не стигат. Преди години аз използвах стар настолен компютър, чието дъно поддържаше RAID 2 масив, но вие трябва да търсите някой макар и ентусиаст да ви реши проблема. Съвременните NAS с масив струват над 240 евро ( може някой по-стара версия да е 150) и работят обикновено под Линукс (това да не ви плаши). Ако това ви интересува влезте в Амазон.сом или най-добре помолете за помощ в магазин за конпютри и подоббна техника, особено ако живеете в София.
 8. Ако информацията ви е наистина много ценна, най-добрият начин е да я съхранявате на отделен компютър (NAS ) на който хард дисковете са поне 2 или по-добре 3 в т.н. RAID масив. При него информацията се записва така, че при дефектиране на хард диск, може да бъде възстановена 100% и дискът да бъде заменен. В по-сложния вариант, когато се използват 5 диска, повреденият може да се замени и без да се изключва компютъра. Обяснението правя с уговорката, че в действителност нещата са доста по-сложни (например в банките) , но за вас обикновеният RAID ще е достатъчен - там постоянно единия диск е огледален на основния и така се постига сигурност ( предполага се, че двата диска няма да се повредят едновременно).
 9. Само флашките форматирани на ntfs са силно чувствителни към изваждане "без предупреждение", тези на Fat32 почти не се влияят. Ако някоя флашка има "запазена буква при включване към компа, е възможно нейния порт да се настрои записът да е моментален, а не кеширан и после изпълнен, с което се избягва опасността от неконтролирано изваждане. В новото обновяване на W10 това вече ще е решено.
 10. Какво разбираш под съмнителен? И в момента на телефона има съобщение, че е налично обновление. Ще му разреша за пореден път да го изтегли и ще снимам екрана със съобщението след него.
 11. Ок. И все пак не разбирам как се е получило телефонът беше нов , на 4 месеца, когато се появи първото съобщение, че има наличен ъпдейт. Стана това, което описах - съобщение, че е рутнат. Никога не е инсталирана допълнителна програма - жена ми е обикновен потребител и не се интересува от такива неща. По-късно аз за малко инсталирах някаква програма от Гугъл плей, специално написана да проверява дали даден телефон е рутнат, но не помня коя беше. Тя каза, че телефонът не е рутнат (вече писах за това). Разбирам, че просто трябва да се рефлашне до фабрично състояние. Благодаря
 12. Благодаря ! Само не разбирам какво мислиш, че му е на телефона- може би неправилно флашнат във фабриката или някакъв бъг? Той работи прилично с изключение на автоматичното регулиране на яркостта на екрана в зависимост от околната осветеност. Ако не се реша на флашване мога ли да се отърва от постоянно излизащото съобщение, че е наличен ъпдейт?
 13. Жена ми ползва телефон LG Spirit от 3-4 години и от самото му купуване постоянно излиза съобщение, че е налично обновяване. След като се разреши изтеглянето, то започва, но когато започне инсталацията (с рестартиране и т.н.) излиза съобщение, че процесът е неуспешен, защото май телефонът е бил "рутван". Телефонът не е рутван никога, а това съобщение е излизало още когато беше гаранционен, а дотогава аз не бих си позволил да го променям. По време на гаранцията питах в магазина (Техномаркет) може ли да се поправи това и от там казаха, че е необходимо поне 1 месец - те да го изпратят в София и т.н., което беше неприемливо за жена ми. Версията на Андроид е 5.0.1. И сега постоянно има съобщение, че е наличен ъпдейт , който да се изтегли. Имах съмнение да не би преди нас накой наистина да го е рутвал и пусках програмка за проба, която каза, че телефонът не е рутван. Дали някой не е имал подобен проблем ?
 14. Младежи, не се ли усещате, че ви "пързалят"? Някой написал нещо и вие, хоп, вярвате и то искрено! В съвременното информационно бойно поле това е пълна глупост! Всяка такава обвиняваща новина трябва да се подлага на потвърждение иначе ще станете жертви на фалшива новина! Представете си, че съдиите са като вас - тогава какво ще стане с всеки обвинен?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...