Премини към съдържанието

vlado39

Потребител
 • Публикации

  100
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

11 Добра репутация

1 Последовател

Всичко за vlado39

 • Титла
  Редовен потребител

Последни посетители

2015 прегледа на профила
 1. vlado39

  Проблем с аларма! Sony Xperia E

  Вчера си инсталирах едно приложение "Alarm Clock" от Google Market-а. Работи много по-добре и има доста интересни функции и настройки за събуждане. Още не съм го тествал дали ще звънне, ако не съм натискал Power бутона в продължение на няколко часа, но се надявам да нямам проблем.
 2. Наскоро се навършиха 3 години от както съм със Sony Xperia E. Телефонът има слаби параметри, но не са ми необходими по-добри. В последно време имам проблем с алармата. Нагласям я за даден час и го оставям. Часът минава, но алармата не се включва. Като го светна ми показва часът на последното ползване за секунда и след това веднага се сменя с текущия час и алармата започва да звъни. Въпреки, че е нагласена примерно за 7 часа, ако го светна в 7 и 20 - ще започне да звъни с текст "Аларма 7:20" ... Също така ми се е случвало да ми изпише "Нагласена аларма за 7:00" и секунда по-късно да изчезне. Сякаш съм я изключил ръчно ... Преди 2 седмици когато стана, върнах телефона в начално състояние и проблемът изчезна, но сега отново същата работа. Не мисля през седмица-две да го правя постоянно, докато един ден не го ударя в земята.
 3. В повечето теми в този форум се забравя какъв е изобщо въпроса или проблемът, тъй като го обръщате на караница и само си мерите на кого *** му е по-голям. Опитайте се да бъдете по-човечни. И да речем, че е само тази тема, но като се загледам и предишните не са по-различни. Съжалявам, за дето направих темата. Получих отговорите на въпросите, които търсех, но 50 процента от постовете са някакви безмислици или както казах - мерите си гегите. Благодаря на тези, които отговориха, а не се правеха на остроумни! Те си знаят кои са.
 4. Естествено, че няма как да е еднакъв пада. Ако не ме лъже паметта, променливото се умножаваше по 1.41 и получаваме филтрираното. Теоретично погледнато, ако променливото падне с 1 V, то правото трябва да падне с около 2 V максимум, а при мен пада 5V. Казвам, че разликата е голяма, а не, че трябва да падат еднакво ...
 5. Сложих паралелно на кондензаторите по 4700uF от +/- към маса. Ефекта стана обратен, както каза. Напрежението на празех ход падна с около 0,5 V на рамо. От към гледна точка на спада при натоварване няма разлика. Както казах, не виждам защо има такава разлика между променливото и правото. Започнах да си мисля, че самият гретц е твърде мощен и именно от него се появява тази разлика. Само предположения, но трябва да знам какво правя преди да направя някоя глупост. Спрямо размера му, предполагам, че е около 150 вата. Не съм сигурен.
 6. Благодаря за изчерпателния отговор. По схема дават едва 1000uF от +/- към маса. Предположих, че може да са малки кондензаторите, но чак толкова. Като цяло се целя да получа максимално добро качество на сигнала. Но при положение, че имам такъв спад на напрежението, това води само до увеличаване на честотните изкривявания. Ще пробвам с по-голям капацитет и ще пиша отново до къде съм стигнал. Благодаря.
 7. Не съм сигурен проблем ли е, но ми се струва нереално. Трасформатора вади 2x16,6. След гретца съм сложил 2 кондензатора по 3300uF от +/- към маса и паралелно на тях - 2 по 100nF. Отделно, че паралелно на всеки диод на гретца има по 10n, също за филтър. В самата схема на усилвателя в захранващия блок има 2 мощни резистора (2W) по 1.5k между +/- и маса (не съм сигурен точно за какво са). Гретца е достатъчно мощен 200V и 6A. В крайна сметка вадя право напрежение 45 волта или 2x 22,5. При максимално натоварване променливото пада едва с 1 волт, докато при правото цели 5 волта. Кабелите са достатъчно дебели. Гретца не топли изобщо, трасформатора и той (може би леки наченки, но е нормално). Въпроса ми е нормално ли е да пада толкова филтрираното и къде може да е проблема? Филтърните кондензатори ли са малки или какво?
 8. Със сигурност не си даскал! Научи се, че Великден се пише слято. Темата съм я пуснал за хората, които искат да помогнат, а не за хората, които се опитват да те изкарат по-глупав от колкото си. Никой не те е карал да пишеш. Човек се учи от грешките си. Няма да ми е нито за първи, нито за последен. Идеята на темата беше, ако някой може да ми даде схема на готова разработка (тествана или не), схема, която e опитал от личен опит или друго. Щом няма такива, здраве да е!
 9. Точно обратна е зависимостта. С увеличаването на стойноста на капацитета на входа отрязваш високите честоти в пропусканата честотна лента. Следователно при 10-15 микрофарада ще го избива повече на бас. Обясни ми по какъв начин мога да повредя крайното стъпало, че след толкова експерименти осъзнах, че съм останал само с 1 интеграла. Другата няма никакви признаци на живот.
 10. Входния сигнал вземам от компютъра и е 150-250 mV. Крайното стъпало е TDA2052. Нужни са ми около 600 mV. От гледна точка на изравняване на импеданса между входа и изхода не съм се замислял, по простата причина, че не ми ясно. Познато ми е единствено трансформаторната междустъпална връзка.
 11. Тъкмо гледам, че половината схеми са NE5532 са с еднополярно, а другите с двуполярно. На кое да вярвам?
 12. Както стана ясно от заглавието, трябва ми схема на предусилвател за НЧ усилвател. Входния сигнал ми е голям, затова не ми трябва голямо усилване (2-3 пъти). Насочил съм се към общ емитер, но няма да откажа малко помощ за самото изчисление на коефициента на усилване (спрямо елементите). Потърсих готови разработки, но повечето бяха с прекалено голямо усилване. Ако намерите нещо стерео, още по-добре. Последно се спрях на това предусилвателно стъпало с BC547. Трябва да се тества, но исках първо да чуя някое мнение. Това е другия вариант.
 13. Всичко е точно. Пробвах тази схема и се получи стълбичката, но стария начин ми харесва повече. При него изглеждаше по-ритмично и по-добре.
 14. Първо, искам да благодаря за отзивчивостта! Схемите са едни и същи, само дето е реализирана с постоянни съпротивления, а не тримери. На втората схема има грешка. Плюса и минуса са на късо. Имам 4 интеграли A277D и погледнах на долния ред, че пише: VD, U3, S6 и S2. Платката съм я направил с цокъл, така, че като се прибера в петък ще имам за задача да пробвам и другите. Имам някакви спомени, че я вадих и пробвах друга, но вече избледнели. Радиото от което вземам сигнал е добре познатото РМС 323. То също има такъв индикатор, само, че с 7 светодиода и съответно по-различна схема. Да, ама при него се получава желаната стълбичка, а при мен не. На куплунг е, така, че го вадя и закачам моя на негово място. Да речем, че не му стига входното напрежение, тъй като са повече светодиодите, но съм го пробвал и на GSM-а и както казах - при по-високо входно напрежение се запълват всички светодиоди и тактуват с песента (мигат). Ето схема на радиото: http://www.sandacite.bg/български-радиокасетофон-рмс-323/# Сега ми просветна, че откачих ингегралата от 10-те светодиода и я закачих на 7-цата и работеше правилно .. Ако някой намери нещо повече за интегралите да драсне. Редакция: Като се загледах по схемата и забелязах, че има връзка между входа и 3-то краче. Странно! С тримера между плюс, маса и 3-то краче (по моята схема) се регулира от къде да започне да отчита сигнала (от кой светодиод). Не мога да го обясна точно. Може да пропусне 4-5 светодиода и да кажем да мери сигнала само в горните 5 светодиода. Долните няма да светят. Голям сеир ще е, ако от там е цялата работа
 15. Голям зор да си коригирам темата, за да не бъде изтрита. Е като я редактирах какво стана? Ще се избият кой по-напред да отговори. Целия форум е пълен с дървени философи. Вместо да ти помогнат, започват да ти обясняват колко си глупав.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...