Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×

V_A_G_A_B_O_N_D

Потребител
 • Публикации

  709
 • Регистрация

 • Последно онлайн

 • Топ дни

  1

Всичко публикувано от V_A_G_A_B_O_N_D

 1. Какви са спецификациите на тази рам памет ? Ако е DDR 3 1600 , 1866 или 2133 Mhz няма да ти бъде от полза. За настоящите генерации е необходима DDR 4 , дори се очаква след няколко месеца да пуснат в продажба и DDR 5, но цените и ще са солени в началото .
 2. Трябва ти сравнително нова генерация платформа за да се ползва NVme SSD . Тоест , ако искаш да се насладиш на високата скорост при трансфер на данни се нуждаеш от нова дънна платка , нов процесор и рам памет подходяща за съответната платформа . Та при настоящите цени на хардуера нещата не са розови . Обмисли каква сума можеш да отделиш и дали си струва тази идея .
 3. Не само може , точно Гигабайт са с най-неприятната политика за гаранционно обслужване на картите си . Разглобиш ли я докато е в гаранционен срок , автоматично гаранцията отпада . При фабричен дефект не ти заменят графиката с нова , а се изпраща в лицензиран сервиз ( вече не помня дали беше Полша , Чехия или Унгария ) и оставаш без видео карта за поне 30 - 35 дена. Имам познати при , които този период стигна до 45 .
 4. При мен се вижда конфигуратор на Ардес ,но не и какви части си маркирал . Тоест няма как да разбера избраните компоненти . Цените в тази фирма винаги са били сред най-високите на нашия пазар .
 5. V_A_G_A_B_O_N_D

  (почти)Всичко за Gentoo Linux

  Велев какви са тези странни температури на процесора ? Този модел определено не е сред " горещите " . Добре е да смениш охладителя, ако ползваш фабричния на AMD .
 6. Намирането на графични карти не е никак сложно , но що се касае до цените им в момента положението е трагично . Кажи какъв бюджет можеш да отделиш за да получиш предложения. Кой ти препоръча този захранващ блок ? Дано не си го закупил. По принцип Вали и Г плей си ги пробутват на клиентите . На пазара има много по-качествени алтернативи .
 7. В момента тази карта 1660 се предлага между 1190 - 1369 лева при различните търговци . Като се сетя ,че през есента цената и бе около 549 и ми става лошо . По-добре търси друга видео карта . От голямо значение е какви игри искаш да тестваш . При нови трипъл А заглавия тази GTX 1050 Ti е твърде слаба дори за Full HD резолюция .
 8. Много правилно ти написаха преди месеци . Стой си във Франция и никога не се връщай в България . Интересно в каква виртуална реалност живееш . Ела да те разведа в няколко града в провинцията и ще останеш сюрпризиран какви " невероятни " заплати получават гражданите. Явно не си чувал ,че има предприятия и фирми където заплатите са по 600 - 700 лева. Има заводи в ,които възнаграждение се получава през 2-3 месеца. Хората се чудят как да свържат двата края и как да изхранват семействата си . Ти какво предлагаш ?
 9. Зависи какво си поръчал от търговеца . При условие ,че е бил мултипак пристига опакован в малка прозрачна PVC опаковка в ,която е поставен процесора . При някои фирми поне си правят труда да ги опаковат добре в анти статичен плик и картонена кутия.
 10. Той може да си закупи ново NVme ssd , но ще се наложи да го поставя на друга дънна платка . Линкът към този модел на Crucial MX 500 не е активен .
 11. Какъв е точния модел на тази 2080 ? Правил ли си оувърклок и профили чрез MSI афтърбърнър за контрол на оборотите на вентилаторите ?
 12. Тези модели дънни платки за последното поколение на Интел се продават от търговците от 2 месеца. Тоест , версията на биос не може да е стара за да има несъвместимост . Дано не се окаже някакъв хардуерен проблем с един от слотовете на платката.
 13. Темата можем да я разтягаме с дни . Щом си решил нещо , не мисля ,че могат да те разубедят . Да те попитам ти някога сглобявал ли си стационарен компютър с мини форм фактор ? На пазара има нови поколения дънни платки ,захранвания, графични карти и разбира се кутии с такива размери. Друг е въпроса какъв компютър ти трябва и с какви компоненти. При условие ,че поставиш процесор и карта с висока производителност ще се отделя много топлина . При малки кутии тя трудно се разсейва и това води до спад в производителността на системата. Това е така нареченото throttling . Не е толкова елементарно да избереш малка ,качествена кутия и същевременно компютъра ( ако е основно за игри ) да работи при оптимални и приемливи температури.
 14. Защо да е мистерия ? Не всеки следи постоянно развитието на хардуера , може да е решил ,че по-скъпия модел е по-надежден . Днес разглеждах китове 16 гб. с високи честоти . Някои модели са с цени над 403 лева. Та всеки може да прецени от какво има нужда и да спести известно количество финанси .
 15. При условие ,че не следиш форума , той си рекламира безплатно фирмата в темите за нови компютърни конфигурации . Предполагам след толкова месеци е привлякъл клиенти с тези постове .
 16. Избора на SSD nvme не е лош . Няма за какво да съжаляваш. Разбира се има и по-добри опции ,но цените са доста нагоре . Та ,ако се съобразяваш с определен бюджет си струва . Продава се за около 179 -190 лева при различните търговци. Относно процесора 5800Х важно е и с каква дънна платка се комбинира .При определени ситуации си струва малко по-скъпо дъно с подобрена захранваща схема ,радиатори и съответно по-приемливи температури при натоварване .
 17. Кои червени отрепки ? От Нереза от Банкя , даскалката по руски език и физкултурника заместник председател на ГРОБ по-големи отрепки трудно ще откриеш . Тези същите са били членове и партийни секретари на БКП. Ха да ти е честито ! Колко години Нереза целува задника на Бай Тошо , след това и на Симеончо ? Вземи и гледай чужди телевизии . На твоя любим Дон Балон се смее цяла Европа . Вземат го за клоун и шут. Иронизират го в телевизионни програми от Норвегия , Швеция , Холандия , Франция , централна Европа и дори Русия . По националната им програма му се подиграваха открито как козирува на портиерите в Брюксел. Въпреки невероятно щедрия подарък на стойност над 3 милиарда ,който направи на Путин . Иначе от сутрин до вечер по всички телевизионни канали громи комунистите. Жалкият му репертоар го научиха и децата от началното училище. Никъде в цивилизованият свят не можеш да откриеш министър председател пожарникар и заместник като Цвъки . В тази Европа за която той твърди ,че иска да членува България , индивиди ,като него никога не биха останали в политиката. Още при първите му геройства щеше да е окошарен и със заличена политическа кариера .
 18. Никакъв шанс да има графични карти на нормални цени след 2 -3 месеца . Причините са много и комплексни . Като започнем от ограниченото производство ,липса на материали ,намалени производствени мощности , фабриките на Самсунг и TSMC са задръстени с поръчки за всякакви чипове . Отделно, дори за производството на автомобили е налице огромен дефицит на необходими смарт компоненти ,крипто треската и т. н...Аз също изчаквах да пуснат определени модели видео карти на пазара и към днешна дата не само не са налични , но и цената им се повиши три пъти . В някои случаи дори четири спрямо първоначално обявената .
 19. V_A_G_A_B_O_N_D

  Asus TUF B460 Pro

  Тези оферти на платформата на Емаг предлагани от никому неизвестна фирма М - би стор при това дори не са налични . Що се отнася до цените ,които са решили да си поставят дори не желая да ги коментирам . За RTX 3090 от 8820 - 9300 да се платят такива суми. Това е просто абсурд . Друга неприятна тенденция е ,че новите партиди започнаха да се продават с 12 месеца гаранция . Както се казва на печелившите , честито !
 20. Ти си невероятно нагъл ФАНТАЗЬОР ! Та точно поради тази причина герберската измет гледат да ограничат гласуващите от Западна Европа , САЩ и Канада . Много добре знаят какви ще са резултатите от техния вот . Интересно как дори след фалшификации ГРОБ остава на 4 позиция отчитайки тези статистики. След като всички милеят и бленуват за Нереза от Банкя защо са ви такива постиженията ? Каква невероятна " любов " към вашия лидер. Въпреки всички спънки и препятствия хора чакаха по 5-6 часа в градове в Англия и Германия за да гласуват срещу Тиквата. При условие ,че и в България се провеждат честни избори ще сънувате за 25 процента . Затова и си го отглеждате М . Константинов и уникалното " Информационно обслужване " . С неговата " математика " и изчисления лесно се печелят избори. Нека премахнат тази подлога и ще спечелите избори на кукуво лято .
 21. След като видях какво си написал ,реших да споделя неприятен опит . Исках да купя за мой приятел едно от прехвалените дъна на Гигабайт ( поне според няколко ревюта ) конкретно за 5800 Х . Тук се проявява едно вътрешно противоречие, понеже само в рамките на 4 месеца имам информация за 5 дефектни платки ,различни модели и различен клас от въпросната компания. Това се случва на конфигурации с процесори от 3600 , 3700Х ,3800 Х до 5600 Х ,5800Х и 5900 Х . В този ред на мисли не исках да рискувам и предложих MSI B 550 .
 22. Отговорих ти преди повече от година . Ти си една Огромна глУпУст . Просто едно недоразумение , грешка на природата .
 23. През годините на тяхното управление видяхме какво искат и могат да постигнат . Уменията им са завидни само в една насока да се краде от всичко и по много. Разпродаване на национални стратегически важни обекти ,концесии за жалки и смехотворни суми облагодетелстващи единствено новите " собственици " . Безцеремонно застрояване на крайбрежната ивица по Черно море , чудовищни кражби от всеки строителен проект, като в някои случаи те достигат до 6-7 пъти над реалната стойност . Отговора е пределно ясен. Просто така е угодно за уникалната партия ГРОБ. Всички ,които влязоха в ареста години наред се представяха ,като успешни бизнесмени и се ползваха с привилегии от властта . В момента, в който решиха да не плащат такса " рекет " на герберската измет започнаха гонения и саморазправа, обвинения и арести за всевъзможни престъпления. Божков години се възползва от своите " приятели " Цвъки , Тиквата и Пеевски и за една нощ се превърна в престъпник след отказ да плаща повече на алчната измет.
 24. В такъв случай можеш да следиш за наличности в Mindfactory. De и Caseking. В Кейскинг периодично получават партиди нови карти ,но и те започнаха да ги продават на завишени цени . Там можеш да откриеш новата генерация на Нвидиа - RTX 3060 , 3070, 3080 и 3090 . За мен последната бе с абсурдна цена .
 25. Неволна грешка , очевидно . В момента е почти невъзможно да се купи смислена графична карта . Като изключим липсата на наличности и нереалните цени на новите поколения адаптери ( когато се появят при нашите търговци ) . Преди дни имаше модели на RTX 3070 за 2900 и 3190 лева . Да не споменавам ,че преди месеци качествени изпълнения се продаваха за 1239 - 1370 . Прецени сам струва ли си да платиш почти тройна цена за дадена стока.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване