Премини към съдържанието

Profruit

Hardware Team
 • Публикации

  4560
 • Регистрация

 • Топ дни

  4

Profruit е ТОП потребител на 25 октомври 2014

Profruit имаше най-много харесвания

Харесвания

3977 Уникална репутация

Всичко за Profruit

 • Титла
  наблюдател

Информация

 • Град
  Якоруда

Последни посетители

66529 прегледа на профила
 1. Profruit

  Мъртъв Таблет

  Прекалено сте лаконичен в отговорите си. Ни снимка на разглобения планшет, ни модел, марка, година. Последно от мен. Проверява се напрежението на старт-бутона. При наличие ( указва на изправен контролер на захранване ) се откача акума и там се закача лабораторен блок с зададен 3.8V и ограничение на 1.5А. Пореден старт и ако не, се търси дефектен елемент, чрез тепловизор.
 2. Profruit

  Мъртъв Таблет

  Не е "батерия", а акумулатор и нива над 4.2V са нежелателни ( ако не лъже волтметъра). Бутонът за включване пада под съмнение. Дайте го на късо - имитация на старт като пореден опит. И програма в това състояние е безполезно. Андроид е линукс подобна система с присъщата политика, така че забравете за нещо софтуерно отвън, закачено на мъртво желязо.
 3. Profruit

  Мъртъв Таблет

  Kакво напрежение отчете волтметърът?
 4. Profruit

  Снимки на Вашия Linux - част 2

  (Недодялано изпражнение на) FreeBSD и после що се пулим през диопри.
 5. Захранвам Ryzen 7 / 32GB DDR4 / Gigabyte 1080 / три диска по 500GB + един SSD / DVDRW / три вентилатора Noctua с 500W захранване на Seasonic - 2015г модел. В режим на покой под windows10 комбиниран измервател PZEM-021 показва консумация 105W. Апаратът е калибриран с образцов източник на напрежение и ток. Сянката на Tомб Райдър минава за тежка игра и при нея консумацията скача на 225W. Личен интерес ме накара да замеря линиите на захранването (3.3V, 5V, 12V ) с ампер клеща. Всичко бе под заявките на етикета върху захранването. Изборът ти е по-мощен от моя, а консуматорите по-слаби. 5 години гаранция с активен коректор на мощността. Thermaltake и 600W не е синоним на JNC, Colorsit и по синджира останалия китайски шлак. Купувай смело и пращай на село форумните оракули. Успех!
 6. Ей, не вярвам на очите си. На Йом Кипур мяташ картинки по форумите. Точно на този ден, когато евреите са тотален гипс ...Mein Got!
 7. Нищо не си разбрал! Значи не ти трябва! Но понеже не сме колеги за последно. Това е записвачката ти отзад: Какво виждаш вляво на конектора? USB2.0 Oткоето моето предложение е точно в 10-ката! Притежавам океан от записвачки и сродна до твоите е мой teac 2008г модел. Как подкарах всичко "с адаптер дето е на снимката нема нищо общо с темата" съм описал в блога си. Времето в празни приказки не пилея и винаги заставам зад думите си. Бъди жив и здрав!
 8. По стандарт USB 3.0 отдава максимална силна на тока до 900mA. На бюджетни платки липсват защити от късо съединение, а на средна хубост стои миниатюрен хаб без радиатор. Производителят ясно е указал. DC 5V 1.5A Без външно захранване никак, иначе рискувате записите на оптичен диск. С думи прости. Текущата китайщина подарявате на изпаднал и съответно си купувате подобна "месомелачка" за 2 зелени. и към нея външно захранване 5V 2A. Успех!
 9. Сам сте си отговорили. Придържайте се към капацитета на текущия ви пакет. Важна е датата на производство. Li-ion старее дори в склада. Не изхвърляйте стария пакет. Вътре има термистор, който може да се използва в схема за управление на вентилатор. А недефектиралите акуми, може да доизносите в фенер или от сорта.
 10. Profruit

  PHASE бутон kenwood Sw 305

  Явно си продукт на инкубатор или си рожба на пепси-поколението. Единият ми суб е Jamo. Tежи 56кг с трансформаторно захранване и 180W консумация. Модел 2001г. Другият ми суб е Canton, 35kg/150W консумация, модел 2011г. Имената на двете марки са култ в аудиотехниката. Забележи, консумация, а не маркетингова RMS. Те нямат подобен бутон. При тях всичко е отзад. Потенциометър за усилване и за честота, бутон включване. Отзад. Kenwood - японска марка за ширпотреба глътната от JVC през 2008г. На вид модела ви е извращение в парадигмата. Пластмаската отпред е като раково образование. Това фазоизместване е патент отпреди 40г за борба с машинния шум. Не е новост. Просто в марковата ти пърдялка е класически маркетинг. Тя дори не става за убиец на таракани. Говорителят създава акустическо налягане към фронта, а не към пода и с това се свършва марковостта.
 11. Извинен си, но излишно е да ми обясняваш кое как му викате у ваше село. Ако знаех, че ще зацепиш за термина щяха да се съобразя с твоята тролщина. Алтернатор е трифазен генератор с диоди плюс схема за стабилизация. Аз изходих из нивото на автора и упростих нещата. Без стабилизацията едни диоди няма как да държат горен праг 14.2V. А при пробив на електронната схема напрежението скача над 15.8V и акумулаторът кипи. И за последните 10г производство на автомобили, кой е модела с динамо? Динамото умря с велосипедите от твоите детски години.
 12. Profruit

  PHASE бутон kenwood Sw 305

  Не, не е това. На тази снимка, взета от PDF-а, се вижда + и - на гърба на озвучителното тяло и съответните полюси на изхода на усилвателя. а по-надолу в симптоми за слаб звук се дава предположение за решение. Те го наричат фазова селекция. С думи прости + отива на +, съответно с минусите чрез корда/кабел и то ако уловиш влошен звук, значи си объркал фазите. Ако твоето предположение е вярно, излиза, че този бутон прави сигнала огледален, измества го на 180'С, което е вид аудио-плацебо за по-вярна картина. Истината ще лъсне, като заиграе отверката и се види отблизо що за чудо-юдо е. поздрави!
 13. 14.2V e горен праг дошъл от система Bosch, съответно съветското дело (жигули, москвич, волга) изискваше 13.8V. 12.2 V акумулатор указва, че е зареден на 50% и плътност на електролита 1.190. Просто заредете акумулатора до 100% / 12.7V, за да отрежете момента - шум заради изтормозен акум. Заредете с зарядно, което има функция стабилизация по ток. Започнете с 1А и дайте време на заряд според капацитета. Алтернатор е електронна схема, която играе роля на стабилизатор с предвиден момент на изтощен акум, Така че много му здраве на вашия везир. поздрави!
 14. Taм където свършва поялника започва програмирането. Следи от .183 до .186. Те мятат в клуба - .99. Останалите са пешки. ЕSP-тата са накичени с датчици за температура, влажност, налягане, изразходвана енергия, PIR, осветление, NFC. Инсталирани в всяка стая. Мога да ги командвам от фона. По начало е забавно, но после разбираш колко е дървено заради ритуала. Трябва да бръкнеш в джоба, да търкаш с палеца по тъча и да цъкаш като далбон на съответния ключ. Народът поиска вечер като влезеш вкъщи и се насочиш към "дейтацентър"-а лампите да светват, а асистента да те посреща с някаква шитня. Вариантът с син зъб отпадна в полза на ICMP пакети към фона. И се написа скрипт. И той заработи. На главния гейт стои ESP с инсталиран PIR-датчик комбиниран с датчик осветеност. Засече ли движение на инфрачервена енергия той праща на брокера съобщение в клуб99, че има интрюдер на територията. Брокерът вдига флаг в съответния обект. В това време фона се свързва с рутера. При пресичане на втори PIR инсталиран в Бюро брокерът получава ясен знак, че някой пресича зоната, като до този момент фона е ping-нат и вдигнат втори флаг в PHP. Нещата се дублират по желание, чрез EXIM4 и команда mail (SSMTP тоже годится). Te мятат на GMAIL писма. "Босът е в дейтацентъра". "Босът отиде нахер". Google ожесточи политиката и за тази пишка трябва да се цъкне следния плъзгач. Недолюбват писма от localhost. Клуб99. Утилизиран от улицата, който замени прахосмукачка на Dell и изчадието малинка. И съответно от дъжд на вятър чекиран. Ти гониш!
 15. Чак пък трябва. Това задължава и спокойно можеш да пропуснеш. Просто деинсталирай драйверите на старата карта. Чисти регистри, кап-файлове и всичкия подобен ритуал в прозорци. Изключи машината. Инсталирай новата. Включи машината. Инсталирай драйверите на новата. Край. Ако преинсталираш започваш на чист лист и затриваш всичката шлака останала от старите прозорци. Избирай сам.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...