Премини към съдържанието

Profruit

Hardware Team
 • Публикации

  4919
 • Регистрация

 • Топ дни

  4

Profruit е ТОП потребител на 25 октомври 2014

Profruit имаше най-много харесвания

Харесвания

4660 Уникална репутация

Всичко за Profruit

 • Титла
  наблюдател

Контакти

 • Интернет сайт
  profruit.blogspot.com

Последни посетители

72309 прегледа на профила
 1. 1977г още Supermax възпяха, че не е лесно да летиш. При вас е лято, а в Чили сега е зима. Не е ли "Африка" в стаята, не съм жив и така ... и си цакам като поп за всеки киловат 0.15$ пара. Двата климатика нон-стоп, пералня, сушилня, хладилник, 4-ри компа, готварска фурна и ето че колелото се намотало. Както ме научи един дрът евреин "Не е важно колко харчиш, важно е колко печелиш!" аста ла виста амиго!
 2. Отличен въпрос и ако правилно съм разбрал намека, то нещата стоят така. Things са над 20 на брой, а общия им брой обекти (items) надхвърля числото 100. Нямам точен отговор, защото постоянно добавям нови. Идеята ми е да издигна демонстрационен умен дом и клиента на място да решава, дали го устройва. Пипа, ръчка, вижда на живо резултата. Подводният камък се оказа домашния рутер и неговата роля е главна за стабилна работа. Получавам безплатен рутер при смяна на доставчика и за 10г преход към нов натрупах доста модели. При поредна смяна получих този вдясно. Легналия. Той е двулентов и тотален шит. Плюе ми esp-контролерите и два дни стоях като хакнат. Съответно извадих стар TP-Link в средата и му поверих умните неща. Подобрих му охлаждането и захранването, защото не издържаше на трафика и се пържеше като котлон. Това минава през него без спирка. Датчици, измененията на статуси и т.н. Новият рутер пуснах само на 5GHz и за него закачих 4-ри компа и 4-ри телефона. ESP-тата работят само на 2.4GHz обслужвани от стария и да, антените са 8dBl. Ползвам регион Боливия. Майната им на съседите. Вляво е IP-телефон за пълнеж. Лаптопа на заден план е сървър и в момента е заменен от модел на acer. Ресийвърът отдолу е с LAN-карта и готов binding на Onkyo с лекота го добави към управлението. На пода е умната прахосмукачка и пак готов binding на MI даде възможност за управление. В очакване съм на ESP-контролер с вграден bluetooth. Идеята тук е да вдигна шлюз на син зъб. Всеки върнал се у дома с включен син зъб в телефона ще бъде засичан или ако носи умна гривна ще я чете: калории, стъпки, сън и ала-бала. В очакване съм на zigbee-gateway. Tова е начин да разтовариш домашния wi-fi рутер или да не бъдеш смущаван от съседски мрежи. Пък и zigbee-ключовете за осветление не се нуждаят от дву-проводна линия, което е голям плюс при стара инсталация. Що се касае сериозните датчици на CO2, дим, пропан-бутан, наводнение те са предимно zigbee, а тук съм леко на вие. И финални думи за климатика. Два от моите са стар модел (2016г), а третия е 2020г модел. Последният идва с wi-fi донгъл и интеграцията е опростена, докато на старите минах чрез прихващане на кода от ДУ, а после чрез инфра-червени светодиоди закачени към ESP управлявам кондиционера. Не е идеално, но е повече от нещо. За мен ДУ е музеен експонат, а телефон напълнен с хиляди апликации на китайски производители е чалга-концерт. Поздрави! Сметката е ясна. Спонсори и юруш. От последното плащане (15 юли) съм навъртял 993кW/h, a на денонощие не падам под 30kW/h.
 3. PZEM-022 e готово решение за следене на консумацията. Токов трансформатор до 100А. Бутонът е универсален. Подсветка, нулиране, калибриране. Ако не си на ти с "направи си сам" има втори вариант. Умен контакт с вграден енерго-монитор до 3кW. Климатика в умния контакт, умния в неумен, а приложение на телефона в реално време отчита консумация и прочие статистика. притежавам три климатика по 1к.с. и при зададена 22'С първа степен на вентилатора консумират около 800W.
 4. Датчик на Хол е обяснението и го има в всеки мобилен комп. Разликата е къде е разположен. Масово в пантите, но се среща и до тач-пада - въпрос на конструкторско решение.
 5. Дай адрес на формата, ако желаеш помощ или търси в стиловете свойство background: no-repeat url("../../media/bla-bla/bla.png"); там е зарито кучето.
 6. Евтин микро-бутон. Замяна с нов или по-скоро заседнал труп на хлебарка. Последното е масов дефект при микровълновите. Технически спирт и четка за зъби - това е ремонта в домашни условия. Принципна схема на микровълнова. Таймерът се подразбира.
 7. Profruit

  Пренаписването на историята

  Септемврийското въстание 1923г е обявено за първото антифашистко въстание. Фашизъм има само в Италия и към този момент Дучето е далеч от трона. Що се касае рейха там пък абсурд. В Германия тепърва ще се установи национал-социализъм, което не е адекватно на фашизъм. Излиза, че според родните учебници по история България е първата държава установила фашистки строй. Нонсенс! Но, Аннка не иска да пренаписва, тя се е зациклила на Барби, на Прибке, на Айхман. Каменна кариера в "Аушвиц" ... може да се замени с въпроса, защо се стигна до дипломатически скандал между Полша и Израел? Представителят на Полша демонстративно отказа участие в йерусалимския мемориал по холокоста. Между ръководствата на двете страни се размениха много остри нападки по въпроса. Класацията за антисемитска държава оглавява Норвегия, следвана от Русия и трето място заема Полша. Иран е без коментар - те считат Израел за раково образование в мюсюлманския свят и решението е заличаване от картата. Норвегия и Исландия забраниха на своя територия да се провежда религиозно обрязване и покрай евреите изгоряха и "бра'чедите" им. Мотивираха го с средновековна варварщина и против волята на детето. И да, медицинската комисия на ЦАХАЛ ви сваля една точка за здравословно състояние, ако сте обрязан. Било операция на тялото. Знае ли Аннка, че януари 1944г първият стъпил красноармейски ботуш в Аушвиц е носен от съветски евреин? Това уточнение скара Украйна, Русия и Полша. Знае ли Аннка, че веднага след обявяване на държавата Израел на политическата карта на света арабският свят отрича решението на ООН и обявява война на младата държава? Сталин отдава заповед, да се изпразнят складовете на Вермахта в Чехия и да се предадат на Израел. Толкова спонтанно е било, че не са имали време да пребоядисат месершмитите от тевтонските кръстове на давидова звезда. По време на ВСВ на източния фронт пленени снайперисти, огнехвъргачи, есесовци, унгарци и поляци са били пускани в разход на мига. Никакви женевски конференции и прочие права на военно-плени, на място. Унгарците са надскочили есесовците по изстъпления, а поляците - много просто. Историческа вражда насаждана от векове.
 8. Profruit

  Пренаписването на историята

  Taзи история трябва да се пренапише, а не брътвежите на Anne-ка. И темата не е умряла. Върти опашка около производите си, слухти и според кефа репутира. Умряла е изцепките й в четвъртък. Това важи и за "експертката по юдаизъм". Четвъртък съвпадна с тиша бе-ав и вместо да се кротнат, и бъдат съпричастни, те по default продължиха да наливат вода в воденицата на пиздежа.
 9. Profruit

  Пренаписването на историята

  Ти нали не вярваш в Санта Клаус? За к'во ги пишеш тези инфантилщини? балхирия е родена в България и това е 200%-та причина за нейния български. Имитацията й на еврейка бие на кухо от злополучния й иврит. Навремето форума имаше чат, сега го няма. Приканих я в реално време в уречен час да початим на иврит. Дуел по правопис на иврит. Да видим кой колко го владее. Пълен откат даде. Заета била с снимането на яхтата на Брад Пит. В поредните няколко поста назад ми светна, че нейната цедака идва от англоезичната уикипедия. Google-translate - това е нейния иврит. Друг гаф бе, когато изпляска някакъв комичен гроб на евреин и на поканата да преведе текста върху плочата, го обърна на лични. Изкара ме педрила, отсрещни брегове и постоянно ми натриса сводническите си намеци. На въпроса къде е била баба й 1943г - поредна доза малоумия, как "мишката" на доносчето било по-голяма от моята. Комплексарски подмятания за Чили (там си устройвам живота) и прочие помия. Дай ми номер badr, от лесе пасе, даркон, теудат зеут, ришайон не'ига, какъв да е нейн номер от израелски официален документ и ще ти излея от-до що за птица е. В България няма сохнут. Близкият е в Македония. Само представител на сохнут може да удостовери, че балхирия е еврейка, в противен случай говорим за шизофрения. В София има канцелария водена от Лили Меламед, а тя може да назначи среща с представителя. Tой на свой ред ще разгледа документите на бабата й, защото през 1943г те са били попълвани на иврит. Да, така са стояли нещата в България. Евреите в България са сфарадими, подгонени от Франко. Абсурд ашхеназими. Те са говорили сфаридино и ладино и ни дума не са знаели на идиш. Преди години й казах в прав текст, че може да получи автомат испанско гражданство, а то е трамплин за САЩ (голямата еврейска мечта. Не случайно броя евреи там е по-голям от същите в Израел.) Но отново нямка. "Най-голямата алия" е българската, но тя не говори български, а децата им тем паче. Просто е, за какво им е български език питат. Но, когато България влезе в ЕС иди и виж, колко български евреи се наредиха в БГ посолството, да вадят български паспорт. Очите им изтичат от природа като се върнат с разкази от преживяното. Масова практика е израелски пенсионери, да се заселят в България. При гайдите, сред цървулите и налъмите, в родината на Славейков, която за една напомпена комплексарка е едва ли не гето. Точка над i и да, хайде с езици най-малко ще се хваля, но 4бр не са малко.
 10. Profruit

  Пренаписването на историята

  Ха ха мистър алиби даде на късо. Не било сексуален нарцис, а целебрален щом си й мъж. Термини от учебницитепо психология и не си изпускай нервите, не си глобалка да ме триеш като в старите времена. Хайде потяпайте се, че който не шабати Адонай ще му сложи кафява точка.
 11. Profruit

  Пренаписването на историята

  Tебе пак са те посетили сестрите! И пак заръфа проблясъците за евреите. Нали ти казах - идея си нямаш колко гнили са. На ти поредни четири примера бонус. Джордж Шорош, по-известен като Сорос и станал нарицателно човече с соросоидните си идеи. Този унгарски жид е класически пример за ястреб-антисемит. Да, да, евреин, ненавиждащ евреите и най-вече Израел и ционизма. Открито критикува AIPAC (проеврейското лоби в САЩ). Поддържа хамас/хизбала. Поддържа резолюциите в ООН срещу Израел и т.н. Скача като ожилен на въпроса за произхода си. Бениамин Нетаняху - по прякор фокусника. В момента срещу него са заведени 4-ри дела за корупция. Най-голямото е къде са 700 000 000 евро отстъпка от цената на последната подводница? Отговорът му е, че идея си няма, но пък е наел адвокат за 10млн долара. Какво фиаско на политическа кариера, когато повече от седмица под прозорците му течат митинги на гладните с плакати: "Крадец!", "Мошенник!". Докара Израел до колапс, като проведе три поредни избори. В един момент изборът в урните бе Нетаняху срещу Нетаняху и естествено победи всички политически конкуренти, а накрая и себе си. От този момент го нарекоха фокусника. Дългогодишното му управление опоска Израел. Образование на 68 място,медицината падна от 18 на 36 място, 65кв м апартамент закова цена на 440 000$ в град като Берковица, официално 1.5млн безработни и рязък приръст на "пингвини". Бар Рафаели - измислена топ-красавица. Но, ахтунг! В Израел има финансова полиция, която е с неограничена власт. След като си гражданин на Израел плащаш като поп данък доходи и един праз къде си ги заработил. Една от задачите на полицията е да издирва влогове зад граница. Рафаели от години не живее в Израел, за какво и е, да се кипри с парцали в третия свят и никой да не плаща, но сгрешила като навестила роднини. Веднага й затвориха границата и "съда на справедливостта" (брей какво название) я осъди на 16месеца, да мете улиците и 700 000$ глоба, а майка й (Ципи Рафаели) на 9 месеца затвор и същата парична сума. Тези пари тя ги е заработила в САЩ и там е платила данъци, но "забравила" да ги обяви в Израел и на ти булка Спасов ден. Същата история чака и Гал Гадот (ама че име ако го преведеш). Елиезер Берланд е известен равин и нищо еврейско не му е чуждо. Засякоха го в поредно мошеничество и бизнеса му секна. Обикалял болниците и търсел предимно в кома, след което предлагал оферта на родните, че срещу скромни 20 000 шекела (10 000лв), ще възкреси болния. Но чудо не станало и след третата смърт. Парите обаче не връщал - гаранция Франция. Същата финансова полиция му направили капан и го вкараха в затвора, а още му лепнаха към присъдата за сексуални мераци от преди години. Секс и сребро с две думи да го опишеш. Този примат идея си няма колко е 2+2. Той цял живот е дъвчил две книги: тора и талмуд, всичко останало за него е безсмислено, да се чете. Форумната кашерна тьотка наистина те сдъвчи за благодарност, че се застъпваш за жидовете. Но при нея нещата са прозрачни с диагноза сексуален нарцис. Жид не е обидна дума, така звучи евреи на полски. 'Що не я контрираш, като толкова се секне срещу българщината, как така баба й е оцеляла. Питай я като пресича границите на камиларите пак ли така се тупа в гърдите с гръмки викове: Жид! Жид! А вие сте цървули! И така, времето е като водата. Ще изглади острия камък и един ден ще ти светне, защо художника им спретна спа-курорти и здравословно ги сурвакаше.
 12. Дискът не е проблем. Всеки 128GB китайски SSD за 25$ ще стане. Изважда се платката от кутията на ssd-то и тъпо се заменя оригиналния 4GB SSD диск. Проверено! Проблем е 32 битовия селерон. Идва есен, ако ти се клати кацата с зеле, този недобук може да го пъхнеш под нея.
 13. Не става ясно програмни или хардуерни са артефактите. Тествайте с TestVideoRAM или VMT. Огледайте за издути/изсъхнали кондензатори. Последното става с esr-тестер. Друго предположение е масаж с поялен фен и съмнения падат още на влошено захранване.
 14. Погледни надписа. 1200 вата, почти сешоар за коса. Трафът може да работи до 105'С, това важи и за изглаждащите кондензатори и въобще мосфетите на радиаторите. Гасиш машината и спира вентилатора не е вариант. Води до термични удари, затова инженерите са решили, да отделят вентилатора в отделна верига. Аналогия с вентилатора на автомобилния радиатор лятно време. Относно светодиодите - също нормално. Консумацията им е нищожна, до 10милиампера и затова се получава този "ефект". Новото при модулното захранване е, че отпада брадата от жици, най-вече свободните линии. Отвътре е същата схемо-техника.
 15. Toва може да се автоматизира при условие, че в гаража има интернет. Стар компютър, zigbee или esp-контролер + настройки. Тогава всеки оторизиран в системата ще може да вдига и да сваля щората дистанционно през интернет от телефона/компа си, а още да следи статуса на щората: вдигната/свалена в момента, че дори да се зададе график в кои дни и часове, да се вдига и затваря. Инвестиция за описаното 100$ таван. Тубусен мотор не е твоя случай. Те са за прозорци вкъщи. Навиват платнени рулони или вдигат/затварят щори, и са традиционно на прав ток. Трябва ти мощен мотор на червячен редуктор или на верига. Вала на редуктора се куплира с оста на щората. Два гранични изключвателя за крайни положения и изведен електрически ключ за вдигане - сваляне. В твоя случай монтажа е обърнат. Вместо в помещение рулото се навива отвън, а това усложнява сценария.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...