Премини към съдържанието

Profruit

Hardware Team
 • Публикации

  4588
 • Регистрация

 • Топ дни

  4

Profruit е ТОП потребител на 25 октомври 2014

Profruit имаше най-много харесвания

Харесвания

4038 Уникална репутация

Всичко за Profruit

 • Титла
  наблюдател

Информация

 • Град
  Якоруда

Последни посетители

67804 прегледа на профила
 1. Мне эти все линуксоиды и иже с ними юниксоиды напоминают веганов везде и всем доказывающие что они веганы, которые на каждом углу орут: "Венде капец! Она должна умереть!". Проприетарный unix совмещает в себе все недостатки как windows, так и linux. Kакой в ней смысл на десктопе? Пустые репозитории с древними версиями софта. Oracle это направление не особо интересно судя по всему ... рекомендую всем, особенно после курса лекций в Психо-Неврологическом Диспансере по месту жительства. Solaris это не ось! Соляра - это состояние души ... аська такая мертвая, что по ней можно устраивать спиритические сеансы. Солярка на десктопе - это пожалуй еще большее извращение чем freeBSD. Проприетарщина, протухшие пакеты - просто аут, да нет - капут. Чего вы не понимаете, то не принадлежит вам!
 2. Ехее, на рубладжийте им се размина с мокрите сънища! Всуе рупате сибирските шишарки на Путя по диваните вкъщи. Иран си призна с какви леви ръчики пуца с топовете на Путя и ето на самальотите капат като гнили круши. А дженерала им Сульо се върти на шиш в гроба си, като видя възмездието за смъртта си. То не бе палене на гуми, палене на знаменца с звездички, анатема на ционистите от Техеран до бункера на насралата и какво.? 10 ракетки уплашиха камилите в пясъците и 10 долетяха празни. Иран е един книжен тигър! А персите същия дол дренки като камиларите. Убре-дебре три дни и по кемезите при ханъмите. От космоса личи, че на али-баба хамейнето му се клатят топките отвътре, тръгнал зъбки на пираня да показва.
 3. Дрън-дрън ярина. На 10 декември-19г излетях за Аржентина през Франкфурт на Майн и вчера се върнах. Реших да разпусна около НГ и да навестя аверите ми в Чили. Правило номер 1 - Опасно е да се шляеш из Аржентина сам. Това е бедна държава. Европеецът личи от самолет и е обект на уличен обир. Никакви ланци, часовници, пръстени, чанта притисната под мишница. Бяло население е силно казано. По-бяло е от Чили, но индианската кръв е на повърхността. Хайде, полуметиси на вид. Буенос Айрес е автономен град и той копира Ню Йорк. Тук е елита и с това се свършва развитието и подредеността. Има квартали, в които изрично ви предупреждават да не влизате. след седмица престой излетях за Огнена земя. Там има курортен град Ушуая. Исках да видя от първо лице как се топят ледниците на Южния полюс. Островът е разделен на две, но паднал самолет в Чили бе затворил полетите временно и потеглих обратно към лятото с автобус. Над 3000км се друсах по границата с Чили. Посетих аверите, подаръци, целувки и потеглих към Сан Карлос де Барилоче. Те му викат накратко само Бариолоче. Нищо особено - наш язовир Батак над Цигов чарк. На границата граничари-митничари ровиха багажа за продукти - да не би контрабандно да внасям количество храна над допустимото. 57$ на ден наем за тази хижа с собствен готвач. Без позволение го снимах, което обяснява качеството. На сафари из Андите. 20бакса за час на конче. Аз съм българин и такъв ще си остана. Прислоних се към тази група от Израел. Много приятни младежи. Открити за живот и приключения. Аржентина е в третия мир. Икономиката им стои на два кита: производство на пшеница, крави, вино от френски компании и туризъм . Местният пийпълс е уж куме пий и всеки за себе си. поздрави от бай Генчо!
 4. Profruit

  Андроид за Win 7

  Да, има, но ще ви трябва APK-файла на въпросното приложение. Браузър Chrome е една кръв с Chrome OS (Chromium), a в последното е въведена възможност за стартиране на android-приложения. Браузър Chrome е крост-платформен и му е все тази в коя ОС-ма витае. Инсталирате ARC Welder от магазина в Chrome . Toва е емулатор на android приложения. Създавате каталог на вашия диск, в когото помествате APK-файла на въпросното приложение и в настройките на ARC Welder указвате пътя до тази папка. Това е всичко. Стартирате, чрез бутон Test и се потапяте в нужното преживяване. От снимката става ясно, че интерфейса на моята система е извън пределите на микромеката 7, а speedtest работи. Предупреждение в червено, че това не е Chrome OS и е възможно да работи криво, но от проба не боли. успех!
 5. Конекторът на родното е 4.0mm * 1.35 mm (външен - вътрешен диаметър). Да, това е същото изпълнение, но тогава ще трябва да направите аутопсия на старото и новото, за да смените на нужния кабел. А това означава умения, за да отворите лепена кутия, при това две. Пластмасов чук и флюс ... и бог на помощ. Излиза, че си струва да се ремонтира болното.
 6. Няма да стане по две причини. Разлика в диаметрите на конекторите между родното и въпросното. Изисква интервенция с поялника. Съществена причина е, че новото захранване е класическо китайско гуано. Захранването е импулсно обратноходово. "Свистенето" е цикличен опит на схемотехниката, да се самостартита. Късо в изхода, изгорял супресор/снабер или оптрон е причина за неуспешен старт и така до безкрайност. Това е симптом, че подлежи на лек ремонт и обратно в строя. Поправете го и не се занимавайте с нискокачествени аналози. поздрави!
 7. Това е модел на Sony - 2010г, а от две години заема достойно място на бюрото ми след като една кифла ме торпедира на светофар. Японците заявяват честните 4х23W на канал максимална мощност при допустими 5% изкривявания. Преди него това място заемаше стерео уредба на Sansui. Уредбата е класи над авто-стереото, но изяждаше много място и я отправих в дълбокия съндък. Дългото отлагане на замяната бе липсата на необходимо захранване и компромис се оказа адаптер на 12V. Но не, не става. Клипингът е зад ъгъла и забрави "да избушиш кочината". 14V, за да си в джаза! И ето го героя! За 11 зелени рубли само! На празен ход 12.26V и заявени 6А ток. Това захранване с лекота отдава 8А. Импулсно стабилизирано с входен и изходен мрежов филтър. Внушителен транс и сериозни радиатори, пред които всеки адаптер просто немее от прегряване. Стабилизацията се крепи на народна ИС TL431. Какво по-лесно от това да й бъзнем делителя и получим екзотичното автомобилно напрежение от 14.2V. R11 бе резистор с номинал от 20к. Той е заменен от тример-потенциометър с червячен механизъм за точно позициониране. Нова стойност 23,43к . И ето го нужното напрежение. Лека намеса от моя страна се оказаха следните операции. Двете диодни сботки шотки бяха закрепени на сухо. Добавих термопаста мх-4. На мосфета също. Входния кондер от 120m/400V замених на 200m/450V. Изходните кондери по 2200m замених на фирмени и шунтирах с керамики (китайска икономия). Аз слушам 50/50 само DM или железните пичове ( Чайковски, Менделсон, Бах, Моцарт и по синджира). Този начин на свирка има един косур. Не помни настройките при пропадане на захранване - разбирай фокусите на енергото. Но и това победих. Направих си Li-Ion UPS за целта. Необходим е един модул step-down на 5V, два шотки диода, един контролер на заряда TP4506, един модул step-up на 12V и Li-Ion акум на 1000mAh, примерно. Схемата е проста до безобразие и може седмица да държи настройките или докато падне акума. Без рационализации също не му се размина. Проследих AUX-а към дъното и го замених от apt-X bluetooth модул. Стана смърт и смърт на жиците. Сега сядам в двора и от телефона пускам рипове на железните пичове. А да, под бюрото има 150W sub на Canton, който помага на кутиите от Sansui-a. Пускам го дистанционно като ми скимне кокошките на съседите да не снасят. Управлява го 8266. За капак го направих с гласово управление. В случай, че искам да превъртя парчето от флашката. Много е лесно. Препоръчвам ви WiFi умен дистанционен пулт от Tuya. Aз съм фен на ESP. Моят пулт е на Broadlink и с него е повече бъзикане. За да подкарате асистент трябва да шарите с програмиране, защото се налага шаманство с API-то на Broadlink и MQTT. Докато при Tuya е просто цък-цък . Плякате на Алиса на яндекс по руски включи ми Чайковски и вие сте царя. А да, ламповия звук, аудифилията и импулсното захранване ... моля ви, имам Onkyo и вярвам на ушите си. поздрави!
 8. Списък от съвместими дънна: COUGAR RGB Cooling Devices: Motherboard Compatibility List Много ограничен като брой и вашето дъно определено не е в списъка, а логиката е, че се ползват адресируеми цветни светодиоди. Нищо ново под слънцето. Следва да се спазва порядъка на конектора: +5V захранване, информативен, не закачен, общ. Шаренийките може да подкарате, като ги закачите на микроконтролер atmega (oколо 3.50лв) и програмирате в среда arduino/platformio/atom или сходна. Ще ви трябват познания по субезик processing или поне ориентация в скечове, няколко часа време и готово. Пъхате в свободен USB-порт, но захранвате от молекс и луд на шарено се радва. успех!
 9. "Ел. одеяло Топла прегръдка" е поредна чукачка. Описанието е писано от братя Ушаковски преди да се трансформират в сестри. Три пъти като го напърдиш и ходи, че го пери. И каква е тази мъгла около техническите данни!? Видях изгъзица от xiaomi, натъпкана с li-ion акумулатори. Но те са на 4.2V! След като чатках с някакъв Пешо, той ми отговори, че е на 230V. Идеално, ако се напикаш в кревата, да усетиш силата на тока. И с тези 65W ще има да се омотаваш като буба в пашкул.
 10. Реалният ангел на смъртта е момчето от Бразилия. Д-р Виктор Франкенщайн не става за кумир, след като ангелът се опитал да зашие два близнака от цигански произход при опит да възпроизведе сиамски близнаци. Операцията била толкова адска, че финалната сцена на "Рамбо, последна кръв" може да се прожектира по лека нощ деца.
 11. Едно време даскала по електрически измервателни уреди ни мъчеше на контролно с следната задача. В кой случай ще се постигне икономия на енергия? Ако бойлерът е включен на 1 или включен на 4. Вкъщи източих бойлера. Включих го на 4. Засякох електромера. Изчаках лампата да изгасне. Отчетох електромера. Пак го източих и включих на едно. Отново засякох електромера и чаках отново. И така. На контролното получих 6. Едисон е направил 10 000 опита, докато изобрети електрическата крушка, аз минах с два.
 12. Не си ги повредил. Не си успял да ги захраниш. Така наречения "драйвер" и нищо повече от конкретен токоизправител. Светодиодите се плашат от сила на тока, не от работно напрежение. Не става ясно как са свързани. Последователно, успоредно, смесено. Китай-пром в последно време предлага абажури от 40 светодиода в смесено свързване. На изхода на драйвера се отдава 75V постоянно напрежение, а на входа постъпва стандартно променливо от градската мрежа ~230V. В друг модел 28V. Taka че ясно е написано на страницата на продавача - купете си драйвер за вашето led-кълбо и не се правете на Томас Едисон.
 13. Нещата опират до електроника, но щом признавате за електротехника излиза, че и аз ще си почеша клавиатурата. Трикът с диода е крайно елементарен. Да допуснем, че инвертора отдава идеална синусоида, да допуснем, че диода е ултра-бърз. При тези условия теоретически се отсича едната полувълна, което създава впечатление, че напрежението пада на 1/2. Това не е така. Амплитудата си остава същата на активната вълна, откоето е неправилно да се нарича регулатор на напрежение. В мрежата има редица практически схеми на тиристор/симистор управление на мощността на консуматор. Запознайте се. Тези схеми отсичат вълните на сектори и по този начин се постига регулировка, която търсите. Пример, поялници, осветление на лампи с нажежаема жичка, евтини китайски прахосмукачки. Вашият случай може да се реши като купите готов модул на популярна китайска площадка за скромните 2лв. И не забравяйте, че това е вид активен регулатор, то ще има загуби от енергията на вашия акумулатор в вид на отделена топлина от радиатора. Преходът не е идеален. Пад по ток и съответната мощност, която трябва да се разсейва. поздрави!
 14. Profruit

  Водоструика?

  Притежавам три автомобила, а преди две години реших да опитам мотор. Купих си. 50/50 - асфалт/черен път. Съответно се влях в група от съмишленици на две колела. Връщайки се у дома докарвах пясъци и засъхнала пръст и понеже бяха почивни дни стигнах до магазина за водоструйки. Купих Karher K2 Compact. В малкия двор импровизирах нужната хигиена на машината, а по-късно започнах да си мия колите сам, Покрай мото-сбирките разбрах, че мотора ми е слаб и не става за крос. Всъщност нямах нужната категория и закона ме ограничаваше по кубатура и по мощност. Изчаках чинно година. Продадох ямахата и си купих истински спортен мотор. Той се оказа много по-мощен и по-агресивен, с грайфер само за черни пътища. След всяко родео без водоструйка никак. През деня, докато съм по задачи най-добрият приятел на човека пази железния кон. поздрави!
 15. Да, подобна да се разбира, че може да boot-ва от USB порт. На Ubuntu му е все тая на какъв носител е инсталиран - външен/вътрешен, защото драйверите са в ядрото. Спокойно може да откачите твърдия диск с текущатата ви инсталация и да я сложите на произволна машина. Вашите програми и вашия потребител ще са си същите. Прелест с две думи и инструмент за реанимиране на микромеки системи.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...