Премини към съдържанието

Profruit

Hardware Team
 • Публикации

  4287
 • Регистрация

 • Последно онлайн

 • Топ дни

  4

Profruit е топ потребител на 25 октомври 2014

Profruit имаше най-много харесвания

Харесвания

3336 Уникална репутация

Всичко за Profruit

 • Титла
  kaldata пристрастен

Последни посетители

61239 прегледа на профила
 1. Profruit

  Българската ислямска академия

  Ти не си в час! Не реагирай първосигнално. Няма българско знаме, няма Б.Б. сред изтипосаните джентълмени. В старата столица на Волжска България град Болгар (Татарстан, Руската Федерация) започва да обучава курсисти новата Българска Академия в Русия – Българска Ислямска Академия (Булгарская исламская академия). В началото академията ще провежда шестмесечни курсове за повишаване квалификацията на имами, като в бъдеще са планирани следдипломни квалификации и писане на дисертации за бакалаври и магистри завършили ВУЗ-ове в Москва, Казан и Уфа. В новата Българска Академия в Русия са планирани курсове по арабски език, мениджмънт за мюфтии и други, като обучението ще е напълно безплатно. Ще се провеждат и много научни мероприятия. Академията се създава по поръчка на президента на Руската Федерация Владимир Путин. още Благодарение на Екатерина Велика, Сталин, Жоро Тарабата и всичките дебили от тошовото БКП се стига до такива изцепки като твоята. България е не само под Дунава, по велика е била над и по исторически причини нашата приема християнство, а онази ислям. Била е трън в очите на блядовете и всячески са се старали да я заличат. Да носиш "в гърдите си дима от пожарите" е замятане по жидовизма с култовото "Око за око, зъб за зъб!". Спокойно можеш да се преоблечеш. Анцуга сменяш с фланелка на Тръгваш по улицата и всеки срещнат, истеричещ аллах ахбар в 10-ката, докато изпразниш магазините. Хайде юнаци, духовни онанисти, захвърлайте клавиатурите, отивайте на село и защитете българщината. В форума дълъг го размятате, та рекох си, че сте мъже.
 2. Profruit

  Харда прицъква?

  Клонираните атакуват, за което публикувам колективен отговор. Не ползвам Windows, a HD Tune e недоразумение. Вие обаче стоите на подобни шарении и се изказвате като типични неофити. Тези графични надстройки са нищо повече от интерпретции на HDParam утилита. Хайде авторът на темата да пусне подобен тест. Снимка долу е на платка от HDD на бюрото ми. Шестлойна, с smd монтаж, микроконтролер, рам-памет за буфер, стабилизатор и логичната atmel (AT49F1024) nand-flash 1Mb -памет. Тя държи историята на живота на диска в себе си. Енергонезависима е. Отпоява се за делта-t и с обикновен UART-конвертор се прочита от А-Я. Това правят шарениите ви, опитват се да я достъпят и прочетат, за да ви нарисуват красиви картинки с японско аниме. Пуснете си яката музика и не ми отговаряйте, моля!
 3. Profruit

  Харда прицъква?

  Стана да си провериш захранващото напрежение или директно на SSD. В SSD няма механика - няма щракане. Все му е тази 37'С или 55'С. И най-вече 5V-та линия допълнително се стабилизра на екзотичната 3.3V. Вследствие тази интервенция - батерията ще си отдъхне, а системата ще се затича. успех!
 4. Profruit

  Харда прицъква?

  Поредния цъфнал зюмбюл, но щом държиш твоето магаре да мъжко...
 5. Profruit

  Харда прицъква?

  Хиперактивен ли си?
 6. Profruit

  Харда прицъква?

  Причините за това цъкане може да се генерализират до две ситуации: . Неизправен HDD Системата за позициониране не разчита сигналите от главите за сервомаркери и т.н. Но това не е този случай. . Здрав HDD Вижда се как темепратурата расте. И на втората снимка тя вече е 42'С. В този случай цъкането е по причина на термокалибровката. В отговор на повишената температура на механиката се извършва преинацилизация на системата за позициониране на главите. Страдах от WD-модел, достигащ до 53'С и в резултат се посипа с лоши сектори. На брой 3 с разни обеми, но все сини, за което заключих, че са тотален фекал. Друга причина е захранващото напрежение. То трябва да се провери по стойност и по пулсации под товар. Последното става с осцилоскоп. Пулсациите на захранващата линия са бавна отрова за диска. Има и трета причина, характерна за микромеката система и странно как ни една "форумна врачка" не я вижда. Това е офф-лайн сканирането на диска, което се опитва, да замести или изключи от транслацията лошите сектори, и заменени такива с здрави. Цъкането е неизбежно. Дискът е наработил едва 96ч, а вече 140 са заменени от 200 възможни. Виждам го с открит билет за Орландовци, но не се наемам с дата, кога ще гушне букета. На снимката мой HDD от 2012г навъртял годинка служба без нито един заменен сектор.
 7. Profruit

  Въпрос относно SSD

  Това бе много грубо, но щом си педрила от мен да мине.
 8. Profruit

  Въпрос относно SSD

  Извинявам се! От преумора съм допуснал машинална грешка. Не Kingston, а KingSpec. Kingston е от големите, но кинг в името ме увлече без да се замисля и съм ги лепнал към китайските шитняци: KingSpec, Kingdian, Kingmax .
 9. Profruit

  Въпрос относно SSD

  Kingston, Kingdian, Kingmax и т.н. са треторсортни китайски гаражни изпълнения. Карат, докато изкарат. Легендите мълвят, че въпросните фирми изкупуват брака на големите в бранша и после клепят с поялниците "народни дискове".
 10. Profruit

  Редактиране на файл "само за етене"

  Струва ти се, защото наистина така работи. /etc/default/grub винаги пренаписва /boot/grub/grub.cfg, поради което се редактира значението на GRUB_DEFAULT= Х в /etc/default/grub. Например. Win10 e втори (броенете започва като в програмирането - от нулата ) според снимката горе. Тогава GRUB_DEFAULT=2 и Win10 ще бъде първо предложение при старттиране на машината. Не е ясно какво е същото положение при хайдута, за да му се каже конкретно. И пак в този ред на мисли. Според количеството стари ядра в Advansed options for... се задава следния синтаксис. GRUB_DEFAULT="1>6" 1 е Advansed options for... 6 е позицията на ядрото, примерно. Разбира се, желаното може да се постигне и в /boot/grub/grub.cfg, но то ще е временно. До инсталация на поредното ново ядро или до баналното изпълнение на sudo update-grub.
 11. Kласическо изпражнение нацелено към дебили. Слабото му място не е куция процесор, а флашката. 64 GB eMMC е подаяние при тази цена. Тя първа ще направи такла. Или от каруците фекалии, които мята микромеките при всяко обновяване на системата или просто от записите-презаписи. Ако няма допълнителен човешки физически интерфейс за диск: sata3, mSata и т.н., то най-добре да се сложи въпросния производ пред валяк и гудбай маман. Windows 10S - аха, ново 20! Не знаех за този микромек фекализъм. Ала-бала система за гламари решили да ползват главата си по предназначение, но само от store-то можеш да му инсталираш гагалки.
 12. събитие 41 Ниско или неизправно захранване може да причини такова поведение. Например, ако добавите RAM, допълнителни устройства или твърди дискове, когато този проблем започне, захранването може да предизвика проблема.
 13. Profruit

  Питане за BIOS downgrade

  YouTube анализира download-връзката и в зависимост от резултата предлага максимум. Проблемът не е в процесора. На първо време speedtest, a после самата антена, драйвер и най-вече изключен bluetooth. Дълга тема и съм го обяснил вече. Пример. Машинка по-слаба от твоята: 2GB RAM, Atom Z3735F успешно възпроизвежда FullHD YouTube ( от възможно 4К). Изведох външна антена и добавих активно охлаждане. Първото намали времето на пинга и направи връзката уверена, а второто не позволяваше проца да тротли. До този момент заради антената гледах SD разрешение, а след време придърпваше (процесор вдигаше температура от зле реализирано охлаждане). BIOS вързан за конкретен модел процесор!? Бля! А и BIOS също се редактира. И под слънцето има всичко. Споменат проц втора ръка е 22$, трафарет -1.5$.
 14. Profruit

  Питане за BIOS downgrade

  Като смениш HDD на SSD, ще стане по-бърз. Производителността ще се запази. Притежавам три неттопа, но с процесори Atom x5-Z8500. Сравнението говори, че са на кантар. Що се касае носителя, моите машинки са на eMMC и ги намирам пъргави спрямо твърд диск. fullHD в YouTube, photoshop 5 и до 6 таба в firefox се справят на ура. Два от тях работят на Ubuntu 16.04 оптимизиран (окастрен от плявата). Единият е с външен usb wifi adapter, a другия с външна аудио карта. Причината е, че подобен род машини са свърх бюджетни и в тях се клепа класически фекалии. Windows 10 удуши 32GB eMMC на едната машина с безкрайните си камари гюбре и това бе причина радикално да изменя завоя на ползване. Това са чисто потребителски клиенти. Включил - видял - прочел - изключил. Оносно Ubuntu - там има много баластра и като се окастри става пъргав. Идеята на твоя ноутбук е, че няма дразнещия свист от вентилатора и че максимум консумира 12W мощност от градската мрежа. Но, самия Windows и програмите за него му идват в повече. Тогава сбогом на Windows и мести антената от Main на AUX.
 15. Profruit

  Питане за BIOS downgrade

  Можеш да презапоиш текущи процесор на този: Intel Pentium Processor N3700 Еднакво TDP и пасивен охладител позволява интервенцията. Замени на SSD. Това е втория виновник за тегавата работа на този ноутбук. И последно. Сбогом на Windwos. Преди години Intel пуснаха атом-процесори и се нароиха всякакви изтърсаци нетбук, които помрачаваха детската радост. Този селерон е второ пришествие на Intel и в резултат същата гротеска. Впечатление. Но, в никакъв случай не отписва машината. С тези 6W консумация е тoчно в 10-ката. Това плаче за център на IoT.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.