Премини към съдържанието

Profruit

Hardware Team
 • Публикации

  4323
 • Регистрация

 • Последно онлайн

 • Топ дни

  4

Всичко публикувано от Profruit

 1. Profruit

  Последният филм, който гледах...

  E не, филм, ако няма какво да се зяпа. Сюжетът не е нов. Художествена ценност не притежава. Наказател в пола изиграно от Дженифер Гарнер, което е лош знак за нейните 46 години. Излиза, че не получава по-достойни роли и се зацепва за евтинджоси. Всичко бе предсказуемо и пресилено. Стана уха-килер и направи на кайма наркобарончето-псих и четата му. Филмът на месеца е Upgade. Не е написан от братя Вачовски, ни Том Харди е главен герой, но не ме напускаше мисълта, че те имат пръст. Държи до последно.
 2. Profruit

  Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

  Давай тук за да ми спестиш самокопирането.
 3. Profruit

  Идентифициране на ИС

  Не прилича на НЧУ - D клас. По-скоро е контролер за заряда на Li-Ion акумулатор. Нещо като клон на TP4056. И много ме съмнява, че е правен опит за заряд oт захранване над 7.5V или е подадена обратна полярност на входа. Намажи схемата с щрих-коректор / термопаста тънко. Филмът ще попадне в гравировката, а веднага след това с кръгообразни движения от тоалетна бумага го изтрий. Надписа ще стане по-читаем. Снимай без светкавица и макро по възможност. Снимай и останалите микрухи, за да се локализира изгорялата. Имаш две за усилвател, една за декодер, една за заряд и последна за синия зъб.
 4. Profruit

  Юдеизъм /за любопитни/

  Умът на Коперник, на Галилей, на екипите в Хюстън и в Байконур гложди един вечен въпрос - сами ли сме? Защо мълчат? Тези терзания са катализатор на творчеството на сценаристи на: "Звездни войни", "Седморката на Блейк", "Хищникът", "Пришълецът". Нашата галактика наброявя от 250 до 400 милиарда звезди и едно е сигурно - тя е канибал. Погълната е по пътя си други себеподобни. Sigourney Weaver навремето ги е видяла костюмирани, но бъдете сигурни, че има хора, които ги виждат всеки ден. Те са тук! Те са сред нас. И когато ме изпреварват Predator Soundtrack - Main Title се включва автомат. Ханукия-та бе завързана с китайски ластици и при 100км/ч млатеше по покрива на субару-то като пияна матрьошка. Захранването идваше от кабел, стърчащ из предния капак и през цялото време плющеше по купето, но драйверът бе целеустремен. Важна е мисията, защото countdown-а е стартирал! Остава още три лампички да се запалят. Това е сигнал! Аутизмът не е това, което приемаха психиатрите в миналото. Днес научните среди все повече скланят, че това е следващата степен в еволюцията на човека. Добавете и персонален Wן-Fן към Всевишния, за да ги инициализирате. Благодаря, че бяхте с Profruit и серията "Пробуждане".
 5. Червеният триъгълник ли е индикатора (лампичката)? В такъв случай е енергозависимо устройство и вероятно напомня за смяна на батерията. При мен на дисплея на таблото след година изплува надпис - нисък статус на батерията, сменете я. Смених с нова и надписа изчезна.
 6. Profruit

  Музика за дома

  Това не го оспорвам, ни горното за Михайлов. Коментарът ми е по-скоро теоретичен, въвеждащ в материята. Описанието на Onkyo TX-8130 е барбида. Максимална консумация 200W - Изходна мощност: 2 x 110W . Това е нонсенс. Предложения нямам, защото живея в Якоруда, а тук свирките са други. Ползвам SANSUI и озвучителни тела Polk. Чукачки за народа.
 7. Profruit

  Музика за дома

  ... и аз това казвам DarkEdge. Моята мисъл първоначално бе, че след като звукоизточник е нета през таблет, всичко след него за 1500лв е пешки. Един спектометър и осцилограф са достатъчни в полза на моите думи. Това, че на Кинг-Конг от Люксембург тонколоните му били от метеорит, а кабелите от коси на русалки е нищо повече от елате ме вижте колко са ми накъдрени яйцата.
 8. Profruit

  Пазаруване от AliExpress

  aliexpress до няколко дни ще върне парите без предизвестие. Наблюдавай дебита в картата си.
 9. Profruit

  Музика за дома

  Качеството на една система се определя от най-ниската й съставна. Обратно пропорционално-супер-дупер усилвател, на изхода пиезо-слушалки. Та в случая с музика от интернет и бюджетно аудио устройство каквото и да се закачи след тях е все тая. Лентата е окастрена, шумовете и изкривяванията над допустимите.
 10. Чукай на дърво, че ако бе порно-артист какво чудо щеше да е.
 11. Profruit

  Музика за дома

  Онлайн платформи - нисък битрейт. Таблет - бюджетен предусилвател с софтуерни кодеци. Това автоматично те дисквалифицира като аудиофил и те слага под знаменател меломан. Извод: 1500лв са пари на вятъра. Bluetooth 5.0 с АPTX-HD или LDAC свива сърмите на всеки един аудиофил с завързани очи. На пизден-ден ще уловят разликата против кабели от злато.
 12. Разликата между Li-Ion и Li-po е само в вида електролит между електродите. У първата е течен, а у втората е желеобразен. Li-ХХ акумулатор ( защото се презарежда и акумулира електроенергия ) има вградена защита, наричана от простолюдието контролер. Това е микро-платка с два мосфет тразистора и температурен датчик. Единият мосфет се затваря при достигнал заряд 4.2V. Пази от презареждане. Другият мосфет пази от дълбок саморазряд - 3.3V. Десети от волта при тази значения са критични за живота на акумулатора. Прието е да се посочва 3.7V или 3.85V за работно напрежение. В самия акумулатор е поместен температурен датчики и с това се оформят 4 клеми в интерфейса му. За Li-ХХ мислете като за изнежен човек. Горна температура +45с, долна +10С. Температурният датчик е свързан по протокол 1-WIRE и чинно е рапортувал, че акума е преохладен. ОС-ма засича този ахтунг и обявява всеобща тревога чрез съответната апликация. Пълна аборигения е това приложение да се скопява. При температура по-ниска от долната химичните процеси се забавят, а над водят до опасност от самовъзпламеняване. С думи прости - деградация на акума и преждевременна кончина. В близост до микро-усб порта се намира контролера на заряда. Негово задължение е в зависимост от температурата в акума, да контролира силата на зарядния ток и при гранични стойности, да спре този процес. Ако се знаят маркировките по съответните чипове, едва тогава може да се коментира по-конкретно.
 13. Profruit

  Samsung Galaxy J6 2018 или Xiaomi Redmi 6 64/4

  Xiaomi Redmi 6 e тесла. Това е бюджетник първоначално тестван в Индия. Много гнусен екран - IPS с ниско разрешение. Зърнист с изпрани цветове. Някакъв никакъв процесор на медиатек. Сдвоената камера е за парлама. Redmi 6 не е ли глобална версия се започват едни ненужни клизми. На всичко отгоре Xiaomi насраха милион модели тази година, които на практика не се различават много, но объркват чурките: Redmi 6А - Redmi 6 - Redmi 6 Pro Външен вид - безличен. Ако не е удължения екран и сдвоената камера визията му е на пластмасова лопатка отпреди 3-4 години. О, да в хор ще зареват кръводарителите на Xiaomi, че за бюджет от 120$ той е. Samsung Galaxy J6 2018 е с Super AMOLED екран и това забива кирка в ковчега на китайското изпражнение. Очите! Samsung Galaxy J6 2018 може да го сложиш на кантар срещу Redmi 6 Pro и пак, Super AMOLED отвява всички плюшки на китаеца.
 14. Profruit

  Светодиодна лента с безжичен контролер

  Никак. Просто китайска икономия на един резистор от 50 ~ 150kΩ. Запой го паралелно на филтровия кондензатор и (д)ефекта ще изчезне. Реч иде за R3.
 15. Profruit

  Дял за данни

  Аха! Аз ти дадох ключа от бараката, но ти настояваш да попълниш редовете в "Edit Mount Options". Давай смело тогава ... луд умора няма.
 16. Profruit

  Китайски таблет блокира.

  Поялник и волтметър. Търсиш мини-платка запоена върху майката. 99% е на realtek. Подобни модули работят на 3.3V по USB шина. В горен десен ъгъл е плюса. Разпойка и нов тест на планшета. Съседните два са вход/изход, а краен ляв е общ. Противоположни са изход за антена. Така се изключва хардуерен дефект.
 17. Profruit

  Дял за данни

  Не съм наясно с Linux Mint 19 Tara какво точно е, защото изпитвам погнуса към Linux Mint. Да намяташ сто самосвала фъшкии и още сто каруци гюбре върху Ubuntu, за да му лепнеш име Linux Mint и юруш на тарамбуките. Та никакви терминали и прочие чекиджьорщина. Инсталираш си gnome-disk-utility. Форматираш и тъпчеш получения раздел с конфиденциална информация.
 18. Profruit

  Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

  Мда, потопът тропа на моята врата! "/etc/shadow, map_write(), uid/gid, (user namespace), i-node." Хайде някой сантехник-киберспециалист ме уязви.
 19. Profruit

  Звук при смяна на езика на клавиатурата

  Danke schön за компетенцията и споделянето. Това замина в архива за тузли. И нека силата бъде с вас!
 20. Profruit

  Звук при смяна на езика на клавиатурата

  Само, че мъжът от София е с Win7 x64. Това чудо ще баца ли на него и да речем на 10? Питам, защото си по-адвансед с джамовете. Иначе вчера имах среща с Оскар, женен за Дафна. Обикаля махалите в Якоруда и изкупува от мангустите каруци. Условие: по-учукани и до 100лв. Дафна е дизайнер и ги шитка по дворовете на западняци. Та има прелест и в това да си каруцарин, но си трябва леко юдо-жилка.
 21. Profruit

  Зарядно на Нокиа 6.1 2018 - голям проблем

  Бюджетен телефон бюджетен кабел. Конекторът от проводник се е превърнал в консуматор. Предположение, неизмит флюс, разтопен проводник, който е окъсил с съседен. Предположение още е делители от smd резистори, които засича контролера на зарядното. Някой от тях е дефектирал. Скалпел и дисекция на мястото преди да го метнеш в гюма. По спецификации Type C издържа до 100W пренос на енергия или до 5А сила на тока. Разрезът ще покаже дали кабелите не са направени от косми на китайски елфи.
 22. Profruit

  Стерео система за хола Dali/Denon Моля за помощ

  Коя овча майка измъти тази тъпня!? Ами ако търся с акцент на студено и инвалидно чукченско звучене от Сибир или бабаново-черно с намек на зимбабвийско? Майка ви изрусена с силиконови джуки ... DAC Wilfson се ползва от Samsung Galaxy SII и умря с него, та не е меко кацане на луната, а супер кондерите са ничикон - ни са танталови, ни полимерни. Честотна лента: 10 - 100 000Hz е само за прилепи. Цяло чудо, че не са инсталирали рахитичен траф. Поредната импотентна реклама на дебил към имбецили.
 23. Profruit

  Проблем с Bluetooth на лаптоп

  Toва е адаптер на Orico. Струва 2$. Слага в малкия си джоб всякакви изгъзици, които ти се предлагат тук за 21.60 лв. Много просто. Чипсетът му е на CSR - най-добрите в аудио пренос през син зъб. Поддържа APT-X кодек. Ако се напънеш на 3.6$ ще придобиеш още п- смислен адаптер, който поддържа в допълнение APT-X LL. Единствен минус е обема на драйвера - 500МB. Конкурент може да му бъде само синия зъб на Sony с фирмения LDAC, но там финикийските знаци са много сериозни. Що се касае PCI-e WiFi/Blue модула в компа ти - директно в гюма. WiFi и Blue са планирани на обща платка, ползват обща антена и работят на близки честоти. С думи прости полуработеща гуйня. Броиш още 6 зелени и си купуваш само WiFi, който ще ти даде a/b/g/n стандарт, а може и ac. Например, BCM4322 Wireless 802.11a/b/g/n Dual band
 24. Добре, че не сте от 4-ти километър.
 25. Ползвам CH340G USB-TTL конвертор за подобни цели - флашване на микроконтролер ESP82XX. Струва 50цента на дребно. Пъха се в USB порт. Инсталират се драйвер и се появява виртуален СОМ порт. От там насетне всичко е ток и жици. Допълнителните проводници (колхозинга) е доработване на джаджата под RS232, a мосчето за превклюване на нивата от 5V на екзотическите 3.3V. WinXP / 7 / 10 - на шест плюс. Идеята на подобен ход е, че можете да работите на произволна машина. Поздрави.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.