Премини към съдържанието

Profruit

Hardware Team
 • Публикации

  4263
 • Регистрация

 • Последно онлайн

 • Топ дни

  4

Всичко публикувано от Profruit

 1. Имах подобен роман. Регистраторът пишеше в епълски MOV, който липсваше в системата. Узнах по мета-данните в началото на файла. Просто го пуснах през команда file в терминала. Пример. Ползва матрьошка.
 2. Камерата е аналогова. Изисква видеорегистратор. Без него е купчина пластмаса. Най-евтино е web-камера към комп с webcamXP, което значи комп постоянно включен и картина според възможностите на камерата. Напрегнете се и купете IP-камера. поздрави
 3. Profruit

  Юдеизъм /за любопитни/

  Нито е най-голям, ни е празник. Казала ти е истина, но те е вкарала в заблуждение. Ден като ден, прилича на държавен траур. Радио, телевизия аут. Градски, междуградски транспорт аут. Летище, гари, автогари затворени. Тотална тъпня. Кое му е празничното? Ден до преди настъпването хранителните вериги бяха опустошени. Количка под 1000шекела не излизаше от суперите. Какъв пост при таково запасяване? Просто е. Държавата (битуах леуми) плаща на всеки работещ пълна 8часова надница за този ден. Седят си по домовете и тихо гледат филми или спят, за да наваксат сили, защото пак ги чака 12 часов наемен труд. Едва процент от ортодоксалните няма да ядат и пият. Електричеството, телефони и интернет не са прекъснати в този ден. Децата са с велосипеди по парковете. Плажовете са отворени, спасителите работят, хотелите също. Рисковано е да караш автомобил, заради облъчените мозъци. Не е забранено в този ден, но камъните са ти гарантирани, а куките ще се направят на дръж ми шапката. 2.6млн хабибита са граждани на Израел и още 600 000 неевреи. Те да не би да седнат и чакат записи в великите книги редом до евреите. Бля! Най-големия празник е Песах. Останалите са просто празници, но също религиозни, което праща Израел в дълбокото средновековие. Апропо, заради този празник и наближаващия Сукот официално зад граница в момента са над 300 000 евреи (сводка от Бен Гурион). Хората искат светки живот, а не неутронна бомба по улиците. Такива насечки са удар за бизнеса и най-недоволни от този религиозен диктат са бизнесмените. Затварят кепенци и пресмятат загубите. Вместо честит празник пожелаваш гмар хатима това. В превод, хайде бъди записан в книгата на живота. Нещо, което всеки рускоговорящ евреин приема за изкукуригало пожелание. Ръсел Кроу и той даде фира. Замязал е на морж. Много мусака и турлю гювеч пап, а те не са кашерни! Друг бе на млади години. Манекен! Боцкаше ги с меча наред и караше сърцето на Инге-Лизе Нилсен, сестрата на Коммод, да къса чаршафи по нощите. Извод: Колкото и да си умен, не забравяй че си грозен. Външният вид винаги е на първо място и това е Първи закон на Вселената. Mister Number One ви наблюдава! шальом хамуда!
 4. Profruit

  Загряване при лаптоп

  Добре, печелиш. Не са свежи. По ред: 2010г, 2012г, 2013г, 2015г, 2016г. Най-малкия според екрана е 11.6", следва 13.3', останалите са 15.6'. Най-евтиният е $840, най-скъпият - $1800. Средно гравитират около $1100.
 5. Profruit

  Загряване при лаптоп

  Нещо куцо има в картинката. Рапортува за Disk drivers 4 , но пък 0% активен. Подобни шарении приемам скептически. Това са алгоритми, а не физически еталонни датчици или такива минали сертификат на мерки и теглилки. Защо Intel доминира в мобилния PC сектор? Заради тротлинга. От личен интерес съм свалял охладител на интел проц и пускал да видя какво ще последва. Нагрява се зверски, но не умира. При AMD се отделя гъст дим и гушва букета. Костов, елементите около процесора са пасивни R-C-L и разнородни полупроводници. За последните не си го слагай на сърцето, а от пасивните само кондерите заслужават внимание. Но, времето на електролитните кондензатори свърши. Те се използваха в ниско бюджетни десктоп майки. Замениха ги сухи полимерни електролитни кондензатори. MSI вдигна планката и наложи времето на танталовите кондензатори. Внимание! Те могат да работят 10г при екстремални условия по заявка на Sanyo, Nichicon и т.н. В PC-техниката се използват кондери с +/- 1% толеранс на номинала, 105'С работна темепература и ниско ESR. В мобилните се ползват планарни кондери, като Panasonic хвърли ръкавицата и предложи хибридни кондери (танталово-полимерни). Та толкова с варенето на компоти. "Външния охладител" предполагам е подложка. Приема се. Сваля до 5'С. Добре! Само на нискобюджетни машини проца се запоява. Притежавам два acer-a, един lenovo, един dell, един fujitsu и един toshiba. Oт тези шест машини само един acer е с запоен процесор. На fujitsu и на dell им смених процесорите в посока нагоре. Процедурата е същата, като при десктоп. Колко разпоени процесора си виждал в живота си, само защото са прегряли? Хипотетично. Машината прегрява. Запойката се разтапя и процесора катапултира от платката. Машината изстива и няма никой, но от свободния проц се получава детска дрънкалка. Явно си много далеч от поялна станция ( поялен сешуар + долен инфра нагревател). Щеше да си наясно при колко градуса се отпоява процесор с BGA запойка. А да, и тинол на днешно време ползва само радиолюбител от болшевишкото котило. В заводи за smd монтаж идея си нямат от такъв архаизъм. При такива апокалиптични картини първия пострадал щяха да са съединенията: ансли, шлейфове, конектори, защото пластмасата им се топи при по-ниски температури от тази на запойката на радиоелемента. И чисто-технически, най-капризният елемент откъм високи температури е батерията. Тя литиево-йонна или лион-полимерна, а там претенциите са не повече от 45'С иначе скоропостижно заминава в вечните ловни полета. После е ред на твърдия диск - не повече от 52'С. Стига писахте на ишлеме и пълните форума с тъпизми! Защото поразява откъде такива неадеквати изплуват. Авторът задава просто въпрос. Не можеш - не отговаряй!
 6. Tова е esp8266. Разполага с GPIO порт. Към него може да се добави термодатчик, датчик за влажност, GPS модул. Може да комутира силови вериги по зададени команди, да следи изразходвана енергия и да рапортува по mqtt през wi-fi за своите действия. Неограничени възможности. Цена $4 и това е главния коз през Livolo, Xiaomi, Apple и прочие производи по темата. Препрограмира се елементарно и за него има океани от софт под LUA. Това е комп с инсталиран Ubuntu Server 16.04, Broker Mosquitto, SSH сървър, синтезатор на гласа, Motion и т.н. Стои върху гардероб в качеството на демонстрация пред бъдещи клиенти. Разбира се, по заявка може да се смали до RPI3 или някой неттоп. Идеята е облак, които управлява esp8266 в отделните стаи. Това е админ панела на системата "Умен дом". Пренасочил съм портове на моя рутер и мога от всяка точка на света с достъп до интернет са следя произтичащото в дома ми. Съответно да администрирам. Хоби превърнато в печеливш бизнес. Показа си творбата - получи коментар! Та какво има да деля с примат? Разликите между 14.04 и 16.04. Разликите между PHP5 и PHP7. Koй брокер е най-походящ или как най-бързо да получа 3.3V нужни на програматора. PL2303 или CH340G? NodeMCU или ESPlorer? Все неща като писмо на иврит за теб - поредния конспиративният българин, който знае всичко за всички и най-вече, че евреите са му виновни. Тракай селфи с бакелита и пускай в фейса. Там може и да хваниш дикиш. Решил си да бъдеш гандон - само могила ще те изправи, затова с тебе до тук.
 7. Златно правило на нравствеността. "Относись к людям так, как хочешь, чтобы относились к тебе." И антипод. "Не делайте другим того, чего не хотите себе." Разбор полётов или виртуална анално-вазелинова терапия за Сульо и Пульо. Това е много грубо. Нейсе, ти си светия Деянчо и никога не си лъскал месото. Снимките. Гнусна сапунерка. Снимано срещу източник на светлина. Вердикт - фотопрофан. Съдържанието им ни въвежда в типична соц идилия. Тапети по стената. Саксия с изкуствени цветя върху "гордостта". Перденца, пдч мебели от времето на тато и все в това направление. Простимо, но разбираемо за клошарската страст, защо тленните останки на този болшевишки апарат се натрисат като имане. Изпълнение. Става ясно, че бакелитовия гълъбарник е изкормен. При толкова много място не става ясно, защо захранващия блок и източника на сигнал са зад пределите на пребоядисания заден капак. Оплела Донка кошница пък си разплела чорапите. Важното е жици и тоци, да влизат и да излизат. На мястото на лампите се съзира друг артефакт от времето на Брежнев, наречен усилвател. Адските електролити, полегналите електролити, червените керамики намекват за пореден болшевишки производ от времето на МП39. Ако автора на опуса притежаваше LCR-T4 M328 ($8 на дребно) щеше да бъде наясно, че те отдавна са изсъхнали като мумията на Ленин и ето го първия подозреваем за брума. Потенциометрите за тон-корекция. Хайде, няма термо-пистолет в арсенала си и ги насрал с силикон с еди каква си киселина - простимо, но да бъдат отведени без ширмован кабел и после сказки, че брума идвал от лампата, да ги разправя на вуйна си от Полски Тръмбеш. И след като няма да се връткат, защо просто не се измерят стойностите им и да се залепят постоянни резистори на изхода на платката за потенциометрите, бля! И пак за този брум. Аудиоконекторът дори не заслужава приз Франкенщайн. Някакво Y-коляно стърчи от бял и зелен проводник (гнусна камера напомням) в гърба на бакелита. Къде са термотръбичките на запойките? Запойка силно казано, сополи. Защо липсва керамичен върху филтровия 4700uF-електролитен? 78ХХ е малко да се нарече интегрална схема. Това е позитивен линеен стабилизатор на напрежение и се дели по цокъл и по сила на тока. Има вградена термозащита и защита от претоварване по ток. Препоръчва се входен керамичен от 330nF и изходен керамичен 100nF. Монтаж максимално близо до консуматора. Замасил за саркофага и хоп безплатен радиатор! 5V * 1A = 5W. Kaква автентичност? Набил си фар и нощно време събираш пеперудите около скалата. "Белия пуловер" пред говорителя намеква за нечистоплътност. Изкривения заден капак, боядисан с баданарка подсилва мислите за ръкожопие. нов живот на стар бакелитов радиоприемник не оправдава заглавието. Типичен текезесарски модинг как от пръдня направих боя. Звънчев трансформатор, плочка грец, избушил ВЕФ, кондер, интегрална схема, на тате поялника съживиха на дядо телефункена. Нещото набедено за възкресен приемник минава за откраднат реквизит от филми като: "Бункер", "Енигма", "Да убиеш Сталин" и т.н. Нищо лично, толкова можеш.
 8. Profruit

  Флашката ми умря ?

  Много ме съмнява конектора. Това е слабо място и подсказка за съмнението идва от съобщението на windows. Общ проводник, TX, RX, +5V. Един от средните два не контактува и затова двата контролера не се стиковат. TX - излъчване; RX – приемане. Презапояване или директно на пистите. Конекторите клеясват. Пинове се износват или изкривяват от грубо отношение, или запойките се пукат пак по тази причина. И, и, и ... си струва да се провери кварца ( продълговатата тръбичка ). Също е заподозрян. Флашка като се износи преминава в режим само за четене. Запис/презапис спират завинаги. Файлови мениджъри под linux четат структури на "умряли" флашки, за което си струва да се копае в това направление. поздрави!
 9. Profruit

  Юдеизъм /за любопитни/

  След няколко минути ще изтече старата 5778г и ще настъпи новата 5779г. Нова година е два дни и продължава до вторник. На печелившите честите! Ябълки с мед, да ви е сладка годината, а нар - да се наплодите повече от семките му.
 10. Притежавам два десктопа с подобна конфигурация: CPU - Intel Core 2 Quad Q6600 MB - Intel DG33FB RAM - 8GB @ 800MHz HDD - 4 x 500GB WD ROM - NEC DVD_RW ND-3520 VC - nVidia Quadro FX550 PSU - Fortron 450W И двата са закачени след ватметър. Следя разхода на енергия. Пикова мощност 280W, а обикновено 180W~220W. Захранването ти е на границата, но аз не бих го сменял. Вътре има диоди на Шотки, оптопара и прочие обратни връзки срещу претоварване и късо. Най-много да се вдигнат пулсациите, което не е гуд за дисковете. Затова залепи по кондер от 4700uF и нагоре на +12V-та и 5V-та линия. успех
 11. Profruit

  Юдеизъм /за любопитни/

  Виртуална разходка по Т-образна улица на квартал "Бет" в третия по големина ортодоксален град. Това не е клошар, а типична ортодоксална еврейка. На главата е с перука. Стои пред портите на йешива за момичета. Вход за мъже забранен. Охраната е въоръжена и се носи от жена. Продължаваме по стълбчето на буквата Т и завиваме на дясно. Следва дюканче или маколет. Стената в дясно не е на плача, а на уринаторите. Просто е. От маколета купувате бира. Гълтате, а после под напора на метаболични процеси изпразвате бойлера върху стената. Етиопци и китайци са основен контингент на деянието. Следва вход в синагога. Табелата вляво над входната врата информира, че входа за еди-коя си синагога е на гърба. Металната решетка е вход на съседна синагога, разбирай поредна. Завиваме на дясно. Синагога е първия етаж. Вторият се дава под наем. Продължава ме в тази посока 50м по улицата. Решетки, шерифски звезди, вилата на Нептун и както си му е реда. Но, точно срещу нея стои входа на поредна синагога. Доста занемарена. Преминаваме по уличката. Тя води към входа, който се намира в вътрешния двор. На иврит джунгла се превежда джунгел. Остава това да е кашерна джунгла.
 12. Profruit

  Избор стерео усилвател

  OK. Избирам Yamaha-та тогава. Ще ми връзва на мотора, защото са от една компания и в една стая.
 13. Profruit

  Избор стерео усилвател

  Този прочит ми натресе усещане, че току що мозъка ми го отфакали. Тони Старк пасти да яде. Около 1796г Ludwig van Beethoven губи слух, за което прибягва до помощта на слухови тръби и конци между зъбите. При теб е обратното. Поредният Х-man с феноменални уши. Да разясняваш звучене през форум е равносилно да показваш цветове на фломастери през черно-бял телевизор.
 14. Profruit

  Странен проблем с телефона

  Oт цялата сказка единствено вярно е, че си гледал клип на Сульо, Пульо, Ахмед и прочие шамани, сменящи конектори в импровизирани миши дупки а.ка. сервиз. Издишането идва от смяната на множествено число в единствено - "го оправихме" стана "изчистих я напъл но и з ап оявах". В въпросния апарат eMMC стои фирмена такава. Добра практика е да се замени с равностойна или поне на SanDisk. Към страничния читател. SGS3 е топ модел на фирмата през 2013г, но паметта е спряна от производство. Китайските сайтове предлагат китайска памет, разбирай куче марка при цена на дребно около 6 зелени. В четвъртък сутрин умуваш, да го утилизираш, а късно вечер рапортуваш ОК. Нейсе, да допуснем, че в аптеката си попаднал на промоция на eMMC памет за SGS3. Тази памет е BGA цокъл и това е висока летва при запояването. Споменатия "сешоар" минава за поялна станция предполагам, но се натриса нов въпрос. Samsung не ползва калай в своите запойки. Калай се топи при 240'С, а безкалаените над 320'С. Това налага защита с полиамиден скоч на съседните елементи срещу претопляне и издухване, или поне щит от алуминиево фолио. Никакъв намек. Чипът се сваля с флюс 223. Той играе същата роля. След него идва трафарет, за да формират площадките с нови топчета. Тук според опита поялна паста или или флюс. Например, 559 се запоява новата памет. Вакумна пинцета или пружинка - без тях няма как да минеш. Антистатично работно място се подразбира от самосебе си. Ти бе с заземителна гривна на ръката, а триковете с батерията за флашване на празна памет се подразбират. Снимай работещ телефон и до него старата памет, и тогава ще се издигнеш в очите на форумното обществото. Не го приемай лично. Психологията ми е поприще, което ме фокусира върху изяви на вундеркинди, получили висше образование по клюки, филми или от форуми. Поздрави!
 15. Не. Тук се получи хранилка за мозъци. С господин am-am сме стари познайници, мисля над 10 години. Много ми допада потока на неговите мисли, затова си позволих, да ги интерпретирам и финиширам. Какъвто и да е човек по натура той си остава социално същество. Мозъкът тежи около 1.5кг, но заделя над 20% от енергията за свои нужди. Над 20% от въздуха пак той усвоява. Мозъкът обаче има нужда от една свойствена храна - общуване с други мозъци и той не може, да гладува дълго без нея. Излиза че с господин am-am сме на една вълна! Разделихме си шоколадче. Признавам, не знаех отенъците на дебил, но знанието е сила зарита в книгите и това изравни сконфуза. След дебил следва имбецил и накрая идиот. Дебил и имбецил ми звучи по-натъртено, по-качествено. Най-страшното наказание в лагерите е изолатор. Сам сред дебели стени без светлина. Загубата на ориентация след първите 24ч води до шок за мозъка, следващите 24ч до лабилност и въпрос на часове е умопобъркване. Рекорд в това отношение е 64дни в Алкатраз. Това било известно в Римската империя и се прилагало още по-страшно. Към наказания за всеки случай връзвали на гърба му умрял. Ако мозъка му в тъмната килия не се пръсне, то умрелия логично се разлагал и повличал с себе си здравата плът. До Магнето, харесвах младия Ханибал. Брилиянтен ум, обноски, знания, маниери, физическа красота. Те обаче не са виновни с Магнето. Просто е. Човек се ражда добър, но цял живот се учи да бъде зъл. Пред малки деца до 2г възраст разиграли куклен театър. Едно пате и две мечета. Зеленото било добро, а червеното лошо. Зеленото помагало на патето, а червеното налитало на двамата приятели. В края на сценката психолог се доближавал до малкото дете и поднасял двете мечета. 20 майки доброволки и 20 пъти децата избирали доброто. Излиза, че в мозък на възраст годинка-две има зашит код, който ориентира детето в социалната игра Добро срещу Зло. Ако продължаваш да четеш книги ще разбереш, че всезнанието е власт. Наблягам на умните книжки и те винаги ме извеждат на един и същи път, че най-силната мощ в Вселената е Любовта. Само че тя е подметната на рафта и яко събира прах. В една от лекциите чух интересна хипотеза. Първобитният човек бил хиперсексуален и често налитал на животни. Това обяснява произхода на маймуните. Да, стана дълго и за да не доскучи спирам. Става трета година как задочно уча психология и така. А, да, симпатизирам и на аутистите. Много яки мозъци, завиждам им. Ти коя героиня си избра? И за лична консумация - Нео не е избраният. Агент Смит е, а той май е вакантен...
 16. Profruit

  Хакерство

  Да не страдаш от катаракта на очите?
 17. Toва обаче не изчерпва отговора. От семинара в Москва научих две ценни неща. 80% от обкръжението ви изобщо не ги интересува вашите проблеми. Тези които демонстрират някакво внимание на практика си слагат тръба между ушите. Емпатия, симпатия, антипатия са доста в страни. Интересното е с останалите 20% как възприемат вашите проблеми. Те просто се кефят отвътре, но се опитват да го прикрият отвън. Вторият ценен съвет е да си изберем подражател. Не идол, не да станем шестица на някого, а именно да се вживеем в супер герой. Избрах си Магнето. Той е интроверт, индивидуалист, социопат, интелигентен. Вдъхновяващ момент е пресоването на немските каски от разстояние. Светът се напълни с дебили и поредния преречил ти се на пътя му провиш чугунения череп на трътка. Първо правило - не ти пука че е дебил или изпускаш парата на вътрешните си чувства.
 18. Profruit

  Въпрос за смяна на процесор на старо дъно

  Така и не каза коя версия е текущия B.I.O.S. Новият процесор поставя условие ver. F5 и нищо не пречи да флашнеш последната версия. Това е RAM памет десктопна версия - 2GB ddr2 800MHz. Погледни в средата една малка осмонога интегрална схема. Това е флаш памет и съдържа SPD файла на паметта - всичкото бля-бля за нея. Това инфо се съпоставя с заложеното в B.I.O.S. и ако няма разбирателство става негърска свадба. Отпоява се с фен и се прочита от евтин USB програматор. С обикновен HEX редактор се търси 4-ти бит. Обикновено той е 03 (означава деcктопна памет ), а 02 съответно за лаптоп, нетбучна. Съвпаденията се заменят с дъмпа от новата памет в дъмпа на B.I.O.S. Запоявяш флашката обратно. Флашваш с новия дъмп и честито. Имаш дъно с max memory 4GB. profit...
 19. Profruit

  не мога да заспя

  Clonex 0.5mg Clonazepam - сънотворно действие лека форма. Oxazepam - по-сериозно средство с широк спектър: страх, тревога, повишена раздразнителност, нарушен сън. 1час преди лягане. Escitalopram - много сериозен агрегат. Нейромедиатор антидепресант, който нулира негатива в съзнанието. Работи особено. Пие се в продължение на един месец и едва след това настъпва подобрението.
 20. Profruit

  Отношенията между САЩ и Русия

  Ти като слезеш от влака за Люксембург ... точно ти и твоята Белгия дремите на Путкин на фара.
 21. Profruit

  Свързване на 5.1 съраунд система към лаптоп

  Официален няма, но може да се излъже с горепосочения. Това важи и за вин8 и разните му подверсии. Разбира се, хубаво евтино няма, но за 12лв и лек компромис е удачна.
 22. Profruit

  Свързване на 5.1 съраунд система към лаптоп

  Въпросната аудио външна карта е на чип CM6206-LX и е една идея по-добра от вградената в лаптопа. Ще ти свърши работа (5.1 съраунд звук ) и може да се намери на половин цена нова. Драйвер за нея (XP, WIN7).
 23. Profruit

  вреди ли магнита на лаптопа

  Сори, забравих че си падаш по антиквариата: Passat B2, IBM Thinkpad T4x от 2003г. Ти обаче си девствен и продължавай да пишеш вицове за чукчи.
 24. Profruit

  вреди ли магнита на лаптопа

  Ами ти вярно си класическа дрисня. Хайде се образовай инже тогава, нали и блядския ти е роден.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.