Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×

l-8

Потребител
 • Публикации

  206
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от l-8

 1. @NewRedDragon Въпросът защо аудиторията на БНР е намаляла, наистина е важен, но за него може би ще е нужна цяла отделна тема. Дали? Дали пък ниският рейтинг на 'Хоризонт' не се дължи именно на това, че се опитва да се конкурира с частните радиа в техния жарн - entertainment-а чрез музиката. 'Хоризонт' като поредното музикално радио! Щот то няма други музикални радиа в България и ако не е 'Хоризонт' да пусне музика няма кой друг да пусне. Каква е всъщност основната функция на БНР - да забавлява публиката като и пуска музика или да следи за важните обществено-политически теми, събития, проблеми. Ами, ... не! Републиканският бюджет на България покрива 44 232 300 лв. от общо 46 551 882 лв. разходи на БНР. ttps://bnr.bg/files/uploads/Budget_BNR_2019.pdf Такива договори са по характерни за взаимоотношения между частни фирми - компании и медии. По 'Хоризонт' често може да се чуе фразата - 'изборът на нашия музикален редактор' т. е. музикалният редактор прави избор / избира от огромен списък на музика, за която БНР вече е заплатило, а не че музикалният редактор пуска точно определена музика, във фиксирано време по силата на някакъв договор на БНР с части фирми. Тука стигаме до интересните въпроси - кой разговор и смислен и кой безмислен. Също заслужава отделна тема. Ако имаш предвид милиардите, за които много хора твърдят, че властимащите леко са злоупотребили, да съгласен съм, наистина става въпрос за много пари - пари от републиканския бюджет. Всеки, който плаща някакви данъци към бюджета би трябвало да го интересува как се харчат тези пари - смислено или безмислено. И разговорите за тези огромни бюджетни разходи едва ли биха могли да се нарекат 'безмислени'. Та именно и затова ми беше думата, ако 'Хоризонт' достатъчно отблизо следеше за какво точно се харчат парите от републиканския бюджет, т. е. ако си изпълняваше една от най-важните обществени функции, вместо да се прави на музикално радио, може би щяха да го слушат повече от 150-200 души.
 2. Пропуснах в началото на темата да заявя, че я стартирам в качеството си на радио-слушател, а не в качеството на организация или продуцент. Защото не съм организация или продуцент, а обикновен радио-слушател и данъкоплатец, като всички останали данъкоплатци, които с плащанията си към републиканския бюджет издържат, изхранват общественото БНР и съответно си позволяват да мислят, че мнението им - какво е програмното съдържание на БНР - би трябвало да се отчете от ... народните представители например, пък и от цялото общество, ако приемем, че в България има общество. А какво правят продуцентите и частните медии, разбира се, си е тяхна работа. Най-радостното от цялата дискусия, е че, все пак, макар и по различни пътища стигаме до един и същ извод - за една обществена радио-програма като 'Хоризонт' с насоченост главно към актуалните обществени събития, съвсем не е задължително да излъчва музика, и още повече отделни специализирани музикални предавания, в такива огромни количества! За тази цел БНР има отделна културна програма 'Христо Ботев', специализирана в излъчването на медийни продукти, ориентирани към сферата на културата и в частност на музиката. Именно там е мястото и на музикалните редактори и техните музикални предавания. Ролята на програма 'Хоризонт' е да следи отблизо обществено-политическия живот на страната без да прекъсва и без това не дотам успешните опити за обществен дебат с обяснения от рода на: 'За съжаление тук трябва да прекъснем нашия разговор, понеже нашият музикален редактор е подготвил една песен, която трябва да чуем.'
 3. ама, верно ли в 'цял свят'!? я раздуй малко по-подробно какво точно е положението с музиката в ефира на обществените радия по цял свят, че ми е извънредно интересно.
 4. с най-голямо удоволствие, но след малко трябва да тръгвам за работа. фирмата ни, и аз, трябва да работим, трябва да се призвеждат стоки, да се продават, да се плащат едни данъци в бюджета, после пък от бюджета трябва да се плащат едни пари за авторски права за музика и за заплати на музикалните редактори в хоризонт ... изобщо много работа ме чака.
 5. така си и знаех! тия разговори за източени милиарди от бюджета са били 'празни приказки' и нищо повече. благодаря ти, че ми разясни окончателно действителното положение и ми отвори очите за действителността!
 6. ох, така си е! ама като ми идват все едни такива тъпи въпроси, кво да прая! е, на - защо точно в разгара на една бурна политическа година и след историческата смяна на едно 12-годишно управлевие и хилядите неясноти, призтичащи от този факт, общественото радио 'хоризонт' спира обзорното си следобедно-вечерно предаване и ... го удря на музика и танци!? т. е. да пляскаме с ръце и да щракаме с пръсти - всичко е наред и няма никакви проблеми!
 7. амии ... нали за това съм тук - да се уча от по-умните от мен!
 8. надявах се ти, като по-разбиращ, да ми спестиш тези усилия.
 9. а, дан забрая и музикалните редактори в хоризонт, то ако не тряба да се пуска музика тез хора кво ше праят? ще трябва да си търсят работа на пазара на труда. а сега - винаги приготвят по една песен, която непременно трябва да чуем щом някакъв разговор навлезе по същество. в смисъл - забранено е да се говори за радиостанции ли?
 10. @jojopara лято, отпуска, ваканция, море ... стига вече с таз политика, разбирам! то иначе ако хоризонт не пусне музика, кой ще пусне? няма кой! нъл за туй сме ги броили тез пари и за авторски права, зер! много се надявах да не е важно само за мен, обаче ... изглежда пак нещо съм се объркал и всичката ни е наред.
 11. В момента, 16:48 ч. на 19.07.2021 г. програма 'Хоризонт' на БНР вместо обичайното предаване 'Нещо повече' от 16:05 както е по програмната схема за деня https://bnr.bg/horizont/page/programna-shema излъчва музикална класация 'БНР TOP 20'! Какво става?
 12. Всички знаем, че България е най-бедната страна в ЕС. Пенсиите започват от 170 евро нагоре. Детските надбавки и социалните помощи също са на изключително ниско ниво. Няма пари за ремонт на пътища, за подмяна на стари и спукани тръбопроводи. В болниците - стари тоалетни, често без топла вода, сапун и тоалетна хартия, а одеялата, чаршафите, матраците и възглавниците са почти от Балканската война. И при тази нерадостна картина би било интересно как и за какво се използват парите от нашия общ, държавен бюджет - народните пари. Какъв е смисълът да се издържат безброй фондацийки, федерацийки, държавни агенцийки и какви ли не още безмислени държавни длъжности, известни още като 'синекура'. Кафепийковци и клатикрачковци, които по цял ден нищо не правят, а на края на месеца получават от републиканския бюджет едни 1200 - 2000 лв. поне.Тайната е 'заровена' някъде тук: https://www.minfin.bg/bg/1234 но лично на мен ми е трудно да разчета и да разбера докрай кои суми точно за какво са. Само от това, което съм чувал: MMA-федерация, и не знам си какви още федерацийки, ежегодни експедиции на Пимпирев до Антарктида, за посолства, консулства, генерални консулства, почетни консулства, пари за авторски права за музика по БНР ( програма 'Хоризонт' за около година излъчваше само музика с изтекли права и не плащаше нито лев за музика и нищо трагично не се случи, но след това пак бяха дадени едни пари на едни хора ). Министър Велислав Минеков спомена, че почти няма частно радио или телевизия, които да не получават пари от републиканския бюджет - пълен абсурд! По БНТ1 редовно се рекламират книги на частни лица все едно БНТ им е тяхна частна рекламна агенция! Дайте вашите примери! Да спрем безмисленото харчене на пари - живеем в пазарна икономика и всички, които могат да работят, трябва да са на пазарана труда, а не да чакат на държавната хранилка!
 13. в началото на управлението народът много харесваше бойко борисов. проблемите дойдоха после. народът е доста бавен в реакциите си, докато една отделна личност може да действа много бързо и да получи неограничена власт, възползвайки се от първоначалната народна любов.
 14. 'щатите' не са република, а и там не само че има парламен, ами той е от 2 камери - конгрес и сенат - така че там народните представители са доста повече от 240. освен това сената има право да задължи президента да се яви на изслушване и да отговаря на въпроси пред сенатска комисия, т. е. сенаторите се превръщат в нещо като съдии и могат да свалят президента, май.
 15. представи си, че бяхме президентска република и бойко борисов беше президент. 'президентска република' означава в ръцете на един човек, президента, да се концентрира много повече власт като се неглижира или изцяло се премахне парламента. и как си представяш да смениш човек като б. борисов при това положение. с президентски укази борисов ще си дава нови и нови пълномощия докато накрая стане пожизнен президент-диктатор. точно както путин.
 16. едва ли е реалистично да се очаква, че служебното може да остане точно в настоящия си състав и с този премиер, но е достатъчно като министри в следващото редовно правителство до останат - рашков, петков, висилев, кацаров и комитова. за останалите министерства ще се намерят хора.
 17. по принцип съм привърженик на 'балансирания бюджет', предложен от николай василев, дори мисля, че доста фондацийки, федерацийки, агенцийки и разни други хрантутници, лапащи милиони от републиканския бюджет трябва да бъдат съкратени и със спестените пари да се увеличат пенсиите, детските надбавки, парите за болниците и т.н., но се страхувам, че за подобни идеи българското общество не е узряло. макар че около 2 милиона пенсионери, с мизерните си пенсии, би трябвало да настояват най-много за подобни съкращения, но по някакви необясними причини до сега не съм чул някой пенсионер да се е възмутил, че бедната ни страна има пари да финансира мма-федерация и всяка година да плаща за експедиции на пимпирев до южния полюс, но пари за увеличаване на пенсиите - няма.
 18. поради високия си рейтинг идеята служебното правителство да стане редовно се обсъжда широко и се търсят варианти как това да стане по законен, легален начин, без да се превръщаме в президентска република. отговорът според мен е много лесен - някоя от партиите, която ще получи мандат за съставяне на правителство включва господата - рашков, петков, кацаров, василев и г-жа комитова като кандидати за министри на министерствата, които оглавяват в момента и не е изключено такова правителство да бъде одобрено, даже с широко мнозинство в 46-тия парламент.
 19. от известно време при коментар липсва възможност за избор на шриф от страна на коментиращия. стъпка назад, според мен, в развитието на сайта.
 20. здравейте, в момента не мога да възпроизведа видеата от eurocom.bg. media player-ът им дава следната грешка: 'The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.' използвам последната up-date-ната версия на firefox 90.0 - каква би могла да е причината?
 21. @dimy за да може едно устройство да се свърже по интернет с някакъв/какъвто и да е било сървър, на въпросното устройство трябва да има вграден нужният hardware ( физическо оборудване като част от самите машини за гласуване - обикновено мрежова карта ). това може да се установи изключително лесно като буквално, физически бъдат отворени/разглобени произволно избрани 3, 5 или 15 машини за гласуване директно в ефир пред камерите на която и да е от националните телевизии и да се види какво има вътре в тях и какво няма.
 22. хм, ... 'цените на стоките у нас, нямало да се увеличат след въвеждане на еврото!' да, бе да - няма да се увеличат. един литър дизел в гърция за днес е около 1.37 евро - https://www.google.bg/search?q=Diesel+price+greece&hl=bg&ei=yi7kYITVEtyAi-gPiOS7MA&oq=petrol+greece+price&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYATIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwA0oECEEYAFAAWABgnEpoAXACeACAAWSIAWSSAQMwLjGYAQCqAQdnd3Mtd2l6yAEIwAEB&sclient=gws-wiz т.е. 2.70 лв за литър. у нас днес литър дизел е 2.10 - 2.11 лв. т.е. увеличение 'само' с 60 стотинки. обаче цените на всички останали стоки винаги следват цените на горивата и съответно се увеличават с тях. сами може да си представите какъв може да е живота у нас с български пенсии от 150 - 250 евро и гръцки цени, при положение, че пенсиите в гърция запачват от 450 - 500 евро. български пенсии и гръцки цени - направо ше е супер!
 23. хм, 'странно'. когато става въпрос за историята на българия, за нашите приятели от ес тя няма значение. обаче, ако стане въпрос за историята на ... евреите, например! искам да чуя как немският външен министър ще каже на израелския, че ... ммм, ми вижте сега, то вашата еврейска история ... ммм ... вече няма значение. изтреблението на евреите вече е отдавна в миналото и днес няма значение.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване