Премини към съдържанието

Miro40

Потребител
 • Публикации

  176
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

48 Добра репутация

Всичко за Miro40

 • Титла
  Почетен потребител

Последни посетители

1415 прегледа на профила
 1. Miro40

  Затворен капак на лаптопа-приспиване

  Power manager-обновен: [email protected]:~ $ xfce4-power-manager --dump --------------------------------------------------- Xfce power manager version 1.6.1 С поддръжка на policykit С поддръжка на управление на мрежи С MX Updates системата се обновява редовно sudo pkexes/usr/sbin/pm -suspend-не заспива sudo /usr/sbin/pm -suspend-няма такъв файл или директория Swapon -a-няма нищо sudo acpitool -s-заспива,вдигнат капака събужда се sudo acpitool -S-заспива(изключва),вдигнат капак събужда се,после рестартира Заключи екрана-отметка няма Нямам време да го ползвам(лаптопа) по дълго време(1-2 часа) непрекъснато,защото както казах вече точно тогава се случва проблема. Ако продължава да се случва и за напред явно ще се наложи да се провери хардуера,лаптопа е 7 годишен.
 2. Miro40

  Затворен капак на лаптопа-приспиване

  [email protected]:~ $ xfce4-power-manager --dump --------------------------------------------------- Xfce power manager version 1.4.4 С поддръжка на policykit С поддръжка на управление на мрежи --------------------------------------------------- Приспиването е възможно: Да Дълбокото приспиване е възможно: Да Упълномощен за приспиване: Да Упълномощен за дълбоко приспиване: Да Упълномощен за изключване: Да Има батерия: Да Има панел за яркостта: Да Има бутон за включване: Да Има бутон за дълбоко приспиване: Да Има бутон за приспиване: Да Има капак: Да [email protected]:~ $ В home файла .xsessions-errors-не откривам нищо,което да е свързано с проблема.
 3. Miro40

  Затворен капак на лаптопа-приспиване

  Ако си мислиш,че ме уязвяваш,като казваш,че не разбирам елементарни неща от Линукс или Уиндос,то трябва да ти кажа,че не си познал.Аз съм тук не да се доказвам ,като специалист и познавач на операционни системи.С присъствието си тук,разнообразявам пенсионерското си ежедневие,правя си кеф и удоволствие,опитвам се да гоня алцхаймера и старческата деменция даже ,ако щеш.Това което знам ми е достатъчно и повече не ми и трябва,защото повечето от моите 80 годишни набори,не само,че не знаят какво е Линукс или Уиндос,но не са се докосвали и до лаптоп.До сега съм бил с повече от 50 Линукс дистрибуции.Това,че имам сега този проблем с този Линукс,изобщо не ме притеснява.Линукс дистрибуции дал господ колкото искаш.Имам десетина флашки с готови записани,бодвам флашката и за нула време съм с нова,напълно функционираща Линукс система.Това е едно от предимствата на Линукса в сравнение с твоя Уиндос. Ако Линукса е толкова елементарен за теб,защо не вземеш отношение по въпроса,който се коментира,а си седнал да тролиш?Аман от комплексари.
 4. Miro40

  Затворен капак на лаптопа-приспиване

  С командата става,но после пак е същото.
 5. Miro40

  Затворен капак на лаптопа-приспиване

  Бил съм и в твоя лагер,но там има много негостоприемни хора.Даже един с твоето име и снимка(не знам може и ти да си) си позволяваше да обижда и иронизира.Тук поне това го няма.Хората,както виждаш се опитват кой как може да помага.
 6. Miro40

  Затворен капак на лаптопа-приспиване

  При този вариант,като натисна Back spase бутона заспива,после при еднократно натискане на power button и после spase бутона излиза отsuspend състояние,но само за секунди и отново е в suspend.Даже нямаше как да го изключа,че се наложи да свалям батерията.Не става по този начин, или аз някъде нещо греша.
 7. Miro40

  Затворен капак на лаптопа-приспиване

  Така е.Systemd е инсталиран на MX Linux,но е деактивиран.По подразбиране е Sysvinit.При зареждане на MX Linux в Grub менюто в разширените опции,може да се избере(активира) да се използва systemd.Това можах да разбера от форума на mx linux.Никъде не намерих да се съобщава за подобен проблем. В клавишни комбинации за програмите добавих-xfce4-session -logout --suspend и избрах за командата бутон Back spase.Така ли?Остава сега да чакам,когато се случи това, дали ще може да се събуди от spase бутона.
 8. Miro40

  Затворен капак на лаптопа-приспиване

  Toshiba Satellite C850-125,intel B815-1.6 Ghz,4Gb-RAM,500(5400) Gb HDD,intel HD Graphics,USB 3.0
 9. Miro40

  Затворен капак на лаптопа-приспиване

  Напротив.Последната версия 18.3 е от 26 Май 2019год.Много добра поддръжка,редовно обновяване.В DistroWatch вече повече от 6 месеца е на първо място по преглеждане.Лаптопа е Toshiba Satelite intel 2 ядра,1.6MHz,4гб Ram,500gb HDD.
 10. Miro40

  Затворен капак на лаптопа-приспиване

  С Windows-а приключих още преди 6 години.Сега само на виртуалка.
 11. Здравейте, С MX LINUX от Управление на захранването съм задал опция,когато капака на лаптопа е затворен-приспиване.От известно време обаче ми се случва следното: 1/.Когато ползвам лаптопа повече време(не затварям капака),и в следващия момент реша да го затворя,лаптопа не се приспива,и се налага принудително да правя това. 2/.Обратното.Когато не използвам лаптопа,примерно 3-4 часа,при отваряне на капака винаги светва индикатора на WI-FI връзката(ползвам жичната връзка),дисплея не светва т.е. лаптопа не се събужда,не може да се рестартира по никакъв начин,докато не извадя кабела на захранването(остава на батерия),и като задържа бутона по- продължително се рестартира.Интересно защо светва индикатора на WF-FI връзката.И не се изключва.Обикновено,когато нещата са нормални с клавишите FN+F12 включвам и изключвам безжичната връзка,а в този случай не става. 3/.Когато задържам бутона за да рестартирам,винаги се отваря Bios-а(първата опция HDD)и като натисна Enter се рестартира.След рестарта всичко тръгва нормално. Предположения,причини за проблема?
 12. Miro40

  Endeavour OS - Arch Linux с проста инсталация

  https://pclosmag.com/html/Issues/201807/page01.html
 13. Miro40

  Endeavour OS - Arch Linux с проста инсталация

  Тук не става въпрос за спорове.Просто исках да покажа,на желаещите да опитат Arch Linux,че има и друг, по-лесен начин за инсталирането му,отколкото считания за много труден начин от командния ред.Между впрочем във форума има специална тема за Arch Linux,и там има коментари по въпроса.
 14. Miro40

  Endeavour OS - Arch Linux с проста инсталация

  Освен традиционния начин за инсталирането от командния ред,има и други алтернативи за инсталиране на Arcu Lihux.Една от тях е Zen Installer.Осигурява пълна графична среда за инсталирането на Arch.Разполага с UEFI поддръжка,Ndvidia GPU откриване,множество десктопи(Gnome,KDE,Mate,Xfce,Budgie,Cinnamon и LXDE),поддръжка на AUR и много други. https://www.ostechnix.com/installing-arch-linux-using-revenge-graphical-installer/
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...