Премини към съдържанието

DarkWalker

Потребител
 • Публикации

  559
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

336 Супер репутация

6 Последователи

Всичко за DarkWalker

 • Титла
  kaldata приятел

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Maina Town
 1. Те и едни други наскоро проведоха референдум и имаше охи Референдумът е запитване - дали ще се съобразят политиците с него, обаче, е съвсем друг въпрос (особено при такава малка разлика). Прави са колегите отгоре - много сериозен цигански шамар и много висока избирателна активност (което показва съпричастност към развитието и бъдещето на страната, независимо правилно или не). Да видим какво следва
 2. DarkWalker

  Положението в Украйна - част 3

  Честит празник на всички, които го почитат и уважават! Нека не забравяме уроците на историята, защото този, който ги забравя - ги повтаря! Память
 3. DarkWalker

  Положението в Украйна - част 2

  Минаването на граница би било лесно доказуемо. Нали световния жандарм, борец за свобода, добрият чичко сам имал доказателства? Засега само чувам лай на помияри. Все още чакам сателитните снимки на огромните руски колони с военна техника, руски войници и т.н. За толкова време нито една...странно!?
 4. DarkWalker

  Положението в Украйна - част 2

  И САЩ минаха всякакви граници...
 5. DarkWalker

  Положението в Украйна - част 2

  Защо направихте втора такава тема...да ви се чуди човек. Мистър Реджеп, възхищавам се на постоянството Ви! Задминавате едноименния герой без капка усилие. Дискусия в такъв формат е невъзможна - разговор с телевизора или стената би бил по-продуктивен! П.С. Съжалявам са очевидния "офтопик", но това минава всякакви граници!
 6. DarkWalker

  Положението в Украйна

  Аз нищо българско не съм видял да защитиш и си личи от постовете в темата. Няма нужда да го казваш. Но смятам, че темата е за Украйна, а не защита на доларите на някой
 7. DarkWalker

  Положението в Украйна

  Не всичко е мерцедеси и долари. Някой се чувстват горди, че в паспорта им пише Българин и какъв дух носи това! (говоря за себе си, всеки има право на друго мнение)
 8. DarkWalker

  Положението в Украйна

  Ако не беше "фашистка" Русия (СССР), сега вместо Иван, Реджеп и т.н. предполагам щеше да си Гюнтер или Ангела и в учебниците да четеш как Германия е спасила света от разпад Иначе да, нека "победителите" (някой от тях и за по-малко от седмица са вдигнали байряка), да празнуват това, че някой им е извоювал победата, тяхно право си е да правят каквото искат - демокрация все пак!
 9. DarkWalker

  Положението в Украйна

  Нел, аз не се припознавам в нито едно от описанията. Страдание има във всички страни, въпроса е кога, кой и как го изкарва на преден план и какво печели от това. В Русия съм ходил, ходя и ще ходя още много пъти и не съм видял нещо по-различно от човешка гледна точка от това в Германия, например. Бедния и в едната и в другата държава си е беден и недоволен, дали от политиката, дали от времето, дали от комшията. Една голяма държава се управлява само с твърда ръка, та Обама не прави ли каквото реши той в крайна сметка?! Друг начин няма. Иначе се започва с цветни революции, псевдо демократи и прочие. Също така не приемам разделение на НАС и ВАС - това е грешно и лошо, защото на първо място си Българка, както и аз. Това, че имаме различни гледни точки, не ни прави "смъртни врагове" А за тона на "моите" и "твоите" колеги не отговарям. Всеки си има глава на раменете. Старая се максимално рядко да пиша тук, защото дискусия няма как да се получи, а статията не ми хареса - да. Само че, като даваш сухата статистика от едната страна, дай и от другата. Сравни алкохолиците на глава от населението, убийците, самоубийците. Сигурен съм, че и от другата страна не е красиво, нали? И в крайна сметка - авторът каза че САЩ ще спечели войната, била тя студена или гореща, а аз чета около 60 страници, че милите, нямат пръст в цялата работа и ги обвиняват без причина и нямат нищо против Русия.
 10. DarkWalker

  Положението в Украйна

  ХАХАХА, Уаууу! И после съдим постовете на останалите... От това разбирам, че в Русия от времето на студената война няма никакъв прогрес, те са "бананова" република извън Африканския континент и има само озверели и чакащи война алкохолици, за икономика не са чували никога и съществуват някак си на магия. И не, не всичко е икономика, макар че, в последно време все повече забравяме, че на първо място сме хора! Хартийки ако трябват само кажете, федералният резерв няма проблеми с това.
 11. DarkWalker

  Положението в Украйна

  Нел, базата никак не е хипотетична. И не, даже и сега нямаше да я има, ако Русия не беше реагирала. Но, след като Украйна щеше да бъде приета в НАТО, познай какво следва? Втори вариант: Украйна не е приета в НАТО, договора с Русия за базите в Крим не се удължава - колко са 10-15 години в глобален план? 1 час от ежедневието на човек - какво следва? Никой не дава 5 пари за това как хората преживават ужасите в момента. Но залогът е голям и този път едните са доста по-виновни от другите, които наистина си защитават националния интерес в случая.
 12. DarkWalker

  Положението в Украйна

  Разбира се, че ще имат проблеми. Икономиката им все още не е на нужното ниво. Само че (за разлика от нас, например), хората работят и се опитват да наваксат. Дай като ще има инфлация, като има санкции и да клекнем веднага...това е разликата между гордия човек и подлизуркото, който му дай да съществува. Аз за един хамбургер не бих се отказал от Българската си идентичност, нито ще слушам някой маймунко да ми говори за демокрация и правилен начин на живот. По-добре година, две...десет ако трябва с по-нисък стандарт и икономически (които бяха създадени с политически средства) проблеми, отколкото да ми подават, колкото благоволят. А по темата. Искрено се надявам да се спре това кръвопролитие. Самият факт, че Киев, ДНР и ЛНР се споменават като страни, подписващи документ за мен значи, че най-накрая тези хора са приети като страна в конфликта. Да видим какво следва...
 13. DarkWalker

  Положението в Украйна

  Това че има различни хора и различни мнения не прави нито едните, нито другите зомбита... Опитите за дискусия, очеизвадно, не се получават и това си е ясно, но пък нека не си правим генерални изводи един за друг. Явно всеки си има мнение, неподлежащо на промяна и това си е. Само не ми натрапвайте идеолози и идеологий. Не съм си позволил да наричам някой от тук пишещите със определения и епитети, очаквам възпитание и коректно отношение и от другата страна. Факта си е факт, в Украина има гражданска война, следствие на много грешки и тя ще свърши по незадоволителен начин и за двете страни - разбира държава, разбита инфраструктура, разбита икономика, разбити животи.
 14. DarkWalker

  Положението в Украйна

  Нел, влизал съм в Украински сайтове, даже мога и да си говоря с приятели Украинци. Съмнявам се, че донбаските миньори на майдана горяха и се гавреха с органите на реда, крадяха, убиваха и го оправдаваха с патриотизъм. Разбира се, че не го казвам леко (не виждам как би могла да знаеш такова нещо), разбира се, че сепаратизмът е лошо явление (Косово обаче го признаха всички, защото демократичните държави така заповядаха, пак демократично...). Напоследък стана модерно да дават пример с нашата територия, ако, например, територия с преобладаващо мюсюлманско население пожелаела да се отдели. Е извинявай, аз не съм ходил да бия, грабя и забранявам на някой да говори на турски. Докато (и това неможеш да го отречеш), в Украина да говориш на руски в момента е равносилно на това да си търсиш белята. Отделянето на тези територии в дадената ситуация е повече от логично. Украина винаги е била интересна държава и като състав на населението и като настроения в него и като образуване и придобиване на територии през годините. По този въпрос има достаъчно написано и всеки, който се интересува може да го прочете. И на мен да дойде някой в дома ми и да ми заповядва как да живея (а после и да го срине!), ще го гоня не до София, ами и до Вашингтон! В един конфликт винаги има прав и крив. НАТО няма да се разширява на изток - ама разбира се. Ако Русия не беше анексирала Крим, там в никакъв случай нямаше да се окаже американския флот, но Русия не би трябвало да се притеснява от това защото е демократично! А че ХОРА има и в западна Украина съм много наясно. Истински хора има навсякъде. То и на 1000 циганина има 10, които са хора. Но глобалната картинка е друга. И в България имам приятели Украинци и вярвай ми, те не искат война, не искат синовете им да бъдат хвърляни да се стрелят със своите сънародници за веселбата на някакви презокеанци. Питала ли си се защо мобилизацията не върви - когато един войник няма кауза, няма мотивация, той си е просто роб с оръжие и му е казано стреляй. Сложи ако искаш 10 такива срещу един, който защитава дома, жена си и детето си... и двете страни получават външна помощ, само глупак ще е на друго мнение, но за мен няма връщане назад към цялостта на Украина такава, каквато я познаваме ние. Какво ще се случи ако сепаратистите свалят оръжие - смяташ ли, че онези симпатяги с маските и свастиките по ръцете ще ги спре Украинската полиция да сеят правда и демокрация в знак на приятелство? Власт няма, някакви военни формирования не приемат заповедите на върховния си главнокомандващ. Откровени престъпници, като Ярош, са на свобода и имат батальони и военни подразделения?! Е извинявай, това не е държава, в която нормален човек би желал да живее. Разбира се, всеки си има свое мнение, отдалеч е лесно да анализираме, така че приемам, че винаги мога да съм в грешка. Засега, от това което чувам, виждам, чета и сравнявам, обаче, не смятам, че бъркам.
 15. DarkWalker

  Положението в Украйна

  Това се наблюдава от известно време, но никой не смята за нужно да го публикува. Та нали западните ценности са "правилни", изтока е агресор. Но пък като погледнеш във времето, колко обективна е украйнската и западна журналистика: армията на Украйна с висок боен дух победоносно отстъпва, докато опълченците от Донбас и Луганск позорно ги гонят по петите. Мирни жители не умират, това е просто зрителна измама. Запада налага санкции на Русия, че някакви неконтролируеми елементи с оръжие, подкрепяни от Киев колят и бесят наред (о, пресвета логика!). Изказванията на Псаки са новият ми заместител на хумористични предавания и т.н. Според мен ситуацията ескалира до етап, който е необратим. Няма как ти да бомбиш, разрушаваш, изтребваш и после да очакваш тези хора да ти се подчиняват. Чета, Порошенко искал миротворчески контингент. Защо не го поиска преди три, четири месеца?! Неможе, всеки път, когато ти разп**ят задника от бой да искаш "помощ от приятел. Ще видим какво следва, но сериозно се съмнявам, че ще се намери даже и един жител на Източна Украйна, който би се съгласил да бъде управляван от Киев.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...